מתכונים בריאים

פוקסי99

New member
פיתה מקמח כוסמין

כוסמין מלא
רכשתי בעדן קמח כוסמין מלא אורגני יקר מאד 24 שקל לקילו מכוון שלי אין משמעות לאורגני לדעתי במקומות אחרים המחיר יהיה הרבה יותר זול

שפכתי לקערת המיקסר כוס מים חמימים הוספתי כף שמרים והקצפתי במהירות גבוה לקבלת נוזל עכור אשר עלין יש בועות של קצף ותוך ההקצפה הוספתי אט אט את הקמח עד אשר התקבל נוזל סמיך החלפתי את ראש המיקסר ממקציף לזרוע הלישה והמשכתי ללוש תוך הוספת מים וקמח עד קבלת בצק גמיש ולא דביק יצרתי צורה של כדור וכיסיתי את קערת המיקסר לשעה
לאחר שעה הבצק להפתעתי תפח לא פחות מקמח רגיל. לשתי בידיים שוב להוצאת האוויר וההכנתי כדורים ורידדתי עם מערוך לגודל פיתה
השארתי להתפחה נוספת של כחצי שעה
חיממתי את התנור ל300 מעלות עם התבנית בתנור כאשר התנור הגיעה לחום הנדרש הנחתי את הפיתות בתבנית אשר הייתה בשליש העליון של התנור
לאחר כ3 דקות הפכתי את הפיתות לעוד 3 דקות הוצאתי מהתבנית הנחתי על מגבת וכיסיתי במגבת
יצאו פיתות נהדרות נפתחות בקלות ונוחות למילוי ואני אהנה מהם הים בצהריים
מסקנות
ראשית אפשר לאפות פיתות מקמח כוסמין ללא צורך בתוספת של קמח לבן
הבצק יוצא גמיש ונוח לעבודה
הפיתות יוצאות אווריריות בדיוק כמו פיתה מקמח לבן
אני לא יודע עם ההקצפה הראשונית של השמרים המים והקמח עזרו לתהליך בהזדמנות אני אנסה בלי התהליך הזה
בתמונה הפיתות בהתפחה על הגרניט במטבח

טוב גם להכנת כיכר לחם

פוקסי99

New member
קובה קינואה גם צמחונית וסדנה

http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/75/95890613/אוכל_ומשקאות/מתכונים

לצמחונים ניתן להשתמש עם המילוי הזה
5 בטטות בינוניות
2 בצלים
כפית כמון
כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
2 כפיות פפריקה מתוקה
10 טיפות רוטב חריף לא חובה אבל מוסיף טעם נהדר
כ7 גבעולי נענעה ו1/4 חבילה פטרוזיליה קצוצים דק

את הבטטה ובצל אחד שמים במיקרו ל15 דקות
מוצאים ממתינים שיתקרר מעט ומועכים עם מזלג וקוצצים עם סכין(הבצל לא מתרכך מספיק כדיי להמעך הייטב עם המזלג עוזרים לו עם סכין)
קוצצים דק במנדולינה את הבצל הנותר מוסיפים את התבלינים מערבבים הייטב וטועמים במקרה ויש צורך לתקן את התיבול זה הזמן

פוקסי99

New member
קובה קינואה מטוגנת תמונה

מכינים כדורי קובה צמחונית כמו במתכון הקודם .מחממים שמן במחבת בחום בנוני גבוה. מרטיבים את כפות הידיים ומועכים בטפיחות קלות את כדור הקובה לקבלת דיסקה .ולשמן כאשר מתחיל לקבל צבע חום בקצוות הופכים

למעלה