נאמנות על תנאי

THE WIZARD 55

New member
נאמנות על תנאי

במלחמת השחרור נלחמו הדרוזים נגד ישראל. והקרבות עמם, ברמת יוחנן למשל, היו מן הקשים והקטלניים ביותר. ואולם, כשנוכחו שהלא ייאמן מתרחש והמדינה הצעירה מנצחת את חמש המדינות שפלשו אליה ואת הערבים המקומיים גם יחד, הם העבירו את נאמנותם, על פי נורמות ההישרדות הדרוזיות, ליהודים ובשלהי המלחמה אף נלחמו עמנו כתף אל כתף. כשישראל כבשה את רמת הגולן, ובמיוחד לאחר שהחלה בה התיישבות יהודית, הסיקו הדרוזים היושבים בגולן שישראל לעולם לא תעזוב את הרמה. הם החליטו, כאחיהם בישראל 19 שנה קודם לכן, לכרות עמנו ברית. ונכבדיהם, רבים זוכרים זאת, ביקשו לקבל תעודות זהות ישראליות. אך כעבור שנים לא רבות קלטה אנטנת ההישרדות שלהם שידורים שפירושם חד משמעי: ישראל מוכנה לרדת מהגולן. החשש שהסורים יסגרו חשבון עם אלה שקשרו את גורלם עם ישראל הביא, שוב, למהפך בנאמנות - ולהפגנות ההזדהות הגדולות, לפעמים האלימות, עם סוריה נושא מאוד רגיש, בפרט לאור העובדה שהדרוזים לא יאהבו את הכתבה הזאת והשאלות שאשאל מאוד מאוד רגישות אני תמיד שומעת טענות כלפי המוסלמים והנוצרים שהם יחברו לאוייב בשעת מלחמה והחשש מהם הוא גדול..ואני קראתי את הכתבה, ועלו בי תהיות, האם אתם לא חוששים שמא הדרוזים יקומו ויכרתו ברית עם האויב של המדינה.. ביום מן הימים כשיראה להם שישראל עומדת להפסיד? איך מצטיירת בעינכם העידה הדרוזית?.. מה שונה האוכ' הדרוזית מהאוכ' המוסלמית, או הנוצרית? שיהיה לכולם יום טוב...

dragon74

New member
שאלות קשות

במבט כללי, ככה מבחוץ הייתי אומר שדרוזים מצטיירים נאמנים יותר, בגלל כמה סיבות: - שירותם בצבא - העובדה שהם נלחמו איתנו, לא רק במלחמת השחרור אלא בעצם בכל מלחמה מאז - העובדה שאין סימפטיה בין המוסלמים לדרוזים, בין השאר בגלל שתי הסיבות הראשונות לגבי החלפת נאמנות - מי יודע ?

THE WIZARD 55

New member
לא היית מעדיף חבר שתדע שאומר לך את האמת

בפנים...גם היא קשה, מאשר שתדע שהנאמנות שלו מבוססת רק ע"פ אינטרס שלו... ושוב, השאלות שלי מתבססות על הכתבה, ולא מביעות את דיעותיי..

dragon74

New member
ברור שכן

אבל נאמנות לנצח בין עמים זה לא משהו שהיה קיים בעולם. אולי רק השוויצרים נאמנים לנייטרליות שלהם (ולכסף, כמובן).

KingTino

New member
מה שכן

שכל מה שעושים הדרוזים המדינה היא זו שאשמה בזה הדרוזים לקחו את זה כלגטמציה שיעשו מה שבא להם, אפילו אם יכו בשוטרים ויתפרעו המדינה לא תעשה להם כלום כי הם משרתים את המדינה והם בצה"ל זה טעות אינוש שהמדינה נתנה להם לחוש את התחושה הזו, המדינה עוד נתנה להם יד חופשית לעשות מה שעולה על רוחם, זה שהתפרעו לפני שלוש שנים בכפר מע'אר והם נכנסו חזק בנוצרים ושרפו עסקים ודירות ובתים והיכו נוצרים, על שמועה שקרית שנוצרים, פרסמו תמונות של דרוזיות בעירום אבל כאן המדינה היתה אמורה להכות אותם ביד קשה , ולא לעמוד איתם ולאכול בקלאוות כמו שרואים בתמונות לכן הדורזים עלו על עץ גבוה מאוד שהכל ותר לה, המדינה בשלה את הדייסה שתאכל אותה אני לא אתפלא אים איזה יום חייל דרוזי ישלוף נשק וירא בשוטרים שיבואו יעצרו אותו"כי מותר להם הכל לא?"

המגזר שלך עושה את כל הדברים שרשמת

המגזר שלך עושה את אותם דברים שאת רשמת גם ללא מתן שירות צבאי יחי ההבדל הקטן יש לכם עוד הרבה מה ללמוד מהדרוזים שהם אחינו ואילו אתם אוייבנו

KingTino

New member
תראה לי

נוצרי אחד שהתפרע כמו הדורזים או פגע בכוחות המשטרה , אחרי זה דבר על המגזר שלי

אני אביא לך דוגמא אחת והכי טובה

השם עזמי בשארה מוכר לך? בגד במדינת ישראל וברח כמו כלב המעשה שלו גרוע פי מליון מההתפרעות שהיתה שלשום מספיק טוב בשבילך?

הדרוזים הוכיחו אין ספור את הנאמנות שלהם למדינ

הדרוזים הוכילו אין ספור את הנאמנות שלהם למדינת ישראל הם בניגוד אליכם לא עמדו על הגגות וקראו לסאדם להפציץ את תל אביב הם בניגוד אליכם לא הכניסו לתוך שטח ישראל מחבלים והחביאו אותם מפני כוחות הביטחוןהם בניגוד אליכם לא אספו מידע על מקומות פיגוע הם בניגוד אליכם לא הביאו אותם למקום הפיגוע הם בניגוד אליכם התגייסו במלחמת לבנון השניה ועזרו לנו להילחם אל מול מחבלי החיזבאלה ואילו אתם עודדתם את נסראלה וראיתם בו גיבור שהכה בצהל ומדינת ישראל הם אל האשימו את ישראל שפתחה במלחמת לבנון השניה הם לא אמרו שישראל עשו פשעי מלחמה הם לא קוראים למחבלים הפלסטינים לוחמי חופש הם לא גייס 5 כמוכם הבנת את ההבדל? מבחינתו הם האחים שלנו

KingTino

New member
כל הכבוד על מה שאמרת מעריך את זה

אם הדרוזים עדו את כל הדברים האללה אבל קח בחשבון, שברגע האמת הדרוזים הופכים את עורם ומכנסים לכם כזה עמוק , שאתם לא יודעים איך לצאת ממנו פקעין זו דוגמה דיי טובה לא?

כאילו שאתם לא נהגתם כך נגד כוחות הביטחון

שכאילו שהמגזר שלך לא פעל כך נגד כוחות הביטחון אין ספור פעמים כדי להרוס בית אחד אצלכם שנבנה בצורה לא חוקית צריך להביא 4 חטיבות כדי להרוס אותו אתה לא תצליח לשנות את דעותיי על אחיי הדרוזים הם האחים שלנו ואתם האוייבים שלנו

junior gong

New member
אל תעצבן אותי

כל המדינה הזאת מתקיימת מתרומות של נוצרים מחו"ל, הגב שלכם זה אמריקה, חצי מהרוסים שכאן הם נוצרים, יש בתי כנסת אצלכם שנבנו מתרומות של נוצרים, עמותות שנותנות מחסה לנזקקים נבנו מתרומות של נוצרים, ואל תבקש ממני להביא הוכחות, אין לי זמן לזה, תחפש ברשת בגוגל מה נוצרים תורמים למדינה הזאת מבחינה כלכלית . דרוזים מתגייסים כי זה נכפה עליהם, תן להם את זכות הבחירה אם להתנדב או לא, ותראה מה יהיה, מה שבטוח שאתה תפסיק להגיד " אחיי הדרוזים "

junior gong

New member
חחחחחחחח למה נחסם חולה הנפש?

מסכים איתך לגבי מה שרשמת תאמין או לא ========================================== נשלח על ידי: junior gong אל: חולה נפש לשמור מרח תאריך: 01/11/2007 17:34:12 חחחחח חסמו אותך? ינעל טיזק דווקא אתה חביב ביותר, אני אנסה לדבר עם מוחה שישחרר חסימה. אני לא מגן על אף אחד, לכולם יש את הצד הטוב ואת הרע, גם לנוצרים גם ליהודים גם לדרוזים וגם למוסלמים, תלוי מה אתה מחפש אצל כל עם, אם תחפש את הצד הטוב תמצא, אם תחפש את הרע, גם תמצא. ========================================== נשלח על ידי: חולה נפש לשמור מרח : חסמו אותי בפורום אז אני אגיב לך כאן אל: junior gong תאריך: 01/11/2007 17:29:14 נכון שהמדינה הזו מתקיימת בזכות עזרתם של נוצרים מחול אבל אתם לא נוצרים מחול אתם ערבים פלסטינים נוצרים שחיים בישראל מה תרמתם למדינה ואל תנפנף יותר מידי בעזרתם של הנוצרים בעולם למדינת ישראל להזכיר לך איך העולם הנוצרי טבח ורצח 6 מליון יהודים רק בגלל היותם יהודים? ==========================================

THE WIZARD 55

New member
זאת כבר פעם שניה שנחסם..../images/Emo6.gif

מוחמד, עכשיו עם מי נשתעשע?

aviadbarel

New member
כי הנקודה היחידה אותה הוא מעלה כאן זה

שהוא שונא ערבים ושהם האויב. הוא לא מנסה לייצר דיון, ואת רמת הדיון הוא מוריד לרמה לא ראויה. לכן הוא נחסם, כי הוא פשוט עוסק בלהפיץ כעס ומרמור במקום לנסות להבין פערים ולגשר עליהם. שלום שלום ושלא יבוא גם בחלום...

למעלה