מתנת חתונה

מחולתית

New member
מתנת חתונה

קודם כל, אני מקוה שאני בפורום הנכון. אם לא, אני מתנצלת. אני גרה בישוב דתי, עובדת באולפנא ואין לי שום קשר עם העולם הלא דתי. יש לי בן דוד לא דתי בן 28 שמתחתן ואין לי מושג מה להביא לו לחתונה. כסף לא בא בחשבון, הוא מתחתן במקום יוקרתי ולאחיותי ולי אין אפשרות לתת סכום גבוה. ביננו אספנו 300 ש"ח. אם הוא היה דתי היינו קונות פלטת שבת, מיחם, כלים, דברים לשבת. אני ממש מתביישת לומר שאני לא יודעת מה להביא לזוג לא דתי לחתונה. אשמח לכל רעיון. תודה.

ScorpioID

New member
צר לי אבל אצלנו השווערצס זה רק קאש.

300 שקל לבן אדם זה מכובד, ביחד זה סתם מבזה.

רעיונות למתנה

נתחיל בכך שאם אתן יכולות לאסוף עוד מעט כסף, זה עדיף גם אם "לא מכסים את המנה" כי האולם יוקרתי. את לא חייבת לתת לו סכום גבוה אם אין לך, אבל אני חושבת שגם אם תאספו סכום שלא יכסה זה עדיף - לזוג יש הרבה הוצאות על חתונה וכל סכום עוזר...

ואם עדיין החלטתן שבא לכן מתנה, אלה הדברים שעולים לי לראש:
סט מצעים, אבל יוקרתי (סאטן) - יש מבצעים ושל כיתן עולה בערך 350-400.
שלט לדלת עם שמם אחרי הנישואים, משהו מיוחד. לזה להוסיף עוד איזה כלי לבית.
אולי מנוי ל"ידיעות אחרונות" לשנה?
"גיפט קארד" - זה כמו כרטיס נטען שכולל בתוכו הרבה רשתות. ככה הזוג יוכל לבחור בעצמו מה לקנות....
ואת גם יכולה לקנות שובר לארוחה זוגית במסעדה, או שובר לצימר. יש הרבה אתרי קופונים ואת יכולה לעשות את זה כמתנה....
כמו כן את יכולה ביום של החתונה לשלוח להם למקום ההתארגנות מגש פירות ענק, זה מאוד ישמח אותם ועולה בערך 200, ואפילו להציע לשלם על זר הכלה - ביחד זו אחלה מתנה...

ושוב, אני לא יודעת כמה אחיות אתן בדיוק אבל תמיד עדיף כסף. גם אם זה מעט... העיקר שבאתן ושמחתם בשמחתם.

מקווה שעזרתי!

מחולתית

New member
עזרת המון! תודה

דוקא במקרה הזה כסף לא עדיף, יש לשני הצדדים והם לא צריכים אותנו. לכן חשבנו על משהו אישי רק במגבלות הקיים, לא הרצוי אלא המצוי. אהבתי את הרעיון של הסט מצעים. זה אמנם בן דוד אבל אנחנו בכלל לא בקשר ואין לנו מושג אם הם קוראים ידיעות או אם הם צמחוניים ואז זה חוסם אותנו עם מסעדה. לכן הסט מצעים נראה לי הכי נייטראלי.

spaysi8

New member
אני אישית הייתי שמחה לקבל..

gift card. לא הייתי רוצה שמישהו אחר יבחר לי את המצעים, הכלים לבית או הסכו"ם..
לכן הייתי מציעה לך לתת לו כרטיס של אחת מהרשתות המצעים או הרשתות לבית ("ביתילי", "פוקס הום" וכו) וכך הם יוכלו לקנות להם מצעים, כלים למטבח, סכו"ם, מסחטת תפוזים או מה שבא להם..)
אם את קונה להם משהו שאת בחרת והם לא אוהבים- סתם מבאס ללכת להחליף עכשיו..

EdisonGirl

New member
לגמרי לגמרי חושבת כמוך

איכשהו תמיד הרוב המוחלט של המתנות שקיבלתי, וזה גדל כשמדובר באנשים שאני לא מכירה, תמיד היו כ"כ לא מתאימים לי עד שחלקם נראו כהתרסה. גרוע לקנות מתנה לבנאדם שאתה לא מכיר, אלא אם אתה קונה לו וילה במדינה נייטרלית

אז כבר עדיף לשים מזומן.

gift card מגביל לרשתות מסויימות, ועדיין נקוב בו בדיוק אותו סכום שיקבלו אם הכסף יהיה חופשי.

spaysi8

New member
כן,

אבל אני אישית אוהבת שיש לי מגוון רחב של מתנות, ואם הכל מזומן- ברור שזה טוב בעיקר בחתונה אבל אישית אותי זה די משעמם.. אני בטוחה שיהיו מספיק שיתנו להם כסף, העניין בגיפט קארד זה שכן יש גם באיזשהוא מקום מחשבה מאחורי זה, ולא סתם לדחוף כסף למעטפה..

faland

New member
אז זהו

שאם מישהו יביא לי כסף מזומן אני אשתמש בו להוצאות שוטפות, או אחסוך

אם את רוצה שמישהו אשכרה ישתמש בכסף כדיי להשיג לעצמו משהו מיוחד, גיפט כארד זה רעיון טוב

מי מביא היום מתנה?

אני כשאני באה לאירוע זה רק כסף. לא חשבתי אף פעם על מתנה.
הזוג רוצה קודם כל לפני הכל לכסות את עלות החתונה מכספי המוזמנים.גם אם הוא לא מראה את זה.

ביחד 300 שח זה קצת עצוב.
וגם אין צורך לחשוב על גודל האירוע.
אם היתן נותנות 300 שח כל אחת, זה בסדר.

הסכום שאתן מביאות זה מאוד תלוי...

תלוי במקום, בקירבה, בגיל וביכולת הכלכלית...

הערה קטנה: זה לא בעיה שלך שהם מתחתנים במקום יוקרתי, את לא חייבת לכסות הוצאות, אני ממש לא מסכימה עם כל הגישה שהולכת היום בקטע הזה.

עדיף לתת כסף, 300 לכולכן ביחד זה מעט, 300 לכל אחת זה בסדר.

וזה שאתן באות לשמוח בשמחתו אינה מתנה דיה?

פאקינג תני לחריינים האלו אבן מאולפנא ותרשמו עליה שפעם גרו שם יהודים בשמחה
עד שהם החליטו להתחתן במקומות שרק גאווה דרה בהן

זה מה שאני הייתי עושה

הבעיה היא שהיום כל זוג מצוי

יעקם את הפרצוף אם לא תביאי צ'ק עם סכום שיכסה את המנה

מעצבן אבל אין מה לעשות (כאילו יש אבל אף אחד לא עושה.. )

מן הראוי להביא צ'ק שמכסה את המנה....

בכל אופן אם החתונה היא במקום יוקרתי, כל סכום נורמלי יתקבל בברכה גם אם המנה עלתה יותר.
אבל בכל אופן זוג שיוצא לאירוע צריך לראות זאת כבילוי לכל דבר. יש סכום קבוע שפשוט מביאים וזה הוצאות הבילוי, ככה צריך לראות את זה.

תביאי מתנה יחד עם עוד כמה בנות שהסכום שלה הוא 300, זה גם מה שיביאו באירוע שלך, וכנל כל הדוגמאות שיש בנושא.

למעלה