ג׳ובאני טרופי- נציג האינדי רוק ,נפוליטני מוערך מאוד בצרפת ,האאוטסיידר האמיתי של הסנרמו הזה. השיר שלו מספר סיפור. סיפור אהבה עם צלילים מעודנים מאד.הוא לא מתמקד בפזמון הקל אלא עושה משהו אחר, ג'ובאני מביא הצהרת אהבה חתומה גם על ידי פסיפיקו וניקולו קונטסה (I Cani), כמו גם על ידי מרקו בוצ'לי וג'ובאני פאלוטי המהימנים. הקטע הכי מסובך בפסטיבל, הוא מורכב ולא מיידי. אבל טרופי עם העט האינטנסיבי שלו - יחד עם עוד ארבעה כותבים - מספר תמונה, סרט, דיאלוג של אהבה. שיר קלאסי. השיר מתחיל בגיטרה ,השיר נועז ומורכב במונחים מדדים של מבנה וללחן שנראה כאילו נותר תלוי, כמעט קולנועי, מדוקלם במידה רבה כקריאה, למעט הפזמון הקליט יותר. היצירה יפה, אבל היא לא עשויה לרצות את כולם וצריך יותר מהאזנה אחת.השיר שלו מאוד מעודן וכנראה 'גבוה' מדי עבור הקהל של סן רמו
המנגינה מאוד יפה וזה יהיה מעניין לשמוע אותה עם התזמורת. שיר שבא מהקרביים.כמובן שהוא מקבל ציונים גבוהים מאד והוא יתחרה על פרס המבקרים בעיקר מול מאסימו רניירי.
״כשפגשתי אותך לראשונה
בארוחת ערב עם זרים בבר בטורינו
בלי לחשוב, אינסטינקטיבית,
הסתכלתי על היד שלך
כדי לראות אם את נשואה״
״אהובתי, כדי לחיות אנחנו עושים אלף דברים מטופשים. את יודעת, כדי לשרוד אנחנו מפשטים כמה שאנחנו יכולים, אבל מה פשוט?״
טנטאי-האחרון מאלו שבאו מהג׳ובאני לפני חודש,
אלקטרו-פופ שמדבר על אהבה, על זוג צעיר, הומור אך השיר מבולגן.אין אחידות דעים לגבי השיר חלק אהבו מאד וחלק ממש תיעבו, אולי משום שהשיר מדבר על מערכת יחסים סותרת. הוא נקרא ׳סקס מזדמן׳ חלק אמרו שהוא אחד מהשירים המעניינים ביותר של הפסטיבל אך אחת מהעיתונאיות רשמה ׳אנחנו עדיין לא יודעים מה השיר הכי טוב של השנה. מצד שני, את הגרוע מכל מצאנו כבר׳
אחר רשם ׳פזמון חזק, אכן היצירה כולה חזקה בסך הכל׳ . חלק חשבו שהשיר מצחיק וחלק סברו שהוא רברבן.
״מותק, תחזרי אליי ותניחי את האקדח הזה".
״וצאי לים הפתוח, בואי נמצא בית ולעולם לא נסיים שוב בסקס מזדמן. אבל אני יודע שעוד שנה מהיום, או יום אחד, עדיין לא אצליח להבין מה את צריכה".
אנה מנה-הזמרת והשחקנית הספרדית לא קוטעת את השותפות האמנותית המוצלחת עם רוקו האנט ופדריקה אבטה( פעם שלישית שלה בפסטיבל השנה), ומוציאה עוד שיר שמדיף ריח של קיץ דיסקו לטיני בשיא הקיץ שמתנגן בחושניות עם אקורדיון
אנה מדברת על אמריקה הלטינית, על קובה ליברה, על "לילות לטיניים", יש אהבה, הבולרו, הירח והכוכבים.
״ בבוא הלילה, הוא אוהב אותי לא אוהב אותי
פרח אמריקה הלטינית
קובה ליברה,אהבה״
״לא חיפשתי
ילד רחוב
ואז הסחת את דעת
מוכר לי עוד שקר".
על הנייר נראה שאליסה והצמד מחמוד ובלנקו הם בין הפייבוריטים (כנראה יותר האחרונים), בעוד שסוכנויות ההימורים מוסיפים גם את אמה (אבל השיר לא לגמרי שם) יש מצב שסנג׳ובאני יתפוס את מקומה בסופר-פיינל, אך אין לזלזל באירמה ודארגן ד'אמיקו (אי אפשר לעמוד בפני השיר שלו) ומאסימו רניירי, הטוב ביותר מבין ה"קלאסיים" והיחיד בין כולם שקיבל כמה מחיאות כפיים ביישניות בחדר העיתונאים.
Rkomi יצליח עם שירו גם לאחר Sanremo, כמו גם The Representative of Lista הם שיקבלו דחיפה בהצבעת העיתונאים בפסטיבל השאלה אם זה יספיק להם להגיע לסופרפיינל ואולי Noemi; בסך הכל יהיו מספר תוצאות טובות של שירים שיצליחו מאד ברדיו , כמו בשנה שעברה. ועל זה, לאמדאוס יש אוזן גדולה וארוכה של מישהו שנולד וגדל ברדיו.
ולמי יש לתת את הכשרון הבלתי מעורער בכך שעדכן מאוד את הפסטיבל, והביא (גם) את הכוכבים לתחרות.
הנה חמשת המובילים ע״פ ממוצע של כלל העיתונאים.
אך צריך לזכור שבשנים האחרונות כל אלו שקיבלו את מירב התשבוחות מהעיתונאים לא רק שלא ניצחו הם לא הגיעו אפילו לסופר-פיינל
דוגמאות?
2018 -רון קיבל את הציונים הגבוהים ביותר אך הגיע רק למקום הרביעי
2019- דניאל סילבסטרי הגיע למקום השישי
2020-אנסטסיו הגיע למקום ה 13 בלבד
ובשנה שעברה אלו היו ווילי פיוטה שהגיע למקום השישי וקוליפסי ודימרטינו שהגיעו למקום הרביעי.
המנגינה מאוד יפה וזה יהיה מעניין לשמוע אותה עם התזמורת. שיר שבא מהקרביים.כמובן שהוא מקבל ציונים גבוהים מאד והוא יתחרה על פרס המבקרים בעיקר מול מאסימו רניירי.
״כשפגשתי אותך לראשונה
בארוחת ערב עם זרים בבר בטורינו
בלי לחשוב, אינסטינקטיבית,
הסתכלתי על היד שלך
כדי לראות אם את נשואה״
״אהובתי, כדי לחיות אנחנו עושים אלף דברים מטופשים. את יודעת, כדי לשרוד אנחנו מפשטים כמה שאנחנו יכולים, אבל מה פשוט?״
טנטאי-האחרון מאלו שבאו מהג׳ובאני לפני חודש,
אלקטרו-פופ שמדבר על אהבה, על זוג צעיר, הומור אך השיר מבולגן.אין אחידות דעים לגבי השיר חלק אהבו מאד וחלק ממש תיעבו, אולי משום שהשיר מדבר על מערכת יחסים סותרת. הוא נקרא ׳סקס מזדמן׳ חלק אמרו שהוא אחד מהשירים המעניינים ביותר של הפסטיבל אך אחת מהעיתונאיות רשמה ׳אנחנו עדיין לא יודעים מה השיר הכי טוב של השנה. מצד שני, את הגרוע מכל מצאנו כבר׳
אחר רשם ׳פזמון חזק, אכן היצירה כולה חזקה בסך הכל׳ . חלק חשבו שהשיר מצחיק וחלק סברו שהוא רברבן.
״מותק, תחזרי אליי ותניחי את האקדח הזה".
״וצאי לים הפתוח, בואי נמצא בית ולעולם לא נסיים שוב בסקס מזדמן. אבל אני יודע שעוד שנה מהיום, או יום אחד, עדיין לא אצליח להבין מה את צריכה".
אנה מנה-הזמרת והשחקנית הספרדית לא קוטעת את השותפות האמנותית המוצלחת עם רוקו האנט ופדריקה אבטה( פעם שלישית שלה בפסטיבל השנה), ומוציאה עוד שיר שמדיף ריח של קיץ דיסקו לטיני בשיא הקיץ שמתנגן בחושניות עם אקורדיון
אנה מדברת על אמריקה הלטינית, על קובה ליברה, על "לילות לטיניים", יש אהבה, הבולרו, הירח והכוכבים.
״ בבוא הלילה, הוא אוהב אותי לא אוהב אותי
פרח אמריקה הלטינית
קובה ליברה,אהבה״
״לא חיפשתי
ילד רחוב
ואז הסחת את דעת
מוכר לי עוד שקר".
על הנייר נראה שאליסה והצמד מחמוד ובלנקו הם בין הפייבוריטים (כנראה יותר האחרונים), בעוד שסוכנויות ההימורים מוסיפים גם את אמה (אבל השיר לא לגמרי שם) יש מצב שסנג׳ובאני יתפוס את מקומה בסופר-פיינל, אך אין לזלזל באירמה ודארגן ד'אמיקו (אי אפשר לעמוד בפני השיר שלו) ומאסימו רניירי, הטוב ביותר מבין ה"קלאסיים" והיחיד בין כולם שקיבל כמה מחיאות כפיים ביישניות בחדר העיתונאים.
Rkomi יצליח עם שירו גם לאחר Sanremo, כמו גם The Representative of Lista הם שיקבלו דחיפה בהצבעת העיתונאים בפסטיבל השאלה אם זה יספיק להם להגיע לסופרפיינל ואולי Noemi; בסך הכל יהיו מספר תוצאות טובות של שירים שיצליחו מאד ברדיו , כמו בשנה שעברה. ועל זה, לאמדאוס יש אוזן גדולה וארוכה של מישהו שנולד וגדל ברדיו.
ולמי יש לתת את הכשרון הבלתי מעורער בכך שעדכן מאוד את הפסטיבל, והביא (גם) את הכוכבים לתחרות.
הנה חמשת המובילים ע״פ ממוצע של כלל העיתונאים.
Italy: The first ratings of the journalists for the songs of Sanremo 2022! - Eurovision News | Music | Fun
A few hours ago, the well-established reviews of accredited journalists came to light, who are the first to listen to the entries of Sanremo every year and rate them. As usual, this year too, the Sanremo festival will offer us a variety of genres, from ballads to rock, rap and disco rhythms...
eurovisionfun.com
דוגמאות?
2018 -רון קיבל את הציונים הגבוהים ביותר אך הגיע רק למקום הרביעי
2019- דניאל סילבסטרי הגיע למקום השישי
2020-אנסטסיו הגיע למקום ה 13 בלבד
ובשנה שעברה אלו היו ווילי פיוטה שהגיע למקום השישי וקוליפסי ודימרטינו שהגיעו למקום הרביעי.
נערך לאחרונה ב: