מתכונים, מתכונים!

Neta558

New member
מתכונים, מתכונים! ../images/Emo141.gif

קודם כל, מה דעתכם ש
תסמל פה הודעות שיש בהן מתכונים? פשוט כשאני מעדכנת מאמרים אני לפעמים מפספסת כמה... ויהיה יותר קל לדעת איפה מסתתרים מתכונים
(זה גם יהיה יותר נחמד). וחוץ מזה, אני מכריזה על שרשור מתכוני חורף! כרגע אני בעיקר מחפשת מתכונים למרקים טובים וקלים להכנה (אבל לא כאלה של מים+אבקה), כי אני חולה!
וכל מתכון חורפי שיכול לחמם אותנו בקור הזה (ואולי בכלל לא קר כל כך, וזה סתם כי חולה?). ולכל המצוננים, הנה מתכון חם ליום חורף קר (ובעיקר לילה): מצרכים: שמיכת פוך (מלאכותי, דאאא). שמיכת דקה כריות (בדרגת רכות לפי הטעם) שוקו סויה חם\תה ופלים\עוגיות תנור טלויזיה ממחטות שקית ניילון הכנה: את השמיכות והכריות ממקמים מול הטלויזיה, ומדליקים (את הטלויזיה, לא השמיכות). מומלץ בעיקר להדליק ביום שישי ב12 על ערוץ 3, אבל גם קלטות וידאו עם פרקים שונים של אי אר יתקבלו בברכה. ניתן לצפות גם ב"חברים", אך לא כשמצוננים מדי, מאחר שסכנת צחוק פרוע היא קשה במיוחד כשהאף מלא ב..איכסה. מפעילים את התנור, וממקמים את הממחטות והשקית בהישג יד. שימו לב שהממחטות אינן קרובות לתנור! במקרה הצורך, משתמשים בממחטות וזורקים לשקית. צופים בטלויזיה תוך כדי שתית שוקו\תה. מדי פעם טובלים עוגית במשקה ואוכלים. היזהרו שלא להחנק! נסו שלא להרדם לפני תום התכנית, אך זיכרו שהכריות שם למקרה הצורך. בהצלחה, ולבריאות!
 

tsf

New member
../images/Emo141.gif כדורי טופו לספגטי

חומרים: 400 גרם טופו מעוך ביד חצי כוס נבט חיטה רבע כוס פטרוזיליה קצוצה 2 כפת רוטב סויה 2 כפות שמרים טבעיים (לא חובה) 1 כף אבקת בצל חצי כפית אבקת שום חצי כפית פלפל שחור רבע כפית אורגנו הכנה: לחממם תנור ל180 מעלות. לערבב את כל החומרים לעיסה. ליצור כדורים בקוטר 3 ס"מ. לסדר בתבנית ולאפות במשך 30 דקות כאשר כל 10 דקות להפוך בזהירות עד שהכדורים ישחימו מכל הצדדים. כמובן להגיש עם ספגטי ורוטב לספגטי!
 

tsf

New member
צלי טופו

חומרים: 300 גרם טופו כתוש 1/2 כוס נבט חיטה 1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה 1/4 כוס בצל קצוץ 2 כפות רוטב סויה 2 כפות שמרים טבעיים (לא חובה) 1/2 כפית חרדל 1/4 כפית אבקת שום 1/4 כפית אבקת פלפל הכנה: לערבב את כל החומרים, ליצור מהעיסה צלי מוארך, אפשר לשמן את הצלי ב2 כפות שמן (לפי בחירה) לפזר פטרוזיליה מעל, להכניס לתנור מחומם ל200 מעלות ולאפות במשך 30-40 דקות
 

tsf

New member
נראה לי שכן

כעיקרון זה מה שכתוב לי ויש לי את זה מפלייר מתכונים של שיזן טופו (יש שם עוד כמה מתכונים בסגנון) אם היה לי סורק גם הייתי סורקת את התמונה (יש לכל מתכון שם תמונה) שתראו איך זה אמור להיות, אז אני פשוט אתאר לך ואם יש מישהו עם סורק - אז יש את הפלייר הזה בחינם בחלק מחנויות הטבע- אז להשיג ולסרוק! בקיצר זה נראה בתמונה בתור משהו מלבני , יחסית מוארך בעובי של איזה 5 סמטימטר
 
גמני רוצה!!

תבשיל חצילים ,עגבניות ועוד כלמיני החומרים הדרושים: 2-חצילים 4-עגבניות חומוס שהושרה יום קודם 2 כפות רסק עגבניות בצל קצוץ תבלינים:מלח, פלפל,כמון.. אופן ההכנה: מקלפים את החצילים, חותכים לקוביות , ממליחים ומניחים בצד. מטגנים בסיר את הבצל, מוסיפים את קוביות החצילים וממשיכים לטגן. מוסיפים לסיר את העגבניות החתוכות והחומוס, רסק העגבניות והתבלינים. ומוסיפים כוס מים. מבשלים כשעה על אש קטנה.. וו... ואללה! קיבלתם תבשיל טעיםםםםםםם..
 

TimBuck2

New member
מרק

טוב, זה בערך מים+אבקה אבל עם טוויסט נחמד. מה גם שזה מאוד קל להכנה. מנה אישית של מרק בצל מצרכים: בצל מרגרינה (או חמאה... תלוי) מים אבקת מרק בצל כלים: הסיר הקטן והמוזר הזה שאוכלי בשר מבשלים בו נקניקיות... משך ההכנה: כחמש דקות חותכים פרוסה אחת ממרכז הבצל ומפרקים את הטבעות (אני מקווה שאתם מבינים למה אני מתכוונת...) שמים בסיר מעט מרגרינה/חמאה ומחכים שתימס. שמים את הבצל בפנים ובינתיים מרתיחים מים בקומקום. כשהבצל הופך לשקוף (או עומד להישרף במקרה הרע) מוסיפים את המים החמים (ככוס אחת של מים) ואת אבקת המרק. מערבבים. ממתינים כדקה/דקה וחצי- מוזגים לקערה מוסיפים קרוטונים או שקדי מרק והופ! המרק מוכן! כשאימא תחזור אני אוסיף את המתכון המעולה למרק עדשים וגזר...
 

Veggie John

New member
מתכון חורפי נוסף. האושר מובטח.

מצרכים: 1 מקום אטום לרוחות ומחומם. 1 סערת גשם, ברד, ברקים ורעמים (בחוץ). 2 חליפות טרנינג בצבעים לבחירתכם. 0 קרובי משפחה מיותרים. 1 מיטה/ספה נוחה. 1 רועי. 1 ג´ון. אופן ההכנה: -מלבישים את ג´ון ורועי ב1 חליפת טרנינג, ויוצקים אותם על הספה הנוחה. -מניחים להם להתכרבל. דיסקליימר: האושר המובטח, מובטח לרכיבים בלבד.
 

haleth

New member
מרק עגבניות ואפונה בסגנון הודי

מרק עגבניות ואפונה בסגנון הודי חומרים: 5 עגבניות גדולות ובשלות-קצוצות 2 כוסות מים 1 בצל גדול פרוס דק ½ כפית שום כתוש 2 כפות חמאה או שמן 2 כפיות גרעיני כוסברה טחונים 2 כפיות כמון טחון ½ כפית זרעי שומר 2 עלי דפנה 1 פלפל ירוק חריף, מגולען וקצוץ 400 מ"ל חלב קוקוס ½ 1 כוסות אפונה קפואה 1 כף סוכר פלפל טחון טרי 1 כף עלי נענע קצוצים הכנה: מבשלים את העגבניות במים עד שיתרככו, מרסקים במעבד מזון יחד עם נוזלי הבישול. מטגנים את הבצל והשום בחמאה/שמן עד שהם מתרככים. מוסיפים את התבלינים ומטגנים 2 דקות נוספות. מוסיפים חלב קוקוס ואת העגבניות המרוסקות ומביאים לרתיחה. מוסיפים את האפונה ומבשלים עד שהיא מתרככת. מתבלים בסוכר ופלפל וזורים את עלי הנענע. טעים להפליא.
 

haleth

New member
../images/Emo141.gif מרק כתום עם ג´ינגר

מרק כתום עם ג´ינגר חומרים: שמן (לא זית) בצל בינוני אחד כרישה אחת - החלק הלבן בלבד קוביה קטנה מאוד של ג´ינג´ר - בגודל של ציפורן זרת 3 גזרים חתיכה של דלעת בגודל של פלח גדול של מלון 2 בטטות בינוניות 2 עגבניות תמר חלוטות וקלופות חופן עלי מלח ופלפל שחור טחון טרי הכנה: קוצצים את העגבניות לקוביות קטנות ושומרים בצד ליד הכוסברה. קולפים וקוצצים את שאר הירקות לחתיכות קטנות למדי. מניחים סיר על הכיריים ומציתים אש בינונית – מחממים את השמן. מכניסים פנימה את הכרישה הבצל הגזר והג´ינג´ר ומשקיפים בעדינות למספר דקות. מוסיפים את הדלעת, הבטטות, מלח ופלפל - מוסיפים ארבע כוסות מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים על אש נמוכה ל - 15 דקות או עד שהירקות מתרככים. מעבירים את מוצקי המרק עם קצת נוזלים אל מעבד המזון ומרסקים. מחזירים את המרק המרוסק אל הסיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את קוביות העגבניות לעוד דקותיים של בישול, מגישים מעוטר בעלים של כוסברה.
 

haleth

New member
../images/Emo141.gif מרק עדשים עדין

מרק עדשים עדין חומרים ל-4-6 מנות: 3 כוסות עדשים שטופות 7 כוסות מים או 2 כפיות שום קצוץ 1 כוס בצל חתוך 1 כוס סלרי קצוץ 1 כוס גזר קצוץ שמן 2 כפיות מלח הרבה פלפל שחור ½ כוס עגבניות טריות קצוצות 2 כפות יין יבש אדום 2 כפות מיץ לימון ½ 1 כפות מולסה או סוכר חום 1 כף חומץ בן יין טימין ו/או אורגנו ו/או בזיליקום בצל ירוק הכנה: לבשל את העדשים והמלח במים על אש קטנה בסיר מכוסה, ל-3-4 שעות. לאדות או לטגן קלות את השום, הבצל, הסלרי והגזר בשמן ולהוסיף לעדשים. להמשיך לבשל על אש קטנה. להוסיף את התבלינים, העגבניות, היין, הלימון, הסוכר והחומץ כ-30 דקות לפני ההגשה. אפשר לבזוק על כל מנה מעט חומץ ובצל ירוק.
 

haleth

New member
../images/Emo141.gif מרק מינסטרונה

מרק מינסטרונה חומרים: מבחר ירקות קשים כולל גזר, סלרי שעועית ירוקה, כרוב לבן, תפוחי אדמה, ברוקולי וכרובית (כולם חתוכים לקוביות קטנות) 1 כוס שעועית יבשה שהושרתה במים 24 שעות 1 כוס אורז מסוג ריזוטו (אפשר גם פסטה קצרה או כל אורז אחר) 2 ליטר מים 2 בצלים בינוניים, חתוכים קטן 1 קופסה עגבניות משומרות, או 500 גרם עגבניות טריות פלפל שחור ומלח לתיבול 1/3 כוס שמן זית מיץ מחצי לימון הכנה: מחממים בסיר גדול את השמן, מוסיפים את הבצל ומעט מלח ובוחשים היטב. מבשלים עד שהבצל מתרכך והופך לשקוף (כ-4 דקות) מוסיפים את כל הירקות החתוכים ואת השעועית ומבשלים במשך 6 דקות. מרסקים את העגבניות ומוסיפים גם אותן לסיר הבישול. מכסים את הסיר ומניחים להתבשל על אש בינונית במשך 30 דקות. עתה, ממליחים, מפלפלים, מוסיפים את מיץ הלימון וממשיכים לבשל 45 דקות עד שעה . מוסיפים את האורז או את הפסטה ומבשלים עד שהם מתרככים, אולם עדיין קשים מעט לנגיסה. ארוחה שלמה. וטעימה.
 

sidharta

New member
עוגיות שקדים מדהימות ופשוטות!!! |כל

חומרים: 200 גר´ חמאה (אם יש תחליף טבעוני מספיק טוב לטעם המדהים של החמאה...- בבקשה) 1 כוס קמח מלא 100 גרם שקדים קלופים 1 כוס סוכר חום קצת תמצית וניל אמיתית אבקת סוכר (הכי טוב- סוכר חום טחון במטחנת קפה/ תבלינים בו ברגע :) ) מערבבים במעבד מזון את כל החומרים חוץ מאבקת הסוכר (אם יוצא יבש מידי אפשר להוסיף חלב/ חלב סויה) יוצרים כדורים בקוטר של 2 ס"מ בערך ולוחצים אותם קלות עם מזלג לתבנית ליצירת מראה יפה. אופים כרבע שעה בחום של 180 מעלות (העוגיות אמורות להשאר יחסית בהירות בסוף) בתיאבון !!!!! עוגיות נימוחות עם טעם מדהים של חמאה :) מפזרים כל עוד חם הרבה אבקת סוכר
 
מה בדיוק התפקיד של המרגרינה?

כי על אף היותה של מרגרינה טבעונית, זה פשוט רעל מחריד... (דורון מוזמן להרחיב. דיסקליימר לדורון: תראה מה זה, רק חזרתי וכבר מטרטר אותך
) אני חושב שכדאי למצוא תחליף צמחי ובריא לחמאה בתבשיל הזה...
 

Neta558

New member
איך אתה יכול להחליף מרגרינה?

אתה יכול לחשוב על חומר שלא ישפיע מבחינת הטעם וישמש במקום המרגרינה במאפים? עדי, עזרה... האם יש תחליף בריא למרגרינה שמתאים לאפיה? ניסיתי לחשוב על תחליף בשביל כדורי השוקולד (שהם פחות או יותר מרגרינה עם תוספות) ולא מצאתי שום דבר... נטע (האם יש גם גברת גרינה???)
 
גברת גרינה...

אוקיי - אני לא מבטיח שום דבר, אבל שווה לנסות: קחי גוש טופו רך. הכניסי למערבל מזון וקצצי דק ככל האפשר השרי בשמן מסוג כלשהו (זית, חמניות, ווטאבר) - ונסי להשתמש כתחליף למרגרינה... לא מבטיח שום דבר, זה רעיון שמוחי הקודח הגה...
 

דורון ק

New member
../images/Emo45.gif

דרך אגב-מרגרינה היא לא תמיד "טבעונית למהדרין" מה שנקרא,ברוב המקרים לא(ויטמין A,D וכו´).
 
למעלה