מתנה לחג

מצב
הנושא נעול.

tzasha1

New member
מתנה לחג

מתנה לחג
גיליתי שבמשכורת האחרונה התווסף לי כסף בגלל המתנה לחג שאנחנו אמורים לקבל אך לא בסכום של המתנה. האם החברה יכולה להחליט לא לתת לי את המתנה כיוון שהחלטתי לעזוב את החברה?

שיר ורד

New member
כן

מתנה לחג
גיליתי שבמשכורת האחרונה התווסף לי כסף בגלל המתנה לחג שאנחנו אמורים לקבל אך לא בסכום של המתנה. האם החברה יכולה להחליט לא לתת לי את המתנה כיוון שהחלטתי לעזוב את החברה?
כן
מתנות לחג הן הטבה שאיננה מוגדרת בחוק. לעיתים זה חלק מהסכם עבודה קיבוצי, אך לרוב זו הטבה מטעם המעסיק והוא יכול לקבוע את הכללים למתן המתנה.

tzasha1

New member
גם אחרי שהוא מוסיף/מוריד לי

כן
מתנות לחג הן הטבה שאיננה מוגדרת בחוק. לעיתים זה חלק מהסכם עבודה קיבוצי, אך לרוב זו הטבה מטעם המעסיק והוא יכול לקבוע את הכללים למתן המתנה.
גם אחרי שהוא מוסיף/מוריד לי
שכר מהמשכורת?

tzasha1

New member
לפי התלוש האחרון

לא הבנתי את השאלה
לפי התלוש האחרון
לפי התלוש האחרון אני רואה שהתווסף לי כסף לשכר (אם כי לא במלואו) עבור מתנה וגילום (ודברים שאני לא מבין בהם). השאלה היא האם אחרי שכבר מופיש בתלוש משכורת ולעניות דעתי שילמתי גם קצת מס על המתנה הזאת עדיין הם יכולים לבטל את האופציה של המתנה.

שיר ורד

New member
אם מופיע בתלוש סעיף של מתנה וגילום

לפי התלוש האחרון
לפי התלוש האחרון אני רואה שהתווסף לי כסף לשכר (אם כי לא במלואו) עבור מתנה וגילום (ודברים שאני לא מבין בהם). השאלה היא האם אחרי שכבר מופיש בתלוש משכורת ולעניות דעתי שילמתי גם קצת מס על המתנה הזאת עדיין הם יכולים לבטל את האופציה של המתנה.
אם מופיע בתלוש סעיף של מתנה וגילום
זה אומר שהתכוונו לתת לך מתנה, וזו מחויבת במס שאותו רשמו בתלוש. הגילום הוא תוספת פיקטיבית לשכר שאמורה לגרום לכך שהשכר נטו לא יופחת בגלל המתנה, כך שגם אם לא תקבל מתנה לא נפגע שכרך. יתכן ןבהפקת התלוש בוצעה הוספת המתנה וגילומה באופן אוטומטי לכלל העובדים גם לכאלה שלא זכאים למתנה. טעות של המעסיק בתלוש השכר לא מהווה הוכחה לזכויותיך. תקדימים של עובדים אחרים שפרשו סמוך לחג וכן קבלו מתנה (בשנים קודמות) מהווה הוכחה לכאורה שזה הנוהג בחברה וצריכה להיות סיבה מיוחדת להפליה שלך.

מצב
הנושא נעול.
למעלה