מעולה. פסטה פסטו ../images/Emo153.gif
מה צריך: 500 גרם פסטה (עדיך טאלטיאלה, גם באופן כללי: הצורה שלה פשוט מעולה) 2 חבילות בזיליקום טרי 4 שיני שום (אפשר מהקפואות) 50 גרם צנוברים (חצי חבילה) כוס גבינת פרמזן מגוררת (טריה: תקנו גוש ותגררו בעצמכם) 3/4 כוס שמן זית מלח ופלפל. מה עושים: קוצצים את עלי הבזיליקום (ללא הגבעולים!) דק דק. כותשים את הצנוברים היטב (אצלנו אנחנו עושים זאת בעזרת מערוך עץ, והצנוברים בקערית.) מערבבים את הבזיליקום והצנוברים עם שמן הזית והשום, עד שהכל עיסה, ומתבלים לפי הטעם. בנתיים מבשלים את הפסטה עד שהיא מוכנה, מסננים את המים, ומחזירים לסיר. מוסיפים את הגבינה לרוטב, מערבבים היטב, ושופכים על הפסטה. כדאי גם לקצוץ קצת עגבניות שרי ולהגיש אותן עם הפסטה.