פיתה מקמח כוסמין
כוסמין מלא
רכשתי בעדן קמח כוסמין מלא אורגני יקר מאד 24 שקל לקילו מכוון שלי אין משמעות לאורגני לדעתי במקומות אחרים המחיר יהיה הרבה יותר זול
שפכתי לקערת המיקסר כוס מים חמימים הוספתי כף שמרים והקצפתי במהירות גבוה לקבלת נוזל עכור אשר עלין יש בועות של קצף ותוך ההקצפה הוספתי אט אט את הקמח עד אשר התקבל נוזל סמיך החלפתי את ראש המיקסר ממקציף לזרוע הלישה והמשכתי ללוש תוך הוספת מים וקמח עד קבלת בצק גמיש ולא דביק יצרתי צורה של כדור וכיסיתי את קערת המיקסר לשעה
לאחר שעה הבצק להפתעתי תפח לא פחות מקמח רגיל. לשתי בידיים שוב להוצאת האוויר וההכנתי כדורים ורידדתי עם מערוך לגודל פיתה
השארתי להתפחה נוספת של כחצי שעה
חיממתי את התנור ל300 מעלות עם התבנית בתנור כאשר התנור הגיעה לחום הנדרש הנחתי את הפיתות בתבנית אשר הייתה בשליש העליון של התנור
לאחר כ3 דקות הפכתי את הפיתות לעוד 3 דקות הוצאתי מהתבנית הנחתי על מגבת וכיסיתי במגבת
יצאו פיתות נהדרות נפתחות בקלות ונוחות למילוי ואני אהנה מהם הים בצהריים
מסקנות
ראשית אפשר לאפות פיתות מקמח כוסמין ללא צורך בתוספת של קמח לבן
הבצק יוצא גמיש ונוח לעבודה
הפיתות יוצאות אווריריות בדיוק כמו פיתה מקמח לבן
אני לא יודע עם ההקצפה הראשונית של השמרים המים והקמח עזרו לתהליך בהזדמנות אני אנסה בלי התהליך הזה
בתמונה הפיתות בהתפחה על הגרניט במטבח
טוב גם להכנת כיכר לחם
כוסמין מלא
רכשתי בעדן קמח כוסמין מלא אורגני יקר מאד 24 שקל לקילו מכוון שלי אין משמעות לאורגני לדעתי במקומות אחרים המחיר יהיה הרבה יותר זול
שפכתי לקערת המיקסר כוס מים חמימים הוספתי כף שמרים והקצפתי במהירות גבוה לקבלת נוזל עכור אשר עלין יש בועות של קצף ותוך ההקצפה הוספתי אט אט את הקמח עד אשר התקבל נוזל סמיך החלפתי את ראש המיקסר ממקציף לזרוע הלישה והמשכתי ללוש תוך הוספת מים וקמח עד קבלת בצק גמיש ולא דביק יצרתי צורה של כדור וכיסיתי את קערת המיקסר לשעה
לאחר שעה הבצק להפתעתי תפח לא פחות מקמח רגיל. לשתי בידיים שוב להוצאת האוויר וההכנתי כדורים ורידדתי עם מערוך לגודל פיתה
השארתי להתפחה נוספת של כחצי שעה
חיממתי את התנור ל300 מעלות עם התבנית בתנור כאשר התנור הגיעה לחום הנדרש הנחתי את הפיתות בתבנית אשר הייתה בשליש העליון של התנור
לאחר כ3 דקות הפכתי את הפיתות לעוד 3 דקות הוצאתי מהתבנית הנחתי על מגבת וכיסיתי במגבת
יצאו פיתות נהדרות נפתחות בקלות ונוחות למילוי ואני אהנה מהם הים בצהריים
מסקנות
ראשית אפשר לאפות פיתות מקמח כוסמין ללא צורך בתוספת של קמח לבן
הבצק יוצא גמיש ונוח לעבודה
הפיתות יוצאות אווריריות בדיוק כמו פיתה מקמח לבן
אני לא יודע עם ההקצפה הראשונית של השמרים המים והקמח עזרו לתהליך בהזדמנות אני אנסה בלי התהליך הזה
בתמונה הפיתות בהתפחה על הגרניט במטבח
טוב גם להכנת כיכר לחם
