נבואות קטנות

Bassman

New member
נבואות קטנות

קרה לכם פעם שידעתם שמשהו יקרה למרות שאין לכם מושג איך? לא ניחשתם... ידעתם! כל הזמן קורה לי... אמא שלי למשל ביקשה עזרה בלעשות מסגרת בוורד ואני ידעתי שהמסגרת היא של שמש... ויש איזה 40 מסגרות... פשוט ידעתי... WEIRD

IC4

New member
קורה אך לצערי כמעט ולא

אני יכול עכשיו למשל להיזכר במקרה שניסיתי להיזכר איך הולך השיר הבא שהיה בווינאמפ (משפט לא נכון מבחינה תחבירית, אבל נכון מבחינה מציאותית) ואני יודע שלרדסטורם היו גם מקרים שכאלה funny isnt it ? at least fun אגב השיר היה third eye blind - darkness

lin23

New member
השאלה הידועה ...

אם אנחנו זוכרים את העבר, למה אנחנו לא זוכרים את העתיד?

חזיר בר

New member
כי הוא לא היה?

פשוט נשמע הגיוני. זה כמו לשאול אם אנחנו הורגים למה אנחנו לא יכולים להחזיר לחיים

TomerZimmermann

New member
צודק אבל

השאלה שהיא שאלה לא הייתה השאלה הנכונה. בעצם, היא הייתה נכונה אבל היא צריכה לבוא עם הסבר. יש תיאוריה מוזרה שכזאת שטוענת שהכל כבר קרה. העבר, הווה ועתיד זה הכל אותו דבר ומתרחש באותו זמן בדיוק. בעצם, זה הכל קרה כבר מזמן, היקום נוצר, נבנה, נהרס וחוזר חלילה. הסיבה שבני אדם לא רואים את זה ככה היא המוח הפרימטיבי שלנו שלא מסוגל לעבד יותר מדי מידע בבת אחת ולכן אנחנו לא מסוגלים להבין את זה. כפתרון, המח האנושי המציא את הזמן ואנחנו זוכרים רק את מה שקרה בזמן שהיינו פה. אם התיאוריה הזאת נכונה אז למעשה כל אדם אמור לזכור כל מה שקרה לפני שהוא נולד ואחרי שהוא מת כי הכל זה בעצם עכשיו. מובן? (מקווה שאתם עונים "לא"). ברור שלא. זאת תיאוריה מוזרה מטומטמת וחסרת כל הגיון. מאיפה אני מכיר את השטות הזאת אתם שואלים? אין לי מושג, קראתי את זה פעם באינטרנט איפשהו. סתם תיאוריה מוזרה מפגרת לא מציאותית (ועוד אלפי שמות תואר).

IC4

New member
איך לעזאזל אתה יכול לאהוב תיאוריה

שכזאת היא נוגדת את כל אמונתנו !
ואני מתכוון כמובן לאלוהי המאטריקס הזועמים שבתורתם נאמר אחרת. ככתוב: do u believe in fate, jesus? no, jehovah why not jesus ? cause i dont like the idea that im not in control of my life, jehovah אגב לכל מאמיני יהוה שמתנגדים לרישום מפורש של שמו, אני מצטער אם אתם נפגעים מזה למרות שזה לא קשור אליכם כי אני זה שכתבתי את זה ואני הוא זה שיישא בתוצאות, ויהוה יותר מדי גבר בשביל להצטרך להומואים בהכחשה שיגנו על שמו. הרי איך אפשר לתפוס שהכל כבר קיים? זה כמו לצלם אותך בטלויזיה ב LIVE כשאתה מודע לזה ולראות את עצמך בטלויזיה. כל תנועה שאתה תעשה - יראו בטלויזיה, ובעצם אתה קובע את מה שיקרה ע"י כל תנועה שתעשה. אף אחד לא אומר לך מה אתה תעשה NEXT. אתה קובע מה יקרה. (אגב לא יודע איך נכנס הקטע של הטלויזיה לכאן, אין לי מושג בגרוש. פתאום נזכרתי בקטע הנהדר ב SPACEBALLS שהם מכניסים את הסרט כדי לראות מה יקרה בו
) תאר לעצמך שאתה מתאבד רק כדי לבדוק אם אכן העתיד היה שאתה תתאבד כדי לבדוק זאת. אני , כמו ישו , מתעב את הרעיון של "הכל קבוע מראש" כי הוא שולל לדעתי את כל החיים. את הטוב ואת הרע כאחד. --- god?? he´s the biggest bitch of ´em all!

TomerZimmermann

New member
מה הקשר?

אף אחד לא דיבר על גורל. אף אחד לא דיבר על זה שהכל קבוע מראש. אם נשתמש בדימוי (המוזר) שלך על הטלויזיה אז, סך הכל אמרתי שהכל כבר קרה וצולם ועכשיו אנחנו רואים את זה בוידאו. אף אחד לא אומר שהיה לסרט הזה תסריט. הכל היה אלתור אחד גדול. הבנת?

nights

New member
איך אפשר לחיות עם אמונה כזו?../images/Emo29.gif

זו אמונה ככל האמונות אבל אני הייתי מאוד מתוסכל אם הייתי גם מהמאמינים בה. שמישהו יקבע לי את הגורל? I don´t think so

IC4

New member
צומר , אתה אמרת שהעתיד כבר קיים

[בטעות רשמתי עם "צ" אבל זה התחבב עליי אז השארתי] אתה אמרת שבעצם העתיד הוא משהו שכבר קיים, ושאמורה להיות דרך שאיננו מודעים אליה לראות אותו. אז לא הבנתי איך משהו שכבר קרה מזמן הוא אילתור. אבל אני איכשהו חצי מבין חצי מבולבל... ההיגיון שלי החליט לעשות הפסקת צהריים.

TomerZimmermann

New member
אני אנסה להסביר יותר טוב

אין כזה דבר זמן. הכל קרה כבר. כל אחד מאיתנו מת ונולד. במהלך חיינו עשינו מה שרצינו. כל זה קרה בבת אחת. מכיוון שאנחנו לא מסוגלים להתמודד עם דבר שכזה, אנחנו רואים את הכל כאילו הוא קורה לאט מאד. מובן יותר? אני מקווה. מה זאת אומרת לא הבנת איך משהו שקרה הוא אילתור? תדמיין שאני בא אלייך עם מצלמת וידאו ואתה מאתלר קטע ואני מצלם אותו. אח"כ אנחנו הולכים ורואים אותו בוידאו.

IC4

New member
אהה

אני מדמין את עצמי בתינוק NEWBORN לפני שהוא גדל על תפיסת הזמן והשעון פשוט חי בלי לדעת על מונח שנקרא "זמן" נחמד כל הקטע הזה

TerminalFrost

New member
אם אין דבר כזה - אין דבר כזה מהר

כי מהירות היא יחסית לפרק זמן. ככה שאם הכל קרה בבת אחת ואין דבר כזה, אז לא יכול להיות שאנחנו חווים את חיינו לאט יותר מהתרחשות האירועים. יש דבר כזה זמן, אבל הוא מושג מופשט, הוא לא קיים באמת הוא קיים רק בהתייחסות לאירועים שקרו. ז"א הזמן קיים רק כשאנחנו מודדים מרחק בין שני אירועים, וזהו אז מי שאומר שהזמן הוא אינסופי, פשוט טועה. מכוון שעל הזמן אתה לא יכול להגיד שהוא אינסופי, כי אתה לא יכול להתייחס לאינסוף כאל אירוע שקרה. (זה כמו להציב מספר שהוא שבר במשתנה INTEGER, התכנה תיפול, ואם רוצים הסבר לילדים, אז זה כמו לנסות להכניס קובייה לחור עגול)

חזיר בר

New member
זה כמו שלפעמים אני חושב

אם חיים של זבוב (שחי איזה שבוע) נראים לו ממש קצרים או שהם מתארכים ונראים לו ארוכים בדיוק כמו שלנו.

TomerZimmermann

New member
לא אמרתי שיש כזה דבר "מהר"

אמרתי שהכל קרה בבת אחת. אבל אנחנו חשים את זה כאילו זה קורה בקצב מסויים אותו הגדרתי כלאט.

TerminalFrost

New member
נשמע קצת לא הגיוני

שיש דברים שקורים בבת-אחת באותו זמן לאותו חומר באותו מרחב.... לדעתי אנחנו חיים את הזמן במהירות מסויימת, למשל זבובים חיים את החיים במהירות הרבה יותר נמוכה מאיתנו, כשאנחנו מנסים להכות בהם כשהם על השולחן הם תמיד ישיגו אותנו, אלא אם נתקרב לאט לאט ואז יחשבו שהיד שמתקרבת אליהם זזה ממש ממש לאאאט ואז כשזמן התגובה המהיר שלהם כבר לא מספיק, אפשר להרוג אותם. אבל בעיקרון, הם הרבה יותר מהירים מאיתנו כי הם חיים הרבה יותר מהר. (לדעתי זה קשור בגודל המוח שלהם. זה כמו צ´יפ של CPU כמה שהוא יותר קטן המרחקים בין הרכיבים בתוכו (CACHE, רכיב מתמטי, DMA וכו´) קטן יותר ואז זמן החישוב יורד, והרכיב מהיר יותר. ככה גם במוח של הזבוב) אז אנחנו, עם המוח הענק שלנו, איטיים, ובגלל זה מוגבלים יחסית. טוב סטינו מהדיון. (אבל היה מעניין לא?) בעיקרון, ככה אני חושב, אנחנו חיים את חיינו ואז מתים. וליצורים שחיים 10000 שנה, החיים שלנו הם כהרף עיין, אבל אנחנו חושבים שהם ארוכים ומשתרכים. (והם בעצם לא. לא? לפחות ככה נראה לי.)

TomerZimmermann

New member
לא בדיוק

אני לא יכול לדעת בוודאות על תפיסת הזמן של הזבוב, אבל אני יודע שלא זאת הסיבה שהם מהירים מאיתנו. למעשה הם בכלל לא מהירים יותר. העין של הזבוב מחולקת לכמה (לא זוכר את המספר) קטעים מעגליים קמורים (כמו מראות). כתוצאה מכך יש להם תפיסת עומק ומרחק הרבה יותר טובה מלנו. כשאנחנו מזיזים את ידינו לכיוונם, כבר מהתזוזה הראשונה הם מבחינים בכך ולכן רואים את זה *כאילו* אנחנו מזיזים את היד לאט יותר. רק כדאי להסביר איך דברים כאלה עובדים (גם אצלנו) הנה דוגמא: דמיין לעצמך שזורקים לכיוונך כדור זריקה שטוחה (מקבילה לקרקע). יהיה לך קל מאד לנחש לאיפה יגיע הכדור ולכן קל לתפוס אותו. עכשיו דמיין שזורקים את אותה כדור אבל זריקה קשתית (לכיוונך ולמעלה). יהיה לך הרבה יותר קשה לדעת לאיפה הכדור יגיע. כל זה נובע מסיבה פשוטה, תפיסת מרחק ועומק. אנשים עם עין אחת אין להם את זה בכלל, אנשים עם שתי עיניים יש להם את זה במידה סבירה, יצורים על מעל 50 זוגות עיניים .... הבנת את הרעיון....

TerminalFrost

New member
אתה מוכיח את הנקודה שלי

בגלל שלא משנה למה הם חושבים יותר מהר - הם פשוט יותר מהירים מאיתנו, אז תחושת הזמן שלהם אחרת. אבל בעיקרון זה אותו זמן למשל היית לוקח מוח אדם ומקרב את החלק שאחרי על פענוח תמונה הברה יותר קרוב לעיניים עצמן (ואז העצבים המעבירים את המידע היו מתקצרים), אז היינו מפענחים את התמונות יותר מהר, וזמן התגובה שלנו היה יותר מהיר, ופשוט היינו יותר מהירים בקשר עין יד... או משהו

TomerZimmermann

New member
ממש לא

אל תמציא דברים בגלל שזה מתאים לתיאוריה שלך. הם יותר מהירים מאיתנו (לא בהרבה) אבל זה לא אומר שתחושת הזמן שלהם יותר מהירה. אתה רוצה להגיד לי שכל בן אדם חש את הזמן בצורה שונה על פי מהירותו? לא! הזמן שלוקח ל"מידע" לעבור מחלק לחלק במח הוא חסר משמעות.

למעלה