נאו פגניות וצימחונות

Ronnie Avidov

New member
אני דווקא

זוכר שבתקופה שהיית שטניסט התנגדתה להריגת בעלי חיים בטקסים מה קרה פתאום?

L e s t a t

New member
נכון, בתקופה בה *הייתי*

עכשיו אני שטניסט? לא. אני פגני קוממי, ככזה אני רוצה לעסוק באותו פולחן שעסקו בו בימי קדם (כשישנם שינויים קלים בלבד המוכנסים אך ורק על מנת להתאים את העיסוק לזמנים המודרניים).

Ronnie Avidov

New member
סתם מצחיק

שקראת לעצמך אינדיוידואליסט, אבל בעצם קיבלת בעיניים עצומות את כל החוקים שאנטון לה-ויי הציב בפניך

L e s t a t

New member
זו כבר שיחה שלא לפורום הזה, אבל

ממש קיבלתי בעיניים עצומות. תציין חוק אחד שלא נראה לך כמו משהו די טבעי ואלמנטרי...

Ronnie Avidov

New member
הנה

אתה בעצמך אמרת שבתקופה שהיית שטניסט קיבלת על עצמך את החוק הזה עכשיו, אתה אומר, אתה כבר לא שטניסט ואתה לא רואה שום דבר פסול בלרצוח בעלי חיים לצורך טקסים

L e s t a t

New member
וזאת משום, רוני

שאין לשטניסט שום סיבה להקריב חיות בטקס, הרי למי הוא יקריב אותן? לעצמו? אם קראת את המקרא השטני בחלק שמדבר על הקורבן הטקסי, היית רואה ששם מדובר בקורבן סמלי בלבד, כלומר - שלא הורגים או פוגעים במישהו או בחיה. אבל מצד שני, בתור פגני קוממי, אם אני מקריב כבשה, אני כן מקריב אותה למישהו. זה חלק מהפולחן העתיק. חוץ מזה, גם בתור שטניסט הייתי אוכל בשר. זוכר את "החוק" הנוגע לחיות? ד"א - החוקים השטניים אינם אלא קווים מנחים ולא מצוות קודש.

L e s t a t

New member
אז תקרא שוב את ההודעה שלי

ואני עדיין לא מבין מה הבעיה שלך עם הגישה שלי לקורבן חיות..

hadaraviram

New member
גם אני צמחונית גאה... אבל

בחודשים האחרונים נאלצתי לחזור לאכול דגים (אחרי שתים עשרה שנה של צמחונות), מטעמי בריאות ובהוראת הרופאה שלי. קשה לי עם זה נפשית, אבל פיסית אני מרגישה טוב יותר. חלק מטקס ה-initiation שלי כמכשפה כלל התחייבות לבעלי החיים, לא לצרוך מבשרם יותר ממה שחיוני לבריאותי. הצמחונות - או המינימליזם באכילת בעלי חיים - היא בהחלט חלק מהעולם הרוחני שלי וקשורה לפאגאניזם שלי ולזיקה ביני לבין הטבע. אולי זה יישמע מצחיק... אבל בכל פעם שאני עוברת ליד מקור מים, אני מודה לדגים ומכבדת אותם על שהם תורמים לבריאותי.

ועם פונים מיזרחה

כידוע הצמחונות בהסטוריה הפגנית (ונוצרית) באירופה לא טפסה מקום רציני, לעומת זאת במסורות ההינדיות השונות-כגון ווישנואיזם,בודהיזם,ג'יניזם וכו', הצמחונות מהווה תנאי הכרחי לשואף לצמוח רוחנית, או "רק" להקטין את סבלו בגלגול הבא. המסורות ההן ממליצות על צמחונות ממניעים בריאותיים, שמסתבר שהם נכונים לאור המחקרים הרפואיים המודרניים. וכמובן ממניעים מוסריים-קרמתיים- היום אתה שוחט פרה,בגלגול הבא אתה תיוולד פרה וישחטו אותך. אני לא אומר שתרבות והחברה ההינדית ממש מוסריות, אלפי שנים הם משלבים בין שוביניזם בוטע, שיטת הקסטות הניבזית ועקרונות הומניים מתקדמים של אהבת כל הייצורים. טוב יש הרבה סתירות וניגודים בעולמנו

snowj303

New member
תזכורת: ההינדים הם פגאנים.

לא קוממיות ולא בטיח :) אלפי שנים של מסורת ברצף...

L e s t a t

New member
אני רוצה לתקן אותך

הבודהיזם היא מסורת הינדית כמו שהנצרות היא מסורת יהודית... ההינדים רואים בבודהיסטים ככופרים.

snowj303

New member
הייתי צמחוני ואני עובד על לחזור לזה

למה הפסקתי (או התחלתי)? סיפור ארוך. על כל פנים: תרגום/עיבוד חפשי מאד מתוך ספר על השמאן האינדיאני "דב משוגע" - דב-משוגע הוזמן לכנס של כהני דת מדתות שונות בחווה גדולה ומבודדת במדינת ניו-יורק. בערב הפתיחה נערכה קבלת פנים חגיגית עם ארוחה ונאומים באולם גדול. התפאורה הייתה מרשימה ובטוב טעם. על כל שולחן נערכו הכלים המצוחצחים ובמרכז כל שולחן זר פרחים מקסימים באגרטל ופמוטים עם נרות לבנים. כולם נכנסו והתחילו להתיישב ותוך כדי כך עברו המארגנים והדליקו את הנרות שבשולחנות. "זה לא יגמר טוב" אמר דב-משוגע, "הנרות ערוכים קרוב מדי לאגרטל והלהבה יכולה לשרוף את העלים!" ואכן לאחר כמה דקות נשמעו קריאות בהלה ולבמה עלה אחד ממארגני הארוע וביקש מכולם לכבות את הנרות. "אני מבקש מכולם להראות כבוד לכאב של הפרחים המקסימים הנשרפים מהאש ולכבות אותה." דב-משוגע אמר בשקט "אמרתי לכם." אבל צעק בקול "הם גוססים ממילא!" מאוחר יותר הוא הסביר לסובבים אותו שכאינדיאני, כשהוא נכנס לאולם כזה הוא לא רואה יופי של פרחים אלא בית-קברות אחד גדול. "זה לא אותו דבר כמו אצלכם," הוא אמר בסלחנות לסוואמי ההודי שישב לידו בשולחן, "אתם אמנם משתמשים הרבה בפרחים בטקסים שלכם ומקשטים את האלים שלכם ואני בטוח שלפרחים לא אכפת. אני לא יודע אם אתם מבקשים מהם רשות. אני כן. אבל פה זה היה סתם!"

itai90

New member
אוכל בשר גאה

אבל גם משתמש בכול שער החלקים של החיה ככה שהיא לא תלך לחינם בברכת האור פם

dopey_wizard

New member
אהה! מחקו לי את ההודעה!!

בשם האלים! למה? לא היה בהודעה שלי כול רע! רק אמרתי שאני אוכל בשר והבאתי איזה דוגמא של אריה ואייל.. ואמרתי שלדעתי זה טבע האדם לאכול בשר.. וציינתי כמה סוגי בשר..(כבש, חזיר, עוף, ועוד כמה..) הנה.. הכנסתי תהודעה שלי שוב.. בסתר
רק בשביל שלאוכלי הבשר יהיה את הקול שלי גם..

למעלה