מתפרסמת והולכת תופעה מעניינת

gothicboy

New member
עם כמה

שאני מסכים עם יובל,אנימסכים גם איתך? למה "להיחרד" ע"י ה´? הרי מלמדים רק לאהוב אותו. ...וגם קצת "לפחוד" מכוחו האדיר ו"שיחמול עלינו",אך זאת לא סיבה "להיחרד ממנו".

ואני מוכרחה לומר שאני לא מבינה כלום

בכל השרשור הזה לא מצאתי מילה הגיונית אחת. אין לי בעיה עם הטפה, אדרבא. פורום זה מיועד לחילופי דיעות בנושאי אמונה. אבל כתבו כך שגם אני אבין מה אתם בכלל מנסים לומר. הלינקים המצורפים נראים לי אוויליים, הנבואות הקודרות אינן מבוססות בשום היגיון שאני מכירה, וכל העניין נראה לי מופרך ורעוע מיסודו. אפשר לעבור לשפת בני אדם לשם שינוי?

כמה מילים...(הגיוניות)

בס"ד הדברים יותר פשוטים ממה שאת חושבת: בהנחה שאת נמנית עם 75% מאוכלוסית העם היהודי שכן עורכים סדר כל שנה בפסח, אוכל להגיד לך שאת מה שנקרא "תנוקת שנשבתה", כלומר נולדת למשפחה במצב שהיא לא מהיהודים שממשיכים את קיום היהדות לפי מקורה הראשון (קיום התורה כמו מרגע קבלתה במעמד הר סיני) אלא רק חלקים קטנים (ואמנם חשובים) כמו פסח וברית מילה (יותר מ-99% מהיהודים מקיימים את המיצווה הזו למרות שהיא הכי קשה!!!) אך הרוב הגדול למעשה בגלל שהוא נזכר באלוקיו רק בחגי ומועדי ישראל (כיפור, סוכות, פסח, שבועות, פורים, חנוכה, ט´ באב, ט"ו בשבט ועוד) הוא שוכח אותו כל ימות השנה הנותרים כולל שבתות, כשמצוות שמירתה של שבת מופיעה במקום שמופיעות גם המצוות: "לא תרצח", "לא תענה ברעך עד שקר", "לא תגנוב", מה שאנשים מאוד גאים בקיומם וחושבים שזה מספיק על מנת להבדיל אותם מן הגוים. הבעיה היא שכשאדם נולד וגדל קצת הוא בטוח שההורים שלו הם המושלמים ורק מה שהם עושים זה הנכון - זה מצד האדם ועל כך הורתה לנו התורה על מצוות כיבוד אב ואם ולמצווה זו חלק נכבד מאוד בהצלחת העברת צויון וערכי היהדות מדור לדור. מצדם של ההורים: ב-3 הפרשיות של קריאת שמע שאותן צריך להגיד כל בוקר וערב, כתוב: "...ושננתם לבנך ודברת בם, בשבתך בביתך ובלכתך בדרך ובשכבך ובקומך.......(ושוב יותר מאוחר:)...ולמדתם אותם את בניכם לדבר בם בשבתך בביתך ובלכתך בדרך ובשכבך ובקומך..." כלומר בורא עולם הורה לנו משני צדדים על העברת המידע (המוסר והמקבל) ובכך יצר את מנגנון ההעברה בצורה הטובה כמה שניתן מלבד המצוות הקשורות לחגים שנתנו עם עצם החויה המהנה והמיוחדת שבהם המתחברות בכך למנגנון עם עוד אלפי פרטים כמו מזוזה, תפילין, ברכת המזון ועוד שבאו להזכיר ממש כמעט כל רגע למעשה את יציאת מצריים. הורים אשר החליטו בשלב מסוים במהלך חייהם "לפרוק עול" ולעזוב את החיים היהודיים האמיתיים (החיים של קיום המצוות) כמובן לא יספרו לילדיהם על ההסטוריה של העם שלו בעצמו בין היתר כי "מי צריך את הדברים הפרימיטיביים הישנים והמשונים האלה? אנחנו כבר מתקדמים מספיק בטכנולוגיה ומה שיש היום לא היה אז." ועוד כל מיני תרוצים שכביכול מותירים את עזיבת היהדות האמיתית המקורית. עצם עזיבת המקורות היא למעשה כריתת עץ היהדות עם כוונה לחיסולו הטוטאלי. מי שיש לו קצת ב"קופסא" מבין שהעולם כולו מתוכנן עד לפרט האחרון, כולל כל הבריות, ובכלל כל היקום עם מיליארדי הכוכבים והשמשות בגלקסיות הרבות השונות והרחוקות שנות אור מאיתנו. רק טוב!

מה הקשר

בין העובדה ש"העולם כולו מתוכנן עד לפרט האחרון, כולל כל הבריות, ובכלל כל היקום עם מיליארדי הכוכבים והשמשות בגלקסיות הרבות השונות והרחוקות שנות אור מאיתנו" ובין היהדות? צריך די הרבה יהירות כדי להניח שכל היקום כולו מניח תפילין. עשר אצבעותי הן חלק מן המנגנון המורכב של חוקי הטבע, אותם חוקים שגרמו להופעה האלוהית המוזכרת בתורה ליצור עשרה חוקים בסיסיים שבעיקרון אומרים: "תהיו טובים ואל תהיו רעים" עם עשר דוגמאות להמחשת המסר הבסיסי. לתפיסתי, כל שאר המצוות שדיברת עליהן (מזוזה, תפילין, ברכת המזון...) הן אמצעי היזכרות באלוהים והתעלות מעל ליום-יום החומרי. ויש עוד דרכים להיזכר ולהתחבר. בכל אופן, אני מודה לך על היענותך להזמנה לקיים דיאלוג פתוח ומפרה.

הקשר הוא הידע!

הידע על מספר הצבירים והגלקסיות בזמן כ"כ קדום, עוד לפני המצאת הטלסקופ, שלא נדבר על חלליות ולויינים...

קודם כל ניקח את הציטוט

שהתעצלת להדביק כאן מתוך האתר המפורסם (תרתי משמע) שלך: והרי הוא: "ותאמר ציון עזבני ה´ ושכחני. היינו עזובה, היינו שכוחה . אמר ריש לקיש: " אמרה כנסת ישראל לפני הקב"ה : "רבונו של עולם, אדם נושא אשה על אשתו הראשונה. זוכר מעשה הראשונה, אתה עזבתני ושכחתני?!, אמר לה הקדוש ברוך הוא : בתי, שנים עשר מזלות בראתי בקרקע. ועל כל מזל ומזל בראתי לו שלושים חיל. ועל כל חיל וחיל בראתי לו שלושים לגיון. ועל כל לגיון ולגיון בראתי לו שלושים רהטון. ועל כל רהטון ורהטון בראתי לו שלושים קרטון. ועל כל קרטון וקרטון בראתי לו שלושים גסטרא ועל כל גסטרא וגסטרא תליתי בו שלוש מאות וששים וחמשה אלפי רבוא כוכבים, כנגד ימות החמה. וכולן לא בראתי אלא בשבילך. ואת אמרת – עזבתני ושכחתני?". א. שנים עשר המזלות היו קיימים בתרבות מצרים לפני כתיבת מסכת ברכות. (למשל ה- Chart of Dendera שהתאריך המוקדם ביותר שמייחסים לה הוא 561 לפני הספירה וזאת רק מתוך היקשים. איש אינו יודע מתי נחרטה למעשה.) תצטרך למצוא מקור מוקדם יותר להוכחת טענותיך. ב. בוא נעשה ביחד חשבון:12 מזלות * 30 חיל = 360 כוכבים * 30 ליגיון = 10800 כוכבים * 30 רהטון = 324,000 כוכבים * 30 קרטון = 9,720,000 כוכבים * 30 גסטרא = 291,600,000 כוכבים * 365 ימות השנה (טוב, הוא עיגל קצת) = 106,434,000,000 כוכבים ובכן, בגלקסיה שלנו (שביל החלב) נספרו בסביבות 100 ביליון כוכבים (אבל מהם 6 ביליון כוכבים ביני ובינך...) ויחד עם גלקסיות נוספות שנצפו, מספרם עולה בכמה כפולות טובות...... תוכל כמובן להגיד שריש לקיש התכוון רק לגלקסיה שלנו, אבל אם כך היה מוגבל בתפיסתו, ומאחר וציטטת אותו כהוכחה ליהדות, הרי שיוצא שאתה אומר שאלוהי היהדות מוגבל אף הוא. והשוס הנוסף הוא שסביר להניח שהתלמוד הבבלי ספג משהו מתרבויות אשור ובבל שעסקו באורח הנמרץ ביותר באסטרולוגיה ובספירת גרמי השמיים של הגלקסיה שלנו (והדבר ניתן מעשית לביצוע אנושי, אם מחלקים את השמיים לפלחים וסופרים בלי להתבלבל את כל הכוכבים...) אין בכך כל הוכחה ליהדות.

עמלק

New member
אתה טועה ומטעה.

הנושא מאוד הגיוני מבחינה סטטיסטית ובטח ובטח אפשרי מבחינה הגיונית. מה בעצם יש לנו : עשרות אלפי עותקים מכל אות ואות בא´-ב´ מעורבבים, וצריך רק לדוג את מה שמתאים. כיצד אתה מר חיים מבדיל בין דילוג תקין ללא תקין ? האם בדקת כמה פעמים מופיעים הצירופים "אין יהוה", "יהוה מת" , "ישו אמת" ??? הרבה, הרבה מאוד פעמים... האם אתה לוקח גם אותם מיידית כאמת ? זה יהיה קצת פרדוקסלי, לא ?

nutmeg

New member
אני לא מבינה בדילוגים

ולא מתיימרת להבין אפילו חצי ממה שנאמר פה, רק שמתי לב לתופעה מדאיגה: תמיד אחרי אסון כלשהו - הפלא ופלא - מצאו שכבר היה כתוב על זה איפה שהוא בקוד. נו באמת... אם המדלגים כל כך חכמים - ימצאו נא התראות לפני שהן קורות ויאמרו אותן בריש גלי.

אני מופתע ...

זה פשוט מאוד. התוכנה המדוברת מבצעת חיפוש למילה שמקלידים לה לחפש. מטבעו של הדור כולנו כיום עדיין לא בדרגת הנביאים שסיפרו לנו על העתיד. כך גם המקלידים של המילים לחיפוש. ז"א אם לא יודעים מה עתיד להיות - גם לא יודעים מה לחפש בדילוגים. באופן יוצא דופן בצורה מופלאה יש דילוג אחד לפחות שכן התגלה לפני המאורע שעליו הוא דיבר.

למעלה