מתנת חתונה

h a j b i

New member
אז מתאים לך חתונה צנועה

בלי טקס ובלי כלום?
אולי אפילו חתונה אזרחית בקפריסין? עדיין יעלה הרבה פחות

כן.. רוצה טקס צנוע

שבו האנשים שאני באמת אוהבת יחגגו איתי. ולא הדודה של אמא שלי שלא שמעתי עליה בחיים ואף פעם לא ראיתי אותה

ואמא תצטרך להתפשר..

ממש לא צורת חשיבה נכונה .. אם קרוב משפחה שלך יעשה אירוע כשהמנה עולה 5000 שקל את תעשי הכל לכסות את המחיר ?
כשאנשים רגילים עושים בכוח אירוע יקר ופלצני זה לא אשמת המוזמנים ...

אבל מצד שני כמה אנשים שבאים ושמים סכום שמכזה בנאדם וחצי זה גם לא יפה ..
אם הקרוב משפחה מודע למצבן אני מניח שהוא יעקם את האף אבל יסלח להן ..

Puskas

New member
אין דבר כזה..

מנה בשיא תעלה 400-450 ואז אפשרי להביא סכום כזה.
מי שעושה אירוע של 5 אלף מנה אני מניח שהוא די מולטי מיליונר ואז אני מניח שהמוזמנים יהיו בהתאם..

אני עבדתי מול הרבה מקומות כאלו .. אז נכון ש5 זה מוגזם אבל זה היה להעברת המסר .. הכי יקר שיש לאנשים כמונו זה 1000 שקל למנה וכשמוסיפים לזה עוד 2-5 אלף לעיצוב חופה ועוד 1-2 לעיצוב שולחנות ועוד 5-20 אלף לDJ ולעמים עוד 1-2 אלף לתאורה והגברה והזוג שמתחתן תמיד יצפה שהצ'קים יכסו את כל הטירוף הזה .. כשהאורח לא אמור להתחשב בכל השיקולים האלו ..

ואגב אני התחתנתי בסכום כולל של בערך 80 אלף עם כל הנילווים (מנה אצלי עלתה בסביבות ה150 בערך והאוכל היה נהדר ) ועשיתי כמעט 60 אלף רווח נקי מהצ'קים והיה לנו אירוע פגז בזמנו

Puskas

New member
מי שמשקיע מעל 120 אלף בחתונה

לא יכול מראש לצפות להחזיר כל גרוש..
מי שמשקיע כמו שאתה אומר איזה 400 אלף ויותר בחתונה, בעיה שלו.. הוא מראש יודע שהוא יפסיד 50 אחוז מהכסף כמעט.

אין לך מושג כמה מעופפים כאלו חיים במדינה .. כנס לפורום מתחתנים או חתונות או איך שלא קוראים לו בתפוז ותראה כמה מהם כותבים שם ..

אני כ"כ נגד כל הטרראם הזה ..

אין מה לעשות

ואם תשים לב ציינתי שזה לא משנה בגודל האירוע,
אבל יש להביא צק שמכבד את ההזמנה בסופו של דבר.
מגוכח לשים 300 על מספר אנשים.
מקסימום על 2 אנשים, וגם זה מינימלי.

לי אישית זה לא הפריע לא ציפיתי שמישהו באמת

ייתן לי יותר מידי, וכמובן לא כשהוא לא יכול כלכלית, אני מעדיפה שאנשים ישמחו בחתונה מאשר יחשבו שזה עוד "קנס", ככה אני חושבת שצריך להיות.

Puskas

New member
רק כסף..

300 לבן אדם זה בסדר גמור אלא אם מדובר בחברים ממש ממש קרובים או באחים.

ההורים שלי משתמשים באתר

הזה http://www.mitchatnim.co.il/kamakesef/
כשהם לא יודעים כמה כסף לתת באירוע..
אתר מאוד נחמד.
מעבר לזה - אין לי רעיון למתנה..כמו שכבר אמרו - 300 לאחת זה יפה מאוד ו300 לכולם - לא משהו.. ועדיף לאסוף עוד קצת..

h a j b i

New member
שימו מזומן ונגמר הסיפור

עם חצי מהמתנות אין מה לעשות ממילא (וסתם נתקעים עם X פריטים מכל סוג).

Purple Mushroom

New member
למה כסף לא בא בחשבון?

וחוץ מזה, תלוי בקשר, ותלוי אם הוא ממש רוצה שתבואו, אבל זה תלוי גם בקשר המשפחתי. אם זאת משפחה אוהבת. (קשור לשרשור הקודם). ואין לכם הרבה אמצעים, גם קצת כסף אפשרי לחתונת יוקרה, או בכלל בלי מתנה, רק ברכה, כמו שלי גם קרה, בחתונות של הבני דודים, ואפילו בחתונה של אחותי. (ההורים יכולים לתת גם).

מחולתית

New member
כסף לא בא בחשבון כי לי עצמי אין!

די אנשים, החתונה כבר היתה ואתמול התקשרו אלינו החתן והכלה, בן דודי הפולני ואשתו המרוקאית, להודות לי ולאחותי על הגיפט קארד היעיל שנתנו ושהם כבר השתמשו בו. למי שתוהה ולא ישן בלילה, נתנו 250 ש"ח על 3 אנשים. למי שזה לא נראה - אל תזמינו אותי לחתונות שלכם. בשמחות.

למעלה