מתכון... (שכרגע מעלה ריחות בבית)

giri

New member
מתכון... (שכרגע מעלה ריחות בבית)

אוסובוקו - שמשמעותו בעברית "בשר טוב" או "נתח טוב", אני לא סגורה על זה. השם הינו חצי בדיחה, מאחר והתבשיל מכיל בשר רגל שהוא בשר בעייתי שדורש המון בישול וחלק נכבד מהנתח הוא עצם... כך ש"נתח טוב" הוא מין סרקזם. ולתבשיל עצמו : מדובר על תבשיל קדרה שמורכב מבשר ובצל מטוגן בעיקר, ומתבשל שעות ארוכות. התוצאה : הבשר יוצר יחד עם ריבת הבצל רוטב עשיר וניחוחי מלא פיסות בשר ותוכן מח עצם, והתוצאה היא מיצוי של כל מה שהוא בשר אדום - נפלא. המתכון : (ל - 6 סועדים) 3-4 קילו בצל 6-8 חתיכות אוסובוקו בקר או עגל (ניתן גם לבן, אבל אז יותר חתיכות - האדום לטעמנו עשיר יותר) סוכר חום טבעי בקבוק יין אדום חצי יבש (טעים) שמן לטיגון (בערך כוס שמן) פלפל שחור קצת מלח לבחירה : פלפל אנגלי, עלי דפנה, רוזמרין, קורנית וכו´. חשוב : סיר גדול מאד! אופן ההכנה : 1. חותכים את הבצל לפרוסות ומפרקים לטבעות (אפשר חצאי טבעות כדי להקל על ההכנה). 2. מחממים שמן לטיגון בסיר ומטגנים את הבצל תוך ערבוב לא פוסק עד שהוא מתרכך ומתחיל להתפרק לעיסה "ג´לית". בשלב הזה זורים כ - 2 כפות סוכר חום ומערבבים פנימה. 3. לאחר שהבצל נראה קצת "ריבתי", מניחים עליו את נתחי הבשר ומכסים ביין אדום (שישאר קצת יין בבקבוק - הכי הרבה תוסיפו מים). 4. מביאים לרתיחה, ואז מערבבים ומשאירים על אש בינונית לרתוח כשעתיים וחצי. 5. כחצי שעה אחרי הרתיחה, מוסיפים כוס ובה כ-5 כפות סוכר וכפית מלח מומסים ביין אדום. 6. אחרי עוד שעה בערך מוסיפים פלפל שחור לפי הטעם - וכל תבלין אחר שנראה לכם להוסיף (פלפל אנגלי, עלי דפנה וכו´ - קחו בחשבון שזה מורגש בסוף גם אם זה בכמות קטנה מאד). 7. בגדול, פעם ברבע שעה בערך באים להציץ ולבחוש, ועוזרים לבשר להתפרק. 8. אחרי שהבשר נפרד לגמרי מהעצמות ומתחיל להתפרק לסיבים, הוא מוכן - יש לצמצם את הרוטב תוך רתיחה לרוטב צמיג וסמיך. מגישים חם - ניתן לבשל בפנים תפוחי אדמה ולהוסיף, או להגיש עם אורז לבן טובע ברוטב הטעים. מומלץ להכין חלה בצד. תענוג!!!! בתאבון. אנחנו הולכים לאכול אחד עוד חצי שעה... מריחים עד לפה... מממ... נקודה חשובה : בשר לאוסובוקו בדר"כ מופיע תחת השם "אוסובוקו עגל/בקר/לבן", אבל למי שזה מעניין אותו, אלו נתחים מהרגל הקדמית העליונה, חתוכים לרוחב כך שבכל נתח יש עצם חתוכה לרוחבה באמצע וסביבה בשר עטוף שומן דק.
 

יוסי99

New member
אמנם כישורי הבישול שלך כנראה

לא רעים בכלל, אבל את האיטלקית רצוי לשפר.. :) אוסובוקו = עצם עם חור, פחות או יותר..
 
למעלה