מתקרצץ שוב,שאלות שאלות...

מתקרצץ שוב,שאלות שאלות...

כאמור שהגעתי למסקנה שכסף משחק תפקיד רציני אצלי(מאוד רציני,בלי להכנס לפרטים) החלטתי לקנות קטנוע ולא אופנוע(בבוא הזמן.. עוד כחודש),מראש אני מחשב מהלכים. חשבתי בכיוון של טייפון,אך הבנתי שהוא דיי איטי,והוא בעל קירור אויר. אך! מגוון השיפורים גדול,ושמעתי על הקטנוע רק טוב מבחינת נוחות ואמינות. מה הקיטים שהקטנוע מקבל? במה הם עוזרים? והאם הוא כדאי לנסיעות של אולי פעם ביום 15 ק"מ ...

yuvalfra

New member
איטי?

תלוי מה המטרות שלך. הוא קטנוע עירוני זריז. אם אתה מתכנן ליסוע בתחומי העיר לך עליו, אחלה קטנוע.

....

אם הייתי רוצה לנסוע ב-"עיר" (יש לנו עיר וואנבי..) הייתי קונה פיור או דיג'י וזה היה מספק אותי,כי את כל ה-"עיר" שלי מספיק 10 לחצות. אני מתכוון לפעמים לנסיעות בנעירוניות לא ארוכות,לפעמים בהרכבה,אני רוצה שיהיה לו כוח ... וגם מהירות סופית באיזושהי רמה מסויימת.

אני לא אוהב שיפורים אבל....

רק שתדע שהטייפון יש לו כוח, וזה מה שרצית יש לו מכת כוח כזאת שבהרכבה הוא יסחוב...המהירות שלו היא אחלה, ולא הבנתי אתה רוצה לעשות פעם ב...נסיעה של 15 קילומטר?, זה לא יותר מדיי זה בסדר הריי אמרו שהממוצע 6000 בשנה 16 קילומר ביום...קיצור... האופנוע נוח המתלים נוחים יש לו מכת כוח טובה (אהבתי ת'מילה) ש"ירשים" את המורכב...ומקום לשניים יש בקלות, אלא אם יש לך ארגז של בורגר ראנץ' על 3/4 כיסא...

אה ודרך אגב...

הייתי חייב להזכיר את זה... גם עם ארגז בורגר ראנץ' על חצי כיסא (ויותר) הרכבתי... היא הייתה רזה - מקל, ואני ישבתי רק על עצם הזנב...אבל נסענו איזה קילומטר...

S A T L A N

New member
רק קירור מים אחי!!!

יש את האירוקס (יקר מאוד) יש את הראנר (יפה מאוד וגם דיי יקר) יש את הספידפייט (שאותו אני אל אוהב בכלל!) ואני בטוח שיש עוד כמה 50ניקים מקוררי מים!!! נסיעות בינעירוניות לא כדאיות בגדר המלצה מנסיון אישי למרות שאפשרייות!! ואם אתה מעוניין בנסיעות כאלה אז רק אירוקס או ראנר אני לא מכיר עוד קטנועים שיוכלו לעמוד במעמסה של להיות במהירות 85+ למשך יותר מעשר דקות חוץ משני אלה!!! טייפון הוא אחלה שבאחלה של הקטנועים אבל תשכח מנסיעות בין עירוניות ועכשיו לפניי שכל החכמולוגים שבטוחים שיודעים יותר ממני ויש הרבה כאלה אני לא אומר שטייפון לא יכול לנסוע בדרך בין עירונית הוא גם יכול לנסוע מטולה-אילת פשוט לא מומלץ לנסוע איתו יותר מידי בטח שלא במהירות "גבוהה" ושמעתי שהקירור אוויר אצלו הוא בסדר אבל לא יותר מיזה (שמעתי אפילו מכמה שירדו להם הביצועים בקיץ בשל החום!!!) בכל אופן במקרה אני מכיר אותך אישית אם תשאל אותי תעשה רשיון לעד 500 ואל תחשוש לעשות את הצעד הזה!!!

אמרתי לך אחי...

לא רוצה לעשות טעות,אני אשכרה מפחד,בהזדמנות אני אספר לך מה קרה ולמה הגעתי להחלטה לא לעשות ישר 500 ,וקודם כל להגביל את עצמי ל-50. ושוב צביקה,בדוק מה עם הפלסטיק...יכול להיות שזו בעיה של הפלסטיק הרופף.

aerox

New member
כן אבל אל תשכחו של ארוקס בלי ..

קיט זה עגלה והיא לא תסחוב לו אז חבל הוא צריך לחשוב גם על זה . לפי דעתי שילך על גי'לרה ראנר . כי הוא מצויין למרות שהוא לא ממש נוח מבחינת היגוי אבל יש אחיזת כביש מעולה מהירות ויכול העמסה הכי טובה שאני מכיר . אבל שוב גם לא לשכוח את הטייפון שללא קיט זה קטנוע מעולה . \יש לו היגוי מעולה אחיזת כביש מעולה ועוד'... כמה מעלות טובות לבחור ... בקיצור זה רק עניין של מחשבה בחור אנחנו נתנו את נעצות אתה תחשוב ותראה . שבת שלום aerox.

S A T L A N

New member
מה גורם לך לחשוב שאירוקס זה עגלה???

אולי אתה פגוע נפשית רגשית ולא יודע מה אבל מה גורם לך ככה לפגוע בכבודו של האירוקס שוב ושוב כבר אמרתי לך בעבר שאירוקס זה לא קקה!!! אולי הפתיחות של הראנר יותר טובות אולי הוא יותר יפה ואולי הוא יותר חזק אבל הסגירו תשל האירוקס אחחח הסגירות שלו!!! בה אני בא להגיד לך חד משמעית!!! חסל ירידות על האירוקס!!! ולא אני יביא את החבר שלי בעלים גאה של האירוקס שיראה לך בדיוק מאיפה הוא משתין (הכלי!!!)

aeroxman

New member
הסטלן צודק...

אין כמו אירוקס... אירוקס הוא ידידו הטוב של הרוכב כמו שהכלב לאדם: תאכיל אותו באוכל משובח, תחנך אותו כמו שצריך, תיקח אותו לווטרינר, וגם... כמה תוספי מזון, ויגדל לך כלב שמירה נאמן. ככה אני מרגיש עם האירוקס. מניסיון...

yuvalfra

New member
../images/Emo31.gifאין לך מושג, אחי

אני לא מצליח להבין למה אתה סתם שולל את הטייפון לנסיעות בינעירוניות ומשתמש במשפט כמו "רק קירור מים אחי"...הטייפון אחלה כלי שיכול להתמודד גם עם נסיעות בינעירוניות, סוחב מצויין ויש לו המון כוח יחסית לכלי 50 סמ"ק (לצורך השוואה לאירוקס יש 8 כ"ס ולטייפון 7.5). אני לא יכול להגיב על הקביעה שלך שטייפון לא יכול לעמוד במעמסה של 85+ קמ"ש למשך יותר מ-10 דקות כי עדיין לא ניסיתי לאמץ אותו יותר מדי, אני רק יכול לנחש ולשער שאתה טועה, אבל בכל אופן זה שטויות במיץ תפוחים להגיד שטייפון לא יכול לעמוד במהירויות של בינעירוני לאורך זמן, הוא סוס עבודה ומחזיק מעמד כמו תותח גם בנסיעות מעט ארוכות. בכל אופן בשביל מה בכלל הבנאדם צריך מעל 85 קמ"ש לנסיעה בינעירונית? הוא לא הולך לעלות על האיילון או כביש החוף (לפחות ככה הבנתי), אז מה רע ב70-75 קמ"ש? בחיי שאני לא מבין את כל הקטע של מהירות סופית בקטנועי 50 סמ"ק. אף קטנוע 50 סמ"ק ללא שיפורים לא יגיע ל-100 קמ"ש אמיתיים, אז מה ההבדל בין מהירות סופית של 85 קמ"ש עם מקורר אוויר למהירות סופית של 90 קמ"ש במקורר מים? שני הקטנועים לא יעלו על כביש מהיר (לפחות לא חוקי, מומלץ או כדאי), אלא ישייטו בתוך תחומי העיר ובכבישים של 70 קמ"ש, 60 קמ"ש וכדומה, אז מה העניין? ספורטיבי לטעמי כדאי לרכישה רק בשביל פתיחות, האצה טובה יותר במהירויות ביניים, מראה חיצוני ושיפורים (אם כי לא חסרים שיפורים גם לטייפון) תעשה את השיקולים שלך (גם מבחינה כלכלית) ותחליט מה עדיף בשבילך. הראנר, האירוקס, הספידפייט 2, ה-GP1 או ה-NRG לא יותר טובים מהטייפון או כל כלי מקורר אוויר אחר, אלא בעלי יתרונות אחרים וחסרונות אחרים וקביעה שקירור אוויר לא יעמוד בנסיעה בינעירונית היא לא נכונה

אז מה דעתכם..

אני דווקא דיי חושב על הטייפון,הוא לדעתי יפיוף כזה,גם הוא לא כל כך יהיה גניב (אופיר וצביקה אני בטוח שאתם מבינים למה אני מתכוון),פוזות אין לי על מי לעשות,והשימוש שלו יהיה בתוחמי העיר נסיעות לכיף לים (4 ק"מ) ואולי גם מחוץ לעיר (מקסימום 30 ק"מ)... אילו קיטים יש לטייפון ? (ואגב שנת 97 כדאי להתעניין בה?)

yuvalfra

New member
30 ק"מ?

30 ק"מ זה כבר נסיעה לא כ"כ קצרה ולא מומלץ נסיעות ארוכות ל-50 סמ"ק. אבל בשביל "נסיעות בכיף לים", או כל נסיעה אחרת של נאמר 15 ק"מ ומטה אני ממליץ בחום על הטייפון. ד"א ממש ממש לא נכון שהטייפון לא גניב. אני יכול בבטחה לאמר שהוא אפילו יותר גניב מהראנר או האירוקס. הטייפון הוא ה-50 הכי נפוץ בארץ והוא סחיר ביותר, כך שגנבים שמחפשים למכור ילכו דווקא עליו ולא על כלי כמו הראנר שאין לו שוק.

זה הבעיה...

שבאיזור שלי כל מה שנוצץ נגנב,כל מה שנראה ממש טוב מוצא דרכו בזבל או מכור לאיזה ילד בן 15 עם ריר על פיו שהצליח להניע כלי גנוב. מה גם,שיש הרבה טייפונים שהיו אצל מבוגרים ,מבית טוב,שדאגו להם ועשו טיפולים בזמן. מה גם שהמחיר של שניהם שונה דיי בהרבה...(אלא אם כן אמצא ראנר ב-5000k ושהוא לא יהיה שחוט)

S A T L A N

New member
וואי וואי...

עכשיו הצבענת אותי ואם אתה רגיש או שיש לך תחושה שלא תוכל לעמוד בדברים הבאים שאני יגיד אז כדאי שתסגור את ההודעה מראש!!! וואלה יפה אני רואה שיש לך אומץ לעמוד מאחורי דברייך!!! אז דבר ראשון ת***ם תפה שלך למה אם אתה לא יכול להגיב לי על התגובה שכתבתי שהטייפון אינו יכול להחזיק מעמד מעל 85 יותר מ10 דקות הם מהסיבות הבאות: 1)רק טייפונים מסויימים מאוד מסוגלים להגיע ל85 אמיתיים!!! 2)ונגיד ואתה מאמין לסקאלה ותיסע על 85 של הטייפון נראה לך שנסיעה ממושכת בפול גז (למרות שאפילו ל-85 הוא לא מגיע אבל נגיד אפילו רבע שעה על 80 זה ממש אבל ממש לא בריא לקטנוע בטח אם הוא מקורר אוויר ואני חוזר ואומר לא אני לא נסעתי על טייפון אבל מספיק אנשים אמרו שהביצועים שלו יורדים בשעות חום דבר שמוכיח כי מערכת הקירור סבירה ולא יותר!!!) אז תעשה טובה את הנסיונות שלך תשאיר בביתך!!! ואני אמרתי שהטייפון הוא לא אחלה הוא כן תותח!!! לניוד עירוני!!! ולא יותר!!! ולמה שיצטרך לנסוע מעל 85 צודק הוא לא צריך לנסוע יותר מ85 (עדיף 90 אבל גם 85 זה בסדר) כל עוד הם אמיתיים לטייפון אין 85 קמש אמיתיים לפחות לא לרובם!!! רק לצורך השוואה אירוקס בקושי סוגר 85-90 אמיתיים!!! ועכשיו לעיקר למה הוא צריך לנסוע מעל המהירות שהטייפון יכול לספק בגלל שזה מסוכן לנסוע על כביש מהיר במהירות שאיטית מקצבם של הפחיות דבר שגורם להם להתעצבן (כי לא תמיד ניתן לעקוף) וזה מסוכן מצד הרוכב דו"ג לא רק על טייפון!!! אקיצר צריך לנסוע לפחות בקצב התנועה!!! (אלא אם יש לך שוליים רחבים מספיק!!!) ואתה ידוע מה אז הוא לא יעלה על כביש החוף ולא יעלה על איילון מה עם כביש 4 נראה לך שמה זה כן יספיק לו לא נראה לי ואני במקר יודע מה הבחור מחפש לא נסיעה של פעם ב... אלא משו על בסיס שבועי הטייפון לא בנוי לזה!!! ולא אף 50 סמק אחר!!! ולגביי מה שכתבת בשורות האחרונות שטייפון לא נופל מהראנר אז תאמין לי שהוא כן נופל ממנו ולא רק ביופי ובכוח אלא בעוד כמה דברים!!! אז מה לטייפון יש אמינות וצמיגי "שטח" מצידי דחוף את זה לת*ת!!! אתה ידוע מה בפעם הבאה רוצה תגובה יותר "נחמדה" ממני... לפניי שאתה לוחץ על שלח תבטל את האייקון של "לא"!!! ודרך אגב רצוי שתפסיק לתת המלצות בפורום לפחות בדברים שאין לך מושג בהם (כמו שאמרת עוד לא ניסית לאמץ אותו!!! נסע איתו חיפה חדרה ותספר לי איך היה...) ויש לך מזל שאין לי נסיון רב על הטייפון למה אז בכלל הייתי מבזה אותך ואת הודעותיך!!! רצוי שתבדוק שוב את ידיעותיך בחומר!!! אני לא אומר שכל הכלים בעליי הקירור אוויר לא יכולים לסחוב (לדוגמא הגי אס יכול לנסוע 400 קילומטר בלי עצירה והוא בעל קירור אוויר) אני רק חוזר ואומר לא מנסיוני אבל מנסיונם של רבים אחרים הטייפון אחלה כלי בתוך כותלי העיר מחוצה לה רצוי שתבחר משו "איכותי" יותר!!!

yuvalfra

New member
שוב, אין לך מושג ובשבילך: ../images/Emo31.gif

אתה פשוט מתלהב שחושב שהוא יודע הכל. צר לי להוריד אותך מהגובה שתפסת בתגובתך, אבל אני אמרתי בבירור "אני לא יכול להגיב על הקביעה שלך שטייפון לא יכול לעמוד במעמסה של 85+ קמ"ש למשך יותר מ-10 דקות" אז למה אתה תוקף? תלמד לקרוא. בנוסף, לא אמרתי ולו פעם אחת שטייפון סוגר 85 קמ"ש "אמיתיים", אז שוב שב בשקט. גם כן, אם תועיל בטובך להסביר לי איך 80 קמ"ש של טייפון בכביש החוף מעקבים תנועה של 100-110 קמ"ש ו-90 קמ"ש של ראנר לא, אני אשמח. נקודה אחרונה, מי אתה שתקבע כעובדה שהראנר יותר יפה מהטייפון? אני ורבים אחרים חושבים שהראנר כלי פשוט מכוער, עם צבעים מזעזעים ואני לא סתם אומר את זה, אני באמת חושב כך (כדאי שתקרא את הכתבה של X, מתאר בדיוק את דעתי על מראה הראנר). הטייפון הרבה יותר יפה מהראנר לטעמי. (לא יזיק לך להשתמש במילים כאלו מדי פעם בתגובותיך). וכפי שאמרתי ואני יאמר שוב - הראנר לא יותר טוב מהטייפון, הטייפון לא יותר טוב מהראנר ואתה יודע מה, הראנר גם לא יותר טוב מהפיור. כל כלי עם יתרונות וחסרונות אחרים ואין כאן יכולת קביעה מה יותר טוב. להגיד שהמנוע פיאג'ו של ראנר יותר טוב וחזק ממנוע של כלי אחר זה מקובל אבל הכלי כמכלול משרת מטרות ואינטרסים של מי שרוכב עליו באופנים שונים אחד מהשני, אז הראיה שלך פשוט חדה. ד"א, בתגובה ל-"מצידי דחוף את זה לת*ת" - כדאי שתוציא את מה שתקוע לך בתחת (מקל, טמפון, אולי וריאטור) כי אני חש שיש לך עצבים וכעסים לא מובנים בכל תגובה שאתה כותב

S A T L A N

New member
טוב אז ככה...

נתחיל דווקא במשו טוב... שגם הוא שנוי במחלוקת אבל לפחות אמרת משו נכון... אז ככה המשפט הבא הוא המשפט הנכון היחיד שאמרת הפעם: "כל כלי עם יתרונות וחסרונות אחרים ואין כאן יכולת קביעה מה יותר טוב. להגיד שהמנוע פיאג'ו של ראנר יותר טוב וחזק ממנוע של כלי אחר זה מקובל אבל הכלי כמכלול משרת מטרות ואינטרסים של מי שרוכב עליו באופנים שונים אחד מהשני" כל השאר זה עצבנות שלך כלפיי ושטויות שאתה מדבר!!! עכשיו נחזור לזירה טייפון סוגר 85 קמש אמיתיים פחחח תרשה לי לפחפח רוצה שאני ישנה את דעתי תביא לי הוכחות חותכות בעניין!!! וככה קודם כל לראנר שלי יש 95 קמש אמיתיים אבל בוא נדבר דברים חשובים והם א) למה אתה מוציא לי מילים מהפה אההה? מה זה אמור להביע מתי אני אמרתי את זה בדיוק? "גם כן, אם תועיל בטובך להסביר לי איך 80 קמ"ש של טייפון בכביש החוף מעקבים תנועה של 100-110 קמ"ש ו-90 קמ"ש של ראנר לא, אני אשמח." זה מראה עד כמה אתה לא רציני!!! אני לפחות ניסיתי להגיב בקשר לנקודות שאתה כתבת ולא המצאתי דברים מגוחכים... אני לא אמרתי שעם ראנר אתה לא מעקב תתנועה!!! בהרבה מקרים אתה באמת לא מעקב!!! אבל הנה האמרה שאני מאמין בה : 50 סמק לא מתאימים לכבישים מהירים!!! וזה הכל מה שכן ראנר ואירוקס למינהים יעמדו יותר בכבוד במשימה הלא נעימה הזאת!!! וכבר כתבתי טייפון כן יכול הוא יכול אפילו לנסוע ממטולה ועד אילת!!! אבל לראנר ולאירוקס יהיה יותר קל!!! ולמה כי להם יש קירור מים והם ידרשו פחות עצירות ויוכלו לנסוע במהירות ממוצעת גבוהה יותר!!! וזהו בקשר להעלבות שלך עדיף שאני יגיב לך במציאות ולא בפורום!!!

yuvalfra

New member
קשה לי איתך

שוב אתה אומר: "עכשיו נחזור לזירה טייפון סוגר 85 קמש אמיתיים פחחח תרשה לי לפחפח רוצה שאני ישנה את דעתי תביא לי הוכחות חותכות בעניין!!!" בעוד שאני אמרתי "לא אמרתי ולו פעם אחת שטייפון סוגר 85 קמ"ש "אמיתיים"" אתה מסוגל להבין מה המשפט האחרון אומר? הוא אומר שלא אמרתי שטייפון סוגר 85 קמ"ש אמיתיים, סלח לי אבל אתה ממש קשה. "למה אתה מוציא לי מילים מהפה אההה? מה זה אמור להביע מתי אני אמרתי את זה בדיוק?" בוא אני יצטט אותך שוב: "ועכשיו לעיקר למה הוא צריך לנסוע מעל המהירות שהטייפון יכול לספק בגלל שזה מסוכן לנסוע על כביש מהיר במהירות שאיטית מקצבם של הפחיות דבר שגורם להם להתעצבן". אתה אומר לו לא לקחת טייפון בגלל שטייפון מעקב את התנועה בכביש מהיר. בגלל החסרון הזה אתה ממליץ לו על כלי בעל מהירות גבוהה יותר, כגון ראנר או אירוקס. מכאן נובע שלדעתך שני הכלים האחרונים לא יעקבו את התנועה, מבין חמודי? אז יפה שעכשיו אתה מציין שאתה חושב שראנר "לפעמים" מעקב את התנועה (תמיד אם אתה שואל אותי), טוב לדעת. זהו, כל שנותר לי להגיד לך זה שאני ממליץ על תגבור בנושא הבנת הנקרא וחיבור. אם אתה רוצה להגיב לי במציאות תקפוץ בשמחה (כתובת במסר אם אתה מעוניין), אני באמת רוצה לדעת אם אתה כ"כ סתום במציאות כמו שהתגובות שלך בפורום (
)

למעלה