../images/Emo141.gif מרק שורשים - טוב גם לקוסקוס
המרק הזה הולך גם עם קוסקוס, וגם לבד (או עם קרוטונים תוצרת בית) חומרים: בצל - קצוץ. בטטה מאש (קיטניה ירוקה קטנה, מוצאים בחנויות טבע, בחנויות של תאילנדים ואולי אפילו בסופר) - אם ממש רוצים להשקיע, אפשר להנביט אותן לפני זה (לוקח כמה ימים טובים) ואז להשתמש בחלק כנבטים לסלט ובחלק כקטניות למרק. ההנבטה מקצרת את זמן הבישול. אם לא מנביטים, כדאי לשרות במים שעה לפני הבישול. גזר תפוח אדמה סלרי - עלים ושורש פטרוזיליה - עלים ושורש קולורבי (לא חובה, אבל מפתיע!) איך עושים? בסיר הכי גדול והכי כבד מטגנים את הבצל (שמן זית!) עד שהוא שקוף. מוסיפים את הירקות לפי הסדר שהם כתובים בו,וכל ירק נותנים לו להשתזף בשמן דקה שתיים. מוסיפים מים ומחכים שירתח פעם אחת. מנמיכים את האש (בינונית ומטה), מכסים את הסיר לחצי והולכים לקרוא ספר טוב. לחזור אחרי שעה וחצי לפחות (מדי פעם לבדוק שלא ברחו כל המים, ואם ברחו - להוסיף) לטעום ולתקן תיבול - מלח (אני מעדיפה זעתר), פלפל שחור, פפריקה חריפה (קצת!), אורגנו. מי שנורא מתעקש, אפשר להוסיף כפית קטנה של אבקת מרק פטריות, אבל לא חובה. קרוטונים תוצרת בית: נשאר לחם בלתי אכיל במגירה? יופי! חותכים לריבועים גדולים, ומכניסים לקופסא עם מכסה שנסגר טוב. מלמעלה מוסיפים: קצת שמן זית, הרבה שום קצוץ, פפריקה (או אריסה לאמיצים), זעתר, אורגנו, אפשר גם זיתים קצוצים. סוגרים את הקופסא טוב טוב, ומתחילים לנענע לה את הנשמה - הזדמנות מצויינת לפרוק אגרסיות. שופכים את תוכן הקופסא על נייר אפיה (לא אלומיניום! זה לא בריא!) ואופים רבע שעה בחום של 50 מעלות. בתיאבון
קרן