מת מפצעיו משה טילמן

האירוטי

New member
משה סילמן- המחדל המשטרתי והבטיחותי

משה סילמן בער ובער ולא היו באופק אמצעים מינמאלים לעצור את הדליקה. המשטרה עסוקה בלחקור את ראשי המחאה ולא שמה לב שעם כל הבדיקות והחקירות היא יצרה בעצמה "מפלצת" מתחת לאף. אם היא תתרכז יותר בלאבטח את המפגינים במקום לרדוף אותם לא יהיו יותר מקרים כמו משה סילמן, שבער זמן רב עד שאנשים אמיצים קפצו לאש וחילצו ממה שנישאר ממנו .

מתכNET

New member
באמא שלי נמאס לי כבר מהבכיינים

מי שצריך לדאוג לאמצעים האלה זה מארגני המחאה הבכיינית

hoshe

New member
תזכורת לכל מי שצועק "בכיינים, בכיינים"

אני חילוני, אבל תנסה לענות על החידה הבאה:

מי הבכיין הגדול ביותר בתנ"ך?
(מי שמוזכר הכי הרבה פעמים שבכה)

baudrate

New member
מת מפצעיו משה טילמן

הפעיל החברתי שהצית את עצמו במהלך הפגנת מחאה. יהי זכרו ברוך.

rOzBif1

New member
יהי זכרו ברוך
וכל מי שאשם במותו מקולל לעד

ואם אתם לא יודעים מי אשם במותו, זה כתוב במכתב ההתאבדות שהמסכן הזה השאיר אחריו.

Zמבוש

New member
אולי יפרט כבודו

את מי האשים ?
הרי לא המדינה הצמיחה לו חוב מאיין ,

למחוסרי הדיור לא משנה בדרך כלל מי האשם

נכון, משה סילמן ז"ל במכתבו האחרון מפרט את מי הוא מאשים, לפני שהוא הופך להומלס,
אך לדעתי, הוא צימצם וקיצר את הרשימה.

בעקבות חקיקת חוק הדיור הציבורי (זכויות רכישה) התשנ"ט-1998,
בדצמבר 1999 ממשלת אהוד ברק קיבלה החלטה רשמית
שכל הכספים שיתקבלו ממכירת הדיור הציבורי אמורים לעבור לקרן מיוחדת - "קרן הדיור הציבורי"
מטרת הקרן הייתה הגדלת מאגר הדירות בדיור הציבורי ומימון רכישת דירות לאוכלוסייה הנזקקת.

לפי ממצאי מבקר המדינה, מרגע חקיקת החוק ועד מרס 2008 מכרה המדינה כ-26,000 דירות;
ההכנסות ממכירת הדירות הגיעו לכ-2 מיליארד שקל,
ועד היום הסכומים עוברים את 3 מיליארר שקל,
אך מכספי הקרן לא הוספה למלאי הדיור הציבורי אף לא דירה אחת.

אחרי ראש הממשלה אהוד ברק, משנת 1999 כיהנו בתפקיד הזה
ראשי ממשלה אריק שרון, אהוד אולמרט, בנימין נתניהו,
ולכל אחד מהם היו שרי האוצר ושרי השיכון משלהם.

אותי אישית לא מעניין כרגע, מי מהם אשם יותר, ומי פחות.
השאלות החשובות באמת:
לאן הלך הכסף?
איפה הדירות שהוחלט עליהן בהחלטת הממשלה בעקבות חקיקת החוק? ‏

Zמבוש

New member
אז מדוע מקללים רק את BB

אם שרשרת אישים כזאת שפרטתת כאן לא אמורה לתת את הדין
הרי בית משפט בישראל הציג את שיא הפארסה כאשר קבע כי במקרה אולמרט לא היו מעטפות אך במקרה זקן כן היו מעטפות
לאן הלך הכסף ?
הכסף הלך לנהנתנות המנהיגות העלובה שלנו
החל מרבין וכלה בנתניהו כאשר מגדיל לעשות אותו שר הביטחון הזועק להגדלת תקציבו כאשר המדינה שוכרת עבורו דירה בעלות של 25,000 ש"ח לחודש לפני הוצאות הביטחון ,כאשר הוא יוצא לחו"ל הוא מחפש את הסוויטה הכי יקרה ללון שם , אז לשם הלך הכסף שם יש לחפשו ולהעמיד את אותם מושחתים לדין אמת ולא כמו שהיה רק החודש .

baudrate

New member
דומני שביבי מזוהה לטוב ולרע עם מדיניות כלכלית

מסוימת מאז היה שר אוצר בממשלת שרון. אפשר להלל אותה עליה ואפשר לקלל אותו עליה ויש אנשים שעושים ככה וגם ככה.
הפרטה, הקטנת תשלומי העברה, קיצוץ בתקציבים וכיו"ב.
האם הזיהוי הזה מוצדק? תגיד לי אתה.
לגבי התנהלות אישית , אני חושב שיש ביקורת מוצדקת על אישים פוליטיים רבים, וכמובן שיש להעמיד אנשים מושחתים לדין.
רק שזהו עניין לא פשוט בכלל. לעיתים קרובות ההתנהלות היא מקוממת אבל לא פלילית. ולפעמים קשה להוכיח את העניין הפלילי.
השאלה היא איזה זיקה יש בין התנהלות מסוג זה לבין מצוקה של אנשים עם בעיות כלכליות ואישיות שרשויות המדינה מתעמרות בהן.

Zמבוש

New member
לדעתי תשובה מתחמקת

כי גם ניתן לומר זאת על הגאון ספיר ז"ל שעמד במשרד האוצר בזמן הקמת המדינה והגזרות שלו ומשטר הצנע שהיה אז זהה למה שקורה היום במדינה
גם אז שיכבה דקיקה של נהנתנים זכו להיות מורמים מעם וזכו לצאת לחו"ל ואו קיום משופר ,

עד סוף שנות ה-70 הרי לא היה ניתן להחזיק בצורה ליגאלית במטבע זר ואו לצאת לחו"ל זה היה משהו שלא מהעולם הזה , ממשלות שמאל סגרו ואסרו יבוא מוצרי מותרות למדינה בעוד שרק שיכבה דקיקה מאוד זכתה להנאות הללו ,אלו שהיו מקורבים לשילטון ואו אנשי שלמנו עם הצטלע אם אתה מכיר .

נתניהו מזוהה עם קיצוץ חד מאוד ואילוץ שכבות מסוימות לצאת לעבודה אז זה לא טוב ? הקיצוץ היה טוב לזמנו כי כיום איננו שוחים בחדלות הפרעון כמו יון ואו ספרד , אתה יודע כמה התאבדו ביוון עם כל הקיצוץ הברוטלי שנעשה כדי להציל את כלכלתה ? האם האיחוד היה יוצא להצלה מוניטרית של מדינת ישראל כפי שיצא להצלת יוון /ספרד ? נהפוך הוא הם היו קושרים משקלות עופרת כדי שהמדינה תחדל מלהתקיים .

נכון צריך לנהוג ביתר חמלה אבל מה לעשות כבר יותר מ16 שנה שמדינת ישראל אינה מדינת רווחה ואו עם רשת ביטחון כלכלית , אולי תזכיר לי מי לחץ להפרטת קופות החולים , מי גרם לחוק הבריאות הדרקוני הזה ? כאשר אתה משלם הון עבור מה שפעם קיבלנו בצורה מדורגת ובפחות כסף .

כמו כן חובה להוציא את הכוח האדיר המופקד בידיי הפקידות אשר מסרסת את רצון השר הממונה עליהם .

כעת האם עדיין אתה חושב כי רק נתניהו הוא הדימון או כל ממשלות ישראל בעבר שהביאו אותנו למצב זה .

baudrate

New member
נתניהו אינו דמון הוא ראש ממשלה - איש ציבור

יכול הוא לומר עשיתי כך וכך ויכולים לומר זאת תומכיו, ולזקוף זאת לזכותו,
ומתנגדיו יכולים לזקוף דברים כאלו גם לחובתו. זה בסדר וזה בסדר. וככה לדעתי צריך להתנהל הדיון.
ויהיו גם אלו שיהללו ויפארו ויהיו גם כאלו שיקללו. וגם זה בסדר. גם זה תקין.
כאן בפורום אני רוצה שתהיה התמקדות בעניינים הכלכליים והחברתיים (ע"ע צדק חברתי).
אין לי בעיה עם הצגת דעות ועמדות שונות בנושא.

ביחס לשורת הנושאים שהעלית, זאת שורת נושאים ניכבדה.

ראשית אתה חוזר לתקופת הצנע, לימי ספיר לבסוף לשנות השבעים ה"עליזות".
אז אני לא חושב שפגמים בהתנהלות בעבר הם תירוץ או גושפנקה להתנהלות קלוקלת בהווה.
אני לא חושב שספיר , לוי אשכול, משה שרת או בן גוריון ואפילו רבין או פרס
מתמודדים בזמן הקרוב לבחירות. אז אפשר לדבר על זה, אני אישית לא מוצא שזה רלוונטי.

ביחס לחוק ביטוח בריאות ממלכתי. אתה מתאר אותו כחוק דרקוני. אתה יכול להסביר מדוע?
להבנתי חוק זה הלאים את קופות החולים והפך אותן לכפופות למשרד הבריאות.
הרקע לחוק הוא רקע כפול - דו"ח ועדת נתניהו (לא ביבי אלא השופטת נתניהו) מ 1988
שעיקריו הם הבסיס לחוק, ורצון פוליטי לפרק את ההסתדרות מהנכס העיקרי שלה - קופת החולים.
גם בעבר אנשים מימנו את קופות החולים, אלא שהיה זה בעיקר דרך מס הכנסה.

ביחס לקביעה שישראל אינה מדינת רווחה, ובכן אני לא יודע על מה נסמכת הקביעה.
כל שנה מועברים מיליארדים רבים של שקלים בתור קיצבאות ותמיכות שונות ,
יש חוק חינוך חובה חינם (ויש כאלו שקוראים לו חה חה חה חה...), יש חוק ביטוח בריאות ממלכתי.
אלא שהרבה דברים עקומים יש כאן.

ברור שישראל צריכה לעמוד מבחינה כלכלית. אגב, אני לא בטוח אפילו ליוון כדאי להיות יוון בשעה זו,
עם כל ה"עזרה" שהיא מקבלת מהאיחוד האירופאי. השאלה היא איך. אם מקצצים בשעה קשה זה דבר מובן
וגם אני חושב שהיה זה דבר נכון לשעתו, אבל אתה עושה ניתוח בשביל להציל את החולה, לא בשביל להרוג אותו.
אז אם צריך לסבול תרופה מרה לתקופה מסוימת, ניחא. אלא שלא זה מה שמציעים לציבור בישראל.

מתנצל שלא כיסיתי את כל הנושאים, אבל היריעה הולכת ומתקצרת.

Zמבוש

New member
תשובות :

א'- חוק הבריאות - זה חוק דמוני אשר גרם למשתמש לשלם עשרות מונים על מה שקבלנו בעבר עבור סכום פחות שהורד לנו
החוק הלאים והפריט את קופות החולים והפכם לתאגידים פיננסים פרטיים אשר כפופות מיקצועית בלבד למשרד הבריאות ונסמכות על ידי האוצר המעביר להם את מה שנגבה מהאזרח עבורם . בעבר אף קופת חולים לא הנפיקה ביטוח משלים כי לא היה צורך בזאת ואתה קיבלת את השרות ללא צורך בהשלמת ביטוח .

ב'- ישראל כמדינה רווחה - ישראל סימה את דרכה כמדינת רווחה ,כיום למי שאין ביטוח פרטי בנושא כושר עבודה , ביטוח משלים בקופות החולים בנושאים שונים , ביטוח סיעוד פרטי + ביטוח עבור דברים שלא מוסדרים בסל התרופות וניתוחים בחול משול כמת ,דבר שפעם לא הוצרכנו לעשות עקב הערבות ההדדית שהיתה .

ג'- יוון - יוון וספרד יקבלו עזרה מהאיחוד , האם אנחנו היינו מקבלים חבל וגלגל הצלה באם היינו כושלים כלכלית ? לעניות דעתי לא ! כי היה יותר זול לעולם לפרק את המדינה הזאת

חוק חינוך חובה חינם מתיחס עד כיתה יוד ,ואין אכיפה של המדינה מעבר לכיתה יוד .
להיכן נעלמו כל בתי הספר המיקצועיים שלימדו בהם ריתוך ,מסגרות ושאר העבודות טכניות ? הרי כיום יש שיכבת מקצועות שבהם יהודים לא נוגעים ונעלמים

לא הכל גרוע במדינה זאת אבל אסור להפוך את נתניהו לדימון ולתלות את כל חוליי המדינה בו .

לצערי האיש הזה לא איכזב אותי והאמת לא אצטער באם ילך מאיתנו , אבל חשוכי מנהיגות אנחנו
כי כיום באף מפלגה אין מנהיגות אשר תאחד את העם
כל ראש מפלגה כיום ישלם את המחיר שהחרדים ינקבו אז בוא בלי צביעות נקום ונגיד אנחנו ראויים למה שבחרנו בקלפי !
מה שכן יש להתחיל מעכשיו ללחוץ על מנהיגי כל המפלגות כי מי שלא יבצע את שינוי שיטת הבחירות לא יבחר חד וחלק , יבחר ולא יעשה זאת אנחנו הבוחרים נטלטל את ממשלתו כל כך חזק עד שתנפח את נשמתה . רק כך נחזיר את השליטה לחיינו .

טיגרס1

New member
הי מי טוען שיש כאן מדינת רווחה???????

ישראל היא מדינה של עשירים מופלגים מצד אחד ובצד שני רעבים ללחם !
כל עוד יש מדיניות הדורסת אנשים מאפשרת לתת משכורת של מליון ש"ח לחודש + בונוסים אחת לשנה ומצד שני אנשים החיים
בתת רמה לא בגלל שהם לא רוצים לעבוד אלה לא יכולים בגלל בעיות רפואיות והם מקבלים קיצבה של 1800 ש"ח לחודש !!
יש חוק המחייב ראשי ערים לבנות דירות למעוטי יכולת ולזוגות צעירים ...האם משהוא בנה??? ולמה לא כי עדיף לבנות דירות גדולות ויקרות כדי להכניס יותר כסף לקופה !! החלשים קדימה לרחוב יש קרטונים ויש חדרי מדרגות .
כל זמן שהאוצר מסרב לקבוע שכר מינימום של 4000 ש"ח וכל זמן שהביטוח לאומי נותן קיצבאות לכאלה שלא יכולים לעבוד
בסכום של 1800 ש"ח לחודש אז מה אתם מצפים יהיו עוד אנשים שיעשו דברים יותר גרועים .

ben484

New member
משה סילמן

תפסיק להיות יפה נפש משה סילמן כשל נקודה

rOzBif1

New member
אולי משפחה שלמה צריכה להתאבד לכם מול העיניים

בכדי שאזרחי ישראל כולם ייצאו מהאפטיות ויבינו סוף סוף לאן מובילה אותנו מדיניותו הקפיטליסטית החזירית המושחתת והברברית של ביבי האכזר האטום וערל הלב.
אולי כשתראו אמא אבא וילדיהם הקטנים נשרפים לכם מול העיניים תפנימו סוף סוף באיזו חרא של מדינה אנחנו חיים ואיזה שלטון רקוב ומושחת מנהל את המדינה שלנו.

למעלה