נגטיבים - מה נהוג

dorlim

New member
נגטיבים - מה נהוג../images/Emo35.gif

כמעט כל הצלמים אומרים שהנגטיבים נשארים אצלנו - לא ברור לנו אם כל הנגטיבים נשארים שלנו או רק הנגטיבים של התמונות שבחרנו. לדוגמא: בחבילה יש 250 תמונות, הם צילמו 600 ובחרנו 400. מה קורה עם ה- 200 תמונות שלא בחרנו - אצל מי הנגטיבים
ואולי זה משתנה מצלם לצלם
....

shelycat

New member
כל הנגטיבים..

לפי מה שאני יודעת כל הנגטיבים נשארים אצלכם, הרי מכל פילם יש כמה תמונות שפותחו וכמה שלא ומי ילך להפריד עכשיו, בכל אופן אנחנו קיבלנו את כל הנגטיבים של כל התמונות.

לפי ההגיון כמובן שצריך לקבל

רק את הנגטיב של מה שבחרנו, אבל באמת מי יתחיל לחתוך ולחפש את התמונות של כל זוג. אז בדרך כלל נותנים את הכל כמו שלנו נתנו

כל אחד והשיטה שלו אבל....

בשביל ההבנה הקטנה מה שסיכמתם עליו הנגטיבים שלכם 250 תמונות סוכמו צולמו 600 תמונות נלקחו 400 תמונות + נגטיבים שאר הנגטיבים הם לא שלכם (עם כל הצער) ולעניין הזה יש המון פתרונות חלקם יצירתיים וחלקם פרקטיים אבל בכול מקרה אל תתפלאו אם לא יתנו לכם את הנגטיבים של מה שאתל לא לוקחים כי אם הוא צילם 600 תמונות ואתם סגרתם על 250 תמונות אז זה יאמר לזכות הצלם/צלמת שהגדילו ראש הם ממש לא היו חייבים ואם אתם רוצים לצאת בסדר איתם כי הייתם מרוצים מהם אחרי אני בטוח שניתן לרכוש את הנגטיבים של התמונות שלא הודפסו אבל כפי שפתחתי ואמרתי כל אחד והשיטה שלו.... ביי בנתיים ובהצלחה אייל...

dorlim

New member
אז זהו, שלא כל כך...

תחשבו על זה רגע כך: אני משלם הון תועפות על כל דבר בחתונה, ובכלל זה הצלם. הסכום שאני משלם לצלמי הוידאו והסטילס בחתונה שווה ערך לכמעט שתיים וחצי משכורות שלי. (כבר אמרתי שאני, כמו כל מתמחה, מרוויח משהו באיזור המינימום). אני מזמין את הצלמים לעבוד בחתונתי, ועל כך אני משלם, כאמור, הרבה כסף. קצת מגעיל אותי, דרך אגב, שאחרי כל הסכום הזה, אני צריך לשלם המון כסף עבור כל תמונה נוספת, ויש צלמים הדורשים יותר מפי 3 ממה שזה עולה להם. כלומר, מסחטת כספים לא קטנה. ואחרי כל זה, אני לא מקבל את הפילמים? הרי עבור מה שילמתי? הצלם מקבל כסף והרבה, כדי שיבוא לצלם את החתונה, ואחרי זה הוא מביא לי רק את הנגטיבים של התמונות שפיתחתי אצלו במחיר מופרז? זו, בעיני לפחות, חוצפה ממדרגה ראשונה. כמה כבר אפשר לסחוט? אין גבול לחמדנות? הרי כבר צילמתם ופיתחתם את הפילם. קיבלתם המון כסף, ואח"כ עוד לא לתת את הפילמים כי לא שילמנו עוד? כדי שנפתח דרככם בעוד 5 ש"ח לכל תמונה (במקרה הטוב!!!)? זה נראה לי משהו שאני לא אתפשר עליו, למרות דעתכם המלומדת... בכל מקרה, תודה לכולם על התשובות!!!

*שיר

New member
../images/Emo45.gif אני מסכימה עם כל מילה../images/Emo70.gif

ואם הבעייה היא שאתם לא מקבלים סכום הוגן על התמונות הראשוניות ולכן גובים הרבה כסף על התמונות הנוספות, אז תשנו את צורת התמחור. אני מעדיפה לשלם יותר כסף באופן גלובלי ולדעת שכל החומר שלי ואצלי!

זה לא עניין של צודק או לא זה דעות.

היי דורון (אני מקווה שאתה דבק באמרה שאומרת "דעות שונות כן מכות לא"J) אני ממש מסכים אתך שחתונה שלך היא שלך ואתה עושה חשבון על כל שקל שאתה מוציא לכן אני חושב שטוב שאתה שואל את השאלות מראש וכך אתה יכול לנווט את העסקאות שאתה סוגר לפי הדרישות שלך. אין לך מה "להיגעל" מדרישותיהם השונות של אנשים זו העבודה שלהם ואתה רשאי לבחור אם לעבוד אתם או לא., אבל בתוך התימחורים השונים אל תשכח שמעורבות החלטות שונות כגון זמן ההתעסקות עם התמונות הנוספות שצריך ללכת ולהדפיס אותן (יש צלמים שלא אוהבים לתת למעבדה להדפיס את העבודה שלהם והם יושבים באותה המעבדה ועושים את זה לבד) וכך הם משקיעים יותר בכל עבודה ויש עוד דברים שנלקחים בחשבון והיות וענף החתונות הוא ענף מאוד מוזר אז אני לא חושב שצריך לקחת את זה כל כך אישי. נכון הצלם מקבל את הפריבילגיה ממך ליטול חלק בחתונה שלך (ואני באמת רואה בזה פריבילגיה) ואתה מצפה ממנו לתת לכם את האיכות והשירות והמקצועיות הכי טובים שלו אבל אני מקווה ורוצה להאמין שאין פה כל סחטנות אם הצלם כבר פיתח והדפיס את כל הסרטים הוא כבר הוציא על זה כסף ועלויות אתה לא חייב לקחת את התמונות אבל הוא חייב לנסות למכור אותן על מנת שלא יצטברו לו הפסדים בעסק, יש שיטות שונות למנוע את זה אני אתן לך דוגמא : ניתן לצלם ללא הגבלה ולפתח את הסרטים ולקבוע שמתוך העסקה נניח מתומחרות 350 תמונות והצלם צילם 20 סרטים נגיד אז אפשר להדפיס אינדקסים של כל סרט שזו למעשה גלויה שבה רואים את כל התמונות שיש בנגטיב ואז לתת לכם לבחור את התמונות שאתם רוצים שיודפסו ואז על כל סרט שלא נחשב ב-350 תמונות (שזה שווה ערך ל-10 סרטים בערך) תרכשו במחיר מוסכם מראש את כל הסרטים ואז תוכלו להדפיס את מה שאתם רוצים לבד. זה פתרון אחד פתרון שני הוא לסכם מראש על כמות מוסכמת ושיהיה מתמחר בהתאם וכך אתם תדעו בדיוק מה אתם מקבלים בלי הפתעות פתרון נוסף ניתן לקבוע על מחיר של כמות ללא הגבלה של תמונות ואז באמת כל הסרטים שלכם מראש בלי הגבלה, ודבר אחרון נראה לי תמוהה קצתJ שאני נותן עצות לסטילס בעוד שאני אוהב יותר וידאו כידוע לך ובוידאו אין דברים כאלו ודברים כאלו מראים לי כמה הסטילס הוא כאב ראש אבל לא נורא אני נהנה לתת לך עצות. אז ביי בנתיים ובהצלחה לכם באמת אייל...

אתי@

New member
באופן כללי אתה צודק

אבל מכיון שיש הרבה צלמים שמדפיסים את כל התמונות ואח"כ נותנים רק את התמונות שנבחרו + הנגטיב - אני מניחה שיש סיבה לכך. הם בטוח לא "סתם פריירים". בכל מקרה - עוד אפציה היא לפתח רק קונטקטים. הרבה יותר קל לראות התמונה יפה ואם לא עשינו פרצוף למצלמה לעומת האינדקסים...

dorlim

New member
תראה אייל...

אני לא אומר שלא מגיע לצלמים כסף. להיפך, זה אחד הדברים בחתונה שאני מוכן להוציא עליהם יותר. הבעיה היא אחרת - כשאני משלם כל כך הרבה כסף אני מצפה לקבל תמורה מלאה עבורו. (סליחה אם אני נשמע קמצן, אבל כזוג שמממן לעצמו את הכל - הלימודים, החתונה, המגורים, וכמעט את כל הדירה שנקנה, אין לנו יותר מדי כסף בחיים, ועל כן כל שקל נחשב..., ואני די בטוח שאני לא היחיד במצב הזה) כשאומרים לי שמחיר חבילה בסיסית היא X, ואח"כ צריך לשלם עבור כל דבר בנוסף - זה מרגיז. זה מרגיז כי זה לא משקף את העלויות האמיתיות של הצלם, (או כל נותן שירות אחר, כאן מדובר בצלמים אז... סליחה אייל), זו סתם עוד מסחטה כדי להוציא ממני עוד כסף. יש דברים, שכשאני מבקש, אומרים לי שזה יעלה עוד כסף, ואין לי בעיה עם זה, כי גם לצלם זה עולה יותר, הבעיה שלי היא כאשר אותו צלם, מנסה גם להרוויח מהאקסטרה הזו, למרות כל מה ששילמתי לו עוד קודם (קצת מזכיר את הסיפור שלך עם ה 15$, לא?) הרי אותו צלם כבר פיתח את הפילמים ולקח בחשבון את זה בזמן ההסכם. אז מה ההתקמצנות הזו? מדוע לא לתת אותם וזהו? מה, הוא לא קיבל מספיק כסף? ומה זו הדרישה של כל מיני צלמים לדולר וחצי לכל תמונה נוספת? (בלי מע"מ, כמובן...). אין לי בעיה לשלם, יש לי בעיה עם מה אני מקבל. אני משלם בשביל מוצר שלם, גמור, ולא כדי שאני אצטרך לשלם עוד אח"כ. ברור לי שאני ארצה עוד תמונות אח"כ, אז למה לסחוט אותי? משום מה נדמה לי שכל נותן שירותים שאני מדבר איתו, ישר מתחיל לחשוב מאיפה הוא "דופק קופה". אני משלם לאנשים כדי שיעבדו בחתונה שלי, לא כדי שיתעשרו ממנה... אייל, בן אדם, שום דבר פה לא נאמר נגדך אישית, אלא זוהי הכללה על מספר צלמים שראיתי. אין בכל האמור לעיל בכדי לפגוע בשמך הטוב, ואם השתמע מהאמור לעיל ההיפך, אני מתנצל מכל הלב. אני נהנה לשמוע את דעותיך, ואף חשוב לי לשמוע אותן. גם על המקצועיות שלך אינני מערער. שוב, מה שנאמר כאן זו הכללה על הצלמים בשוק. בכבוד רב דורון. נב: אתה לא שמעת טוב: אמרתי דעות שונות כן, מכות רק לפעמים...
סתאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאם

תשמע דורון.....

אני מסכים איתך לחלוטין שאתה חייב לדעת מראש מה אתה משלם ושלא יהיו "דלתות אחוריות" אחרי החתונה כי למעשה אתה מתכנן את התקציב שלך בהתאם. אין לי ספק, וגם אני נגד שיטות כגון אלו שבאים אח"כ ואמרים טוב עכשיו נוסיף עוד כסף כי.... ,אלה דברים שכדאי לומר לפני סיכום הדברים ולהדגיש אותם, אם נניח הזמנת 400 תמונות וצולמו נגטיבים באירוע בסך של 800 תמונות אז להבהיר לצלם שהוא צריך להדפיס לכם 400 תמונות ושאת שאר התמונות תחליטו מראש מה אתם עושים אתם ושזה יהיה ברור מראש ושלא יהיו "דלתות אחוריות" מה קורה עם הנגטיבים מה עושים אתם שבכל יהיה פתוח וכנה כבר מהתחלה. אני ממש מאמין באמת ובתמים שאתם יקיריי לימור ודורון תשכילו לסלול את הדרך הנכונה והאמיתית ביותר לכם (הרי אתם "הבלתי משוחדים..." תשאל את לימור מה זה) ואתה תגיעו ליום החתונה כמו מלכה ומלך שמתארחים בחתונה של עצמם ולא צריכים לשבור את הראש בדברים שלא קשורים לכייף. אני הראשון שמתנגד לכל המציצה הערפדית הזו שקיימת בשוק ואני יהיה הראשון להתנגד לה גם בקול **************************************************************** "דייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייי נמאסה הסחטנות תנו לעבוד בכייף ובשקט" (אתה חושב ששמעו אותי?J) ועוד הארה קטנה דורון יקירי אני ממש לא נפגע מדבריך או מדברם של אחרים אבל אני מאוד מפחד שדברי יוסלפו ויובנו שלא כהלכה ולכן אני מנסה להבהיר את דברי בצורה הטובה ביותר אני מאוד מרוצה מהדרך שבה אנו משתפים וחולקים דעות ובעיות מהותיות של זוגות צעירים ואני ממש שמח אם אני מצליח לתת ולו במעט מניסיוני לכם הצעירים שלא מכירים את התחום וחווים אותו לראשונה אני מפציר בך והכולם להמשיך כך ולקיים דיונים עיניניים ומהותיים על בעיות וגם על פתרונות, אז בהצלחה לכולם אייל... נ.ב ובקשר למכות אני מפחד ממה שלימור תעשה לי אז נדחה את המכות בבקשה.....
ביי אייל...

dorlim

New member
אין לך מה לפחד מלימור...

אני אחזיק אותה...
ואכן, כמו שציינתי קודם, ההערות שלך מועילות. לדעתי, המסקנה מכל זה היא, קודם כל, לסגור בחוזה את כל העניינים האלו, כדי שלא יהיו אי נעימויות בעתיד. מסקנה נוספת היא, לדעתי, לא להתפשר ולסגור על קבלת כל הנגטיבים ליד, גם במחיר יותר גבוה, כדי של להכנס למצב של סחטנות מאוחר יותר. אז

dorlim

New member
אין לך מה לפחד מלימור...

אני אחזיק אותה...
ואכן, כמו שציינתי קודם, ההערות שלך מועילות. לדעתי, המסקנה מכל זה היא, קודם כל, לסגור בחוזה את כל העניינים האלו, כדי שלא יהיו אי נעימויות בעתיד. מסקנה נוספת היא, לדעתי, לא להתפשר ולסגור על קבלת כל הנגטיבים ליד, גם במחיר יותר גבוה, כדי של להכנס למצב של סחטנות מאוחר יותר. תודה רבה רבה. ה"לא משוחדים..."

אתי@

New member
סתם הערה

לא רק הלקוח צריך לצ´פר את הצלם כשהוא מרוצה, גם הצלם יכול להיות פחות קטנוני לפעמים ולא לרדת לקנות. זה מתייחס לתשובה שלך לגבי הנגטיבים וגם לגבי הלקוח שהתווכח על 15$, ובכלל. תנסה להסתכל גם על הצד של הלקוח הפרייר שמשלם סכום עתק לערב אחד ומצפה ליחס פירי. אם אתה כצלם מאחר בהגשת העבודה כי היית עמוס - אתה מצפה להבנה, ואני מניחה שבד"כ אנשים מתחשבים. אז גם הלקוח מצפה לגמישות מצידך. אני כותבת את זה כי נראה לי שאתה לא כ"כ מסתכל מנקודת מבט של לקוח - אם תעשה את זה אני חושבת שיהיה יותר טוב לך וללקוח. כי כשאני מגיעה לנותן שירות (אפילו הטכנאי של המקרר) שרוצה גם את טובתי, אני מעריכה אותו הרבה יותר.

ואני שמח על הערה זו...../images/Emo6.gif

נכון אני מסכים איתך שלא צריך להיות קטנוניים ברוב המקרים.,אבל חתונה היא עניין מורכב מאוד ועניין הציפור ההדדי הוא חשוב על מנת לקבל את המוצר בצורה הטובה ביותר גם מבחינת איכות וגם מבחינת הרגשה (וזה מעמדת הלקוח). בתשובה שלי לגבי אותו לקוח שדיברתי עליו אני ממש חושב שזו הייתה חוצפה מצדו, את מכירה את המשפט נותנים לו אצבע והוא רוצה את כל היד????!!!! אז בדיוק כך זה היה, אני לא רציתי אז להיכנס לפרטים וגם עכשיו אני לא אחשוף יותר מידי פרטים (זה ביני לבינו) אבל בשביל להרחיב את הרקע על הנושא אותו חתן קיבל כבר ממני (לאחר שתי פגישות שהיו בינינו) הטבה בעלות של 200$ ואחרי ההטבה הזו עדיין מה שנשאר לו להגיד (וזה במקום להעריך את מה שקיבל) זה שהוא עדיין רוצה הנחה של 15$ את מבינה ש15$ האלה הם מה ששינו לו והוא לא זכר את ה-200$ שלפני רגע הוא קיבל?????????? אז אני באמת חושב שזו שיא החוצפה ובלי קשר למניעים שלו ובלי קשר למצב הכספי שלו זו סחטנות וניסיון למשחקי כוח שאני אישית לא מקבל לא בתור נותן שירות ובוודאי בוודאי לא בתור לקוח, ואני תמיד כשאני מבצע עיסקה אני מעמיד את עצמי בנעלי הלקוח הפוטנציאלי וכך אני לומד וכך אני גם מסתכל מנקודת מבט אחרת משלי נקודת הלקוח. ולגבי הנגטיבים אני עוד יענה לדורון בהרחבה ואת מוזמנת לקרא את ההודעה הזו גם נושא הנגטיבים שהועלה ע"י דורון הוא היה בהבדל של 400 תמונות ויותר, תראי אם היו נניח 50 או נגיד גם 100 תמונות יותר אז לא נראה לי שהיה ויכוח במיוחד אם התמונות הנוספות לא הודפסו אבל ברגע שיש כמות כזו של תמונות מעבר ולמעשה אלו תמונות שברוב המקרים הצלם נתבקש לצלם אותם במהלך האירוע והן מעצם היותם קימות הן חלק מהציפור של הצלם אולי חלק קטן אבל את לא חושבת שזה חלק שראוי לציון??? בואי אני אתן לך דוגמא אחרת נניח שעל עריכת סרט החתונה הצלם תימחר את העסקה לפי 10 שעות עריכה ואז מגיעים לעריכה ויש חומר מגניב וחבל לא להכניס לעריכה הרבה מהחומרים ואז העורך יושב לו עוד15שעות עריכה (שגם זה יכול להיחשב כחלק קטן מהציפור) שהן נניח שוות ערך ל- 600$ (40$ לשעת עריכה) אני לא חושב שמישהו יבוא ויגיד לך יש לי עוד 15 שעות נוספות תשלמו לי עליהן, כי את יכולה להגיד אני לא ביקשתי ממך את 15 השעות האלה., אבל בהסכם שיש לך עם הצלם סוכמו כמות של תמונות שלפיה מתומחרת העסקה 200, 300, 400 תמונות לא חשוב ואת התמונות האלה את כן רוצה אבל על פי אותה כמות מקורית העסקה מתומחרת ואם יש כמות גדולה יותר אז גם על זה יש תמחור לחוד לכן אם בחרתם לסכם מהתחלה שכל הנגטיבים הם שלכם כולל התמונות שלא רכשתם אז זה העניין שלכם מול הצלם אבל אל תצפי שהצלם יצלם מלכתחילה פי 2 יותר (סיכמתם על 250 תמונות ושהוא יצלם 600 תמונות) ולא ירוויח עליהן (גובהה הרווח הוא ענינכם המשותף) זו העבודה שלו ועליה הוא צריך להרוויח כמו בדיוק שאם את מוסיפה עוד 50 מנות בגן אז גם עליהן את משלמת כי הוצאו עוד מנות. ולעניין נוסף אני ממש מוחה על ההגדרה שלך לקוח פרייר אני לא אוהב את זה ואני לא רואה בלקוחות שאני עובד אתם פריירים אם זו ההרגשה שלך אז ממש חבלL אני לא חושב שזוג ביום החתונה צריך להרגיש פרייר, ואני אישית יעשה את כל מה שאני יכול בשביל למנוע את ההרגשה המגעילה הזו אצל אנשים שבסביבתי. אני מקווה שהייתי עיניני ושלא פגעתי באף אחד חלילה ואם כן אז אני מתנצל מראש. מקווה לתשובה שלך אתי@ ביי בנתיים ובהצלחה אייל...

אתי@

New member
אז שנינו מסכימים על זה שצריכה להיות

גמישות והוגנות אצל שני הצדדים. לגבי הלקוח הפרייר - כן אייל, בתחום החתונות אנחנו כלקוחות שרוצים חתונה מושלמת - מנוצלים וזאת עובדה. זה לא משנה אם בסופו של דבר היינו מרוצים. העובדה שאני משלמת לדי.ג´יי 1600$ על ערב אחד, כשאין לו כמעט הוצאות נלוות זה ניצול!!! על מנת למנוע את ההרגשה הזאת, צריך בעל מקצוע טוב ורציני שגם נותן הרגשה טובה.

למעלה