מתלבט! מישהוא יעזור!

nat4

New member
גם אותי זה העסיק

מסני נראה לי שאתה לא יכול לדעת כל עוד הדרוזים בעצם לא קבעו

מנסי

New member
מתלבט! מישהוא יעזור!

ערבי זה ערבי !ויהודי זה יהודי! רוסי זה יהודי. גם אתיופי זה יהודי! אבל יש שאלה שבאמת מעניינת בנושא הזה!!!!!!! מה זה דרוזי? ? ? בלי גזענות בבקשה!!! .....אני חושב שדרוזי זה ערבי! מה דעתכם?

מנסי

New member
מה אין להם הגדרה עד עכשיו???

עד עכשיו הם לא קבעו? זה באמת מעניין...כל דובר ערבית הוא ערבי וזה מה שהם לא מבינים...יש דרוזי שנכנס לחדר ערבים והתחיל בקללות..רוצחים ..מחבלים..וכל השטויות האלה! ואמר; אנחנו נאמנים! יענו הוא יודיע שהוא ערבי אבל נאמן יותר למדינה ..עד עכשיו יש לו התלבטות על עצמו..וזה מוזר!

sardin

New member
לפי ידיעתי.. דרוזים בדעות שלהם..

ימניים קיצוניים...

uoli13

New member
מרבא יא עזיזי מנסי../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif

שו הסואל אל סעב יא מנסי?????

מנסי

New member
????????????

אהלן יולי..קיפיק? מרבא ומרחבא קולו חלו !הסואל האד ען גד בדי אלו גואב! כל אחד ומה שהוא חושב!

יהדות היא דת- ישראל היא לאום!

לכן אפשר שיהיה יהודי ישראלי, ויהודי אמרקאי ויהודי צרפתי!!!--> פה הדת מאחדת. ערבית היא שפה..וכל ערבי הוא מי שדובר ערבית כשפת אם!! זו דעתי לפחות!! יש דוברי ערבית(ערבים) שהם נוצרים,מוסלמים או דרוזים!! כך שפה לא הדת מאחדת אלא השפה!!! והלאום ישתנה בין ערבי ירדני או ישראלי או סעודי!! לאור זאת.. דרוזי נקרא דרוזי כי זו דתו, וזה לא לאום ולא שפה.. אז אם שפת האם של הדרוזי היא ערבית, שזה מה שקיים ברוב המקררים, אז דרוזי הוא ערבי!!! יאללה בלגןןן..כל הדתות והשפות האלו.. אבל נו שיהיה
העיקר שיש חיוך
כי שפת גוף ומוסיקה הם מה שמאחדים את כולםם!

לא תמיד ההגדרה פשוטה.

לדעתי ההגדרה הטובה ביותר היא... איך שהאדם מגדיר את עצמו. הרי ישנם ארמנים, צ'רקסים, שומרונים, קראים, אשורים, קופטים, יהודים מפקיעין או מארצות ערב ששפת האם שלהם ערבית והם אינם ערבים, וכמו שכתבת הלאומיוּת השונה של ערבים לפי ארץ מגורים. גם האחוז השונה מהאוכלוסיה והניבים השונים בארצות שונות כמו ארצות האטלס, מאוריטניה, זנזיבר, סוקוטרה... האם הדת הדרוזית היא דת עצמאית לחלוטין, או ענף רחוק של האיסלם? הרי רוב החגים משותפים. כמו העדות הנוצריות השונות והמשונות.

מסכימה שההגרדה אינה פשוטה בכלל

אבל.. גם להגיד שכל אחד יוכל להגדיר את עצמו..זה ייצור תוהו ובוהו, וחייבת להיות הגדרה מוסכמת! כלומר מבחינתי שכולם יוגדרו בת.ז. חסרי דת, ושכל הגבולות שבין מדינות העולם תטושטש, ואז ישאר האדם נטו והוא יהיה מזוהה לפי הבחירות שלו ואיך שהוא, אבל לצערי בעולם "נאור!!" זה , אופציות כאלו לא יתקבלו בברכה.. בכל מקרה, זה דיון דיי לא קל או מובן מאליו..

uoli13

New member
../images/Emo20.gif../images/Emo24.gifאישה את מקסימה

אני מסכימה עם כל מלה שכתבת אולי עוד יגיע היום שיתיחסו לאדם נטו בלי סתיגמו

גם אני מסכים,

בעיקר עם "אישה מקסימה", אבל בנוגע להתייחסות לפי האזרחות בלבד זה נכון וגם לא נכון. נכון מבחינת זכויות וחובות בכל מה שיכול להיות, וגם ביחסי אנוש כמובן. אבל מאידך לא נכון לדעתי להציע לאנשים להתכחש למורשתם התרבותית, להיסטוריה שלהם ולזהותם איך שלא יגדירו אותה. עד כמה הדבר מורכב, למשל, במדינה רב-לאומית כרוסיה! הכחות הדמוקרטיים ברוסיה נאבקו רבות למחיקת סעיף הלאום מתעודת הזהות, כי לפי סעיף זה היו מכירים ומפלים לרעה יהודים למשל. החליטו לבטל את הסעיף. ואז קמו רבים מבני העמים הקטנים ברוסיה, ויש שם מאות עמים, ואמרו רגע! מה זאת אומרת למחוק את הלאום שלי! אני רוצה שכלם יראו שאני טטרי גאה, או יקוטי גאה, או צ'ובשי גאה וכו'. קחו בית מגורים ממוצע במוסקבה. שכן אחד יכול להיות רוסי, שכן אחר יהודי, שכן אחר ארמני, שכן אחר טטרי, ובחיי היום-יום וביחסי השכנות אין לכך כל משמעות, אבל השכן הארמני יכול לשאול את השכן הטטרי, איך הצלחתָ ללמד את הילדים שלך לדבר בטטרית, בזמן שאני לא מצליח בשום אופן ללמד את הילדים שלי ארמנית! הם מדברים רק ברוסית. חכם! עונה לו הטטרי. אני דיברתי אתם טטרית מרגע שנולדו! דוגמה הפוכה - מה שהיה בבולגריה. מצד אחד היה שם שוויון זכויות מלא לכלם, בלי יוצא מן הכלל ובלי כאילו. אבל מצד שני הכריחו את כלם למחוק את זהותם הלאומית. הטורקים והמקדונים נאלצו אפילו לשנות את שמותיהם לשמות בולגריים, ורבים לא כל כך אהבו את זה.

uoli13

New member
נטו אדם

אני הבנתי מדבריה {אישה מקסימה}להתייחס לאדם כאדם נטו בלי להדביק לו סתיגמות או דעות קדומות אלא להכיר מקרוב להתבונן בו וללא קשר למצאו או מינו או דתו .וזה לא אומר להתכחש להיסטוריה או לתרבות שלנו כבני אדם. לדעתי חובה ללמוד היסטוריה של כל העמים ככלל והסטוריה של בני עמך כפרט כי דרך התבנונות בהסטוריה אנחנו לומדים להיות יותר מתונים.

תודה מקסימים שניכם פי 2 ../images/Emo9.gif

יולי חמודה..הסברת את דבריי נכון.. ואכן יהיו סוגיות לא קלות כמו שהוא טען..אבל בדיוק בגלל זה אמרתי שזה לא ילך בעולמנו "המתוקן והחביב".. אבל מה איפכת לי מכולם.. העולם יפה..צריך רק לדעת להתבונן מבין התריסים.. ולגעת באור

מנסי

New member
ויקה המתוקה!

הכוונה שלי היתה יותר רחוקה! התכוונתי לעולים החדשים! ובאמת ללא שום ניצוץ של גזענות.

NortheR

New member
נולדת בארץ? הורייך יהודים?

מתי הורייך עלו ארצה? (ולא, זו לא חקירת שב"כ, רק מנסה להבין כמה דברים.
)

למעלה