נגיד ש...

סורגייט

New member
לפני לא מעט שנים

אפילו לפני שנולדת ( במידה והגיל נכון בכרטיס שלך )
יצא לי לטפל כסרוגייט בנשים שעברו הטרדות , התעללות , ואונס מיני

אני יודע איך את מרגישה ...... ליבי איתך
תחשבי על דבר אחד .... להתלונן ובכך אולי תצילי/תחסכי את הצער והכאב ממשהיא אחרת

turangaleela1

New member
מה הקטע עם הלהתלונן הזה?

מכל מקום זה מגיע כאילו אשכרה אנשים מאמינים שזה הפתרון לכל דבר.
ברור שלהתלונן זה דבר שיכול להיות טוב, אבל למה לעזזאל לשיםעל מישהי את האחריות על כאבה וצערה של מישהי אחרת?
מעבר לזה שזה לא באמת יעיל, זה גם ממש חוצפה לדעתי. ואם זו הייתה גישתך כשפנית לטפל בנשים שנאנסו, זה מצער אותי. הדבר האחד שהיא אמורה לחשוב עליו זה היא עצמה, על נשים אחרות זה תפקיד של המדינה ושל גברים שאונסים ומטרידים לחשוב.
האחריות למנוע את האונס וההטרדה הבאה לא מוטלת על נאנסות ומוטרדות! היא על המדינה ועל גברים שאונסים ומטרידים

סורגייט

New member
וואו ואוו

את כנראה לא ממש הבנת את כוונתי ......
א׳ לרגע קט לא התכוונתי ״ להפיל ״ את צערה וכאבה של מישהי אחרת , מטרידנים ואנסים לצערנו לא מסתפקים בארוע אחד בודד...
איך הרשויות אמורות לדעת ולטפל באחד כזה אם לא יהיו תלונות עליו?
ב׳ את כנראה לא יודעת מה תפקידו של סרוגייט בטיפול ...... סרוגייט הוא ״ כלי ״ אנושי שמקבל הוראות טיפול מסקסולוג/ית או פסיכולוג/ית ,
הוא מעולם לא מייעץ !!!!!!

ג׳ בואי נזכר בפרשת קצב הנשיא שמרצה עונש מאסר ..... כל הפרשה התפוצצה בשנת 2006 כאשר היה נשיא ...... אחת המתלוננות ( לא א׳ מבית הנשיא ) אלא א׳ ממשרד התיירות התלוננה עליו על מקרה שקרה ב 1996 שהוא היה שר התיירות , נכון שאם היא היתה מתלוננת אז
כמה נשים לא היו מגיעות למצב בעשר השנים שלאחר מכן ?
נכון שגם אנו כעם ומדינה היינו נמנעים מהבזיון שנשיא מכהן נאלץ לפרוש ולשבת בכלא על אונס .

ועם יד על הלב לא אהיה מופתע אם איי פעם תצוץ פרשה או שמועה על קצב שהוא הטריד/אנס מלפני 1996

Surrealistical

New member
אני פניתי למשטרה

דווקא טיפלו בזה טוב. ואם הוא הגיע למצב שאת צריכה לדחוף אותו ממך אז אולי זה היה מעשה מגונה ולא הטרדה מינית.
זה גם תלוי באיזה אזור את גרה, כי יש אזורים בארץ שהמשטרה לא ממש שמה עליך, ויש כאלה שזה מטופל בחומרה.
לא התחרטתי על זה שפניתי למשטרה. כי לא רק שאני בטוחה שהוא היה בלחץ מכל העניין אלא בסוף הפרקליטות הגישה כתב אישום והוא יצא עם תיק פלילי. ו... גם יש סיכוי שתקבלי כמה אלפי שקלים.
ממליצה לך להתקשר למרכז לנפגעות תקיפה מינית להתייעצות. ואם את מגישה תלונה אז לעשות את זה כמה שיותר מהר כי ככול שהזמן עובר ככה המשטרה מתייחסת לזה בפחות רצינות (כן, זה דפוק, אבל זה קורה).

ל1202 התקשרתי אתמול

היא הקשיבה לי, הייתה מאוד תומכת ואמרה לי שאם אני אחליט להגיש תלונה במשטרה אז הם יהיו איתי בכל צעד.
גם לי היה בגיל 17 משהו דומה, רק הרבה יותר גרוע מעכשיו והוא נתפס לחקירה ושוחרר, כי לא הייתי שם.
זה היה הרבה יותר קשה כי בבית לא הייתה לי תמיכה, אמא שלי האשימה אותי.
וגם עכשיו זה לא רחוק מזה, היא עדיין סוג של מאשימה אותי, רק שעכשיו אני לא בת 17, אלא בת 32 והתעצבנתי עליה אתמול שהיא כל כך קרירה וזה מרגיש כאילו לא איכפת לה...
לא יודעת מה לעשות.

Surrealistical

New member
צר לי על החוויה

מבינה את הרצון שכמה שיותר אנשים ישתתפו בכעסך. לפחות יש את הפורום בשביל זה, גם אם לא הורים.
תראי, ללכת לכסח אותו אני לא ממליצה מהסיבה שזה בניגוד לחוק ומערכת המשפט בארץ דווקא מאוד קשה עם אזרחים שומרי חוק שנקלעו למצב קשה מאשר עם עבריינים. חוסר הצדק הזה אולי מרתיח אבל אני מסכימה עם turanga שאת צריכה לעשות מה שטוב לך. אבל מה שטוב לך גם בטווח הארוך. אם נניח כרגע יהיה לך טוב להשאר באזור הנוחות של לא להתלונן, האם במבט לאחור זה יהיה אותו הדבר? האם עוד כמה שנים תרגישי טוב עם ההחלטה או שתצטערי על זה שלפחות לא ניסית?
בי בער יצר הנקמה וידעתי שאם אני אפשוט לו את העור (עם אחד הסכינים מהאוסף שלי) לא רק שיהיו לזה השלכות פסיכולוגיות עלי אלא גם בנוסף לחוויה הלא נעימה תתוסף לזה טראומה מפתיחת הליך פלילי נגדי. לכן הלכתי להתלונן.
אם יש לך לשאלות אני אשמח לענות.

תלכי למשטרה

במיוחד כשאת יודעת מי הוא
&nbsp
אני עברתי הטרדה בגיל 20 בחופשה באילת. חזרתי ממועדון, כן, לבד. הייתי בדרך לבית החייל.
מולי הגיעו חבורה של נערים.
ירדתי מהמדרכה לכביש כדי שלא אצטרך לעבור ביניהם. עצרו אותי לבקש אש.
נתתי להם אש (הם היו חמישה או שישה)
ואז אחד מהם תפס לי את החזה ממש חזק.
&nbsp
עכשיו תקשיבי, אני לא בחורה חלשה וגם די אלימה כלפיי מי שמפנה אליי אלימות פיזית.
באותו רגע פשוט התאבנתי.
מעולם זה לא קרה לי בעבר (וגם לא יקרה לי בעתיד)
בדיוק עברה מונית וראתה אותי עומדת על הכביש ולא זזה. הנהג יצא ושאל אותי מה קרה.
סיפרתי לו והוא הכניס אותי למונית והזעיק משטרה דרך הקשר (אין פלאפונים בתקופה זו).
עד שהניידת הגיעה הנהג מונית המשיך לעקוב אחריהם בנסיעה איטית.
אחרי מרדף קצר תפסו אותו.
קראו לי למחרת לבוא לזהות אותו.
זה היה נורא אבל הוא התנצל וגם אבא שלו שהגיע לשחרר אותו.
שילמו גם קנס כלשהו .
וואלה פעם ראשונה שאני מספרת על זה (חוץ מטיפול בדמיון מודרך שעברתי אחר כך כי נכנסתי לסרטים שהייתי יכולה להתנהל אחרת כולל להאשים את עצמי. כאילו שזה פשע ללכת לבד ברחוב או להיות אדיבה לאנשים)
&nbsp
טפיייי - שלח

Surrealistical

New member
זו בעיה שגם אני עברתי

וצריך ללמוד לעצור את זה בזמן.
זה מתחיל ממחשבות על "איך יכולתי לנהוג שונה", עובר למחשבות "ככה וככה לא בסדר בי כי לא נהגתי שונה", ועובר ל"ככה וככה אני לא בסדר" ואז מתחיל הדכאון.
מכיוון שידעתי שביקורת עצמית עלולה להוביל לדכאון עצרתי את זה בשלב השני. ומשם זה לא התפתח.
אני גם נמנעת מלהצהיר "לא יקרה בעתיד" כי זה סוג של תיק שאתה שם על עצמך, ואם פעם הבאה את קופאת באמת קשה לא להכנס לדיכאון מהכעס העצמי. זו כמובן רק הנקודת מבט שלי.

סורגייט

New member
יפה כתבת

ויפה שעה אחת קודם ......
כי בשלב מסויים את מתחילה לפתח רגשות אשם שאולי זה היה בכלל באשמתך .... ו

אכן זה טופל במיידי

ובזכות המפקד שלי אז ,שהיה היחידי שסיפרתי לו.
הוא גם זה שלחץ עליי ללכת לטיפול/שיחות מיד וגם יחד המצאנו איזה סיפור למה אני צריכה לצאת מהיחידה פעם בשבוע...
ועל כך אני זוכרת לו חסד נעורים

אני מצטערת על מה שעברת בייב.

חיבוק.

הדימיון המודרך עזר קצת?
כי אני חושבת לנסות משהו כזה בעצמי, בלי שום קשר למה שקרה ביום שישי.

למעלה