מתלבט..

הגדרתך לגאונות תקפה גם היא

זה בסדר שאני טיפש בעינך.
מקבל את הגדרתך לגאונות. בעיניי היא לא שוללת את מה שכתבתי.
ההגדרה שנתתי הינה פרקטית לכל אדם ולכן כתבתי אותה.

ori 6

New member
מתלבט..

היי,

התלבטתי קודם כל אם בכלל לפרסם פה את ההודעה, כי חששתי מהצורה שבה היא עלולה להצטייר,
אני אנסה לעשות זאת קצר ככלהניתן.

יש לי 2 חברים טובים, בני 28, אני מכיר אותם שנים רבות אבל התחברנו והתחלנו לצאת בתקופת הצבא (גיל 20), מעולם לא הייתה להם חברה, לפחות בתקופה שבה אני מכיר אותם הם לא יצאו לדייט (חוץ מדייט אחד לפני שנים של אחד מהם שהתלוויתי אליו כי זו שהוא יצא איתה הביאה חברה) אחד מהם התנשק פעם אחת בגיל יחסית צעיר, ובכך מסתכם הנגיעה שלהם בכל מה שנוגע לעולם הנשים והדייטים (בלי טיפה של צחוק או ציניות). אחד מהם עבד מאז השחרור שלו מהצבא כשנה במקום עבודה ומאז בקושי יוצא מהבית, לא עובד ולא לומד, לכן גם האפשרויות שלו להכיר די אפסיות. השני לומד קשה כבר כמה שנים אבל לדעתי פשוט ככל שהזמן עובר הוא מאבד ביטחון.

אני (לפחות לא במודע) לא מסתכל עליהם 'מלמעלה', אני סובל בצורה די קשה מחוסר ביטחון עצמי, וכל קשר שהייתי בו התחיל מאחורי מסך ועם מקלדת בכתב, ורק לאחר מכן הצלחתי לאט לאט להפתח ולהצליח לסגל לעצמי מעין פתיחות מסוימת. הם גם תמיד זורקים לי הערות על זה שאני לא מסוגל להיות רגע לבד - שזה לגמרי נכון. עם אחד מהם אני מנסה לעיתים רחוקות לפתוח את הנושא, ולהגיד לו שהייתי בעבר רשום לאתרי היכרויות ושזה לא פאדיחה כמו שחשבתי וכו', אבל אני מפחד מאוד לעבור את הגבול ושזה ייראה כאילו אני בא ממקום של big shot ומלמד את המסכנים, כי אני בהחלט לא מרגיש ככה, אני מאמין בהם וחושב שהם (עם כמה שינויים קטנים בגישה שלהם לחיים) יכולים למצוא בקלות מישהי. הם גם כביכול מאוד מלגלגים עלי בנושא הזה, לדוגמא - היינו בחו"ל בטיול אחרי צבא וישבה איתנו מישהי שיחסית דיברה איתי וצחקה מדברים שאמרתי, לבסוף התברר שהיא מבוגת הרבה יותר ממה שחשבתי, אז אמרתי להם - חבל, אם לא הייתי משאיר לה איזה פתק על הדלת של החדר שלה עם האי מייל שלי ומנסה, אז הם צחקו / לגלגו - משהו שנע בין "באמת חשבת שיש לך סיכוי איתה?" לבין "נראה לך שזה באמת היה עובד?".
ובמובן מסוים הם צודקים, אני מניח שלא פעם קצת קפצתי מעל הפופיק וניסיתי עם בחורות שלא היה לי סיכוי מעולם איתן, ולא פעם בטח הן חשבו לעצמן "מי זה הדביל הזה ומה הוא רוצה?!", אבל בגלל שניסיתי, בגלל שבקטעים האלה ויתרתי על הבושה והאגו הקטן - בסופו של דבר, זה הצליח לי, מדי פעם.

מה דעתכם?
האם לנסות לדבר איתם על זה? אני פשוט מפחד נורא שזה יצטייר בצורה מאוד מאוד לא טובה, הם נורא... פאסיביים אגרסיביים בנושא הזה (בין השאר).

מה זו חברות מבחינתך?

יכול לאמר לך שאני עם חברים שלי מדבר על הכל.
אתה מספר על חברים שלך שלא היו מעולם בזוגיות ומעיד גם על עצמך כחסר ביטחון. בקיצור, לא הבנתי מה אתה רוצה מעצמך, מהם ומאיתנו ....

iba90

New member
ממה שאני מבין מההודעה שלך...

שניהם צרי עין בקטע של "פרגון" והם מתנהגים כמו 2 פולניות..."אם לנו אין - אז שגם לך לא יהיה" וזה חבל מאוד כי דווקא חברים אמורים להיות שם אחד בשביל השני ולפרגן ולעודד. יכול להיות ששניהם מסתכלים עלייך כ"מוצלח" יותר בתחום הזה או בתור מישהו שיותר פתוח מהם..וזה מגיע מקנאה. אם אתם באמת חברים כאלה טובים פשוט דבר איתם על זה שמפריע לך שהם לא אמיתיים איתך או לא יודעים לפרגן או במקום להיות כמוך הם מעדיפים להתחפר ולא לעשות כלום.

ברוך הבא לפורום ד"א

ori 6

New member
..

קודם כל, תודה :)

ואני אבהיר את הנקודה של ההודעה שלי, כנראה שהסתבכתי עם הניסוח של עצמי,
בשורה התחתונה - כפי שאמרתי, אני בטוח שהם רוצים זוגיות ורוצים למצוא מישהי, והייתי רוצה לפתוח איתם את הנושא הזה, כדי לעזור להם או לפחות להיות אוזן קשבת. אני פשוט חושש איך זה ייתפס, בגלל זה גם ציינתי את נושא הכביכול קנאה מהצד שלהם. אני לא רוצה שזה ייתפס כמשהו מתנשא שלא מגיע ממקום טוב.

iba90

New member
חח אם אתה מכיר אותם כבר מגיל 20...

ועדיין לא דיברתם על הנושא? אני אומר שכן שבתור חבר טוב אתה יכול לדבר איתם כי הגיע הזמן שאם שלותכם באותו מצב..תעודד אותם לשנות אותו

פשוט

תגיד להם שנתקלת בפורום מעניין ששווה גם להם לקרוא בו.

רק אל תשכח לבקש ממנהל הפורום שימחוק את כל השרשור הזה כי הדבר האחרון שאתה רוצה זה שהם יזהו שכתבת עליהם פה.....................

הממ, נראה לי שאני מגיעה לזה ממקום שונה

אבל אלו שני הסנט שלי בנושא.
לא הייתי מדברת על הנושא עם חברות, עד שיצאתי לדייט דרך אתר הכרויות. אמנם על האתר לא חשבתי לספר, אבל על הדייט כן - וכך גם עלה נושא האתר.
אצלי זה הגיע ממקום כמעט מובך [למרות שבהתחשב בכמות הזמן שאני מבלה מול מחשב, אולי זה היה דיי ברור מאליו] וממש לא מתנשא. אחרי התלבטויות רבות, נראה לי שזה לקח חודשים, חברה שלי החליטה להירשם ומשם דברים התגלגלו עבורה דיי מהר.
אולי תנסה לבוא ממקום שלא משתף הצלחה, אלא סתם חוויות. לא מכירה את חברים שלך אמנם, אבל זה עלול לעזור. בהצלחה.

ברוך הבא

אולי תמצא דרך לספר להם על הפורום הזה? מעבר לזה, לא יודעת אם יש מה לעשות.
וכן, נשמע שהם קצת מקנאים בך...

ori 6

New member
הבעיה עם זה...

איך אני מספר להם על הפורום..?

איזה קטע, יש פורום של חסרי ניסיון זוגי ומיני - ישר חשבתי עליכם!

ברור שלא כך אני אגש לזה, אבל אני לא יודע באילו מילים להשתמש כדי שזה יהיה מאוד מאוד עדין וללא שום פתח שעלול לפגוע בהם.
אבל זה כבר משהו שאני צריך לענות לעצמי לפי ההיכרות שלי איתם.

iba90

New member
אם אתם באותו מצב שלושתכם...

לא צריכה להיות בעיה שתספר להם על הפורום הזה..ההיפך אולי הם רק יעריכו אותך יותר שאתה חושב עליהם ודואג להם ואתה באמת רוצה שייצאו מהמקום שלהם כי הם בני 28 כבר...

הבעיה ש..

אתה רוצה שנגיד לך בדיוק מה לעשות ומה להגיד
ומתי ולמה וכמה
רשמו לך שלהגיד על הפורום זה רעיון טוב עכשיו הכדור במגרש שלך
קח בחשבון שאולי הם לא במקום בחיים שיאפשר להם לקבל עזרה
עוד צעד שניתן לקחת בחשבון זה להתייחס אליהם כשווים במצב, כלומר תגיד ואללה אני שוקל לרשום בפורום הזה ולהיעזר בו אולי תצטרפו גם, זה יפחית אולי מתחושת הקנאה שלהם..שוב זה רק רעיון הביצוע הוא שלך....

ואני לא מבינה משהו

עם כל הכבוד לעזרה
ולכך שאתה מצטייר כחבר טוב

בלי ציניות
האם הם ביקשו את העזרה שלך?
למה שלא תעזור לעצמך במקום זאת?

בלי ציניות ובלי להעליב!

כשאתה תמצא לך זוגיות
תוכל אם הם ירצו,לעזור להם גם.

לדעתי האישית
תתמקד בעצמך
בבעיות שלך
ובפתרונות לבעיותיך

והחברים שלך,כשהם ירצו-יעזרו לעצמם.

כאילו תראה;אם הם היו מבקשים ממך עזרה הייתי מבינה.
אבל מה שאתה עושה זה מנסה להידחף ולעזור להם בכוח! ואולי כרגע הם לא רוצים זוגיות?!
ואולי הם כן מחפשים באתרי הכרויות אבל לא מספרים לך כי לא נעים להם.

על כל פנים ברוך הבא לפורום

ותחשוב על זה היטב..

ori 6

New member
אני כן בזוגיות...

ולא רציתי 'לדחוף להם עזרה', בגלל זה לא דיברתי איתם על זה 8 שנים, חשבתי אולי אפשר להעלות את הנושא, אבל הבנתי שזה צריך להעשות בצורה די עדינה.

תעשה טובה לעצמך ולהם וחאלאס לנג'ס

אתה בזוגיות.
8 שנים לא דיברתם על הנושא

ובוקר טוב אליהו "התעוררת".

שמע, ראשית אני אחסוך לך מה אני חושב על ה"חברות" הזו.
ושנית חאלאס לנאגס, לך תמצא משהו אחר לעשות.

avi1283

New member
למה התמיהה ומה רע בחברות הזאת?

נשמע לי סביר לגמרי מה שהוא מספר.
לא לכולם קל לדבר על זה, ולפעמים מתרגלים להדחיק נושאים שיכולים להיות רגישים וכואבים.
הוא רווצה לבדוק אולי הם פשוט ממש מתביישים וכן רוצים דחיפה ועזרה בעניין, נראה לי לגמרי לגיטמי.

ori 6

New member
וואו...

מאיפה כל התסכול הזה?
סה"כ אלו חברים מאוד טובים שלי, ככל שהקשר הזה אולי נתפס מהצד כמוזר או דפוק,
אני לא תופס מעצמי לרגע יותר טוב במילימטר מהם, להפך, ואני יודע שאם אני הייתי במצב הזה (מניסיון העבר), הייתי רוצה מאוד מישהו שימשוך אותי אחריו קדימה.
זה נושא עדין ורגיש, סה"כ מנסה לעשות טוב לחברים שלי ולקבל עצה או שתיים, לגבי השורה האחרונה, תרשה לי לא להגיב, סה"כ אני בעד התדיינות פורה וחברית, אם מה שאני אומר או שואל לא לטעמך, אתה יכול לעבור לפוסט הבא, שבוע טוב לך! :)

ההבדל בין גאון לטיפש

אתה אומר ושוב אומר וחוזר ואומר שאתה לא תופס מעצמך יותר טוב מהם. אינני מאמין לך.

שים לב שלא אמרתי שאתה משקר, אני בטוח ביושר שלך ובכך שאתה מאמין לעצמך אך אני חושב שאתה "עובד על עצמך בעיניים" (כפי שרמזת על האפשרות הזו בעצמך באחת מתגובתך).

אתה נמצא בזוגיות מתבונן על החברים שלך ששנים רבות תקועים ומעולם לא יצרו זוגיות ושואל את עצמך (ואותנו): כיצד אני יכול "לחלץ" אותם מהמקום בו הם נמצאים?"
לא רק זה אתה גם מחשיב אותם ככל כך חלשים שאתה חושש שיוזמה מצידך תפגע בהם. אם אתה בא ממקום טוב של חבר שרוצה לעזור ממה יש להפגע??????

גם מה הקושי שלך לאמר (לעצמך) בפשטות שאתה הצלחת היכן שהם לא. והצורך שלך להכריז (לעצמך ולנו) בקולי קולות וחזור ושוב שאתה לא יותר מהם ולא פחות מהם, מה אתה בכלל מתעסק בהשוואה מי יותר טוב מי פחות???

אתה רוצה לעזור להם? אחלה. יש לי הצעה אך לפניה הקדמה: ההבדל בין גאון לטיפש.

גאון בהגדרה זה אדם שמפשט מורכבויות. כך את איינשטיין למשל הוא לקח המון נתונים ותיאוריה אולטרא מסובכת והפך אותם לנוסחה פשוטה E=MC2. ההפך מגאון זה טיפש, כלומר אדם שלוקח פשטויות ומסבך אותם.

אני מזמין אותך להיות גאון. לשאול אותם בפשטות: "תגידו, נניח והייתי יכול לעזור לכם להגיע לזוגיות האם הייתם רוצים שאעשה זאת?"

תראה מה הם יענו לך.

שיהיה בהצלחה

למעלה