מתלבטת, צריכה את עצתכם

יסמין@

New member
יש הוראה חדשה על הארכת חופשת לידה

למקבלות מילגות, ראי בהודעתי הקודמת. מצרפת גם לכאן את הלינק
http://www.zutar.org.il/2012-02-21-10-15-25

מדובר בהנחיות חדשות באוני' ת"א ומתארת לעצמי שזה נכון גם באוניברסיטאות אחרות:
"הריון ומילואים
לאחר משא ומתן ממושך עם הארגון [הכוונה לארגון הסגל הזוטר], פרסמה הנהלת האוניברסיטה הנחיות לגבי הארכת מלגות כתוצאה מחופשת לידה ומילואים. מלגאים אשר נעדרו תקופת ממושכות כתוצאה מחופשת לידה או מילואים זכאים להאריך את משך מלגתם בהתאם להנחיות אלו".

KallaGLP

New member
נראה מצוין, אבל:

1. צריך אכן לוודא שזה נכון בכל האוניברסיטאות כי מלגות זה לא משהו כלל ארצי, אלא לכל אוניברסיטה יש מלגות משלה וכללים משלה בקשר להענקתן, הארכתן וכו'.
2. מלגת נשיא, לפחות איפה שאני למדתי, ניתנת מתרומות של אנשים פרטיים ולא מתוך כספי האוניברסיטה ולכן לא ברור שמלגה מסוג זה נכללת בקבוצת המלגות שעליהן דובר. שוב, זה טעון בדיקה. הייתי רוצה להאמין שכן.

יסמין@

New member
מדבריה של

יומיומיים: "התלבטתי אם לדחות את הלימודים בשנה" - כלומר זה אפשרי! זו אופציה אפשרית עבורה והיא מתלבטת אם לבחור בה או לא.

KallaGLP

New member
שוב, סייגתי ואמרתי שאני מדברת באופן כללי

ולאו דווקא על פותחת השרשור. ייתכן מאוד שאכן יש לה אפשרות של דחייה מבלי השלכות מהסוג שתיארתי.

יסמין@

New member
בשרשור הזה

הוצגה התלבטות: הכותבת היא סטודנטית והיא צריכה להחליט אם לשים את התינוק החדש שלה בפעוטון ולחזור ללימודים בעוד שבועיים או לדחות את המשך הלימודים לשנה הבאה. מדבריה "התלבטתי אם לדחות את הלימודים בשנה" עולה בבירור שזו אופציה אפשרית ואמיתית. ולשאלה זו השבתי די בראש השרשור שלדעתי עדיף לדחות את הלימודים בשנה. (מובן שהיא תעשה מה שהיא חושבת לנכון. היא הציגה שאלה וביקשה עצה וכל אחת כאן כתבה לה את דעתה. אבל היא זו שתחליט מה לעשות)

KallaGLP

New member
אני מבינה זאת ואני לגמרי מסכימה איתך

שאם יש אפשרות כדאי לדחות או לפחות להפחית מאוד מכמות הקורסים כך שרוב הזמן היא תוכל להיות עם הילד ומקסימום פה ושם להזמין סבתא/מטפלת לכמה שעות. כאמור הגבתי רק על הטענה הכללית שסטודנטים תמיד יכולים לקחת הפסקת לימודים ללא השלכות רציניות. ורק עוד דדגש קטן, ברשותך - לקחת הפסקה באמת תמיד אפשר, השאלה רק מה ההשלכות של זה, ובפרט השלכות כלכליות (הפסד מלגה וכד'). סביר להניח שאילו היו השלכות כאלה, הכותבת הייתה מציינת אותן, אך זה לא לגמרי ודאי. בכל אופן, השורה התחתונה היא שאני מסכימה איתך שבהקשר של השרשור הזה גם אני הייתי ממליצה לדחות את הלימודים (לפחות בסמסטר אחד) או לחילופין לקחת מעט קורסים.

יסמין@

New member

fannyd

New member
ואני שאלה איך הייתם עם הילד הראשון?

מה ממרחק הזמן הניסיון הראשון מלמד אותך? העצה שלי? לקחת פסק זמן מלימודים ולא לפספס את החוויה האדירה שחופשת אימוץ מאפשרת לך אותה.

Otisco 12

New member
תחילת קשר

אי אפשר להסביר. ובכלל מה המשמעות של "יהיה בסדר"...

בשנים האחרונות הנחתי בעבודתי באוניברסיטה סטודנטיות שהפכו לאמאות במהלך לימודיהן. אחת אפילו ילדה פעמיים במהלך התואר שלה. הן תמיד לקחו פסק זמן של כמה חודשים וגם שחזרו היה ברור לכולנו מה צריך להיות סדר העדיפות החדש בחייהן. לקח להן יותר זמן, אבל הן הגישו תזות מצויינות בסופו של דבר.

הלימודים יכולים לחכות, מבטיחה לך ששום דבר לא יקרה עם תיקחי חופש. לעומת זאת החודשים שלכם ביחד בחיים לא יחזרו...
אני גם מאד מאמינה שיש משמעות גדולה לתחילת הקשר על המשך החיים, למרות שכמובן זה מסוג הדברים שאי אפשר לבדוק.

מזל טוב!

יהיה בסדר

אמממ אולי
ואולי לא
אני הכנסתי למשפחתון חמישה שבועות לאחר החזרה הביתה
אבל להבדיל
לשלוש פעמים בשבוע ולארבע שעות בכל פעם בלבד

אני מניחה שאת מתכוונת להכניס אותו ליום מלא כולל שינה והתעוררות במקום זר כשגם הבית והמשפחה שלו עדיין זרים לך
אם לאמר את האמת, היום הייתי מתאמצת עוד יותר וגם לארבע שעות המנוחה האלו לא הייתי שולחת. אבל הייתי במצב מבוהל מכל השינויים שהתחוללו בחיי מרגע שהוא נכנס אליהם, הייתי סביבו ואיתו כל היום, עבדתי בלילות, וזו היתה ההחלטה שהיתה נכונה לנו אז.
עדיין במהלך כל השנה הראשונה הראשונה הוא ישן רק בבית והתעורר רק בבית או לפחות כשאני לידו ובסביבתו

סדרי העדיפויות משתנים ממשפחה למשפחה, מאדם לאדם, הם תלויים זמן ותלויים אישיות ועוד אלף ואחד קריטריונים שלא ניתנים להסברים או לכדי תמלול.
אז זה היה הדבר הנכון לנו.
מאז קשה להבהיל אותי ושיניתי את סדרי העדיפויות בהתאם למה שנכון בזמן הנתון

הכי טוב לילד זו הקביעות וההכרות עם הבית והמשפחה שלו
הכי טוב לילד זה הורים שסבלניים איתו שמאושרים גם מהגשמה עצמית או זמן פרטי
אף אחד לא ייתן לך לדעתי תשובה נחרצת
זהו חשבון אישי שלך

בהצלחה בכל דרך בה תבחרי

וכמובן מזל טובבבבב

למעלה