מתכונים!

JustMeNow

New member
מתכונים!

אני בטוחה שכולם פה למדו שאוכל חם לא מחכה להם כשהם חוזרים הביתה ולמדו להכין אוכל מהיר, פשוט, טעים, חסכני בכלים וזול... אז תחלקו !!!
 
דווקא יש פינת מתכונים ../images/Emo21.gif

היא הופיעה מספר פעמים כמה דפים אחורה, והציעו שם כל מיני דברים: ירקות, פסטות, עוגה אחת היתה שם. באילו מתכונים (כלומר לאיזה סוג של אוכל) את מעוניינת?
 

JustMeNow

New member
דפדפתי...

זה היה לפני כמעט חודש ומתכונים שהם יותר ארוחת ערב של 2 שניות אני חושבת יותר לכיוון משביע מברוקולי/שעועית ירוקה עם פרמז'ן (מתה על זה- אבל זה יותר בצד של...)
 
אני בעד אבל בקיצור

תרשמי בכותרת של הודעה איזה סוג בגדול של מתכונים לשרשר, וכך אנשים יוכלו לרשום את מה שמתאים. כל אחד יודע לבשל כל מיני דברים, ולכן צריך להיות ממוקדים יותר.
 

JustMeNow

New member
זול, מהיר, שפוט ומשביע!

בלי כל מיני- פיצה למיקרו / שניצל טבעול וכו' בלי השקעות מטורפות של שעתיים הכנה ו 20 כלים בלי סטייקים יקרים וכאלה.
 

karnaf7

New member
../images/Emo10.gif ככה מעליבים את הפינה שייסדתי?

ואף אחד לא בא להגנתי????
 

JustMeNow

New member
לא מעליבה חס וכרפס

מתכונים מאד טעימים אבל מי שבע מברוקולי? ברוקולי זה ירק שמבזבזים יותר אנרגיה באכילה שלו מהאנרגיה שמכניסים לגוף... אני בעצמי מתה על ברוקולי
 

karnaf7

New member
אני בטח לא שבע מברוקולי

וזה לא המתקונים היחידים שהיו שם
 
נכון, לא להלעיז

אני בעצמי זוכרת שכתבתי שם מתכון לפסטה עם רוטב על בסיס שמן זית.
 
עם הרוטב הסיני לברוקולי

גארליק שנתתי אפשר להקפיץ ירקות וחתיכות בשר (לאוכלי הבשר), ולעשות מזה ארוחה מה זה מושקעת, שחבל על הזמן. שתדעו לכם שכל החברים שלי מה זה אוהבים לבוא אליי בגלל המוקפצים שלי... ועד שלא ניסיתם, לא ידעתם מה זה מוקפץ סוף.
טוב, ואני בטח לא מודה שזה כל מה שאני יודעת לבשל.
 

JustMeNow

New member
סליחה ../images/Emo122.gif

אפשר לחשוב כבר מה אמרתי אחרי הכל- השרשור היה כבר כמה דפים אחורה ורציתי להוסיף מגוון. שוב- לא אומרת שהמתכונים שלכם לא טובים אבל רוטב, עד כמה שיהיה מעולה- הוא רק רוטב- איזה ירקות/בשר להקפיץ איתו? וברוקולי, עד כמה שיהיה מעולה- הוא רק ברוקולי וזה לא משביע (ואני מתה על ברוקולי) הרבה אנשים שיוצאים מהבית לא יודעים להכין יותר מטוסטים וחביתה וצריך להסביר בדיוק איך ומה...
 

JustMeNow

New member
אורז מושקע

בטח כולם יודעים את השטיק של להכין אורז. על כל כוס אורז - אחד וחצי כוס מים, להרתיח, אש קטנה ולכסות ל- 20 דקות ויש אורז. (אגב- עובד יופי סתם לדחוף למיקרו ל 20 דקות!כנ"ל פתיתים) אבל נמאס ורוצים להשקיע אז... חותכים 1 בצל גדול לקוביות ומטגנים בווק/סיר טפלון עד שמזהיב (עם ווק אפשר להשתמש בפחות שמן) מוסיפים 1 פלפל ירוק גדול חתוך לקוביות ו 1 פחית שימורים של פטריות ומטגנים אם רוצים בשרי- מוסיפים 100/200 גרם חזה עוף חתוך לרצועות/קוביות ומטגנים עד שהם מגיעים לגוון לבנבן מוסיפים את האורז (אני בד"כ שמה חצי כוס) לטיגון קליל של דקה שופכים מים (בערך כוס או עד שהאורז מכוסה) מחכים שירתח ומוסיפים תבלינים ככל הבא ליד (אבקת מרק עוף/פלפל שחור/פפריקה/אבקת שום) מכסים, מחכים 20 דקות תוך כדי ערבוב מידי פעם ויש אורז מהאגדות! פחמימות, ירקות וחלבונים...כל מה שצריך... כל ההכנה לוקחת חצי שעה בערך כמובן שאפשר לשנות את המתכון איך שרוצים נגיד להוסיף בצל/פלפל ירוק/נקניק קבנוס וקצת רסק עגבניות להוסיף רק בצל ופלפל ירוק להוסיף דברים אחרים שקופצים לראש... מקוריות ומגוון זה העניין! איזה כלים לכלכנו? ווק אחד, משטח חיתוך, כף עץ לערבוב (למה לשרוט טפלון חדש?!) וסכין חיתוך. טוב אם אתם קטנוניים- צלחת מזלג וכוס... כמה עלה לנו? 1 ק"ג אורז תאילנדי עולה 4 ש"ח. מספיק לאיזה 5/6 פעמים של האורז הזה אם משמשים בתבונה. אז..פחות מ1 ש"ח בצל ופלפל ירוק- פחות מ 1 ש"ח פטריות- 3.5 ש"ח/4 ש"ח סה"כ 6 ש"ח בערך אם מוספים עוף למשקיענים- 14 ש"ח בערך יוצאות 2 מנות אורז מפוצצות וגדושות בטירוף, משביעות- אחה"כ- זה אורז...בריאות (ירקות) ו...טעים. אחה"כ- אם אתם הכנתם- אתם משוחדים
 

JustMeNow

New member
פסטה

למה לקנות רוטב פסטה יקר ותפל כשאפשר לאכול רוטב משלך? *בשל עצלנות בלבד אני מוסיפה את הפסטה לרוטב בשלב הוספת המים. כמובן שאפשר לבשל בסיר נפרד* חותכים 1 בצל גדול ומטגנים עד שמזהיב 1 פלפל ירוק גדול חתוך לקוביות מטגנים עד שמתרכך פטרוזיליה וסלרי קצוצים דק אם רוצים לשדרג לבשרי/בולונז: מוסיפים בשר בקר טחון 200 גרם מטגנים ומפוררים תוך כדי, עד שהבשר מקבל גוון חום מוסיפים רסק עגבניות (אצלי זה חצי קופסת שימורים של חברת טל- לא מתפשרת) מוסיפים כמות כפולה של מים (כי אני מבשלת את הפסטה בפנים- אם לא- אז כמות שווה) מחכים לרתיחה- וזורקים את המקרוני בפנים- כל סוג יתאים- אני בד"כ שמה משהו כמו 200 גרם מוסיפים אורגנו,פלפל שחור, פפריקה חריפה , אבקת שום ואבקת מרק. מעבירים לאש קטנה ומערבבים מדי פעם עד שהפסטה מוכנה. בתאבון! הכנה: חצי שעה כמה כלים? כמו באורז- ווק, משטח חיתוך, סכין, כף עץ. כמה עלה? פסטה 500 גרם עולה 3.5 ש"ח (אם קונים 3 חבילות ב- 10 ש"ח) אז אם משתמשים בחצי חבילה/פחות- 1.5/2 ש"ח בצל/פלפל ירוק/סלרי/פטרוזיליה- בין 4-5 ש"ח רסק- חצי חבילה- 3.5 ש"ח סה"כ בסביבות ה 10 ש"ח עם בשר- יותר קרוב ל 18 ש"ח. 2 מנות ל-פ-ח-ו-ת (בקפולסקי לא היתם מקבלים כזאת מנה גדולה...)
 
מעולה. פסטה פסטו ../images/Emo153.gif

מה צריך: 500 גרם פסטה (עדיך טאלטיאלה, גם באופן כללי: הצורה שלה פשוט מעולה) 2 חבילות בזיליקום טרי 4 שיני שום (אפשר מהקפואות) 50 גרם צנוברים (חצי חבילה) כוס גבינת פרמזן מגוררת (טריה: תקנו גוש ותגררו בעצמכם) 3/4 כוס שמן זית מלח ופלפל. מה עושים: קוצצים את עלי הבזיליקום (ללא הגבעולים!) דק דק. כותשים את הצנוברים היטב (אצלנו אנחנו עושים זאת בעזרת מערוך עץ, והצנוברים בקערית.) מערבבים את הבזיליקום והצנוברים עם שמן הזית והשום, עד שהכל עיסה, ומתבלים לפי הטעם. בנתיים מבשלים את הפסטה עד שהיא מוכנה, מסננים את המים, ומחזירים לסיר. מוסיפים את הגבינה לרוטב, מערבבים היטב, ושופכים על הפסטה. כדאי גם לקצוץ קצת עגבניות שרי ולהגיש אותן עם הפסטה.
 
למעלה