מתלבטים בעניין תנור ?

milch

New member
בשמחה: EOB-5417AOX

בקצב המטורף שבארצנו, יכול להיות שהדגם הזה בדיוק, התחלף כבר.
דגם פשוט עם שני כפתורים מכניים, רק השעון דיגיטאלי.
 

TCHM

New member
תודה, עדיין קיים


 

נטעליג

New member
קרה גם לנו (אלא שהיינו חייבים כי התנור קרס)

תפוחי אדמה בתנור בפפריקה ושמן,פרוסים, תבנית אמאייל - יותר מחמישים דקות. שיגעון...
 
בעיה פשוטה?

לעניות דעתי, סיכוי קלוש שהבעיה קשורה לעוצמת גופי החימום, לבידוד או למרכיב ניצולת כלשהו. סביר יותר שהבעיה פשוט בתרמוסטט. או בעיברית - תרמוסטט/תרמומטר מזייף.
אתה מכוון ל-200 מעלות, ובפועל התנור מתייצב איתן על 160.
&nbsp
אחרי שנים של תיסכול מהסוג שאתה מתאר, קניתי תרמומטר בשני דולר, וגיליתי שזו בדיוק הבעיה שלי.
&nbsp
ידיעת הזיוף היא חצי פתרון, מפני שאפשר לבצע קיזוז. (כמובן שהחצי השני הוא הגעה לטמפרטורה המקסימלית המובטחת...)
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אז זהו שהטמפרטורה מדוייקת

הזמנתי טכנאי של החברה שהגיע כשבוע לאחר הרכישה ומדד את הטמפרטורה של התנור לעיני עם מד טמפ' לייזר, הטמפרטורות מדוייקות .
&nbsp
מאחר והתנור מתחמם במהירות סבירה ומגיע לחום הרצוי אני מניח שאולי התנור לא צובר מספיק חום דבר שאני מרגיש היטב בפיצות ופיתות למרות שאני מחמם אותו מראש ומשתמש באבן.
 
תחשוב כמו פיתה

כל מה שמעניין את הפיתה, זה טמפרטורת האויר והתחת שלה.
קשה לי להאמין שיש הבדל משמעותי באגירת האנרגיה בין תנורים. האגירה היא במאסת המתכת של הדפנות, המדפים והתבנית. כמה הבדל כבר יש במשקל בין תנור לתנור? מה גם שאתה משתמש באבן.
אם קצב חימום התנור סביר, זה אומר שלאחר פתיחת דלת וכניסת אויר קר, הוא אמור לחזור לטמפרטורת עבודה במהירות סבירה.
אולי דווקא התנור הקודם הוא זה שזייף כלפי מעלה?
אישית, אני חושד במקצועיות טכנאים, ביושרם ובלייזרים באשר הם. הייתי בודק את "חווית הפיתה". כלומר מכניס תרמומטר מתאים יחד עם פיתה/פיצה, ובודק את התנהגות הטמפרטורה. האם היא אכן נופלת לאורך זמן?
&nbsp
אגב - בלי קשר לזיוף הטרמוסטט שלי, יש לי גם בעיה באחד ממצבי החימום (טורבו "רגיל"). מתברר שיש בעיה עם גוף החימום במצב הזה, והוא עובד ב-"חצי כח". אז התנור עובד יפה במצב רגיל, אבל בקושי סוחב דווקא במצב טורבו (געי וועיסט...).
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אכלתי את הפיתה לפני שתחקרתי אותה על מחשבותיה

למרות שקשה לך להאמין ההבדלים בין תנור לתנור עשוים/עלולים להיות גדולים מאד, גם בהספק גופי החימום, גם במסת במתכת המרכיבה אותם וגם בבידוד.

שלושת הארגומנטים שמניתי יכולים בחלט להשפיע גם על מהירות ההתחממות, גם על כמות החום הנצברת בתנור וכפועל יוצא על זמן האפייה.

אגב גם התנור הקודם היה בעל טמפרטורות מדוייקות, אני יודע כי מדדתי.
 

ga26

Member
אני אולי לא מבין גדול אבל

תנור זה כולה כמה גופי חימום בתוך תיבת מתכת.
אם אתם לא קונים תנור שמנקה את עצמו, מתבל את האוכל בעצמו, טועם וגם מגיש אז לכו על תנור שיש לו טמפרטורה גבוהה מספיק ושהוא מספיק זול.
בסוף במוצרי חשמל היום - כולם מייצרים במזרח הרחוק, כולם בנויים באופן דומה וצריך מזל כדי שהמוצר יחזיק מעמד.
תנור זול - פחות יכאב הלב כשהוא יתקלקל אחרי כמה שנים.
תנור יקר - לא מבטיח שהוא יהיה טוב יותר.
לגבי ביצועים - אם הוא מספק טמפרטורה גבוהה מספיק ואפשרויות של טורבו/ צליה/ אפיה - הוא מספיק טוב.
 

raya

Well-known member
תנור - כתבתי לפני כמה ימים על הנסיון
שיש לנו (לבת שלי ולי) עם תנורים של סימנס. סימנס ובוש זו אותה תוצרת.
מישהי כתבה על דלונגי - היה לי תנור שלהם- ואני לא מתקרבת לתוצרת הזו יותר.
אצלי יש תנור בנוי וכיריים (גם כן של סימנס) עם משטח זכוכית מחוסמת.
מרוצה מאוד משניהם.
אצל הבת שלי התנור של סימנס והכיריים של Kupper .
רעיה
 
כל כך תלוי בקונה התנור...

יש דרגות טיב שונות.
מסתבר שהיום מייצרים אותם תנורים עם שם מותג שונה.

רכשתי לפני שנה AEG תוצרת גרמניה ואני בהחלט מרוצה ממנו
תנור אפייה AEG BE3003001
שכנים שלי החליפו לפני חודש תנור ל Electrolux -(כשראיתי אותו מצאתי שהוא ממש כמו התנור שלי עם מעט שינויים בפאנל החיצוני שלו), בהחלט מרוצים ממנו.
לבתי יש תנור אפייה Bosch- מרוצה ממנו.

במכשירי חשמל למדתי שצריך מזל, היום בוודאי ובוודאי.
קחו בחשבון את גודל תא האפייה, את מס' התבניות שמקבלים.
דלת מחוסמת שניתן לפרקה לצורך ניקוי.
אם רוצים להשקיע יותר - יש תנורים שמתנקים מעצמם (פירוליטיים ).-אין לי ניסיון בזה.
התנורים שהעלתי כאן הם בדרג הביניים, טובים , ובהחלט מתאימים לעקרת בית ממוצעת ולמעלה מזה.

בהצלחה בבחירה

אריאלה310

בהצלחה!
 

חיהק

New member
תנור

&nbsp
לי יש תנור Electrolux מס' שנים לא קטן בערך 7-8 שנים מאוד מאוד מרוצה
&nbsp
וכפי שנאמר בהמשך לא בהכרח תנור יקר וחברה גדולה זה תנור איכותי
&nbsp
התנור שברשותי הוא אפילו מכני, לא יקר, מעולם לא היה בתיקון ועובד הרבה שעות
כי אנחנו בית שאופה ומבשל המון.
&nbsp
גם אני שמעתי דעות שליליות על סאוטר ורוזייר וכל קריאה של תיקון או החלפת כרטיס כרוכה בהרבה כסף ( זו הסיבה שרציתי בעבר תנור מכני )
&nbsp
ידוע לי מנסיון של אנשים שחברת שולטס היא גם מומלצת. וכ''כ כמו שאומרים זה באמת ענין של מזל - לפי דעתי מנסיון של שנים רבות אין צורך להשקיע סכומי עתק
על תנור ואח''כ אם יש צורך בתיקון כלשהו או להחליף כואב הלב על ההשקעה. אבל זה ענין אישי וכלכלי של כל אחד.
&nbsp
בהצלחה בקניה
&nbsp
 

bali

New member
מנהל
השאלה היא איזה גודל תנור ומה התקציב שלכם?

אני קניתי לפני שנתיים תנור בילד אין סטנדרטי של BELLERS שעלה קרוב ל 2000 ש"ח ואני מאד מאד מאד מבסוטה ממנו. גם לא עלה הרבה וגם מוכיח את עצמו.

המיוחד בו הוא שפנים התנור דומה קצת לטאבון והחום מתפזר בו טוב יותר. יש דגם רגיל ויש דגם עם מסילות טלסקופיות.
 

תכלתt

New member
יש לי smeg וממש לא ממליצה. אפייה לא אחידה.

מאוכזבת מאוד!
 

lseugy

New member
קראתי ברוב ענין את מה שנאמר כאן ויש לי מסקנות. לא רק בתנורים

המסקנה הכי חשובה - נשאר עם מה שיש לי.
זה כולל את התנור שלי. ווירפול-טורבו. בן 20. פנתר.
&nbsp
מסקנה שניה: צריך הרבה מזל גם בפירמות הכי נחשבות. לכן כשאני קונה - לא מסכן הרבה כסף. מה יותר זול - יותר טוב. ממילא המחיר לא ערובה לתוצאות.
&nbsp
קניתי לפני 8 שנים מיבש כביסה קטן (4 ק"ג) של מולר. סיני. היה הכי זול. גימור סיני של כפר נידח. מלפנים ומהצדדים - נראה 10 (עד היום). מאחור נראה כמו ערימת פחים שגזרו עם מספרי פח (יש דבר כזה) וחיברו אותם עם ניטים (בעברית - מסמרות). נראה ממש רע מאחור. אבל עובד - ישתבח שמו לעד. כמו ביום שקניתי אותו. הבנות ניצלו את זה כשהיו בצבא - שעות נוספות.
&nbsp
בכלל, ראיתי כאן רמזי ביקורת קטלנית על מוצרים מהמזרח הרחוק. לדעתי, כיום זה כבר לא מוצדק. אוכלים את כולם בלי מלח.
 
נ

נווהשאנן

Guest
בלרס?

אני מתלבט לגבי בלרס רחב.
התנור שלי לא במיטבו ואני שוקל להשקיע באחד טוב ורחב
מה דעתכם על בלרס?
 
למעלה