מתלבט האם ואיפה לעשות דוקטורט

קרפלעך

New member
מתלבט האם ואיפה לעשות דוקטורט

שלום. אני בן 32 ובעל תואר שני בביולוגיה מאוניברסיטה מכובדת בארץ. בסופו של דבר המטרה שלי היא הגירה. קודם כל אני מתלבט האם לעשות דוקטורט, או שעדיף כבר ישירות לחפש עבודה, כולל במדינות כמו אוסטרליה, קנדה וניו זילנד. אם אכן לעשות דוקטורט, האם לעשות אותו קודם בארץ או כבר בחו"ל, כאשר השיקול שמשחק כאן הוא שאני מעריך שלהכין את כל הבחינות והאפליקיישנס יגרום לעיכוב של לפחות שנה, כאשר גם כך אני בגיל מתקדם. ולבסוף אם דוקטורט בחו"ל, האם לעשות אותו בארה"ב או באחת ממדינות אוסטרליה/קנדה/ניו זילנד? התרשמתי שתנאי הקבלה נוחים שם יותר מאשר ארה"ב. אשמח לכל תובנה שתעזור לי בכל הסלט הזה.

ANZ1

New member
ענינים חשובים

אתה כותב שהמטרה שלך היא הגירה ואז כדרך אגב מזכיר את ארצות הברית שהיא כידוע 50 מדינות שונות, ניו יורק לא דומה לאלסקה ושתיהן לא דומות להוואי, ואז אתה עוד מוסיף את קנדה שהיא משהו אחר, ואת אוסטרליה וניו זילנד שבכלל נמצאות בצד השני של העולם, אז אם המטרה שלך זאת הגירה, אתה צריך לענות לעצמך לאן אתה רוצה להגר, כל אחת מהמדינות האלו (50 בארצות הברית, 10 פרובינציות בקנדה, 8 באוסטרליה ו1 ניו זילנד שהיא מדינה אחת, אבל 2 איים שונים) כך שקודם לפני כל השאלות אתה צריך להחליט לאן אתה רוצה להגר מתוך 70 מדינות שונות ומשונות שכל אחת אחרת.

ואז השאלה הבאה שאתה צריך לענות עליה, מה אתה רוצה לעשות, לא עושים דוקטורט בשביל הגירה, זה לא הגיוני, לא מידתי וזה לא יגמר טוב, תעשה דוקטורט רק אם אתה רוצה לעשות דוקטורט, ואם לא אז תבחר דרכים אחרות.

אם לעשות דוקטורט, אז רק במדינה שאתה רוצה להגר אליה, גם כי דוקטורט יכול להיות דרך הגירה או לפחות חלק מתהליך הגירה, גם כי אין מקום יותר טוב להתאקלם במדינה אחרת מאשר דרך אוניברסיטה - אתה גם מכיר אנשים (שזה מאד חשוב במקום שאתה לא מכיר אף אחד), אתה גם לומד בהכרח לדבר , לקרוא ולכתוב ברמה גבוהה באנגלית מקומית וגם אתה מקבל תואר מקומי שהוא תמיד יותר טוב מכל תואר אחר ממקום אחר.
קח בחשבון אתה בטח מכיר לבד מספיק אנשים עם תואר שני בביולוגיה שעובדים בתחומים אחרים כי אין הרבה עבודה לבוגרי תואר שני בלבד ולכן כדי לעבוד במקצוע צריך דוקטורט.

קרפלעך

New member
אז ככה

אולי זה יישמע מוזר, אבל לא מאוד אכפת לי לאן להגר. אני מצידי הייתי מעוניין לעשות דוקטורט. אולי לא פירטתי את העניין הזה עד הסוף בהודעה הקודמת. אני מתלבט מה מגדיל את סיכויי ההגירה, לחפש עכשיו עבודה עם התואר השני בהנחה שיש, או קודם לעשות דוקטורט, מה שיגרום לזה שיעברו עוד כמה שנים טובות עד שאחפש משרה. אז השאלה האם השנים הנוספות האלה משחקות לטובתי או לא. ראיתי באתר שקשור להגירה לאוסטרליה כמדומני, שהניקוד שאתה מקבל בגיל 40 הוא מחצית מהניקוד בגיל 30.

ANZ1

New member
אז ככה

1. גיל הוא תמיד פקטור שלילי , בכל דבר, פרט לקבלה לבית אבות.
2. בכל המדינות (פרט לאוסטרליה בינתיים) כדי להגר אתה צריך למצוא עבודה, מעסיק שירצה אותך, וסביר שעד שתסיים ללמוד גם באוסטרליה אי אפשר יהיה להגר רק דרך לימודים.
מצד שני אם תעשה דוקטורט במדינה כלשהיא, סביר שתוכל אחר כך להשאר מספר שנים לעבוד עם ויזת אחרי לימודים, ובעזרת הקשרים שתקבל בתהליך למצוא עבודה באוניברסיטה או בחוץ.
3. זה שאתה כותב שלא אכפת לך לאן להגר, רק אומר שאין לך מושג וזה סתם כותרת, ההבדלים (בכל תחום) הם כל כך גדולים בן המקומות השונים, שתצטרך לבחור, בחר כמה פרמטרים שונים על החיים ואפשר יהיה לתת לך את ההבדלים העצומים.
הדבר היחיד הדומה בכל המדינות האלו שכתוב דולר על השטרות, למרות שלא דולרים אחרים, ובכל המדינות מדברים שפה שנקראת אנגלית למרות שזאת אנגלית שונה לגמרי בכל מקום.
4. אם באמת לא חשוב לך ללמוד או לא ולאן להגיע, אני מציע לך ככה
תתחיל בלחפש עבודה, כנס דרך גוגל לאתרים לחיפוש עבודה בכל המדינות האלו ושלח לכל מדינה 20 קורות חיים או 100, וחכה, תראה אם מישהו חוזר לך,
קח בחשבון שבכל מקום ובכל תפקיד ,תמיד יעדיפו להעסיק מקומיים ורק אם אין ברירה ישקלו להביא עובד זר.
אם תראה איזה תגובה איפה שהוא, אז שלח קורות חיים עד שתתקבל,
אם תראה התעלמות מוחלטת , תבין שאתה צריך לעלות שלב ולחשוב על להגירה לעשות דוקטורט, למרות ששוב, זה נראה לי תהליך בעיתי רק בשביל הגירה.

3rd CYR

New member
לא מסכימה עם חלק מהדברים

אפשר לבוא לעשות דוקטורט באלבמה כדי להגר לארה"ב לאיפה שתמצא עבודה בסוף הלימודים (בין אם זה יהיה בדרום קליפורניה או אפסטייט ניו יורק). אכן, לא מתחילים דקוטורט כדי להגר ללוס אנג'לס ספציפית. כן יש הגיון שאם מישהו רוצה להגר לארה"ב (בכללי -- כדאי לא להינעל על מקום מסוים) ילך לעשות דוקטורט בארה"ב (בתוכנית שתתאים לו/ה, בלי קשר לגיאוגרפיה מעבר לזה שמדובר בארה"ב).
&nbsp
מסכימה שצריך להיות מעוניינים בדוקטורט כדי להצליח בלימודים, אבל אין סיבה להחליט באיזו פרובינציה או סטייט בא לך לגור בעתיד הרחוק.

ANZ1

New member
חצי נכון

זה נכון שכדי להגר לארצות הברית פחות משנה אם הוא יעשה דוקטורט בניו יורק או מיאמי, מצד שני אם הוא רוצה להגר לניו זילנד, דוקטורט אמריקאי יעזור לו מעט מאד.

3rd CYR

New member
ואיך זה קשור למה שכתבתי?

אתה אמרת לו שהוא צריך להחליט איפה בדיוק (באיזה סטייט או פרובינציה) הוא רוצה לגור כשיהגר ועל כך חלקתי.
אכן, הדוקוטרט צריך להיות תואם לארץ (וזה תואם את התשובה שלי) אבל להגיד לו שיחליט אם הוא רוצה לגור בלוס אנג'לס או בדאלס זה לא לעניין. יסיים דוקטורט וילך לגור איפה שימצא מעסיק.

possum2

New member
שמע קטע (בעצם שלושה)

1) אני מכיר סיני אחד שהיגר אחרי דוקטורט ה UAB. הוא עשה שם דוקטורט מצויין, המשיך לפוסט מעולה בהרווארד, וקיבל משרה איפהשהוא באמריקה. 2) אני מכיר מישהו, מהאוניברסיטה שלי, שעשה דוקטורט בניו זילנד, והיום הוא פרפסוא אצלנו (מעבר למעבדה הוא גם רופא מנתח, והגיע לכאן אחרי הפלואשיפ הקליני). 3) והכי מגניב: פגשתי פעם וטרינרית ישראלית אחת שעשתה פוסט בטסמניה, מכל המקומות בעולם (על חקלאות של דגי סלמון, מכל הדברים בעולם), וקיבלה אח״כ משרה בישראל.

ANZ1

New member
שמע קטע בעצם 190

אפשר למצוא ישראלים מישראל הקטנה בכל מקום על כדור הארץ,
אז לפי ההיגיון שלך כנראה שמאד קל להגר למי שרוצה לאן שהוא רוצה,
או שבעצם לא, ואחת הדרכים שהכי עוזרות להגירה זה לימודים באותה מדינה.
מוזר.

possum2

New member
לא הבנתי מה אתה רוצה להגיד, וגם לא כל כך הבנתי

את ההשתלשלות הלוגית שהביאה אותך לעשות את האקסטרפולציה ממה שאני כתבתי למה שאתה כתבת, אבל האמת שגם לא מאד התאמצתי. בהצלחה לשניכם.

possum2

New member
אני לא.

פלירטטתי פעם עם המחשבה לעשות MD PhD, אבל הבנתי מהר מאד שאני בקושי מסוגל להיות אחראי על החיים של עצמי, אז בטח שאני לא רוצה להיות אחראי על חיים של אחרים. אני מעולה בלנתח עכברים, אבל זה בגלל שאם רועדות לי הידיים ואני עושה טעות והעכבר מת לי בידיים, אני יודע שהילדים ואשתו של העכבר הזה לא יתאבלו עליו יותר מדי.

אגב, אני יכול לנתח עכברים בעצמי, כי אני נכנס ״למוד משימה״, אבל אני לא מסוגל לראות מישהו אחר מנתח בלי להזדעזע ולהתחלחל נוראות.

אני לגמרי איתך בקטע של חיים של אחרים -

הדבר העיקרי שידעתי בוודאות כששאלו אותי מה אני רוצה להיות כשאהיה גדולה, היה שאני ל-א רוצה להיות רופאה. אני פשוט חוששת להזיק.
לגבי לנתח עכברים, אני נעצרתי בשלב של לראות מישהו עושה את זה (זה היה כשעשיתי רוטציות במעבדות) - אם כי אצלנו לא היה איזשהו ספק בשאלה אם העכבר ימות או לא... גם הסטודנט שהראה לי פרש, אגב, מהמקצוע ועבר ללימודי nursing.

אגב, אני לגמרי בעד ניסויים בבעלי חיים שכוללים ניתוחים וכו'. אבל אני לגמרי נגד שאני זאת שאצטרך לעשות אותם.

possum2

New member
אבל תודי שפוסט בטסמניה על אקווקאלצ׳ר של דגי סלמון זה מגניב.

זה דומה למה שהבת שלי

מתכננת לעשות כשהיא תהיה גדולה (לפעמים, כשהיא יורדת לרגע מהרעיון להיות מתכנתת של משחקי מחשב או מעצבת גרפית שלהם) - לחקור בעלי חיים בסביבות שלהם.

ANZ1

New member
אפשר לאכול סלמון בטזמניה

למרות שהדג המתקרא סלמון לא שוחה לו באזורי אוסטרליה וניו זילנד,
אחד הדגים הכי נפוצים באזור זה הטרוטה שהוא שייך למשפחת הסלמונים,
וחלקם דומה מאד לסלמון הצפוני,
כך שאין בעיה לגור בטזמניה ולדוג ולאכול סלמונים.

idohatam

New member
טסמניה מאוד רחוקה, ונקובר הרבה יותר נגישה

אבל בונקובר כבר הייתי

וגם חייתי כמה חודשים בויקטוריה בשנה שעברה כשהייתי בשבתון. באמת אכלתי הרבה סלמון ושאר מאכלי ים.

אכלת סלמון ב-Boathouse?

הוא מעולה. על אף הבעייה האינהרנטית לסלמון שהוא מעולה גם בלי לעשות לא כלום ודי קשה לקלקל אותו, כך שאין את מימד ההרפתקנות... (גם ללובסטר יש בעייה דומה - אבל בלובסטר לרוב גם לא מנסים ממש לחדש...).

למעלה