נאיבים

BisliBamba

New member
נאיבים

האוסטלים הנאיבים מנסים לסיים את הארוע peacefully.
המדובר במחבל בודד, ארוע פשוט יחסית. יש תמונות של המחבל דרך הזכוכית.
למה לא להדביק לו כמה עגולים למצח מצלפים? או פריצה בסגנון הימ"מ?
מסקנה: אם כבר להיות בן-ערובה - אז עדיף בארץ

arieltr

New member
רואים שאתה לא מבין כלום

הקפה בסידני גרוע. אבל מה זה גרוע, אתה לא יכול לדמיין.
שנים שאני כבר אומר את זה, אנשים שמכירים אותי פה יכולים להעיד.
הקפה פשוט גרוע. וגם השירות, אהממ, חרא. פשוט חרא של שירות. אין נימוסין ללקוחות ואין כלום. אין דרך אחרת לומר את זה. שנים שאני טוען את זה ואנשים עוצמים עין ודוחפים ת'ראש מתחת לשטיח.
ואז מגיע אחד, נכנס לחנות, מבקש 72 בתולות ובמקום זה מקבל קפה הפוך. אז עכשיו אני שואל אותך שאלה פשוטה: לא היית מתעצבן? לא היית משתולל כמוהו? ברור הרי שהיית מאבד אשתונות. גם לא בתולות וגם קפה גרוע.

ויותר מזה, משטרת NSW אגף סידני, סרגו כאן (על חשבון האידיוט התורן) פיתרון מושלם - אין בתולות. שישכח מזה. וכל מחלקת הצלפים של משטרת סידני גולשים עכשיו בחוף בונדאי. אדוני רוצה בתולות, אין שום בעיה. סע למזרח התיכון, שם יש המון בתולות וצלפים פנויים להשכבה.

זה נכון, היה עדיף לסיים את האירוע מהר,

ולא לחכות שכל מיני בני-ערובה חצופים יצליחו לברוח מהדלת האחורית.

Caput femoris

New member
תזכיר לי מתי בפעם האחרונה

כוחות הבטחון הישראליים ניהלו מבצע חילוץ מוצלח?

כוחות הביטחון הישראלים כה מוצלחים עד שאירועי חטיפה והתבצרותל

כוחות הביטחון הישראלים כה מוצלחים עד שאירועי חטיפה והתבצרות
מתרחשים בתדירות נמוכה. בהשוואה לפיגועים "רגילים".
אילולא החשש מכוחות הביטחון כל מחבל עם סכין היה חוטף ומתבצר וחוסם את העיר כמו שקרה בסידני למשך 7 שעות!

Caput femoris

New member
השוואה קצת לא הוגנת.

שם מדובר בחוליה מיומנת ומבוצרת במבנה מסובך לפריצה. פה זה כולה איזה דרעק בודד מאחורי חלון ראווה.
ובכל זאת, יחסית לעלות שלהם ולעשרות שנות ניסיון, כוחות הביטחון הישראליים לא ממש מספקים את הסחורה.

ANZ1

New member
כמה הערות

1. הם לא ידעו בוודאות כמה אנשים רעים היו , בדיעבד יודעים שהיה רק אחד טמבל
2. הם לא ידעו מה בדיוק יש לו, הוא טען שיש לו פצצות
3. סיכוי סביר שחיילי לוטר ישראלים יותר טובים ויותר מיומנים מחבריהם האוסטרלים
4. ועדיין בסוף , הסיטואציה באוסטרליה הרבה יותר בטוחה,
בדיוק כמו שאל על היא לא חברת התעופה הכי בטוחה, למרות יש לה את אנשי האבטחה הכי טובים.
אלא חברת התעופה הכי לא בטוחה, כי יש לה הכי הרבה איומים עליה.

Caput femoris

New member
הערות להערות

1+2: היה להם מידע איכותי מאנשים שהיו בפנים וברחו. גם אם הוודאות לא היתה 100% היה להם מל״מ מצוין.
3: אולי. אין לי מספיק מידע בשביל להשוות. בכל מקרה, העשור האחרון מלמד אותנו שישראל זנחה את טקטיקת הלוט״ר ומעדיפה פעולות מאסיביות ורבות נפגעים על פעולות כירורגיות.
4: בהחלט, ואני מרגיש הרבה יותר בטוח לחיות במדינה שבה הממסד הדתי (עד כמה שאני לא סובל אותו) מתאחד לתפילות משותפות במקום לנסות לעשות מהעניין הון פוליטי. אין שום סיכוי לראות בישראל סיטואציה מהסוג שהיה אתמול בערב במסגד בלקמבה.

MickeyMouse10

New member
זה לא נאיביות זו הנחת עבודה שגויה, וזה בסדר מותר לטעות, חבל

שאנשים נפגעו.
&nbsp
בגדול בעיני המשטרה פישלה בענק:
1. היה להם מידע מבפנים
2. היו צריכים להניח שעוד אנשים ינסו לברוח - עפ"י האנשים שכבר ברחו מבפנים
עצם העובדה שהיו אנשים שברחו - היה למראית עין ברור הבן אדם עובד לבד, אחרת היה מסוגל לכסות את כל היציאות, ובנוסף כנראה מדובר במישהו קצת חובבן
3. המתינו ללילה ובכך איבדו את הראות שלהם
4. המתינו להגיב ולא פעלו - ב-2 שניות האלה שלקח להם להגיב 2 אנשים מתו ועד כמה נפצעו - אם היו תוקפים כנראה שהוא לא היה יורה בכלל, או יורה לכיוון מקור הירי כלפיו והאנשים האלה היו ממוגנים!!!
5. העובדה שהמתינו כלכך הרבה זמן מראה בעיני על חולשה של המשטרה, ונראה היה שהם חושבים שמדובר בשודד שחדר לבנק למשל - כשזה קורה ברור שלאדם שבא לשדוד אכפת מהעתיד שלו - כי הוא רוצה לשפר את העתיד שלו, שבן אדם בא ומבקש דגלים וכל מיני שטויות כאלה ברור שהוא לא ממש מעוניין להמשיך לחיות!!! וכאן הפישול הגדול ביותר של המשטרה, היו צריכים לנצל את האנדרלמוסיה שהיתה בפנים אחרי שכמה ברחו והכניסו אותו למצב של כעס - במצב הזה הוא איבד את הריכוז שלו והיה מקום להוריד אותו!!!
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

או לחילופין:

בזמן שחיכו את כל השעות הללו, חמישה אנשים הצליחו לברוח, והמתבצר התחיל להתעייף, והסיבה לירי היתה שאחד השבויים ניסה לקחת ממנו את הרובה ונהרג בעת המאבק. אולי אם לא היה מנסה, העניין היה נפתר בלי הרוגים? או שעוד אנשים היו מצליחים לברוח והזירה היתה מתפנה יותר, מה שהיה מקל על צלפים ושוטרי ימ"מ לנטרל אותו?
&nbsp
אני לא מתרשם מפרשנויות-כורסא. ממה שאני מכיר מנהלים של לוט"ר, האחריות לתגובה היא על כתפי המפקד בשטח, שמכיר את הזירה, על כל פרטיה ועל כל הגורמים המשפיעים על ההחלטה. מי שלא היה שם בזמן אמת, ולא יודע את פרטי המשא-ומתן בין הבנאדם לכוחות המשטרה - אולי עדיף שלא יבוא אחר-כך ויסביר מה בדיוק היה צריך לעשות.

MickeyMouse10

New member
אני מצטער שאני לא מסכים איתך אבל

הנחת העבודה של המשטרה היתה שגויה, איך בדיוק בן אדם מתעייף בבית קפה - יש המון קפה :)
&nbsp
ובהתעלם מההערה הזו - היו צריכים להוריד אותו נקודה סוף, אין ולא יהיה מו"מ עם מחבלים, לא היום ולא מחר!!!
&nbsp
עובדה אף אחד לא הביא לו דגל של דעא"ש, למרות שזו היתה דרישה די טיפשית ולא סיכנה את הכוחות בשום שלב!!! כשאתה אומר האדם התעייף, מה עם המשטרה מה הם רובוטים?
&nbsp
בנוגע לווקסן המחבלים שלטו בטריטוריה, לא היה מידע לצה"ל מה הם מצפים לראות בפנים ואף על פי כן, הלכו ויצרו מהלך התקפי, למה? כי כשאתה מגיב אתה שבוי של התוקף!!! הוא יחליט על הצעד הבא, ההנחה הטפשית הזו שהוא ימות מעייפות היא נחמדה אבל במציאות היא לא ממש עבדה נכון?
&nbsp
ודווקא את המהלך ההתקפי של השבויים היו חייבים לקחת בחשבון!!! וכשנותנים לאנשים לא מיומנים לקחת את העניינים לידיים שיש חברה שממוגנים מכף רגל ועד ראש עומדים ומגרבצים שם, אני בכלל לא מופתע מהתוצאה, ולא מעניין מה תגיד לי, המשטרה הפקירה אותם - הלו זה לא מרד גטו ורשה שלא היה להם שום סיכוי מלבד מרד - האנשים בפנים בפועל ראו את החברה האלה עלק רמבואים עומדים ולא עושים כלום, פה הייאוש הביא אותם לבצע מעשה - במלה אחת ביזיון!
&nbsp
עכשיו אתה שפוט של אוסטרליה וזה בסדר, מותר לבן אדם להיות תחת מעטה כבד של שכנועים עצמאיים שהוא הגיע לגן עדן למרות שהוא לא ממש ל"ו צדיקים, אבל גם ביקורת זה טוב, כי אם מישהו שיקר לך היה מת שם עדיין היית מבלבל לנו שמה שעשו זה בסדר? או היית אומר לי תשמע זה הכל מהאל. מותר גם לבקר זה לא סוף העולם, גם בישראל מבקרים אירועים ביטחוניים, ואל תגיד לי אני הייתי בשטח, מי שראה בעיינים שלו איך המשטרה וכוחות היממ בעיקר מסתתרים שם בטח לא היה גאה באוסטרליה. אה כן חוץ ממך, נתנו לך לעשות פה תואר עכשיו אתה שבוי שלהם לנצח.

לפי ההיגיון הזה,

שלפיו "נתנו לך לעשות פה תואר עכשיו אתה שבוי שלהם לנצח", אז אני שבוי של ישראל פי שניים, כי בישראל עשיתי שני תארים....
&nbsp
נמשיך:
- "כשאתה אומר האדם התעייף, מה עם המשטרה מה הם רובוטים?"
על חילופי משמרות שמעת? המתבצר לא יכול להגיד "אני עושה הפסקה דקה, תחזיקו לי את הרובה עד שאני חוזר". לעומת זאת, שוטרים יש יותר מאחד! אפילו יותר מעשרה! אחד מתעייף, אחר בא להחליף אותו! זו, אגב, טכניקה ידועה בכוחות ביטחון בעולם. היינו עושים את זה הרבה כשהייתי בכוחות הביטחון בישראל. אני מבין שלך היא לא מוכרת. זה מסביר לא מעט.
&nbsp
"בנוגע לווקסן המחבלים שלטו בטריטוריה, לא היה מידע לצה"ל מה הם מצפים לראות בפנים ואף על פי כן, הלכו ויצרו מהלך התקפי, למה? כי כשאתה מגיב אתה שבוי של התוקף!!! הוא יחליט על הצעד הבא, ההנחה הטפשית הזו שהוא ימות מעייפות היא נחמדה אבל במציאות היא לא ממש עבדה נכון?"
אכן, במקרה של וקסמן היא באמת לא עבדה. גם נחשון וקסמן נהרג, וגם קצין מהכוח התוקף. אם אתה נדרש ל"מציאות", אז במבחן התוצאה, היה עדיף למטכ"ל שהיו עומדים שם בחוץ כמו אהבלים חודשיים. היה יוצא להם יותר טוב.
בוא נאמר כך: אם משווים את וקסמן לסידני, אז במקרה של וקסמן החוטפים הרגו 100% מהחטופים שלהם, וגם אחד נוסף מהכוח המסתער. ביחד שניים. במקרה של סידני, המתבצר הרג בערך 10% מהחטופים - וגם זה יצא שניים, אבל מתוך "פול" גדול הרבה יותר. אני לא זה שהעלה את המקרה של וקסמן לדיון פה, אבל אם כבר מדברים עליו, אז ישראל לא יוצאת מי-יודע-מה טוב מההשוואה.
&nbsp
- "עכשיו אתה שפוט של אוסטרליה וזה בסדר, מותר לבן אדם להיות תחת מעטה כבד של שכנועים עצמאיים שהוא הגיע לגן עדן "
כנראה שנגמר לך מה להגיד אם אתה מתחיל בטיעונים של "אתה שפוט" ו"אתה לא יודע מה אתה מדבר". בינתיים נראה שאתה לא מביא שום טענה עובדתית פרט לחזרה אוטומטית על הקונספציה הבטחונית הישראלית.
&nbsp
- "למרות שהוא לא ממש ל"ו צדיקים"
מנין אתה יודע שאני לא מל"ו צדיקים? אולי אני כן? אני אדם נחמד מאד.
&nbsp
- "איך בדיוק בן אדם מתעייף בבית קפה - יש המון קפה :)"
תודה לך על בדיחתך. הבדיחה הועברה לטיפול הגורמים המתאימים.
&nbsp
- "עובדה אף אחד לא הביא לו דגל של דעא"ש"
כאפשרות אחת מרבות אחרות, אולי פשוט לא היה להם דגל של דעא"ש. נסה למצוא דגל של דעא"ש באמצע סידני - זה לא עניין קל. לא מוכרים אותם בחנויות לתיירים.
&nbsp
לסיכום: אני עדיין לא רואה איפה כוחות הביטחון האוסטרליים טעו טעות כל כך מרה שכוחות ביטחון ישראליים לא היו עושים. אני עוד פחות רואה צידוק כלשהו לטענות שלך נגד הטיפול שלהם באירוע. כל הדברים שאמרת הם או לא נכונים, או לא מבוססים, או לא מצחיקים.

MickeyMouse10

New member
אוי שכחתי שאתה חזק בהיסטוריה.....

אתה טוב בלצטט את ההיסטוריה מלה במלה - ממש.......ד"ר.
&nbsp
אני לא מסכים עם כל 4 הטענות שלך (בלי ציטוטים ובלי קשקושים) אוקי אתה יכול לסגוד לאוסטרלים על כל דבר, אני בוחר לומר את האמת גם כשזה לא ממש מתאים לי, כי הייתי מרגיש הרבה יותר טוב עם הייתי רואה איזהשהו אקט הירואי מהבחורים "שלנו" אבל אף אחד לא ממש עשה משהו וזה נראה כמו חבורה של פחדנים או "ציקנשיט" את הציטוט הזה אתה מכיר אני מקווה.
&nbsp
ומה בדיוק הקשר להשוואה עם ישראל? אין פה שום עניין כזה - נכון המערב ניסה בכל מיני אמצעים לחלץ שבויים וברוב המקרים זה כשל, אבל עדיין זו הדרך הנכונה לפעול (גם אם זה סותר את הספר השחור על ההיסטוריה שלך).

לסיכום:

1) מה שחשוב לך כשמדובר באירוע מהסוג הזה הוא לראות אקשן. התוצאות פחות קריטיות, העיקר שיהיה "אקט הירואי מ'הבחורים שלנו'". ובמילים אחרות - אתה מתייחס למציאות כאילו היא סרט הוליוודי שנועד לשעשע אותך, ולא כאילו מדובר בחיי אדם אמיתיים.
&nbsp
2) אתה "בוחר לומר את האמת" אבל כשמציגים לך עובדות אתה מתקפל. אולי בפעם הבאה תזכור מראש שאתה מדבר עם אנשים ש"חזקים בהיסטוריה " (כלומר, זוכרים מה בעצם קרה ולא מדמיינים סרטים) ונוכל לחסוך את כל זה.
&nbsp
3) "ציקנשיט" הוא לא ציטוט אלא ביטוי מקובל. וליתר דיוק צ'יקנשיט, ולא כפי שכתבת.

MickeyMouse10

New member
אז כל העניין זה המקלדת עברית אנגלית שלי?

החברה פישלו וזה נראה רע, אבל באוסטרליה התרבות היא של אסור לבקר - כי זה חס וחלילה יפגע באנשים, וזה עלול לגרום להם צער, וצער זה לא טוב, כי הכל נפלא אצלנו, וגם אם לא אני נעמיד פנים שכן, כי הכי חשוב זה מה חושבים עלינו, ואנחנו הרי מאושרים, אנחנו בגן עדן, הכל פה כלכך מושלם, והרי השמש זורחת תמיד, והכל ורוד וגם סגול וגם לוונדר כי הכל כלכך מושלם והאנשים שלנו כלכך מושלמים - מכל האירוע הזה אפשר לציין רק דבר אחד, ענף הפרחים הצליח בענק, מבחינתם הם מוכנים לעשות משלוח חינם לכל תומכי דעא"ש העיקר שיחטפו, יהרגו ויחסלו כל שבוע, זה בהחלט מעורר את הענף הזה מתרדמת.

הו לא, זה רק חלק קטן מהעניין.

אתה משתמש באיזה טיעון איש-קש מטופש, ולא ברור לי למה. אנחנו מדברים פה על מקרה ספציפי של תגובת כוחות ביטחון לאירוע פח"ע, ואתה מתחיל לקשקש על אושר וגן-עדן. זה לא רציני.
&nbsp
לגבי ענף הפרחים, שווה לציין שגם בישראל מניחים פרחים על קברים וגם באתרי פיגועים. כך שגם מגדלי הפרחים הישראליים, לפי ההיגיון שלך, שמחים מאד על פיגועים וכולם תומכי חמאס והג'יהאד האיסלאמי. נכון או לא נכון? יפה שאתה מלכלך ככה על אנשים שעובדים קשה.

למעלה