תחשוב כמו פיתה
כל מה שמעניין את הפיתה, זה טמפרטורת האויר והתחת שלה.
קשה לי להאמין שיש הבדל משמעותי באגירת האנרגיה בין תנורים. האגירה היא במאסת המתכת של הדפנות, המדפים והתבנית. כמה הבדל כבר יש במשקל בין תנור לתנור? מה גם שאתה משתמש באבן.
אם קצב חימום התנור סביר, זה אומר שלאחר פתיחת דלת וכניסת אויר קר, הוא אמור לחזור לטמפרטורת עבודה במהירות סבירה.
אולי דווקא התנור הקודם הוא זה שזייף כלפי מעלה?
אישית, אני חושד במקצועיות טכנאים, ביושרם ובלייזרים באשר הם. הייתי בודק את "חווית הפיתה". כלומר מכניס תרמומטר מתאים יחד עם פיתה/פיצה, ובודק את התנהגות הטמפרטורה. האם היא אכן נופלת לאורך זמן?
 
אגב - בלי קשר לזיוף הטרמוסטט שלי, יש לי גם בעיה באחד ממצבי החימום (טורבו "רגיל"). מתברר שיש בעיה עם גוף החימום במצב הזה, והוא עובד ב-"חצי כח". אז התנור עובד יפה במצב רגיל, אבל בקושי סוחב דווקא במצב טורבו (געי וועיסט...).