מתכונים מרקואיים, יש?

עבורי

כשיש הרבה הרבה מנות לא עיקריות בעלות טעמים מגוונים חלק חמות חלק צוננות זו ארוחה שלמה.
אם מעמידים במרכז השולחן קוסקוס יבש שאפשר לאכול אותו עם הסלטים והמרק- זו ממש חגיגה.

מעבר לזה קוביות טופו בכל רוטב מרוקאי קלאסי זו מנה עיקרית מוצלחת מאד, החל בהשריה שלהן לפני הבישול בתערובת תבלינים קלאסית ואחר כך הקפצה במחבת משומן, המשך בטחינה של הטופו תיבולו בהתאמה והוספת ירק לתערובת ובישול נניח ברוטב חריימה חריףו להגיש ליד אורז
 

ladybug6

New member
כשתגיעו לארוחה אסייתית, תקראו לי טוב?

סושי

ירקות בטמפורה, פאד תאי, חמוצים יפניים, סלט שורשים, דים סאם..
 

Gidi Shemer

New member
אגב, קצת off אבל העלית לי זכרונות


בדיוק לפני 30 שנה זוגתי ואני טיילנו חודשיים בצרפת ובספרד. שבועיים מהטיול בילינו באנדלוסיה היפיפייה שהיתה חג לעין ולנפש.

בגרנדה, התחלנו עם טיול קצר בעיר ותוך כדי כך נתקלנו במסעדה מרוקנית צמחונית (אולי גם טבעונית, אבל אני לא לגמרי זוכר). אני לא הייתי צמחוני אז, אבל אשתי היתה צמחונית "לא רשמית". השילוב בין מרוקני לצמחוני נשמע מוזר ומענין, ובתור אחד שמאד מאד אוהב את המטבח המרוקני, אמרתי- בוא ננסה. לא הזיק שהמסעדה היתה מאד זולה.

התיישבנו, הזמנו ארוחת צהריים ובמשך שלשת הימים הבאים אכלנו רק במסעדה הזאת- בוקר צהריים וערב כפול שלש.

הטעמים והריחות היו הדבר הקרוב ביותר לסיפורי אלף לילה ולילה. אגוזים החליפו את הבשר בקובה, אגוז מוזקט וקינמון התערבבו עת צימוקים ותבלינים חריפים,עשבי תיבול כאלו ואחרים הוסיפו ניחוחות משכרים ועברנו חוויה קולינרית כמעט ארוטית.

זו היתה גם הפעם הראשונה שנחשפתי ללימון כבוש בתבשילים ומה הוא מסוגל לעשות להם. כששבתי לארץ מיד לימדתי את עצמי לכבוש לימונים והוספתי אותם כמעט לכל דבר אפשרי. היום לצערי אני נמנע בגלל המלח המעורב בעניין, אבל הזכרונות, הזכרונות......
 

Gidi Shemer

New member
כן, אני משתדל להשתמש בכמה שפחות

מעבר לזה שכדאי בכלל להמעיט במלח (או לפחות בנתרן) ובמיוחד לטבעונים/צמחונים, אני נושא עימי את קללת לחץ הדם הגבוה.
 

RSPA

New member
הזכרונות שלך והתיאור של "המסגרת הכללית"

(מילות מפתח: 30 שנה, זוגתי, טיול, בילינו, X היפיפייה) עוררו גם בי זכרונות מחוויה דומה.
רק שהיא היתה בטוסקנה, איטליה.
 

RSPA

New member
זו "שאלה מאוד מאוד שאלתית"

"שאלה שיש בה הרבה מן השאלתיות. היא דרך אגב שאולה משאלות אחרות.."


שנפתח תיק גששים?


(האמת, שהשאלה שלך הזכירה לי את אחד המערכונים שלהם ששם נאמר משהו כמו: "אתה סיידת לאחותי?" והתשובה: "אני סיידתי אצל אחותך !")

אין כמו קצת הומור על הבוקר
 

ימימה

New member
גידי, למה הוספת לימון כבוש?

כי אני מתה עליו, אבל עד היום בעיקר מכניסה לסנדביצ'ים. איזה עוד רעיונות אפשר?
 

Gidi Shemer

New member
תבשילי אורז למיניהם

או כל נזיד באשר הוא, כל עוד הדגש של התבלון הוא לכוון המזרחי- תיכוני ולא האסיאתי (נכון שגם אסיאתי הוא מזרחי, אבל אני מנחש שאת יודעת למה אני מתכוון
). אם את מכינה קובה, או מקלובה, מוסקה צמחונית וכדומה.

אני לא ממבשלי תחליפי הסויה למיניהם, אבל היות ולימון כבוש עבד לי מצויין בימים שעוד הכנתי בשר, אני די משוכנע שזה ילך טוב עם ה"תחליפים".
 
המון תודה על התגובות וההתיחסויות. יש החלטה!

מרק חרירה צמחוני: http://www.haaretz.co.il/gallery/recipes/soups/1.1620270
אורז עם טנזיה: http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?entryId=1339307&skip=1
פסטלים: http://www.couscous.co.il/food/default.asp?id=13&mnu=13
מפרום טבעוני (עוד לא החלטתי אם זה יהיה עם תפו"א או חצילים): http://vegansontop.co.il/vegan-musakka/

את אף אחד מהמתכונים עוד לא ניסיתי בעצמי אז אני לא יכולה להמליץ או לא להמליץ. מה שבטוח שיום שישי לא יוצאים מהמטבח!! ושהילדים יחפשו להם תעסוקה
 
אני ממליצה בחום

על המתכון של המפרום! ממנה למדתי את הטיפ המעולה של קמח חומוס עם מי סודה, אחד הטיפים הכי הכי נפלאים שרכשתי מהרשת!
תזכרי אותו לטיגוני שניצלים צמחיים, לציפוי קציצות, להדבקת כופתאות
 
למעלה