מתפטרת לאחר שנה וחצי - דחוף!!

מצב
הנושא נעול.

ronitoosh

New member
מתפטרת לאחר שנה וחצי - דחוף!!../images/Emo53.gif

כמה זמן מראש עלי להודיע? האם אין מצב שיתנו לי אבטלה גם אם אני מתפטרת?? במידה ואני מבקשת מהבוס שייפטר אותי על מנת שאוכל לקבל פיצויים ודמי אבטלה האם יש לו עילה נגדי??

30 יום הודעה מוקדמת

כמה זמן מראש עלי להודיע? האם אין מצב שיתנו לי אבטלה גם אם אני מתפטרת?? במידה ואני מבקשת מהבוס שייפטר אותי על מנת שאוכל לקבל פיצויים ודמי אבטלה האם יש לו עילה נגדי??
30 יום הודעה מוקדמת
הבוס שלך לא חייב לשלם לך פיצויים אם את מתפטרת והוא גם לא חייב לתת לך מכתב פיטורים. למה שתהיה לו עילה נגדך אם הוא עושה זאת בהסכמה? לא הבנתי למה את מתכוונת. לדמי אבטלה את זכאית אם את מתפטרת לאחר תקופת המתנה של 90 יום.

ronitoosh

New member
כלומר לחכות חודש וחצי לאחר הודעתי?

30 יום הודעה מוקדמת
הבוס שלך לא חייב לשלם לך פיצויים אם את מתפטרת והוא גם לא חייב לתת לך מכתב פיטורים. למה שתהיה לו עילה נגדך אם הוא עושה זאת בהסכמה? לא הבנתי למה את מתכוונת. לדמי אבטלה את זכאית אם את מתפטרת לאחר תקופת המתנה של 90 יום.
כלומר לחכות חודש וחצי לאחר הודעתי?
ואז אהיה זכאית לקבל דמי אבטלה?

7אלמוג

New member
90 הימים ?

עכשיו הבנתי - לא! ממש לא!
90 הימים מתחילים להספר מהרגע שאינך עובדת. בתקופת ההודעה המוקדמת את עדין עובדת ועדין מקבלת שכר.
90 הימים ?
לא הבנתי, בבקשה : 1. האם 90 הימים - הם ימים שצריך לחכות עד לקבלת הכסף של דמי האבטלה ? ואפשר להתחיל לחתום בלשכה, מיד עם מכתב ההתפטרות ? או שהם עושים בעיות ? 2. או שהכוונה היא שצריך לחכות 90 יום, ממועד ההתפטרות, ואז לגשת ללשכת האבטלה לחתום ? 3. מה קורה אם המעביד מסרב לתת מכתב סיום יחסי עובד מעביד, ויש לי רק מכתב התפטרות ? האם תהיה בעיה בביטוח לאומי/בלשכת התעסוקה ?

שיר ורד

New member
תשובות

90 הימים ?
לא הבנתי, בבקשה : 1. האם 90 הימים - הם ימים שצריך לחכות עד לקבלת הכסף של דמי האבטלה ? ואפשר להתחיל לחתום בלשכה, מיד עם מכתב ההתפטרות ? או שהם עושים בעיות ? 2. או שהכוונה היא שצריך לחכות 90 יום, ממועד ההתפטרות, ואז לגשת ללשכת האבטלה לחתום ? 3. מה קורה אם המעביד מסרב לתת מכתב סיום יחסי עובד מעביד, ויש לי רק מכתב התפטרות ? האם תהיה בעיה בביטוח לאומי/בלשכת התעסוקה ?
תשובות
1. אם יש חשש לאי צבירה מספקת של תקופת אכשרה, צריך לחתום בלשכה לפחות פעם אחת סמוך להתפטרות אך רק לאחר סיום יחסי עובד מעביד. 2. אין מניעה לחתום בלשכה בתקופת 90 הימים. אם סיבת ההתפטרות איננה מוצדקת , החתימות בלשכה (מלבד הראשונה) מהוות בזבוז זמן (יכול להיות שהן פוטרות את המובטל מתשלום דמי ביטוח לאומי ומס בריאות מינימום - כדאי לבדוק בביטוח הלאומי האם אני צודק בנושא זה). אם יש סיכוי שההתפטרות תוכר כמוצדקת (למשל טענה על הרעת תנאים) חשוב לחתום בלשכה, אחרת גם אם יפסק בדיעבד שההתפטרות היתה מוצדקת, ללא החתימה לא תהיה זכאות לדמי האבטלה. 3. ביטוח לאומי עשוי להערים קשיים. במקרה כזה, צריך לתבוע את המעסיק לתת את המכתב או את הביטוח הלאומי לאשר דמי אבטלה ללא המכתב (למשל כאשר המעסיק נמלט מהארץ), או את שניהם ביחד.

מצב
הנושא נעול.
למעלה