מתלבט...

ליטל ו

New member
*הקהל*

צחק. פדבה נע בחוסר נוחות וניסה לגרום לקהל לראות שזה אמור להיות עצוב. בסוף ההרצאה הוא הסתובב ושאל אנשים למה הם חושבים שהקהל צחק, והרגיש מאד לא נוח בעניין. כך או כך, חוויתי וראיתי ההיפך ממך.

פדבה התאמץ

בכל כוח הכישורים הפופוליסטיים המטופשים שלו והבדיחות העבשות מ"ארץ נהדרת" שהוא ממחזר מהרצאה להרצאה - לגרום לקהל לצחוק. ולא לצחוק תוך כדי שהוא מסביר כמה אניטה פללי משתמשת בכישוריה, אלא לצחוק *על* אניטה פללי. וזה דוחה. וזה מכעיס. והייתי רוצה להגיד שזה לא אקדמי, אבל לצערי כנראה שזה בדיוק "אקדמי".

FreakOnALeash

New member
אני היחיד שתמיד מרגיש

חסר בטחון לעומת נשים? אני רואה את זה כאילו נשים תמיד פיתחו לעצמן יותר 'מנגנוני הגנה' בגלל אותם מבנים חברתיים, שאני בעצמי לא הצלחתי לקלוט. אמנם גם אין לי את העוורון המסוים שבחיברות הגברי, אבל אני בטוח שאם הנסיבות ה*אישיות* שלי היו טיפה שונות, ההבנה שלי לגבי פמיניזם היתה אמורה להיות שווה להבנה שלי במתימטיקה- כמעט לא קיימת.

ליטל ו

New member
אגב,

פתאום כשאני קוראת שוב את מה שכתבת, אני קולטת שהייתי נוכחת כשהערת לו על המינוח (נכון? ישר אחרי ההרצאה, ליד שולחן הפאנל?). אני, לפחות, לא הבנתי מה היתה הבעיה שעליה דברת (אמרת משהו כללי לגבי מינוח והלכת), עד עכשיו כשאני קוראת מה שכתבת. מה גם שקטעת שיחה שניהלנו (ילד רע! ;)), ותשומת הלב, שלי לפחות, היתה עוד בנושא שעליו דברנו קודם. יכול להיות שהוא פשוט לא הבין מה אתה אומר?

אורי 0

New member
טוב, מאחר ואני *ממש* מכיר אותו

הייתי פשוט שנתיים חלק מהקבוצה ללימודים קויריים. והוא היה שם. לא ממש נתקלנו אבל נדמה לי שקלטתי אותו, ואני לא משתגע עליו די מזמן. מין טיפוס בלתי נלאה שכזה (אני תוהה לפעמים אם גם אני כזה). אני חושב שזה התחיל מהערה מטומטמת על אוסקר ויילד באיזה מאמר (לא רע כשלעצמו). כן, את צודקת. יכול להיות שהוא לא שמע - את עמדת עם הגב אלי, אני התייאשתי מהר והלכתי. בקשר ל"פספס איזו נקודה, אז מה": כאמרו זו לא הפעם הראשונה שהוא מרצה על טרנסג'נדרים, והייתי מצפה ממנו שיעשה שיעורי בית - משום מה נראה לי שהזלזול שלו מעיד על משהו. נראה לי שהמטרה העיקרית שלו היא להריץ קטעים תוך כדי שימוש בברברת האקדמית הנכונה, ומה שמרגיז הוא שהוא מצליח בכך. אניטה פללי היא אישה שעובדת בבידור. לפי מה שניתן היה להבין מההרצאה - היא משתמשת בדמות המגוחכת שהיא יוצרת בצורה מאוד מכוונת ומושכלת. לא נראה לי מגעיל זה שצחקו - זה המטרה שלה, ואיכשהו נראה לי שהיא צוחקת אחרונה. מרצה אינטליגנטי יותר היה עושה עם זה משהו יותר מעניין מלהריץ קטעים. גלעד פדוה אינו מרצה כזה.

הערה בנוגע לכנס

[מפאת קוצר הזמן אני לא אגיב על הדברים שנאמרו, רק שמסכים עם יוהן] אולי זה קצת תמים מצדי, אבל עניין חדרי השירותים קצת מעצבן אותי. אני יודע שזה ככה כמעט בכל מקום, אבל איכשהו בכנס כזה, לכאורה עם מודעות קווירית, ציפיתי ליותר. השירותים שהיו קרובים לחדר ההרצאות המרכזי היו של גברים ושל נשים, ולא יכולתי להכנס לאף אחד מהם. פשוט עמדתי בחוץ ולא ידעתי מה לעשות עם זה. בשלב מסוים חמקתי לשירותי הנשים וניסיתי לעשות את זה כשאף אחת לא נמצאת בפנים וגם לצאת באותה אקרובטיות. אחר כך שמחתי שמצאתי שירותי נכים שלא מסומנים במגדר כלשהו וחשבתי לעצמי שזה די מזעזע שאני מסמן את עצמי כנכה (באופן אישי, כמובן שכלפי חוץ זה נראה כאילו אני סתם מנצל את השירותים המרווחים). זהו.

אורי 0

New member
שיט../images/Emo24.gif

ואני ראיתי אותך שם ולא חשבתי על זה. כנס לגברים בפעם הבאה - ממילא לאף אחד לא אכפת. ויש לך אישור אפילו מהשופט של חן אלקובי. במוזאון אחד בצרפת היה תור נורא ארוך ליד שירותי הנשים, ואז הנשים (חלק מהן, לא לכולן היה אומץ) התחילו להיכנס לשירותי הגברים (שם היה כמובן פחות תור).

ליטל ו

New member
לא צריך ללכת כל כך רחוק,

חברותי הסטרייטיות-ובערך-נורמאליות ו/או אני עשינו את זה המון פעמים. ולא תמיד מטרנסיות או מפמיניזם, הרבה פעמים סתם מטעמי נוחות. לא זכור לי שאי פעם מישהו עשה לי משהו בגלל זה. מקסימום מסתכלים עלי בחשש מסויים. כשאין לי כוח להוציא מעצמי חיוך "קליל ואסרטיבי", אני מחכה שיתרוקן שם. למרות שכן, אני נורא שונאת שמכריחים אותי לסווג את עצמי כבן או בת. לכנס הבא כדאי לארגן לפחות שלטים כתוספת/תחליף לקיימים, שיכללו בתוכם עוד מגדרים ויאפשרו לכולם לבחור. אפשר לדעתי פשוט להדביק אותם שם שרירותית. מי שרוצה, שיקבע כללים לעצמו :) אבל אז יהיה צריך כמובן לאפשר מקום גם לאלה שצריכים (צריכות? אני חושבת ששמעתי את זה רק מנשים) מרחב חד-מגדרי... אני בעד סתם שירותים לכולם, לא יודעת מה הביג דיל... וואו, נהייתי כל כך חסרת סובלנות...

אני בעד.

קלארנס העלה רעיון שנוריד את המדבקות שהיו על הדלתות ואני אמרתי לו שלא כדאי שנעשה את זה כי זה בעצם פוגע באנשים שכן צריכים את המרחב החד מגדרי הזה. לפעמים בימי שישי יש בטלוויזיה מקבצי פרסומות מהעולם, (אני לא יודע אם כבר כתבתי את זה פה, אבל שיהיה) והייתה פרסומת אחת שהראתה מישהו נכנס לשירותים והמצלמה עוברת דלת דלת ורואים בהתחלה סמל של גבר, סמל של אישה, ועוד כל מיני סמלים, בינהם סמל לטרנסג'נדרס (מין אישה עם זין, או משהו כזה). והמסר היה שבעולם של היום יש כל כך הרבה דברים וסוגים, כך שכדאי לך לדבוק בעיתון מסויים. אבל אולי באמת לקראת הכנס הבא או אירוע דומה כדאי לארגן משהו.

ליטל ו

New member
בדיוק :)

אני רוצה שלט מנצנץ של Genderqueer או אולי של Fairy Princess ושכאלה :) וברצינות, אני לא רואה למה לא לפחות להוסיף שלטים לעוד מגדרים, אם לא להוריד את הקיימים. ובאשר למרחב מוגן, אולי אפשר לבחור להקצות חדר שרותים או כמה תאים ספציפיים ונסומנים קודש למגדרים ספציפיים (שוב, ידוע למישהו אם זה רק עניין של נשים או שגם אנשים מעוד מגדרים? האמת שאף פעם לא הבנתי התפיסה הזאת, אז קשה לי לצפות מי יזדקק לה. הסבירו לי, אבל לא באמת...). ובהמשך לדיון - אתםן חושבותים ששירותים יוניסקס יהפכו לאופנתיים/מקובלים יותר?

זה לא העניין.

פרקטית אני יכול להכנס לשירותים של הגברים, ובאותו זמן ספציפית גם "עברתי" בצורה די חלקה בכל מקום אליו פניתי. וחוץ מזה אני חושב שיש משהו בעייתי בכל סיפורי ה"תור ארוך לשירותי הנשים אז הן נכנסות לשירותי הגברים" כי קודם כל זה לא עובד להיפך, גברים לא נכנסים סתם ככה לשירותי הנשים ודבר שני זה לא נוגע אליי כמישהו בעל מגדר לא מובהק- נשים נכנסות לשירותי הגברים כנשים, מעמדה של נשים ולא כמישהו/י שלא ברור לו מה היא/הוא. אני לא מפחד, אבל אני פשוט לא רוצה להכנס לשירותים של הגברים. ולא כתבתי את מה שכתבתי ממקום עצוב, אלא ממקום של "היי, אני חושב שפעם הבאה אני אעשה משהו עם זה ולא אעמוד בצד וארגיש אבוד".

אני פשוט

נכנסתי לשירותים של הבנים והשתמשתי בתאים (ממילא הרבה גברים עושים את זה, לא רק משתינים במשתנות). גם כי היו שם פחות אנשים, וגם כי קרה לי כבר יותר מדי פעמים בזמן האחרון שהבהלתי נשים בשירותים הציבוריים של הנשים, ואני לא רוצה להיות מאיים. אבל ידעתי שכשאני עושה את זה, זה רק כורח הנסיבות ולא אמירה ג'נדריאלית או מהותית לגבי עצמי (אם זה עוזר לך לחשוב את זה; לי זה עזר).

נראה לי

שהתשובה שלי לאורי מתאימה גם כאן. אני לא יודע, ניסיתי לחשוב על כל מיני דברים וזה לא ממש עזר. אני לא חושב שזה מקבע אותי באיזשהו מגדר, אני פשוט חושב שזה לא הוגן שאני חייב לעבור את המסלול הזה בכל פעם שאני צריך לשירותים.

ליטל ו

New member
בסדר, לא סוף העולם,

הוא מנסה להיות נחמד. הוא לא מכיר את המינוחים או את העולמ(ות) שאליהם הוא נכנס, ולא יודע איך לא לפגוע. אבל הוא מנסה, והוא מבקש עזרה...

למעלה