מתכונים טבעונים ללא גלוטן או סויה

kita1000

New member
מתכונים טבעונים ללא גלוטן או סויה

הייהופניתי מהפורום הדומהאשמח להכוונה למתכונים בלוגים וכו אני רעבה ומתקשה להכין משהו גם משביע וגם טעים במגבלות הנל.
 

RSPA

New member
השם הוא "כיתה אלף"


 
נטול גלוטן זה אנחנו


אורז!
תירס!
חומוס!
תפוחי אדמה!
קטניות למינהן
המוני ירקות מכל המינים והצבעים
טחינה
ועכשיו- לזניה מאטריות אורז עם שכבות ירקות ושכבת קינוח משמנת אורז של אלפרו ופטריות
פשטידה ממגוון ירקות מוסבקת בקמח חומוס או מאש
קציצות ירקות טחונים ,אורז מבושל וקמח קטניה- עדשים אדומות/ חומוס/ מאש- אפשר לטגן, לאדות מעל מצע ירקות, לאפות
פלאפל- מכל קטניה וכמובן מחומוס עם הרבה ירק קצוץ דק, בצל ותיבול מתאים. מטוגן אעדיף אפשר גם אפוי.
מוקפץ אטריות אורז ומגוון ירקות- פטריות, בצל ירוק, פלפל אדום וצהוב, אפונה, תירס...במקום טופו ניתן להשתמש בשעועית שחורה שבושלה עד ריכוך והומלחה מעט. ברוטב סילן, חומץ, שמן שומשום והרבה שום.
מרק קטניות מעורב עם תועפות כמון וכורכום, עם או בלי גזר, עם או בלי סלרי, אוכלים עם אורז לבן או מלא
אני יכולה לא להפסיק את חייבת לתת לי כיוון- מרקים, סלטים, מאפים, קציצות, מלוח מתוק, מה?
 

taltala013

New member
נטול גלוטן ומאוד מאוד טעים פסטה מכוסמת

ונתקלתי בספטה מאורז אדום. יש חיה כזו אורז אדום אני אישית מאוד אוהבת אותו יש לו טעם קצת אגוזי. וכן פסטה מאורז שחור. וכמובן האורז השחור והפראי.
 
אצלנו כוסמת לא אהובה במיוחד

רק כסלט ורק הכוסמת הירוקה וגם זה לא משהו
 

taltala013

New member
זהו גם אני לא אוהבת כוסמת


ניסיתי פעם מתוך סקרנות פסטה כוסמת והופתעתי לטובה אין את הטעם המאפיין כוסמת מבושלת. הטעם מזכיר יותר פסטה מחיטה מלאה והגדולה שהיא ללא גלוטן.
 
אורז עם עדשים

תתבלי ותוסיפי לו בצל מטוגן בנדיבות, הניחי לצד סלט ירקות חתוך קטנטן וצבעוני- גזר,מלפפון, עגבניה, צנונית, בצל סגול,פלפל צהוב...תבלי הסלט במעט מלח ומיצלימון ואיכלי עם האורז

צלחת חומוס עם שמן זית והרבה פטרוזיליה קצוצה , מעל פטריות חמות מן המחבת ששהו שם עם בצל מוזהב ותובלו מלח פלפל. אם את חייבת לחם ליד אפי לך לחמניות נ"ג ושמרי בהקפאה.

דלעת ערמונים או חצי דלורית או פלפל או עלי כרוב או חצילים פרוסים ממולאים באורז עם אגוזים קצוצים ופטריות ובצל.
בלינצ'ס במלית- פטריות ובצל/ תפוחי אדמהובטטה או בלי בטטה/ אגוזים טחונים ודלעת/ קישואים ובצל מטוגן

סוגי הקמח שיועילו לך מאד הם- סורגום, טף, תירס עדין- לא קורנפלור, חומוס, מאש,אורז מלא
עמילנים שיעזרו באפיה - תפוחי אדמה, קורנפלור,טפיוקה, אורז לבן
אם את מתכוונת לאפות הרבה כדאי קסנטן גאם בבית
 

ladybug6

New member
מיקי, מתי תפתחי כבר בלוג טבעוני נ"ג?

כל הטיפים והמתכונים שלך הולכים לאיבוד על גבי דפי הפורום וכ"כ חבל שבא לי בעצמי לאגד אותם לאיזה בלוג או מחברת.. קדימה, תעשי את המתבקש!
 

ladybug6

New member
ואם מסובך לך אני מוכנה

להקצות לך פינת מיקי-נ"ג בבלוג שלי שתהיה רק שלך
 

Gidi Shemer

New member
את רומזת לחשיפה מצומצמת של הפורום?

אותך למנהלת.

גיס חמישי
 

יוספה 51

New member
מיקי, רעיון מעולה. אני לא מצליחה לשמור טוב בתוך הפורום

ובלוג עצמוני או נספח לבלוגה של ליידיבאג ישמח לבב אנוש גם אם הוא לא נטול גלוטן. תחשבי על זה.
 

kita1000

New member
תודה רבה על ההפניות :)

לא יכולתי להכנס לפורום בימים האחרונים.
&nbsp
אבל היום יום בישולים.. ובדרך
מרק פטריות (לא ידעתי שיש שמנת אורז!)
כדורי אורז מלא במילוי פטריות מדאיםםםםם (פטריות בתיבול הודי ממתכון של קובה). הרעיון הוא להטביע אורז מלא במים, ואחכ לטחון. מצאתי את זה איפושו אבל שידרגתי קצת עם תבלינים מתאימים ואני מכינה בתבניות מאפינס אז הצורה נשמרת.
צטאני, נראה כבר מה נעשה איתו. אולי אורז עגול ממולא. אולי משהו אחר.
רוטב לזניה שיחולק לקרניבורים שבמשפחה וחלק אשאיר בצד בשבילי.
בתנור סיר שעועית שהשריתי יומיים עם 5 סוגי שעועית לפחות בבישול ארוך (אני לא מכירה דרך אחרת לבשל שעועית שחורה... רק השרייה של יומיים שלאחריה לילה בתנור עובדת לי). יחולק ויוקפא לשימוש מאוחר יותר.
מאפינס ע"ב רסק תפוחים בתקווה.
וקצת תפוא, נראה אם אספיק להגיע אליהם.
&nbsp
הכל נג וללא חלב וביצים. מקווה שיהיה טעים!
&nbsp
&nbsp
לגבי השמנת. אני מניחה שאפשר לבשל כמו שמנת רגילה?
 
השמנת

צריך לחשוב על לעבות אותה מעט נניח עם קורנפלור היא כאילו יותר שמנונית משמנת רגילה אבל עובדת מצויין
 

kita1000

New member
תודה!

שתמשתי בה למרק פטריות ולרוטב של הלזניה. יצא מעולה.
מעולם לא בישלתי עם שמנת לפני כן.. אז אין לי למה להשוות
 
למעלה