מתלבטים בעניין תנור ?

yonitcorfu

New member
מתלבטים בעניין תנור ?

אנחנו משפצים את המטבח והלחץ רב,
ומתלבטים קשות איזה תנור לקנות?
תודה על כל תשובה שתמקד
 

yair_bar

New member
מנהל
אתמול קניתי להורים בוש

אם יש לך כמה ימים אני בטוח שחוות הדעת מהם תגיע אליי ואשמח לשתף
 

רומי 9121

New member
יש לי תנור משולב עם כיריים
של בוש ,די חדש כ 7 חודשים, ואני מאוכזבת מאד.
הצתת הלהבות בכיריים בעייתית מאד וצריך כמה וכמה נסיונות הצתה עד שנדלקת האש. התקשרתי לחברה וטכנאי אמר לי שאני צריכה לספור עד 10 ואז לעזוב את הכפתור. זה גם לא עבד פשוט על הפנים.
הניקוי של התנור והכיריים, מאד בעיתיים, קיבלתי חומר שמנקה וזה לא מנקה.
התבניות של התנור קשות מאד לניקוי.
התנור הקודם שלי היה של אלקטרהלוקס והוא היה מצויין. החלפתי אותו כי הוא היה ישן ועשה את שלו.
אני מאד מצטערת שקניתי את בוש.
 

רומי 9121

New member
תיקון הודעתי על תנור של אלקטרלוקס
התנור הקודם שלי שהייתי מאד מרוצה הוא קינג שקניתי אותו במיני ליין אלקטרלוקס..
זה היה תנור משולב עם כיריים, מצויין מכל הבחינות.
 

mykal

New member
יש לי אזהרה--רק לא סאוטר. תנור גרוע

והשרות גרוע שבעתיים.
 

שרון 337

New member
רק לא רוג'ייר- לאחרונה האיכות ירודה ביותר.

החומר של בסיס התנור גרוע, ומתנפח בעת האפייה, והציפוי יורד בקלות מהבסיס של התנור.
החברה לא מוכנה להחליף את החלק הלקוי שהורכב בתנור החדש.
אלא רק לשפץ במעבדה, והתקלה שוב חזרה לאחר שבועיים,הציפוי ירד לגמרי,
מחום התנור.
מי שמחפש תנור שראוי לשימוש, כדאי שימצא משהו איכותי יותר.
 

עדיקים

Active member
היה לי דלונגי 12 שנה הייתי מאוד מרוצה

עכשיו עברנו דירה רציתי גם דלונגי אבל חיפשתי תנור 90 ס"מ. התלבטתי בין רוזייר (ששמעתי שהם טובים מאוד) לבין חברת פולגור מילאנו. בחרתי בשני ובינתיים מרוצה מאוד מהתנור.
גם אני שמעתי בחיפושים רק לא סאוטר, שהם ממש לא טובים, לא מנסיון אישי.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
לא תמיד החדשים טובים יותר

לפני כחצי שנה החלפתי תנור קינג בן 25 שנה באלקטרולוקס חדש עליו קראתי המון המלצות ברשת כולל כמה בפורום זה.
&nbsp
כל אפייה לוקחת לי עכשיו בממוצע 60% יותר וגם הטמפרטורה צריכה להיות גבוהה יותר ממה שהיה בתנור הקודם.
&nbsp
קיבלתי "הסבר" לפיו היצרנים בונים כיום את התנורים עם גופי חימום חלשים יותר כדי להתהדר בדירוג אנרגטי גבוה יותר.
&nbsp
המסקנה האישית שלי היא שאם התנור הישן מתפקד היטב אל תרוצו להחליף גם אם הוא שבע ימים.
 

רוני1955

Active member
אין כל קשר לדירוג אנרגטי.

הדירוג האנרגטי קשור לכמה הספק מקבלים ביחס לחשמל הנצרך. בכל גופי החימום למיניהם הנצילות היא 100%. זה אומר שכל החשמל שנכנס לגוף החימום הופך לחום. במכונות שמשולבים בהן מנועים, זה כבר כן משפיע.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
לא לגמרי מדוייק

זה שהאנרגיה החשמלית הופכת לחום זו אכן עובדה פיסיקלית שאין עליה עוררין.
השאלה כמה מאותו חום מגיע בסופו של דבר לתבנית שלך וכמה זולג דרך הדפנות.
&nbsp
תמיד צריך לזכור שבשעה שאנחנו באים לבחור תנור שישמש אותנו לאפייה לרוב זמני התגובה שלו, זמני האפייה ופיזור החום יעניינו אותנו קצת יותר מהדירוג האנרגטי וצריכת החשמל.
 

lseugy

New member
סיפור הדירוג האנרגטי נראה לי כמו צריכת הדלק במנועי פולקסווגן

במילים פשוטות - תיכמון. מוכרים הבלים להדיוטות. לכאלה שלא מבינים כלום ורק עושים פרצוף של מבינים. אפשר למכור להם שני דונם על המאדים והם יקנו במזומן. מהבחינה הזו אני קונה קשה מאד. סוכנים ואנשי מכירות אוכלים אצלי קש ובסוף בדרך כלל לא מוכרים לי. גם כשאני קונה - אני קונה מה שמתאים לי ולא מה שרוצים למכור לי.
&nbsp
דיייי.
&nbsp
יש חוק פיזיקלי שנקרא חוק שימור האנרגיה. במילים פשוטות כמות האנרגיה בעולם היא קבועה. אנרגיה לא נעלמת סתם כך ולא נוצרת יש מאין. היא רק משנה צורה. אנרגיית חום הופכת לאנרגיית תנועה, אנרגיית חשמל הופכת לאנרגיית קול, או תנועה, או חום וכד'.
&nbsp
אם כתוב שכדי לבשל משהו צריך X אנרגיה - אז לא משנה באיזו דרך. כלומר: בתנור עם צריכת חשמל גבוהה ההגעה של המוצר לחום הנדרש תיקח פחות זמן. בתנור עם צריכת חשמל נמוכה - יקח יותר זמן. סך הכל של האנרגיה הנצרכת תהיה בדיוק אותו דבר.
(זו אגב הסיבה שאני מהמתנגדים לרכב עם מנוע חשמלי. לא רק שזה חסר תועלת ממשית, אלא שיגרום ליותר זיהום סביבה מהיום. סתם מוכרים לנו שקרים וחלומות באספמיא).
כמובן יש גם איבוד חום בגלל מה שקולט גוף התנור וזה כבר משנה קצת את התמונה. לכן מה שחשוב זה גם הבידוד של תא האפיה מכל שאר חלקי התנור. אבל איזה אדם פשוט יכול בכלל לבדוק את זה?
&nbsp
אלא מה?! יש תבשילים (במיוחד מאפים) שחשובה הטמפרטורה וחשוב זמן האפיה. הם חייבים להיות מדוייקים. טמפרטורה יותר נמוכה לאורך זמן תיתן תוצאה שונה מטמפרטורה גבוהה בזמן קצר.
לעומת זאת, בתבשילי בשר עדיף טמפרטורה יותר נמוכה עם בישול ארוך.
&nbsp
לכן, לדעתי, עזבו את הנושא הזה, לכו על תנור שנותן טמפרטורה גבוהה וצריכת חשמל גבוהה. אם יש לכם תבשיל שדורש טמפרטורה נמוכה - תמיד תוכלו לכוון ולהפחית חום וזמן. בתנור "חלש" לא תוכלו להוסיף חום. רק זמן. אז מה הועילו חכמים?
&nbsp
ומי שחושב שדיברתי (או כתבתי) שטויות - יבושם לו.
 

ga26

Member


 

רוני1955

Active member
כתבת נכון, כמעט בהכל.

מלבד נושא המכונית החשמלית. ביצור חשמל בחברת חשמל על ידי גנרטורים הנצילות היא גבוהה. מנוע חשמלי רגיל עובד בניצולת שמתקרבת ל 90%. במנועי בנזין הנצילות היא בין 35 ל 40 אחוז. כך שמבחינת זיהום האויר, אין ספק שמכוניות בעלות מנוע שריפה פנימית מזהמות יותר מאשר מכוניות חשמליות.
כל השאר, אני מצדיק אותך בכל מילה.
 

lseugy

New member
דווקא בזה???

חשבתי שבתחום התנורים אולי זייפתי. דווקא ברכב החשמלי יותר דייקתי כי זה כבר מתקרב למקצוע שלי. אסביר בקצרה.
הדלק (בנזין, סולר, גז), במקום כל שהוא - חייב להישרף. באיזה שהוא מקום יש גנרטור. לא יעזור לנו. אז לא ברכב עצמו? או קיי. אז בתחנת ייצור חשמל. עכשיו קח את הניצולת של מנוע חשמלי ברכב שהיא תמיד פחות מ-100% ועם הניצולת של הייצור בחברת החשמל שהיא גם פחות מ-100% ותמצא שכל הניצולת גם יחד זהה לניצולת של מנוע בנזין ברכב. ונא לא לשכוח שיש גם הפסדים בגלל ההולכה מחברת החשמל לתחנת ההטענה. אז מה משנה לאנושות אם כמה מנועים יפלטו כל אחד קצת זיהום או מנוע אחד גדול בחברת החשמל יפלוט הרבה זיהום? בסופם של דברים לא חוסכים אפילו טיפת אנרגיה. להיפך. בחישוב מדעי מדויק עוד נגלה שבוזבזה הרבה אנרגיה. עוד לא דיברנו על אנרגיה בהקמת תחנות הטענה, חומרי בנין, מערכות ייצור של מצברים ועוד היד נטויה.
ועכשיו לזיהום הסביבה. מצבר לא חי לעולם. בנוסף, יש גבול עד כמה אפשר למחזר ולנצל חלקים שלו. רכב חשמלי צריך מצבר הרבה יותר גדול מאלה שמשמשים כיום ברכב. הוא גם יחיה פחות זמן. כבר היום אפשר לראות את זה בהבדל בין רכב רגיל לבין משוכללים שבהם מנוע בנזין נכבה בהמתנה ברמזור אדום ונדלק מיד כשלוחצים על הגז. לחבר שלי יש מרצדס כזה. מצבר בגודל שני דונם בערך. זה מצבר כבד-משקל שגורר צריכת אנרגיה מוגדלת - בנזין או כל אנרגיה אחרת כולל החשמל שצריך לנייד את המשקל הזה. ומה בענין תדירות החלפות מצברים מוגברת?
אז מה נשאר לנו? כלום עם שום דבר.
עכשיו צריך לפנות את הפסולת. גם שאריות מצברי הרכב וגם פסולת מוגברת בתחנות הכח לייצור חשמל. אין מתנות חינם. לאן ניקח את זה? היכן נקבור אותה? זיהום מוגבר של הסביבה כבר אמרתי? אמרתי.
 

רוני1955

Active member
אני לא מסכים עם מה שכתבת לגבי הניצולת.

גם אני מתעסק בתחומים מקבילים לזה. מצד שני, אני מבחינתי עוצר כאן, כי זה כבר גלש לחלוטין מתחום הפורום.
 

TCHM

New member
תודה.

בני רוצה לקנות אלקטרולוקס, טוב לדעת.
צריך לבדוק בריחת חום מהתנור זה, בד"כ זה בגלל אטימה לא טובה
של הדלת או בריחת חום למאוורר שאינו אטום (המאוורר משתמש רק
באוויר מהתנור, לא אוויר חיצוני).
ההסבר שנתנו לך אכן קלוש.

שוב תודה.
 

TCHM

New member
דבר נוסף...

שלח מכתב לחברה בגרמניה...תראה איך היבואן ישנה גישה
לאחר מכן.
 

milch

New member
יש לי אלקטרולוקס

קרוב לשנתיים, התנור הטוב ביותר שהיה לי עד עכשיו (לא היו לי הרבה).
תנור חדיש, אופה אחיד, אין צורך לסובב את הדברים, לא עוגות ולא לחמים שאני מרבה לאפות.
הוא עד כדי כך אטום שצריך מאאאד להזהר כשפותחים דלת כדי לא לקבל מכת אדים לפנים, דפנות הארון קרות לאחר מספר סבבים של אפית לחם. דלת קרה!
פרוק קל ופשוט של הדלת, גוף חימום עליון וכל ה"קופסא" הפנימית. אין ניקוי פירוליטי.
מאד מומלץ!
 
למעלה