ממש לא צורת חשיבה נכונה .. אם קרוב משפחה שלך יעשה אירוע כשהמנה עולה 5000 שקל את תעשי הכל לכסות את המחיר ?
כשאנשים רגילים עושים בכוח אירוע יקר ופלצני זה לא אשמת המוזמנים ...
אבל מצד שני כמה אנשים שבאים ושמים סכום שמכזה בנאדם וחצי זה גם לא יפה ..
אם הקרוב משפחה מודע למצבן אני מניח שהוא יעקם את האף אבל יסלח להן ..
אני עבדתי מול הרבה מקומות כאלו .. אז נכון ש5 זה מוגזם אבל זה היה להעברת המסר .. הכי יקר שיש לאנשים כמונו זה 1000 שקל למנה וכשמוסיפים לזה עוד 2-5 אלף לעיצוב חופה ועוד 1-2 לעיצוב שולחנות ועוד 5-20 אלף לDJ ולעמים עוד 1-2 אלף לתאורה והגברה והזוג שמתחתן תמיד יצפה שהצ'קים יכסו את כל הטירוף הזה .. כשהאורח לא אמור להתחשב בכל השיקולים האלו ..
ואגב אני התחתנתי בסכום כולל של בערך 80 אלף עם כל הנילווים (מנה אצלי עלתה בסביבות ה150 בערך והאוכל היה נהדר ) ועשיתי כמעט 60 אלף רווח נקי מהצ'קים והיה לנו אירוע פגז בזמנו
ואם תשים לב ציינתי שזה לא משנה בגודל האירוע,
אבל יש להביא צק שמכבד את ההזמנה בסופו של דבר.
מגוכח לשים 300 על מספר אנשים.
מקסימום על 2 אנשים, וגם זה מינימלי.
הזה http://www.mitchatnim.co.il/kamakesef/
כשהם לא יודעים כמה כסף לתת באירוע..
אתר מאוד נחמד.
מעבר לזה - אין לי רעיון למתנה..כמו שכבר אמרו - 300 לאחת זה יפה מאוד ו300 לכולם - לא משהו.. ועדיף לאסוף עוד קצת..
וחוץ מזה, תלוי בקשר, ותלוי אם הוא ממש רוצה שתבואו, אבל זה תלוי גם בקשר המשפחתי. אם זאת משפחה אוהבת. (קשור לשרשור הקודם). ואין לכם הרבה אמצעים, גם קצת כסף אפשרי לחתונת יוקרה, או בכלל בלי מתנה, רק ברכה, כמו שלי גם קרה, בחתונות של הבני דודים, ואפילו בחתונה של אחותי. (ההורים יכולים לתת גם).
די אנשים, החתונה כבר היתה ואתמול התקשרו אלינו החתן והכלה, בן דודי הפולני ואשתו המרוקאית, להודות לי ולאחותי על הגיפט קארד היעיל שנתנו ושהם כבר השתמשו בו. למי שתוהה ולא ישן בלילה, נתנו 250 ש"ח על 3 אנשים. למי שזה לא נראה - אל תזמינו אותי לחתונות שלכם. בשמחות.