כל הפוסל במומו פוסל...
מה זה "להתאבד לכם"? לדעתך צריך משהו מזעזע כדי שאנשים יעשו משהו?
אז אולי בגלל זה אתה משתמש בביטויים כאלה קיצוניים? באמת זה יכול להוביל לאיזה מקום?
ממתי צעקות כאלה הועילו למישהו?
יש לי חדשות בשבילך- אזרחי ישראל לא אפתיים. (זה כמובן לא אומר שהם צריכים לצאת לצעוק, לשבור ף לשרוף וכו'), כפי שאני מבינה את זה- אזרחי ישראל ברובם הרבה יותר ריאלים ממך. כולם מרגישים שיש כאן משהו לא נכון, אבל כבר מאסו מזמן בפתרונות קסם, בתורות כלכליות שונות ומשונות- שתמיד בסוף הוכיחו עד כמה השלטון מנצל אותם לטובתו (ברור שככל שאתה מתנגד לשיטה, גם תראה טוב יותר את חסרונותיה...)
המדיניות הנוכחית , גם אם אתה בכלל לא מסכים איתה (כמוני), היא לא רקובה, אטומה, חרא של מדינה וכו'. היא מדיניות של אנשים רגילים לגמרי, ברובם לא מושחתים מהיסוד, כמוך וכמוני, שהגיעו למעמדם כי באמת חשבו שזה הדבר הטוב למדינה, אבל הם טעו.....
הם הגיעו למעמדם , בין השאר כי הרוב במדינה חשב שהם צודקים...
וגם הקודמים להם, עלו ונפלו באותה דרך...
כי הבעיה היא לא שצריך לקחת ממגזר אחד ולהעביר לאחר - זה תמיד מייצר ציבור ממורמר, שמאמין שהמדינה פועלת בחוסר צדק (למה? כי אני באמת רואה את הצרכים שלי ולא של האחר). הבעיה היא לא שהשלטון לא מיצג את העם (תאמין לי- הם נשענים על סקרים ודעת קהל, ומזגזגים בהתאם, רק לשמור על הכסא), אלא שאין לנו באמת דרך..
שכחנו מהי...שכחנו לשם מה אנחנו קיימים כחברה/כמדינה, מה הערכים המשותפים לנו וכיצד הם צריכים לבוא לידי ביטוי במרחב הציבורי ובסדר העדיפויות