מת מפצעיו משה טילמן

Avi85F

New member
קפיטליזם היא השיטה המוסרית והטובה ביותר שידוע

לאדם.
אולי כשתראו אמא אבא וילדיהם הקטנים נשרפים לכם מול העיניים תפנימו סוף סוף באיזו חרא של מדינה אנחנו חיים ואיזה שלטון רקוב ומושחת מנהל את המדינה שלנו.
אולי שנראה גולגים ומחנות חינוך מחדש תבינו לאן הסוציאליזם החזירי שאתם מטיפים מוביל.

אני מקווה מאוד ששום משפחה לא תתאבד

הרעיון הזה חולני.
אנשים שמאחלים לזה,
אם בגלל "הסוציאליזם החזירי",
אם בגלל "קפיטליזם חזירי" -
הפ חולי נפש....

Zמבוש

New member
כבר שרפו משפחות שלמות

באסון אוסלו !!
לא נזדעקתם אז כפי שאתה עושה זאת כאן

baudrate

New member
הודעה מסוג זה עשויה להמחק

אני משאיר אותה בינתיים כדי להראות איזה הודעות לא רצויות כאן.
אתה מוזמן לנסח את דבריך באופן אחר.
תודה.

baudrate

New member
אני הבהרתי לך שאין לפוסט מקום בפורום

אין מקום לדיון נוסף. הודעות נוספות שלך בעניין ימחקו.

סופי65

New member
כל הפוסל במומו פוסל...

מה זה "להתאבד לכם"? לדעתך צריך משהו מזעזע כדי שאנשים יעשו משהו?
אז אולי בגלל זה אתה משתמש בביטויים כאלה קיצוניים? באמת זה יכול להוביל לאיזה מקום?
ממתי צעקות כאלה הועילו למישהו?

יש לי חדשות בשבילך- אזרחי ישראל לא אפתיים. (זה כמובן לא אומר שהם צריכים לצאת לצעוק, לשבור ף לשרוף וכו'), כפי שאני מבינה את זה- אזרחי ישראל ברובם הרבה יותר ריאלים ממך. כולם מרגישים שיש כאן משהו לא נכון, אבל כבר מאסו מזמן בפתרונות קסם, בתורות כלכליות שונות ומשונות- שתמיד בסוף הוכיחו עד כמה השלטון מנצל אותם לטובתו (ברור שככל שאתה מתנגד לשיטה, גם תראה טוב יותר את חסרונותיה...)

המדיניות הנוכחית , גם אם אתה בכלל לא מסכים איתה (כמוני), היא לא רקובה, אטומה, חרא של מדינה וכו'. היא מדיניות של אנשים רגילים לגמרי, ברובם לא מושחתים מהיסוד, כמוך וכמוני, שהגיעו למעמדם כי באמת חשבו שזה הדבר הטוב למדינה, אבל הם טעו.....
הם הגיעו למעמדם , בין השאר כי הרוב במדינה חשב שהם צודקים...

וגם הקודמים להם, עלו ונפלו באותה דרך...

כי הבעיה היא לא שצריך לקחת ממגזר אחד ולהעביר לאחר - זה תמיד מייצר ציבור ממורמר, שמאמין שהמדינה פועלת בחוסר צדק (למה? כי אני באמת רואה את הצרכים שלי ולא של האחר). הבעיה היא לא שהשלטון לא מיצג את העם (תאמין לי- הם נשענים על סקרים ודעת קהל, ומזגזגים בהתאם, רק לשמור על הכסא), אלא שאין לנו באמת דרך..
שכחנו מהי...שכחנו לשם מה אנחנו קיימים כחברה/כמדינה, מה הערכים המשותפים לנו וכיצד הם צריכים לבוא לידי ביטוי במרחב הציבורי ובסדר העדיפויות

ben484

New member
התאבדות

לכל הבכיינים והמתאבדים תלמדו לנהל את החיים שלכם נכון

baudrate

New member
אני חושש שזה לא קשור לניהול נכון של חיים

אלא למצוקה נפשית. זו לפחות להבנתי הסיבה להתאבדויות.

ben484

New member
התאבדות

ומה מביא למצוקה נפשית? חובות לבנקים ולמקומות אחרים ואם מנהלים את החיים נכון לא היו מגיעים לזה. למה? אני הייתי בסרט הזה לפני כחמש שנים בגלל טעויות שלי וניהול לא נכון בחשבון הבנק שלי שכרתי יועץ כלכלי (אגב יועץ כלכלי חייב להיות בעל רישיון) ישבנו בדקנו הוצאות והכנסות ניגש לבנק עשה לי תוכנית כלכלית באישור הבנק והיום תודה לאל ממינוס של 20000 ולפעמים הרבה יותר בחשבון היום בדיוק ההפך ולא בכיתי שלא טוב לי והמשכורת שלי 6000 שקל בחודש נטו נשוי עם ילדים פשוט לימדו אותי לנהל נכון את החיים. אגב שכר היועץ 2500 שקל והאמן לי שווה כל שקל. לסיכום כל אחד חייב לקחת אחריות על מעשיו.
בשורות טובות

baudrate

New member
תגובה

עד כמה שאני יודע משה סילמן ז"ל היה עצמאי ולא שכיר. עצמאים לוקחים עליהם סיכונים
לא קטנים, והעסקים שלהם עשויים לפשוט את הרגל. ואז מה קורה? הרשויות מתחילות
לסובב אותו ולעשות ממנו פיתה. מס הכנסה, מע"מ, ביטוח לאומי.... וגם בנקים.
תשמע , הסיפור שלו הוא בליגה אחרת מאשר לצאת ממינוס של 20,000 לבנק, והוא לא אדם צעיר
ובריא ואין לו אופק שיוכל לכוון אליו.

ben484

New member
התאבדות

שכיר או עצמאי זה לא משנה נקלעים למצב קשה אני ציינתי יש יועצים כלכלים. אם הוא היה הולך ליועץ מקצועי הבעיה שלו היתה מסתדרת על הצד הטוב ביותר. ובכלל משה סילמן ז"ל מי הוא? הוא שייך לאג'נדה של מארגני המחאה העובדה שפתאום כולם הכירו אותו ולא רק אותו אלאל גם הבעיות שלו. ומהכתובים הבנתי וגם הוא ציין זאת במכתבו על חוב לביטוח הלאומי. ( אני לא בא להגן על המוסד המושחת ביותר של מדינת ישראל) היה חוב של 15000 שקל לאחר בירור החוב ירד ל5000 שקל. עכשיו תגיד לי בבקשה. האם נשמע לך הגיוני שבעבור חוב לא של 5000 שקל אלא 30000 שקל יעקלו שתי דירות ומשאית? היה כאן נתון שלא סיפרו לנו עליו היות ולי יש משהיא שאני מכיר ובתוך כדי אמרה לי אתה יודע כמה מכתבים האיש קיבל לגשת למשרד להגיע להסדר? הוא לא בא שוב אני לא בא להגן על הביטוח הלאומי לחלוטין לא. מה שמקומם אותי שפתאום גל התאבדיויות למה? כמו ההוא בבנק לאומי בחולון דיבר לא מעט בנייד הצטבר לו חוב לא קטן שזה גרר אחריו חוב גם לבנק אז מה הם רוצים? אני לא מבין פתאום כולם רוצים בחינם. חלילה אני לא מדבר על המשכנתאות אתמול הבנקים למשנתאות קיבלו החלטה לזמן את בעלי המשכנתאות שנקלעו לקשיים לבוא לקראתם. וכך צריך להיות

baudrate

New member
לדעתי יש כאן מידה של נאיביות

בהצגת הדברים שלך.

בחיים יש מידה לא מעטה של חוסר ודאות וסיכון. זה לא משהו שצריך או אפשר
להמנע ממנו. יעוץ לא יוכל למנוע זאת. וכמו שיש אנשים ששפר עליהם הגורל יש אנשים שלהיפך.
וכאשר יש הרבה אנשים, הסטטיסטיקה הופכת לסיפורי חיים.

אני לא מתיימר להכיר מקרוב את סיפורו של משה סילמן. אבל אני חושב שצריך יותר משמץ של ציניות
כדי לומר שהכל עורבא פרח. אדם לא מצית עצמו סתם כך בשביל הכיף.

Ziggy3000

New member
רק אל תהפכו אותו לסמל

השימוש במשה סילמן ז"ל כסמל החדש של המחאה עם ססמאות בסגנון "כולנו משה סילמן" רק ירוקן את המחאה מתוכן ויהיה על תקן ירייה ברגל. כתבתי על זה כאן.

baudrate

New member
אני חושב שהוא כבר סמל - אם נרצה ואם לא

אני חושב שאולי יותר תמרור אזהרה מאשר "כולנו משה סילמן".
אבל למרות שהמעשה הוא מעשה מאוד קשה, להתאבד בפומבי בצורה כל כך קשה,
מותר ואולי צריך לנסות להקשיב לו לכמה רגעים. לנסות לגלות אמפתיה מסוימת.

ביחס לפרקטיקה, לדעתי יש לפחות מה ללמוד ממשה סילמן ביחס להתנהגות של הרשויות
ביחס לאנשים שנקלעים לחובות כבדים. יש דבר כזה שנקרא פשיטת רגל
ולא יתכן שאנשים יזרקו לרחוב ולא יקבלו שום עזרה.

ESPS

New member
גם אני חשבתי על זה

המשטרה דואגת כל הזמן רק ל"חוקיות" של עצרת ומחאה, אבל השיקולים לחוקיות לא תמיד ברורים...
מכל מקום, אני מקווה מאוד שפעם הבאה, מי שצריך להיות מוכן, יהיה מוכן. אני רק לא יודע מי באמת אמור למנוע אירועים כאלה.
מקווה שלא יהיה מקרה נוסף כזה.

צריך שיהיה לפחות איש אחד עם מטף כיבוי.
אדם כמו סילמן, עלול לסכן מאוד את המפגינים האחרים. חייבים להביא את הטירוף הזה בחשבון.

Zמבוש

New member
אתה הרי יותר מצודק

כי הרי יכל להדליק תוך כדי עוד אנשים חפים מפשע

למעלה