נבנה מטוס גדול יותר מA380!

Shayks

New member
נבנה מטוס גדול יותר מA380!

סתם, סתם.
רציתי לדעת אם בכל היסטוריית התעופה, הH-4 היה הגדול ביותר?

dvir 12780

New member
אני חושב שהמטוס הכי גדול כיום הוא:

אני חושב שהמטוס הכי גדול כיום הוא האנטונוב-225. אבל אני לא בטוח

Shayks

New member
חוששתני שאתה טועה.

מהשוואה קלה של הנתונים של השניים, לאנטונוב אורך 275 רגל, לעומת 218 רגל של האווז. כאן הוא ניצח. לאווז גובה 79 רגל לעומת 59 רגל של האנטונוב. (24 מטר לעומת 18 מטר) לאווז מוטת כנפיים 318 רגל (כמעט 100 מטר!) לעומת 290 רגל - הבדל זניח, אבל האווז של יוז ניצח כאן. עוד מתמודדים?

רק דבר אחד שכחתם

האווז לא הצליח להתרומם מעל השפעת הקרקע אז אני לא יודע אם אפשר להשוות אותו למטוסים אחרים

MrHankeY

New member
אאהההה שי באמת!

לא זורקים ככה טופיקים כאלה בפורום כזה

eagle701

New member
האווז של יוז הוא המטוס הגדול ביותר

שהיא פעם טס הA380 עדין לא טס לכן לא זכה בתואר הזה

dvir 12780

New member
../images/Emo92.gifשאלה

יש כיום מוזיאון- בארה"ב או באירופה- שהH-4 נמצא בו?

eagle701

New member
הוא אמור להיות במוזאון תעופה בארה"ב

איזה אני לא זוכר:| נראה לי בניו יורק

באורגון

לפני כ 10 שנים קראתי כתבה על כך שעומדים לפרק אותו, כי לא היה כסף ומקום לשמור אותו, ועד עכשיו חשבתי שזה מה שקרה ובעקבות השאלה הנוכחית, בדקתי וגיליתי לשמחתי כי הוא לא פורק וניתן לראותו היום ב Evergreen Aviation Museum in McMinnville, Oregon יותר פירוט ראו כאן

שימו לב להנרי ג'יי קייזר

שמוזכר בכתבה. הוא זה שהקים ביחד עם אפריים אילין את מפעל הרכבת הרכב בחיפה שנקרא "קייזר פרייזר לישראל". אחת המכוניות הראשונות שהורכבו כאן היתה "הנרי ג'יי" הקרויה על שם קייזר.המפעל נקרא לאחר מכן "קייזר אילין".(מפעל האם בארה"ב היה הכישלון העסקי הכי גדול של קייזר ופעל בין השנים 1946 ו-1955) התרומה העיקרית של הנרי קייזר היתה יכולתו לייצר אניות משא מטיפוס אחיד בפס ייצור. היכולת הזאת אפשרה לארה"ב לאזן את האבידות הכבדות מידי הצוללות הגרמניות. האניות שפיתח קייזר נקראו "ליברטי".

RAZ BAGG

New member
Evergreen Aviation Museum

מוזאון מעניין שנמצא שעה נסיעה דרום מערבית לפורטלנד מומלץ למי שעובר באזור.

RAZ BAGG

New member
המטוס המדובר

במוזיאון מוצגים עוד מספר רב של מטוסים (ספיטפייר,מוסטאנג, ME 109 ,SR-71 וכו") כולם חונים תחת כנפיו הארוכות של ה-GOOSE.

יש עוד מטוס

אני לא יודע אם הוא הענק ביותר אבל הוא ממש עצום יש כאלה רק 5 של איירבאס.. קוראים לו ה"בלוגה" ויצא לי לעמוד מתחת להגה גובה שלו באושקוש

למעלה