מתכוני השבוע

אתי@

New member
מתכוני השבוע../images/Emo78.gif../images/Emo21.gif../images/Emo72.gif

נשדמה לי שמישהו כבר התחיל אתמול שרשור כזה אבל לא מצאתי שום מתכון
מקסימום נעתיק את ההודעות עם המתכונים משם...
 

אתי@

New member
מרק בצל של אמא שלי

מרק בצל של אמא שלי ********************** 10 בצלים (או 2 שקיות בצל חתוך מצונן שנמצא במקרר של הירקות בסופר) 50 גרם מחמאה 3 כפות מרק בצל 2 כפות מרק עוף 2 כפות קורנפלור ½ כוס יין אדום. ½ כפית מלח ½ כפית פלפל 2 ליטר מים (=10 כוסות) 1. לפרוס את הבצלים לטבעות ולהשרות במים ½ שעה. 2. להמיס את החמאה ולטגן את הבצלים עד להשחמה. 3. להוסיף לבצלים 5 כוסות מים פושרים ו-5 כוסות מים רתוחים שהומסו בהם 3 כפות מרק בצל ו-2 כפות מרק עוף. 4. מרתיחים את המרק, ומתבלים במלח ופלפל. 5. ממשיכים לבשל ברתיחה 20-25 דקות. 6. ממיסים קורנפלור במים קרים, עד שמתקבלת תערובת סמיכה וחלקה ללא גושים. 7. לשפוך למרק, להרתיח, ולהמשיך לבשל עוד 5 דקות. 8. מוסיפים את היין, מרתיחים ומבשלים עוד 10 דקות ברתיחה.
 

אתי@

New member
פשטידת אטריות ותירס

פשטידה נחמדה אבל עשיתי כבר יותר טובות. אני מצרפת כי אולי זה יעניין את הדר שלא אוכלת גבינות. אולי אפשר להמיר את השמנת החמוצה בגבינת טופו או משהו אחר. פשטידת אטריות ותירס ********************** מרכיבים: חצי חבילה אטריות (200 גרם) כוס תירס קפוא מבושל 1-2 בצל חתוך דק ומאודה במעט שמן 3 ביצים 2 שמנת חמוצה 100 גרם גבינה צהובה מפוררת 1 כף אבקת מרק פטריות 1 כפית מלח מערבבים, משמנים תבנית ואופים 40 דקות.
 

Hadar p

New member
מרגישים את הטעם של השמנת החמוצה?

תודה מתוקה....הדפסתי אותה!
 

אתי@

New member
עוגת אגוזים ומייפל - מעולה../images/Emo70.gif

עוגת אגוזים ומייפל - של ענת סקילי מפורום מתכונים ****************************************************** רכיבים: 1 שמנת חמוצה 1 חמאה 1 כוס סוכר 2 כוסות קמח 2 כפיות אבקת אפיה 1/2 כפית סודה לשתיה 2 ביצים למילוי 200 גר´ אגוזים קצוצים גס 2 כפות סוכר 1 כפית קינמון וסירופ מייפל אופן הכנה: לשטח 1/2 כמות בצק בתבנית לשפוך מחצית מתערובת נאגוזים סוכר וקינמון מעל לאגוזים לשפות סירופ מיפל לחזור שוב על כל התהליך, עם המחצית השניה של החומרים
 

Hadar p

New member
והמתכונים שלנו../images/Emo94.gif

יום ראשון אכלנו סלמון בגריל עם עשבי תיבול וכתוספת תפו"א ובטטות אפויים בשמן זית, שום ורוזמרין.(הסלמון הוא בדיוק לפי המתכון של הדניס בעישבי תיבול שעשיתי ונתתי את המתכון) יום שני: אכלנו כנפיים בדבש + אורז עם ירקות וסלט מיונז (תפוחי אדמה) את הכנפיים עשיתי לפי המתכון של אהרוני שיצאו מעולות אבל....המתכון לא כאן היום אז אם משהי רוצה תגידו ואני אקליד מחר או ביום ראשון. יום שלישי: מרק שעועית עם בדר בפנים ואורז...... לאתמול הכנתי את המתכון לחזה עוף של אמא שלי אתי@ שיצא מעולה!
עם איטריות נודלס ללא תיבול (כי לא הספקתי לקנות איטריות אורז).-המתכוןש ל חזות העוף רץ כאן בפורום...תתדפיסו ותכינו יצא אחלה! אה..... אגב לשבת שהיתה הכנתי עוגיות סנדביף עם ריבה באמצע וחור למעלה מעולות! וסופגניות דונטס שהיצאו חביבות. יום שלישי
 

אמיקה

New member
אצלנו היה ....

יום שישי היה עוף נהדר בתנור, נדמה לי שנתתי כאן את המתכון (10 פולקע מושרים ב: 1/3 כוס ברנדי, 1/3 כוס קטשופ, 1/3 כוס מייפל, כף סויה, כפית חרדל, שום כתוש ולתנור, עד שחום) וגם אורז עם תערובת התבילינים משוק לוינסקי. באמצע השבוע היו שניצלים, ותפו"א עם רוזמרין ושמן זית (מתובל - שום, בזילקום) בתנור. אתמול עשיתי כבד (חצי ק"ג כבד נקי, מטוגן עם 3 בצל קצוץ, מלח, פלפל, חצי כוס ברנדי, כף תרכיז רימונים, 20 דק´ על אש קטנה - מצוין) ופירה תפו"א ובטטות. סופ"ש מתחילה "חגיגת חנוכה.."
 

סיגל2

New member
אנחנו עשינו שלשום פונדו בשר

עם שני סוגי רטבים: 1 רוטב חרדל 1 כף חרדל 1 כף מיונית 1 כף חומץ 1 כף בזיליקום מערבבים את הכל יחד ויוצא רוטב חרדל מאד טעים. 2 רוטב שום 1 כף מיונית 4 שיני שום כתושות 1 כף מיץ לימון 1 כף פטרוזילנון קצוץ מערבבים הכל ביחד. את הבשר (חזה עוף) שמנו בתוך השמן הרותח בכלי הפונדו ואחרי כן טבלנו ברטבים והיה ממש טעים.
 
תגידו...מתי אתן מספיקות לבשל בכלל?

בקושי יש לי זמן להכין לעצמי סנדביץ´ כשאני מגיעה בערב...מתי אתן מגיעות הביתה שיש לכן זמן להכין כל יום ארוחה אמיתית מבושלת... אני הכנתי השבוע...קציצות..פירה...ו...אתמול מרק דלעת... פשוט פשוט... הלוואי והיה לי זמן כל ערב לבשל משהו אחר...
 

אתי@

New member
מה פתאום כל יום? פעם-פעמיים בשבוע

בלבד
ולפעמים עוגה ביום שישי...
 

Hadar p

New member
אתי@ קראת שכתבתי שהחזה עוף יצא

מעולה!
אבל באמת ממש ממש טעים! תמסרי לאמא שלך תודה בשמי...
 

אתי@

New member
כיף לשמוע ../images/Emo24.gif אני שמחה שאהבתם

ואני אמסור את התודה
 

נופר30

New member
אני מגיעה בשש בערב

בד"כ אני מוציאה את הבשר יום קודם ומכינה מה שבא לי באותו רגע לגבי ארוחות יותר מושקעות אז כבר זה עניין אחר בד"כ רק בשישי או שבת שיש לי זמן
 

maz

New member
גם אני עשיתי אתמול מרק דלעת

יצא נורא טעים, אבל חתכתי את האצבע...
 
בייבי שרימפס בקארי

הביצוע של גיא: אני לא ממש בטוח מה היה שם אבל זה היה מבוסס על כפית מרוטב קארי (שהיה חריף
) עגבניות טרייות וגם קצת רסק עגבניות ועוד כמה מרכיבים. לתוך הרוטב הוא שם בערך שליש שקית של בייבי שרימפס קפואים. כלזה הוגש על אורז לבן. אם מישהי רוצה- אני יכולה לברר מה בדיוק היה בתוך החריף- חריף הזה.
 

תוכי

New member
אז אני ....

ביום ראשון לא היה לי כוח אז הכנתי מיני פיצה+ סלט עם BABY MIX לפיצה שמתי פיתה ומעל רוטב פיצה גבינת חלומי עגבניה חתוכה לעיגולים בצל חתוך לפרוסות דקות ופיטריות והכנסתי לתנור לרבע שעה. ביום שני לא זכור לי יום שלישי גם לא זכור לי אתמול הכנתי מקרוני והיום לא יודעת יש לנו ערב בנות מהעבודה עם סקסולוגית (כן ליאתי סקסולוגית) ואני יכין משהו מהיר לחיים חשבתי על שקשוקה ומחר כמובן יהיו לביבות וכנראה עוף בתנור עם רוטב של אוליביה נראה לי משמישים סלט טוב ועוד.....
 

kisses

New member
אוכל קדימה אוכל../images/Emo21.gif../images/Emo78.gif../images/Emo94.gif

טוב אז בואו ניראה: מבחינת מתוקים: עשיתי עוגיות פריכות של אמא של צליל ואופק מפורום מתכונים ולא יצא משהוא לכן אני יהפוך אותם לכדורי שוקולד. עוגיות שושנים שלא יצאו משהוא בכלל ככל הניראה ילכו לפח. יום שני דגים בתנור עם אורז (מגדרה) מוכן מהשקית יום שלישי קציצות פרסה + ספגטי בולונז יום רביעי שאריות מהבולונז יום חמישי קישים אישיים של פטריות + סלומון בתנור
 
למעלה