מתפרסמת והולכת תופעה מעניינת

מתפרסמת והולכת תופעה מעניינת

שימו לב, הבלתי אפשרי מבחינה הגיונית וסטטיסטית..

אולי...

קצת זכרון.. יתן לך להבין שיש מתכנן גם לך. עשרת המכות, יציאת מצריים... זוכרת? תסתכלי רק על היד שלך ותגידי לי שאין כאן תכנון מדהים. המתכנן שהוא גם היצרן גם כתב "הוראות יצרן" שאותם הוא מסר למשה על הר סיני לפני 3300 שנה במעמד של 600000 איש עם נשים וילדים וכולם ראו את הקולות והברקים ומאז גם חוגגים את סוכות, פסח שבועות ועוד. תתחילי לקלוט איפה את חיה ובשביל מה, לפני שיהיה קצת מאוחר מידי.

לא הבנת אותי נכון..

אם אומרים לי בחדשות: הולכת ומתקרבת סופת הוריקן מת"א לחיפה (לדוגמא) - אני אדע לא להיות בשתי ערים אלו ובשטח שבינהן ואני לא אתקשר לחברת החדשות להתלונן על איומים. זוהי אזהרה על סופת ההוריקן שהיא המאיימת וזה תלוי בנו אם נפגע כי נוכל לבחור להתרחק מהמקום בו היא תתרחש.

לא הבנת נכון

אם אומרים לי בחדשות: הפיגור החרדי הולך ומתקרב הרי אדע להכין מראש את המא"ג.

איפה הן?

אין כאן שום תשובות ענייניות שאני רואה. הבאת כאן ציטוטים ולינקים - זה הכל. אם אתה רוצה לומר משהו - אמור אותו בעצמך במקום להיזקק לאתרים של אחרים.

אפשר לקבל תרגום? מה הוא מנסה להגיד?

מכל הציטוטים והלינקים והמובאות, יש עוד איזה מטרה בהתכתבות הזאת חוץ מאשר פרסום אתר?

מעניין...

בספר שמות, פרק י"ט, פסוק ט"ז, נאמר: "ויחרד כל העם אשר במחנה ויוצא משה את העם לקראת האלהים מן המחנה" עכשיו תתחיל לקלוט על מה מבססים מיסיונריות ושטיפות מוח, לפני שיהיה קצת מאוחר מידי !

החכמה היום היא להיות

חרד מהקב"ה רק מההבנה ע"י הסתכלות בבריאה המופלאה ובספר הספרים שהוא גם הוראות היצרן למוצר האדיר בו אנו חיים, מה גם שאנחנו חלק ממנו.

חרדים ואלוהים

אין ספק שיובל צודק מבחינת הסתכלות על הבריאה כמופלאה ובספר הספרים כמקור אינסופי של חוכמה אלוהית. אבל למה להשתמש בשורש ח.ר.ד. ?? להחרד מאלוהים- אותה ישות אין סופית של אור ואהבה ללא גבולות? שאני אתם ושאר האנושות נוצרנו בצלמו- על מנת לקדם את האהבה וללמוד עוד? אני מאמין בדרכיהם של החסידים הראשונים - לעבוד את האלוהים בשמחה, בשירים וריקודים - לא עבודה מפחד, משמחה טהורה. לא מחרדה- מאושר שמצאנו את הדרך הביתה אל הקיום האמיתי והטהור שלנו.. ושיש לנו מטרה, כיוון וספר חוקים מלא חכמה (וכמובן הרבה הרבה אנשים טובים שהלכו שם לפנינו ומאירים לנו את הדרך אחריהם..) אושר לכולכם ינון

אתה צודק וכאלה תגובות הרבה יותר כיף

בס"ד לקבל... אני מסכים איתך שלעבוד את השם יתברך משמחה זה הדבר הנכון, אבל בכל זאת, אתה קורא את התיאורים של מעמד הר סיני ואתה כבר מבין שאף אחד לא יכול שלא לפחד (או איך שמתואר שם "יחרד") מגודל ואדירות המראות והקולות. מלבד זאת, כשלומדים יותר יודעים יותר חוץ מעל השכר הלא נתפס המובטח גם להבדיל לא עלינו על העונשים לגבי העברות השונות ולנוכח זה אשרי מי שמגיע לדרגה של לחיות את אורח החיים הזה לפחות רובו משמחה משום שיש גם עניין לחיות כך קצת מיראה גם כן. זהו מאמר קצרצר שמצאתי בעניין.. ויש ד"א עוד הרבה מה לקרוא שם מעניין.

למעלה