קודם כל תודה וויז.....חוץ מזה שאלה קטנה..
את היית פעם בשכונת הרכבת בלוד?? אני הייתי,ויותר מפעם אחת......בצעירותי היינו נוסעים לקנות שם גראס
את יודעת שמשטרה מפחדת להכנס לשכונה?שמחוץ לשכונה ישנו צוות בילוש קבוע שמחכה ליד הגדר? כן,את השכונה המדהימה הזאת עוטפת גדר.. את יודעת שילדים בני 6-12 עובדים שם כתצפיתנים,ומגיל 12 ומעלה מוכרים סמים לכל מי שבא[כן כן,גם אני הייתי בא]?? את יודעת שביום שני ה-28 בינואר 2002, אזרו אומץ פקחי העיריה בלוד, והגיעו לשלושה מבנים לא חוקיים, שבנו תושבים ערבים בשכונת רמת אשכול, ליד בית העלמין היהודי החדש, הגובל בשכונת הרכבת. הם הדביקו על הבתים צווי הריסה מינהליים ומיהרו להסתלק מן המקום. מנסיון העבר הם ידעו שכל שהייה מיותרת של נציגי החוק מול המבנים גורמת להתקהלות מקומית, וכרוכה בסכנת חיים. למען האמת, הפקחים גם ידעו שצווי ההריסה לא ייצאו לעולם אל הפועל, כי עוד לא נולד הגבר שיעז להרוס בית ערבי לאחוקי בלוד, גם אם יגיע בחסות צבא שלם.עצם רעיון ההריסה שעלה במחלקת הפיקוח, נראה לאנשים בלוד כמו מפגן חוצפה של השלטונות. שעות ספורות אחרי ההדבקה כבר עלו באש משרדי המחלקה המשפטית של העיריה. אלמוני ניפץ את חלון המחלקה וזרק פנימה בקבוק תבערה. מאות תיקים הפכו לאפר, יחד עם המחשב וארונות המשרדים. את יודעת שהציעו לתושבי השכונות האלה פינוי תמורת פיצוי ורובן לא הסכימו???? מהכרות די טובה עם השכונה[כן כן,שוב פען הגראס],אני יכול לעלות בדעתי רק שתי סיבות למה אותם תושבים לא התפנו.. 1.לא הציעו להם מספיק,מה שאגב גם עשו לתושבי ההתנחלויות שרובם עדיין מחפשים את עצמם בלי מקום מגורים מסודר.. 2.הם בחיים לא ימצאו מכרה של זהב כמו זה,מקום בו אין לרשויות שום זכות דיבור,מקום שבו המשטרה פוחדת להכנס אלא אם כן מדובר במבצע גדול מאוד מה שקורה אחת לשנתיים שלוש,מקום שבו אי אפשר לאכוף חוקי בניה וכו'... אם ההורים כל כך סובלים מההזנחה הפושעת בשכונה מדוע הם שולחים את ילדיהם לתצפת בשביל אחיהם הגדולים שעוסקים במסחר של טובין במקום לשלוח אותם לבית הספר??? מה שאני מנסה להגיד זה שלכל מטבע יש שני צדדים... אני מסכים שיש שם הזנחה רצינית,אני לא הייתי מתחלף איתם בחיים!!! אבל מצד שני עולה השאלה,חוץ מלבכות מה הם עשו כדי לשפר את המצב?? בכל מקרה,תעודת עניות לרשויות שלנו,גם רשויות החוק וגם לרשויות העירוניות.... עצוב!!