מתלבטת אם ללמוד משפטים- צריכה את עזרתם

PoisonousLitchi

New member
מתלבטת אם ללמוד משפטים- צריכה את עזרתם

כבר כמה זמן אני מתלבטת אם ללמוד משפטים.. מצד אחד זה תחום שדי מושך אותי.. יש בזה הרבה כח.. מצד שני.. יש את העניין של ריבוי עו"ד וכל מיני כתבות מפחידות על עו"ד מובטלים, עו"ד שיושבים במסדרון כי אין מספיק מקום במשרד, כאלה שנדרשים לענות לטלפונים אחרי שהמזכירה הולכת הביתה והכי מפחיד, כאלה שמשתכרים משכורות רעב וכו'.. עד כמה כל זה באמת נכון, והאם באמת לא כדאי להיכנס לתחום כי הוא בעייתי מראש?.. נתוני שכר של מתמחים, עו"ד מתחילים וותיקים יתקבלו בברכה.. חשוב לציין שאני מתכוונת ללמוד באונ' (לא מכללה!), ואולי לשלב עם כלכלה או חשבונאות (יש באמת טעם לשלב? או שזה לא שווה את המאמץ ועדיף להתרכז רק במשפטים?) וגם שהעניין הכלכלי ממש חשוב לי (מה לעשות.. עולם חומרני..) Ynet nfc הארץ

shno

New member
ללמוד אם זה מעניין אותך

מעניין הן כתחום לימודים (בכל זאת, צריך 3 וחצי שנים ללמוד את הנושא) והן כמקצוע לחיים (למרות שתמיד אפשר להחליף מקצוע, השאלה באיזה מחיר...). לא ללמוד בגלל אופנות, בגלל פוזה, בגלל שיש לך סבתא פולניה שרוצה נכדה עו"דית
לגבי שילוב תארים - יהיה מי שימליץ להשקיע את המאמץ ולעשות זאת, ויהיה מי שיגיד לך שזה מיותר לחלוטין (כמוני למשל
). לדעתי, עוד תואר (בכלכלה או חשבונאות) יעזור לך רק למצוא עבודה אחרת במידה ותחליטי לא להיות עו"דית. אחרת, אני לא רואה כיצד התארים הנוספים הללו מסייעים לעבודת העו"ד מעבר למה שקורס או השתלמות בתחומים רלוונטיים יכולים לסייע (רוצה להיות עו"דית מסחרית? אחרי ההסמכה, לכי להשתלמות במשפט מסחרי, בהיי טק, בכלכלה למשפטנים - משהו קצר ורלוונטי. תואר אקדמי בתחום כלכלי - לא ממש רלוונטי לעבודתו של העו"ד המסחרי, בעיני לפחות). את יכולה להוסיף ולהתלבט בנושא לימודי משפטים בפורום לימודי משפטים: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?forum=1773

למעלה