מתלבט! מישהוא יעזור!

NortheR

New member
אבל את לא יהודיה.

לפי חוק השבות וחוק האזרחות, רק יהודים זכאים לעלות לארץ ולקבל בה אזרחות ישראלית. מחדל, אני אומר. אבל ברוכה הנמצאת
יש גם טעויות לטובה

תשמע...

אני לא יהודיה כי... אמא שלי רוסיה נוצריה,פה זה לפי אמא כמו ששמת לב
חחחחח ואגב אני גדלתי לפי נוצרות,אף פעם לא ידעתי מה זה דת יהודית,הייתי בסביבה של נוצרים וחוץ מזה נוצריה...לא מזלזלת ביהדות אבל טוב לי להיות נוצריה
לא מתכוונת להתגייר :)

NortheR

New member
בעיקרון את לא אמורה להיות כאן.

לא אשמתך, נכון, אבל מדינת היהודים הוקמה ליהודים, מבלי לפגוע בזכויות הערבים שכבר חיים כאן.

רגע רגע רגע

מה זה אני לא צריכה להיות פה..? כפי שאמרת מדינת יהודים הוקמה ליהודים... ואני פה כי אבא שלי יהודי... מה זה השטויות הגזעניות האלה.? יודע תמיד התעניינתי בזה שכששומעים שמישהו רוסי נוצרי אז מתחילים עם השטויות...השאלה שלי...למה אתם מקבלים אותנו לצבא...הרי אנחנו נוצים ולא צריכים להיות פה?? למה נוצרים צריכים למות בשביל המדינה הזאת אם אנחנו לפי ישראלים אפסים פה.? למה צריכים לתת את החיים שלנו? וחוץ מזה נמאס לי מהסטיגמה הזאת...כולנו בני אדם

uoli13

New member
מנסי אני אנסה לעזור לך בהתלבטות שלך

יש ספר שכתב אותו ד"ר עבאס אבו סאלח, וד"ר סאמי מכארם ,על הדרוזים: במקור הם הגיעו מצפון סוריה והעיר חלב ואנטקיה מה שנקרא איזור הרי אלסמאק וחלק אחר מהרי לבנון. רוב הדרוזים מבחינה אטנית שייכים 12 שבטים ערביים שאכליסו את "מעזת אלנעמאן" לפני שהדרוזים הפכו להיות דת במאה האחד עשרה,היו ערבים מוסלים כמו שאר בני האיזור. מנסי אם אתה מתעניין יותר אפשר לקנות הספר

מנסי כדאי גם שתברר גם כמה פעמים

בהיסטוריה הערבים רדפו אתכם וטבחו בכם, זה מאוד מעניין ועצוב!

הגל

New member
תשובה

הדרוזים מתוך אתר מינהל חברה ונוער מרכז הדרכה רב תכליתי למגזר הדרוזי מחוז חיפה. "...הדרוזים כקבוצה חברתית ייחודית צמחה על רקע צמיחתה של דת חדשה והיא הדת הדרוזית שבעקרונה הייתה אחת מזרועי הדת האסלאמית אבל לאחר מכן התפצלה וגיבשה דת שונה בעקרונותיה מדת האיסלאם. הדרוזים כעיקרון הם ערבים, מוסלמים שחיו בראשית דרכם במצרים בתקופת החליפה הפאטמי ''אל-חכם באמר אללה'' אשר שלט במצרים בשנים 1021-996."

קוכולין

New member
דרוזי הוא דרוזי

והייתי משאיר להם את מלאכת ההגדרה העצמית. בכלל, מנסי ידידי, לדעתי האנושות היתה הרבה יותר טובה אם היינו מתעסקים בפחות הגדרות, או לפחות תופסים אותן בפחות רצינות. ומהי בכלל זהותך כערבי? האם בן לאומה הערבית הגדולה, או שמא פלשתינאי, או שמא ישראלי? או אולי הכל ביחד? אם אתה מוסלמי- האם מגדיר את עצמך גם כבן לאומה האיסלאמית, ואם אתה נוצרי- כחלק מהעולם הנוצרי- היינו כולל אירופה וארצות הברית? ומה עם אזרח העולם- זהות אנושית כללית? זה בנוגע להגדרה של זהות ערבית. אבל מה איתי כיהודי? האם אני קודם כל ציוני, או ישראלי, או יהודי? ואם יהודי, אז בן לדת היהודית או ללאום היהודי? או אולי כולם ביחד? או אולי בכלל בן אדם קודם? אין כאב ראש מכל ההגדרות? האמת היא שהן קיימות, אבל זהות היא מעורפלת ומטושטשת הרבה יותר מאשר חושבים אנשים רבים. אני לא מכחיש את קיומה, אבל צריך להתייחס אליה, לדעתי, בהרבה פחות רצינות. בודהה אמר פעם ש"כשהירח משתקף במים, המים לא נבקעים והירח לא נרטב". כך זה גם עם זהויות- לעולם מתנגשות, לעולם לא ברורות ולעולם חיות זו עם זו. ככל שנדע לשמור עליהן, אבל לקחת אותן בפחות רצינות ולתת לזהויות רבות לחיות בתוכנו בלי התנגשות- כך נהפוך את העולם לטוב יותר. זאת דעתי בקצרה.

למעלה