מתעסקים בזוטות

דיברגנט חדש

Well-known member
קרלסן רוצה ללכת יותר בכיוון מודרני של הארגון השני של השח.

הוא לא צריך לזכות בעוד אליפות עולם בשביל לחזק את מעמדו.

הוא כבר רצה לפרוש פעם שהגיע למיצוי ומוכן לקחת סיכון ולעשות באלגן

בתקווה שיהיה שינוי לרוחו.
הוא, בהחלט, צריך כי גם ככה תחרויות הבליץ אין להם יוקרה שיש לתחרות השח הרגילה.

ytb10

New member

פרש מהתחרות בגלל ג'ינס: סקנדל ענק באליפות העולם בשחמט

מגנוס קרלסן הנורבגי, מי שנחשב לשחמטאי הגדול בכל הזמנים, לא כיבד את "קוד הלבוש" של התחרות היוקרתית בניו יורק. בתחילה נקנס, אבל לאחר שנדרש להחליף בגדים - פרש בזעם: "אני מבוגר מדי בשביל זה"​

דרמה ענקית באליפות העולם בשח מהיר, הנערכת בימים אלה בניו יורק. מגנוס קרלסן, שנחשב לגדול השחמטאים בכל הזמנים, נזרק מהתחרות היוקרתית בגלל שהגיע אתמול למשחקים כשהוא לובש ג'ינס.

קוד הלבוש של אליפות העולם בשחמט אוסר על המשתתפים להגיע בג'ינס, נעלי ספורט, טי-שירט, כובעים ומשקפי שמש - וקרלסן - האלוף המכהן בשח מהיר ובליץ ומי שבמשך עשור שמר על תוארו כאלוף העולם בשחמט - החליט לא לעמוד בכללים.

השחמטאי מגנוס קרלסן

לא יגן על תוארו. קרלסן
(צילום: רויטרס)
אין כמו לשחק שחמט משחק אהוב עליי

DANIAVNI

Well-known member

פרש מהתחרות בגלל ג'ינס: סקנדל ענק באליפות העולם בשחמט

מגנוס קרלסן הנורבגי, מי שנחשב לשחמטאי הגדול בכל הזמנים, לא כיבד את "קוד הלבוש" של התחרות היוקרתית בניו יורק. בתחילה נקנס, אבל לאחר שנדרש להחליף בגדים - פרש בזעם: "אני מבוגר מדי בשביל זה"​

דרמה ענקית באליפות העולם בשח מהיר, הנערכת בימים אלה בניו יורק. מגנוס קרלסן, שנחשב לגדול השחמטאים בכל הזמנים, נזרק מהתחרות היוקרתית בגלל שהגיע אתמול למשחקים כשהוא לובש ג'ינס.

קוד הלבוש של אליפות העולם בשחמט אוסר על המשתתפים להגיע בג'ינס, נעלי ספורט, טי-שירט, כובעים ומשקפי שמש - וקרלסן - האלוף המכהן בשח מהיר ובליץ ומי שבמשך עשור שמר על תוארו כאלוף העולם בשחמט - החליט לא לעמוד בכללים.

השחמטאי מגנוס קרלסן

לא יגן על תוארו. קרלסן
(צילום: רויטרס)
שאלו פעם
אם שחמט יכול לפתח מוח של ילד
אני טענתי שכן אבל עד גבול מסויים ועדיף ללמוד דברים מועילים יותר כמו מדעים מתמטיקה ומחשבים .
ולעסוק בספורט ובנשים במקום ב64 משבצות .

מה שכן, ילדים לפחות ילמדו שמי שחזק יכול לצפצף על חוקים ויימחל לו. שיעור טוב לחיים ממשחק שלא כל כך משקף את החיים .

דיברגנט חדש

Well-known member
שאלו פעם
אם שחמט יכול לפתח מוח של ילד
אני טענתי שכן אבל עד גבול מסויים ועדיף ללמוד דברים מועילים יותר כמו מדעים מתמטיקה ומחשבים .
ולעסוק בספורט ובנשים במקום ב64 משבצות .

מה שכן, ילדים לפחות ילמדו שמי שחזק יכול לצפצף על חוקים ויימחל לו. שיעור טוב לחיים ממשחק שלא כל כך משקף את החיים .
ב-64 משבצות האלו יש לך לוגיקה עצומה, יכולת שיפור זיכרון, ראיה מערכתית, הסתכלות לטווח הארוך ולא הקצר, אחרת תיפול במלכודת דבש ועוד.

נערך לאחרונה ב:

DANIAVNI

Well-known member
ב-64 משבצות האלו יש לך לוגיקה עצומה, יכולת שיפור זיכרון, ראיה מערכתית, הסתכלות לטווח הארוך ולא הקצר, אחרת תיפול במלכודת דבש ועוד.
אני לא אומר של64 המשבצות אין ערך
אבל חשוב להבין שזה רק אמצעי חינוכי אחד
מתוך שלל אמצעים חינוכיים .
זה לא שאם ילד ישחק ברמה של רב אומן בשחמט
אז זה כל "ארגז הכלים" שיזדקק לו .
זאת בכל אופן היתה כוונתי .

דיברגנט חדש

Well-known member
אני לא אומר של64 המשבצות אין ערך
אבל חשוב להבין שזה רק אמצעי חינוכי אחד
מתוך שלל אמצעים חינוכיים .
זה לא שאם ילד ישחק ברמה של רב אומן בשחמט
אז זה כל "ארגז הכלים" שיזדקק לו .
זאת בכל אופן היתה כוונתי .
ברור, רק הטובים ביותר יכולים להתקיים מזה כמקצוע, אך זה כן יכול להיות באותו חשיבות של ספורט שהמדינה מממנת את הספורטאי שמייצגים אותנו, אומנם במשכורת רעב, אך בכל זאת משכורת.
בדיוק כמו שלא ארצה שילד ייעשה רק ספורט ושישלב עם לימודי בי"ס, כך גם בשחמט.

SupermanZW

Well-known member
משחק השחמט מפתח את המוח וכל שחקן שחמט טוב הוא גם חכם באופן כללי. עוד לא נתקלתי בשחמטאי טוב שהוא טיפש. יש שחקני שחמט טיפשים, אבל הם גרועים, מי שטוב בשחמט טוב בהכל.

DANIAVNI

Well-known member
מי שטוב בשחמט טוב בהכל.
ומה זה אצלך "טוב בשחמט" ?
כי טוב זה דבר יחסי .
אמנם יש דוגמאות לשחקנים מבריקים שהם גם
מבריקים מחוץ ללוח
למשל פרופסור יונה קוסשווילי
גאוות העדה
אבל יש דוגמאות אחרות לשמטאים מוצלחים מאוד שהם חדלי אישים מוחלטים מחוץ ללוח
לא אציין שמות מפאת צנעת הפרט
ייתכן שזה בגלל שבבריה"מ הרגילו אותם שמקצועם הוא שחמט ( אם כי ברשומות היה מצויין שהם בעלי מקצוע אחר כי שחמט בבריה"מ נחשב רשמית לתחביב בלבד ...) וכשהגיעו לארץ התברר שמקצועם הוא לא יותר מתחביב .
רק בשביל לסבר את האוזן בבריה"מ היו מתי מעט שהורשו להחזיק מרצדס
- ולדימיר ויסוצקי
- אלה פוגצ'ובה
- אנטולי קארפוב ( אלוף העולם בשחמט)
- את האחרון תנחש לבד!

למעלה