לפי ההיגיון הזה,
שלפיו "נתנו לך לעשות פה תואר עכשיו אתה שבוי שלהם לנצח", אז אני שבוי של ישראל פי שניים, כי בישראל עשיתי שני תארים....

נמשיך:
- "כשאתה אומר האדם התעייף, מה עם המשטרה מה הם רובוטים?"
על חילופי משמרות שמעת? המתבצר לא יכול להגיד "אני עושה הפסקה דקה, תחזיקו לי את הרובה עד שאני חוזר". לעומת זאת, שוטרים יש יותר מאחד! אפילו יותר מעשרה! אחד מתעייף, אחר בא להחליף אותו! זו, אגב, טכניקה ידועה בכוחות ביטחון בעולם. היינו עושים את זה הרבה כשהייתי בכוחות הביטחון בישראל. אני מבין שלך היא לא מוכרת. זה מסביר לא מעט.

"בנוגע לווקסן המחבלים שלטו בטריטוריה, לא היה מידע לצה"ל מה הם מצפים לראות בפנים ואף על פי כן, הלכו ויצרו מהלך התקפי, למה? כי כשאתה מגיב אתה שבוי של התוקף!!! הוא יחליט על הצעד הבא, ההנחה הטפשית הזו שהוא ימות מעייפות היא נחמדה אבל במציאות היא לא ממש עבדה נכון?"
אכן, במקרה של וקסמן היא באמת לא עבדה. גם נחשון וקסמן נהרג, וגם קצין מהכוח התוקף. אם אתה נדרש ל"מציאות", אז במבחן התוצאה, היה עדיף למטכ"ל שהיו עומדים שם בחוץ כמו אהבלים חודשיים. היה יוצא להם יותר טוב.
בוא נאמר כך: אם משווים את וקסמן לסידני, אז במקרה של וקסמן החוטפים הרגו 100% מהחטופים שלהם, וגם אחד נוסף מהכוח המסתער. ביחד שניים. במקרה של סידני, המתבצר הרג בערך 10% מהחטופים - וגם זה יצא שניים, אבל מתוך "פול" גדול הרבה יותר. אני לא זה שהעלה את המקרה של וקסמן לדיון פה, אבל אם כבר מדברים עליו, אז ישראל לא יוצאת מי-יודע-מה טוב מההשוואה.

- "עכשיו אתה שפוט של אוסטרליה וזה בסדר, מותר לבן אדם להיות תחת מעטה כבד של שכנועים עצמאיים שהוא הגיע לגן עדן "
כנראה שנגמר לך מה להגיד אם אתה מתחיל בטיעונים של "אתה שפוט" ו"אתה לא יודע מה אתה מדבר". בינתיים נראה שאתה לא מביא שום טענה עובדתית פרט לחזרה אוטומטית על הקונספציה הבטחונית הישראלית.

- "למרות שהוא לא ממש ל"ו צדיקים"
מנין אתה יודע שאני לא מל"ו צדיקים? אולי אני כן? אני אדם נחמד מאד.

- "איך בדיוק בן אדם מתעייף בבית קפה - יש המון קפה
"
תודה לך על בדיחתך. הבדיחה הועברה לטיפול הגורמים המתאימים.

- "עובדה אף אחד לא הביא לו דגל של דעא"ש"
כאפשרות אחת מרבות אחרות, אולי פשוט לא היה להם דגל של דעא"ש. נסה למצוא דגל של דעא"ש באמצע סידני - זה לא עניין קל. לא מוכרים אותם בחנויות לתיירים.

לסיכום: אני עדיין לא רואה איפה כוחות הביטחון האוסטרליים טעו טעות כל כך מרה שכוחות ביטחון ישראליים לא היו עושים. אני עוד פחות רואה צידוק כלשהו לטענות שלך נגד הטיפול שלהם באירוע. כל הדברים שאמרת הם או לא נכונים, או לא מבוססים, או לא מצחיקים.