מתכונים מרקואיים, יש?

מתכונים מרקואיים, יש?

החלטנו לעניין לנו את ארוחות השבת, ככה שכל שבוע נאכל בארוחת שבת אוכל של מדינה אחרת. היתה הצלחה עם הודו וספרד, עכשיו מתחשק לי מרוקו. יש לכם מתכונים מוצלחים לארוחה מרוקאית?
 

Gidi Shemer

New member
כמובן שהתיבול הוא סוד העניין פה

עם ירקות אפשר לשחק ובתכלס להתפרע, החל מדלעת, דרך חצילים, גזרים, כמובן גרגרי חומוס מבושלים, קישואים ובעצם כל דבר שיילך טוב ומתאים לכם לתרביך ירקות, מה שיהפוך את התבשיל ל"מסע אל תום האלף" (הספר הזה תמיד גורם לי לרייר) הוא התיבול. הייתי דואג שקינמון (וצימוקים) יחברו לחריפות שתבוא מכוון פלפל חריף/פפריקה. כוסברה (אם אוהבים)
 
בן הזוג של הקינמון הוא

הכמון!
התערובת הבסיסית היא קינמון- כמון- פלפל שחור
מאזנים ומשלימים זה את זה
 
פרות מיובשים ממולאים

באורז ועדשים? או לחילופין בטחון מן הצומח ואורז? מתובלים בכמון+קינמון+פלפל שחור.

סלט מלפפונים עם מי וורדים

מטבוחה

קוביות חצילים מתובלים היטב ומבושלים עם פלפלים אדומים ועגבניות

סלט גסר מרוקאי מבושל, עם הרבה כמון

מרק סולת על ציר ירקות עם כוסברה בנדיבות
 
תודה, ומה מנה עיקרית?

חשבתי על סלט חצילים ועגבניות ומרק חרירה צמחוני, אבל מה מנה עיקרית? שאיננו קוסקוס...
 

ladybug6

New member
יש מתכון לכאילו חריימה בבלוג של

נטלי הולדינג. היא משתמשת בטופו ובאצות בשביל הטעם הדגי.
למנה עיקרית אפשר להכין פלפלים ממולאים עם אורז וטחון מהצומח.

למסביב אפשר להכין סלט גזר מרוקאי, זיתים מבושלים מתובלים קצת חריפים, מטבוחה, סיגרים במילוי פירה/טחון מהצומח..
 

RSPA

New member
נכון איך אפשר לשכוח מטבוחה...הנה מתכון

מצולם של מאיר ממן >> http://www.youtube.com/watch?v=wj4i4UtTjMY
מטבוחה מרוקאית אוריגינל
 

ladybug6

New member
מפרום זה מרוקאי?


אני מרוקאית רק ברוחי... בשאר התחומים די קלולס
 

RSPA

New member
אני חושב שמפרום כמו גם מעקוד שיש אצל

נטלי הולדינג אלה מתכונים שמתאימים לכל מדינות צפון אפריקה וגם למטבח המרוקאי.
נטלי נתנה מתכון למעקוד שהוא בעצם שילוב של המעקוד הקלאסי הצפון אפריקאי ושל מחמאר המרוקאי אסלי.
הנה כאן >> http://tinyurl.com/oc7o7xq
 

ladybug6

New member
רגע, אבל מה קשור המעקוד

מעקוד זה פשטידה בכלל, לא?
מפרום זה פרוסות חצילים ממולאות מטוגנות ואז מבושלות ברוטב..
התכוונת ששניהם משותפים לכמה מהמטבחים, כולל המרוקאי?
 

RSPA

New member
מפרום ומעקוד

שני מאכלים שונים שמייצגים מטבח צפון אפריקאי (אפילו שהמפרום מקורו בעצם בלוב).
המעקוד או המעקודה גם הוא מאכל כלל צפון אפריקאי ונטלי הביאה את גירסתה (נטולת הביצים) למאכל הזה (שבוסס במקור רק על תפו"א וביצים) והוסיפה אפונה, גזר ועוד ירקות שבעצם יצרו את המאכל המרוקאי המקורי שנקרא מחמאר (למרות שהיא המשיכה לקרוא לזה מעקוד).
 
מפרום זה מעולה!

אבל אני חושבת שבמקור זה תפוח אדמה ממולא.
אני מכינה טבעוני מחצילים, זוכרת?
 
למעלה