סיפור הדירוג האנרגטי נראה לי כמו צריכת הדלק במנועי פולקסווגן
במילים פשוטות - תיכמון. מוכרים הבלים להדיוטות. לכאלה שלא מבינים כלום ורק עושים פרצוף של מבינים. אפשר למכור להם שני דונם על המאדים והם יקנו במזומן. מהבחינה הזו אני קונה קשה מאד. סוכנים ואנשי מכירות אוכלים אצלי קש ובסוף בדרך כלל לא מוכרים לי. גם כשאני קונה - אני קונה מה שמתאים לי ולא מה שרוצים למכור לי.
 
דיייי.
 
יש חוק פיזיקלי שנקרא חוק שימור האנרגיה. במילים פשוטות כמות האנרגיה בעולם היא קבועה. אנרגיה לא נעלמת סתם כך ולא נוצרת יש מאין. היא רק משנה צורה. אנרגיית חום הופכת לאנרגיית תנועה, אנרגיית חשמל הופכת לאנרגיית קול, או תנועה, או חום וכד'.
 
אם כתוב שכדי לבשל משהו צריך X אנרגיה - אז לא משנה באיזו דרך. כלומר: בתנור עם צריכת חשמל גבוהה ההגעה של המוצר לחום הנדרש תיקח פחות זמן. בתנור עם צריכת חשמל נמוכה - יקח יותר זמן. סך הכל של האנרגיה הנצרכת תהיה בדיוק אותו דבר.
(זו אגב הסיבה שאני מהמתנגדים לרכב עם מנוע חשמלי. לא רק שזה חסר תועלת ממשית, אלא שיגרום ליותר זיהום סביבה מהיום. סתם מוכרים לנו שקרים וחלומות באספמיא).
כמובן יש גם איבוד חום בגלל מה שקולט גוף התנור וזה כבר משנה קצת את התמונה. לכן מה שחשוב זה גם הבידוד של תא האפיה מכל שאר חלקי התנור. אבל איזה אדם פשוט יכול בכלל לבדוק את זה?
 
אלא מה?! יש תבשילים (במיוחד מאפים) שחשובה הטמפרטורה וחשוב זמן האפיה. הם חייבים להיות מדוייקים. טמפרטורה יותר נמוכה לאורך זמן תיתן תוצאה שונה מטמפרטורה גבוהה בזמן קצר.
לעומת זאת, בתבשילי בשר עדיף טמפרטורה יותר נמוכה עם בישול ארוך.
 
לכן, לדעתי, עזבו את הנושא הזה, לכו על תנור שנותן טמפרטורה גבוהה וצריכת חשמל גבוהה. אם יש לכם תבשיל שדורש טמפרטורה נמוכה - תמיד תוכלו לכוון ולהפחית חום וזמן. בתנור "חלש" לא תוכלו להוסיף חום. רק זמן. אז מה הועילו חכמים?
 
ומי שחושב שדיברתי (או כתבתי) שטויות - יבושם לו.