מתלבט..

Saladin

New member
אתה יודע מה, יפה כתבת.

תסלח לי שאקשה עליך ואשאל: איך זה שלמרות שיש לך חברה, עדיין אתה מרגיש שאין לך את הביטחון שדרוש כדי לעזור להם? נדמה לי שכתבת בהודעה הראשונה שלך על חוסר ביטחון (או שאני טועה ואתה רק מבקש עצה בלי קשר לביטחון).

רגוע

לא הייתה כוונתי "לסתום את הפה" לאף אחד.
נסה לקרוא את מה שכתבתי בכל מיניי אינטונציות, תוכל לראות שמשמעות הדברים יכולה לקבל כל מיניי גוונים.

iba90

New member
נו בתולת...

הם לא מכרים שלו...הם חברים שלו! וכמו שכבר רשמתי חברים אמורים להיות שם אחד בשביל השני...אפשר רק להעריך את הבחור שהוא לא חושב רק על עצמו והוא רוצה לעזור גם לחברים שלו להתקדם.

כתבתי-שאת זה אני מעריכה.

חברים גם אמורים לא להידחף לווריד אחד בתוך השני.

כשלא היתה לי זוגיות אני הבהרתי היטב לחברות שלי
שלא יכירו לי בחורים
ושלא ידחפו לי לוורידים

בישראל זה יותר מידי נהוג הדבר הזה של להידחף.

יש הבדל בין לעזור כשאדם /החבר מבקש עזרה

לבין תסלח לי להידחף לו לוורידים!!
והרבה מידי עושים זאת

Hawkgirl

New member
חייבת להסכים {:

יש הבדל בין לתת עזרה למי שצריך אותה לבין להיכנס לבנאדם לוורידים בכוח.
אם בנאדם צריך עזרה הוא יבקש אותה.
גם אני יכולה להעיד על עצמי כאחת שלא מעוניינת בעזרה או עצות אלא אם כן ביקשתי אותן ^^
ואם הוא חושש שהם מתביישים או משוה בסגנון אז... שואלים..?
ברור שבעדינות, אני חושבת שהוא מספיק בוגר בשביל לדעת איך לפנות לאדם אחר בעדינות... אבל איזו מן חברות זו שאתה חושש להעלות בסךהכל נושא שיחה מסויים..? ^^"

אם יש לו ספק בנוגע לנושא הזוגיות ומערכות יחסים של החברים שלו, שישאל בפעם הבאה כשהם נפגשים "אז מה חדש? יש בחורה באופק?" וזה הכל {:
משם אולי להתגלגל לעוד שאלות בעניין.
זה לא אמור להיות *כזה* קשה.. הם חברים 8 שנים, לא צריכה להיות בעיה לשאול שאלה כל כך פשוטה...

Saladin

New member
לדעתי

הסיכוי ש-3 אנשים שנמצאים באותו מצב (גרוע) ביחד כבר כמה שנים טובות יאזרו עוז פתאום לעזור אחד לשני להכיר נשים הוא לא גדול, וסיכוי יותר גדול שהם יבאסו אותך (גם התיאור של התגובות שלהם כלפיך בעבר נשמע מתאים לתסריט הזה). המסקנה - אתה צריך לדאוג לעצמך לבד. אם אתה רוצה לעזור גם להם, רוב הסיכויים שזה יקרה אם תשמש להם דוגמא ותעורר את קנאתם.

ori 6

New member
אני כן בזוגיות..

ולא רציתי 'לדחוף להם עזרה', בגלל זה לא דיברתי איתם על זה 8 שנים, חשבתי אולי אפשר להעלות את הנושא, אבל הבנתי שזה צריך להעשות בצורה די עדינה.

Saladin

New member
השמטת את הפרט הקטן הזה.

שמע, הם לא נשמעים כמו מציאה גדולה. לפחות ההוא שלא עובד ולא לומד. לגבי זה שלומד, אולי כשהוא יגמור את הלימודים הוא יתחיל להיפתח לדברים ויהיה לך יותר קל לעזור לו. מה בעצם קושר אותך אליהם?

iba90

New member
כן אבל אז הוא מסתכן ב..

לאבד אותם...הם יכולים להבין ש,הם כבר "לא מספיק" טובים בשבילו והוא מעדיף את טובתו האישית על פניהם. וזה ההיפך ממה שהוא מנסה לעשות כי אכפת לו מהם. אם הם לא מוטרדים מהמצב שלהם ורוצים להשאר ככה אז באמת אין מקום לנסות להתערב...

avi1283

New member
מבין אותך

אני גם בחבורה שיש בה שניים שחסרי ניסיון לגמרי (ואני עם קצת ניסיון), ואנו לא מדברים על זה כמעט בכלל.
אתה יכול לנסות להעלות את זה פעם אחת, למשל לשאול אם הם נרשמו לאתר היכרויות, כי אתה מכיר ויכול להמליץ על אתר טוב,
נראה לי שכדאי לגשש, כדי שידעו שאם בא להם לפנות אליך בעניין הם יכולים ותעזור להם בכיף,
ואם הם כבר יודעים שיכולים להעזר, ולא פונים אליך אז תעזוב את זה כדי שלא ירגישו שום לחץ ממך.

טום גיא

New member
אפשר להוביל את הסוס אל השוקת

אבל אי אפשר להכריח אותו לשתות (ואולי הוא בכלל לא צמא?).

ברור לי שאכפת לך מהחברים שלך ואתה רוצה שיהיה להם טוב. אתה מתאר אותם בתור אנשים שמאוד סגורים בתוך עצמם. אני מניח שזו הסיבה שהם לא מדברים איתך על הנושאים האלו, וזו גם הסיבה שבמשך 28 השנים האחרונות הם נותרו חסרי נסיון. לפי התיאור הזה, כנראה שלא משנה כמה תדחוף אותם לעשות את מה שאתה חושב שיהיה הכי טוב בשבילם, הם לא יזוזו מהמקום הנוח שלהם שבו לא צריך לנסות ואי אפשר להיכשל אף פעם. אני לא חושב שלהטיח להם בפנים שאתה חושב שהם פוגעים רק בעצמם עם הגישה שלהם יעזור להם או יתרום איכשהו לחברות שלכם.

אם בכל זאת אתה מרגיש צורך לדחוף אותם קדימה, תנסה בעדינות - אולי תספר להם על החברה שלך מדי פעם ותנסה להכיר להם ידידות שלך, או תשאל אותם "יש בחורות חדשות בחיים שלכם?" בצורה שהיא מתעניינת ולא ביקורתית. לא בטוח שבחורות זה משהו שמעניין אותם בכלל, אבל אם תראה שכן והם כן רוצים להכיר אבל מפחדים או לא יודעים איך (אבל מצד שני לא מפחדים להודות בזה שזה מה שהם רוצים) אז תוכל לקדם אותם ולעזור להם - אבל שים לב שאתה תצטרך לעשות את זה באופן כזה שבו זה יגיע מהם ולפי רצונם, ולא כי אתה חושב שזה מה שהם צריכים.

בהצלחה!

Reyn

New member
יהיה ממש מצחיק אם תגלה שהם יוצאים זה עם זה.

Just saying.

למעלה