מתקן חניה

נשמח לקבל פרטים מדויקים יותר

באיזו עיר מדובר, רחוב.
לזרוק מקרים לאויר עם בעיות קיצוניות זה נחמד אך לא עוזר.

טלילה15

New member
רונן, הכל נכון. אבל רוב הדיירים האחרים רוצים תמ"א

רק מיעוט קטן (ואנחנו ביניהם) לא מעוניינים, ואין לנו מה לעשות. הם הרוב והרוב קובע.
הדיירים האחרים הסתנוורו מכך שנותנים להם מעלית ושיפוץ חיצוני חינם ולא חושבים על כל ההשלכות. רובם משכירים את הדירות ולכן גם לא איכפת להם מהסבל בזמן הבניה, מהצפיפות שתהיה אחרי כן בחניות ובכלל, מהגידול העצום בהוצאות של אחזקת הדירה ועוד.

חניה אוטומטית

אני מציעה שלא ייזרקו לדף הלבן הזה דברים מוטעים ומטעים, דברים למדוייקים בלשון המעטה.
1. החנייה היא רק לדירות החדשות - רק בתמ"א 38/1 - חיזוק. בתמ"א 38/2 (הריסה ובנייה מחדש) - כולם מקבלים חנייה תת קרקעית.
חנייה בכל מרכזי הערים היא דבר יקר ערך. אני מקווה שלכך תסכימו. הואיל ובמרכזי הערים בדר"כ מדובר במגרשים קטנים יחסית ולכן לא ניתן לעשות את החניות הקונבנציונאליות. לכן, אפשר לצעוק חמס, אבל אני מניחה שכולכם מעוניינים בחנייה (מוצמדת בטאבו) שתהיה לכם בבניין החדש. ולכן ברוב הבניינים יהיו חניות אוטומטיות או מכאניות. זה העתיד.
אולי הן פחות נוחות פחות ידידותיות למשתמש, אבל אולי גם מדובר בהרגל....אין ספק שזה עדיף מאין חנייה או מחיפוש אחר חנייה קרוב לשעה כשחוזרים הביתה עייפים מיום עבודה .
לכן, הפסיקו לקטר ותגידו תודה.

אנחנו בבניין בדיוק עם הקבלן בעניין הזה

של החניות. בואי נגיד שאתם צריכים לחשוב ממש יצירתי בקטע הזה של ההתנגדות.
אני לא רוצה ממש להכנס לזה בפורום ציבורי, אם את רוצה דברי איתי במסרים.

טלילה15

New member
מתקן חניה

הקבלן של התמ"א 38 מתכוון לבנות עבור הדיירים החדשים בבנין מתקן חניה תת-קרקעי בשביל 15 מכוניות. הכניסה של המתקן אמורה להיות בדיוק מול החניה שלנו ומתחת למרפסת שלנו שבקומה ראשונה. זה נראה לי דבר שיפגע מאד באיכות החיים שלנו. גם יהיה קשה להיכנס ולצאת מהחניה ביחוד בשעות העומס, כי המשתמשים במתקן יחסמו אותנו. זה יצור רעש ובלגן מתחת למרפסת שלנו והרבה מקום לסיכסוכים בין שכנים על התור. זה נראה גם מאד לא בטיחותי עם כל הילדים שיחכו בבוקר בין החניות.
האם מקובל לבנות מתקן ככה שהוא כל כך מפריע לאחד הדיירים? האם זה נחשב סיבה מוצדקת להיתנגד לתמ"א (שמסיבות נוספות אנחנו לא מעונינים בה)? האם זה דבר שאנחנו אמורים לקבל עליו פיצוי?

מתקני חנייה

היי,
ההתנגדות שלכם למתקני החנייה צריכה להיות מנומקת היטב ומוסברת מבחינה תכנונית, וככל שתוכלו להציג תכנית טובה ונוחה יותר אשר תפריע לכם פחות זה יהיה לטובתכם.
התנגדות ללא כל הצעת אלטרנטיבה טובה יותר והידיעה שאתם בכלל לא מעוניינים בפרויקט - לא תהיה לטובתכם.

טלילה15

New member
מתקן כזה שחוסם את החניה הוא מטרד רציני

האם זו לא סיבה מספיק טובה להתנגד או לדרוש פיצוי?
אנחנו לא מתכננים ואין באפשרותנו (מבחינה כלכלית) לשכור מומחים שיתכננו בשבילנו. מצידנו שישימו את המתקן הזה מול חניה של מישהו אחר. כנראה בחרו בנו כי אנחנו הדיירים הכי מבוגרים וחלשים והניחו שלא נוכל לעשות בעיות.
אם היינו מעוניינים בפרוייקט היה אפשר לומר לנו שזה המחיר שאנחנו צריכים לשלם. הבעיה היא שגם אנחנו גם לא מעוניינים בתמ"א (מסיבות רבות וטובות) וגם כופים עלינו את המתקן הזה שמיועד לשרת דיירים אחרים ועבורנו הוא רק מטרד. חוץ מזה - כפי שמסתבר מדברי המגיב קודם - יש כאן גם סיכון ליציבות הבנין והקבלן לא מספק ערבויות מספיקות. אין הרבה ניסיון בארץ עם מתקנים כאלה, וגם אם יהיו מקרים מעטים של פגיעה ביסודות בנינים - מי שזה יקרה לו - עשוי להפוך לחסר כל.

למעלה