מתכונים בריאים

מתכונים בריאים

בהיעדרי הבחור התחיל תזונה נכונה ובריאה יותר ואני מנסה להצטרף אליו.
אני חולת פחמימות -אוהבת פסטה,פירה וכו' ועכשיו כל אלה ירדו מהפרק-לפחות בארוחות המשותפות.

אשמח למתכונים עם קינואה- פעם ראשונה שמכינה היום, מצאתי מתכון עם פטריות שנראה אכיל עבורי
אבל אשמח לעוד אופציות.

כמו כן,אשמח לרעיונות של דברים שאפשר להכין עם קמח כוסמין? במה אפשר להחליף את הסוכר במתכונים על מנת שיהיה בריא יותר? (סוכרזית וכו' הבחור נמנע).

וגם לגבי חזה עוף- איזה תיבול/רוטב אפשר לעשות שלא יהיה מבוסס על משהו עם סוכר?

תודה לעונים

Maldini Girl

New member
כמה הצעות

קינואה- אני אוהבת קינואה עם ירקות קלויים בגריל (בטטה, קישוא, בצל) קולה בגריל ומערבבת עם הקינואה.
על אותו עיקרון גם בורגול וקוסקוס. אפשר להוסיף גם אגוזים, גבינה וחמוציות/ צימוקים לסלט.
&nbsp
כשהייתי מנסה לשמור, הייתי מכינה חזה עוף פשוט עם תבלינים. עושה לו מרינדה של טיפטיפה שמן עם הרבה תבלינים שאני אוהבת (כמון, פפריקה, פלפל, בהרט)
&nbsp
עוד הצעה-
מרקים טחונים.
אני מכינה למשל מרק כרובית, שבו אני מאדה את הכרובית והבצל במעט שמן זית, אח"כ מוסיפה מים, אפשר גם עשבי תיבול (סלרי, פטרוזיליה, שמיר) ותבלינים, מבשלת וטוחנת. יוצא מרק משביע, טעים ובריא.
על אותו עיקרון- מרק קישואים, מרק ברוקולי.
&nbsp
עוד אפשרות- מרק ירקות לא טחון, להוסיף לו גריסים ואפשר גם עדשים כתומות. אלו מוסיפים עושר למרק והופכים אותו להרבה יותר משביע. אפשר גם להסמיך אותו מעט עם שיבולת שועל.
&nbsp
ועוד משהו, אני באמת מאמינה (לא שופטת, כל אחד בדרכו) שאין צורך להימנע מפחמימות באכילה בריאה. אבל, אפשר להחליט שבמקום פסטה ברוטב שמנת תעשו סלט פסטה עם ירקות קלויים, ואת הפסטה להחליף לפסטה מקמח מלא.
גם אורז אפשר להחליף לאורז מלא, אכלתי פעם סלט מעולה עם אורז מלא (לא זוכרת את המתכון אבל בטח אפשר למצוא ברשת מעולים)

תודה

מרקים כרגע לא רלוונטי כי אני מכינה לו לעבודה וזה לא נוח לקחת במיוחד בסאבווי

&nbsp
לגבי הפסקה האחרונה- אני איתך אבל הוא מבחינתו לא רוצה שום דבר מהפחמימות האלה גם אם זה מלא ומכבדת את הבקשה שלו.
&nbsp
מי יודע אולי אני גם אידבק בזה

בנתיים יש בתנור כרגע תבנית עם בטטות ועוף מחולק בתבלין מיוחד לעוף בתנור ומתכננת להכין את הקינואה עם פטריות ובצל, לפי המתכון של "פשוט מבשלת"-http://mevashelet.com/376/onion-mushroom-quinoa/
&nbsp
ונראה בהמשך מה עוד אכין

מנסה לזרום איתו...מקווה שגם ייצא אכיל עבורי כי אני מאוד בררנית. הכי הרבה מהר אני אכין לעצמי פסטה

mykal

New member
עוד הצעות,

אפשר הרבה רעיונות לפשטידות,
שבמקום להוסיף קמח להוסיף שבולת שועל--זה טעים ומזין.
זה גם קל לתת לעבודה--(אני מכינה לבנותי לעבודה)
אני גם מכינה מחזה טחון קציצות ברוטב עגבניות, שמה בכלים ח"פ מקפיאה
וכך קל לקחת לעבודה, ולזה התוספת היא קינואה.(אני מכינה כמו אורז),
טעים מאוד.

לוקחת רבעים של חזה עוף, מטבלת ושמה ברוטב טריאקי ואופה.
חלק מהזמן בלי כיסוי ואח"כ מכסה עם נייר כסף, תוספת ל קינואה, או של ירקות אנטיפסטי מעולה.

אםזה הכיוון תגידי אכתוב עוד.

בגדול, כל מה שיש בו יותר מ-3 גרם סוכר לא מתאים

מצאתי טריאקי כזה אבל הוא לא אהב

&nbsp
&nbsp

raya

Well-known member
ברוכה השבה הביתה.....
הבת שלי הכינה מקמח כוסמין חלה מאוד יפה, במלית של כרישה ופקורינו.
מצרפת תמונה.
אם תרצי מתכון - אשאל אותה.
רעיה

raya

Well-known member
נא להיאזר בסבלנות, ייקח קצת זמן

raya

Well-known member
אפיה עם קמח כוסמין.
ביקשתי מהבת את המתכון לחלה שהיא הכינה, היא כתבה לי שתשלח בהקדם.
בינתיים מצאתי באתר של ניקי ב. מתכון עם קמח כוסמין.
מצרפת בקישור.
רעיה

http://www.nikib.co.il/pastry/49594/
מצאתי כעת הודעה ממנה, אנסה לצרף קישור, המתכון לקוח מ"על השלחן".
[URL]http://www.hashulchan.co.il/%d7%97%d7%9c%d7%94-%d7%92%d7%9c%d7%99%d7%9c%d7%99%d7%aa-%d7%9e%d7%90%d7%95%d7%93/[/URL]
כמה טוב שיש אפשרות לעריכה.

raya

Well-known member
המתכון לחלת קמח כוסמין נמצא בהודעה מעל זו.

לא תודה, הוא חובב בשר אבל לא מחסידי הפליאו

וגם אני לא.
לא בביתנו,מה שנקרא
אבל תודה על ההצעה.

אוכל נייד

~ מרק
בבקבוק , להקפיא ובעבודה למיקרו , נוסעים ברכבת ישראל.....
~ קיטניות סלט ורוטב בנפרד ,במשרד להרכיב, עדשים ושעועית לבנה מאד מוצלחים.
~ חזה עוף בתיבולים מגוונים : ג'רק , שום ולימון , פהיטה , תערובת פרובאנס וכד'.
~ ירקות טריים ו/ או מבושלים ממולאים ב- גבינה, קינואה וירקות , עדשים ואורז ודומיהם.
~ "טורטיה" חסה או קישוא או בטטה מלאים בכל טוב.
~ סושי צמחוני או עם טונה משומרת.
~ לפחות 60 אפשרויות שהיוו השראה http://www.ambitiouskitchen.com/2016/02/healthy-lunch-ideas/
www.buzzfeed.com/mackenziekruvant/easy-healthy-lunches?utm_term=.ukBb598oJ#.ljQVyRE95

ארוחת הצהריים שלנו , בעבודה ובבית הספר - מרק , מנה עיקרית ,פירות , ירקות שלמים , אדממה , תערובת אגוזים וגרנולה בר תוצרת בית .
מספיק עד שחוזרים הביתה, לרוב סביב שש בערב .
מתאים לטבעוני ולכל השאר.

עדיקים

Active member
שמחה שאהבת קינואה

אני לא אוכלת פטריות וכרגע לא במוד לקינואה, אנסה בקרוב שוב לבשל ולהנות ממנה יותר עם כל העצות שקיבלתי.
גם אני משתדלת כרגע לא לאכול פחממות בארוחת צהריים ואוכלת הרבה יותר בריא, זה תמיד מה שקורה לי כשאני בדיאטה. לכן מבינה מאוד את בעלך שנמנע מפחממות בארוחה. לא חסר לי בכלל ואני מכורה לפחממות.
המלצה לגבי החזה עוף- אני עושה הכי פשוט על פלנצ'ה עם מעט שמן (רק מורחת) ותבלינים מגוונים - מל"פ, גריל עוף, כמון, עלי טימין ועוד באמת מה שאוהבים וכמה שאוהבים. כל פעם מגוונת עם תבלין אחר. אפילו הילדים טורפים אצלי (רק עם גריל עוף).
עוד המלצה לחזה עוף לפני שבועיים הכנתי כמו מעורב ירושלמי רק עם חזה עוף בלבד, טיגנתי בצל (ללא שמן רק מריחה על מחבת) הוספתי תבלין שווארמה, מל"פ, הכנסתי את החזה עוף למחבת, הקפצה קלה וקדימה לארוחה.

נשמע טוב

אני אנסה עם תבלין השווארמה- בדיוק גיליתי שהבחור קנה כזה.
&nbsp
תודה!
&nbsp

גברת ע

New member
אוכל בריא זה לא רק קינואה\כוסמת\חזה עוף

זה כלכך הרבה יותר מזה ויש כלכך הרבה דברים שאת יכולה להכין ולעשות...
&nbsp
* קציצות עוף בתנור בשילוב עם ירקות, אני הכנתי והוספתי קישוא, בצל, ביצה וזהו בלי קמח או פרורי לחם, אח"כ שמתי בתנור, בריא טעים ומשביע, אפשר לשחק עם השילוב של הדברים שתשימי בפנים.
&nbsp
* מעין קפקייק מביצים וירקות בלבד (אפשר לשלב טונה או קוביה של גבינה בולגרית) , שמה בתנור, ויש לך אחלה ארוחת בוקר או ערב או נשנוש מתי שבא לך.
&nbsp
* גם בשר הוא לא בהכרח לא בריא (לא נכנסת למחקרים וטבעוניות וכל שאר הדברים האלו)
&nbsp
* כל מיני מנות מעניינות ומגוונות מדגים
&nbsp
* אורז (גם רגיל) אומנם הוא פחמימה אבל זאת פחמימה שהיא סבבה, לא מכבידה על הגוף ועל הכבד. אישית אני לא סובלת אורז מלא אז אני מכינה אורז רגיל או אורז רגיל עם אורז אדום וגם אם תאכלו רק אורז לבן רגיל זה עדין לא אומר שזה לא בריא.
&nbsp
בגדול לאכול בריא זה לאכול נכון ובפרופורציות.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

למעלה