נגיד,

shkool

New member
נגיד,

נגיד וקיים עוד יקום מלבד ליקומנו. נגיד וליקום השני היו בדיוק אותם תנאי התחלה כמו ליקום שלנו(אותו מפץ גדול, אותו כמות אטומים ומיקומן וכו´...) האם ביקום השני נמצא ממש ברגעים אלה אחד שכינויו shkool וכותב הודעה זו בדיוק באותו זמן שאני כותב? מה אתם חושבים? shkool

melindo

New member
לא ממש...

קודם כל אתה כנראה מתכוון למימד כיקומים אחרים בדוק שהם קיימים זה פשוט חלק מהחלל...או הרב יקום. בכל מקרה...אני יתיחס לזה שהתכוונת מימד... אישית אני לא חושב. אתה מאמין בגורל? שהכל מתוכנן לך בראש ואתה פשוט לא שולט בחיים שלך? לדעתי לא זה כמו שתגיד שבגלל שהשמש התנפצה ככה ונוגה התנגשה עם כוכב חמה אני ישחק במחשב בועד 3 שעות.

shkool

New member
זה בדיוק מה שאני מאמין

אני לא מאמין בבחירה חופשית, דנתי על זה מספיק אם תרצה אני יחפש את הקישור לדיון על בחירה חופשית. shkool

nissimhania

New member
עדיין מאמין שאין בחירה חופשית??

אם כך אז כן, אין ספק שכרגע קיים shkool שקורא את ההודעה הזו. תרשה לי לגחך. skool קורא את ההודעה הזאת?! זה מה שהיה "רשום" בפיצוץ של גרגר אפונה לפני מלנת´ה זמן?? בטח, כאילו לפיסיקה אין דבר יותר טוב לעשות...

shkool

New member
מדע הכאוס - תוצא הפרפר.

משק כנפיים של פרפר יוצר משב אוויר קטן, שדוחף את האוויר שסביבו, ומגדיל את משב הרוח עוד יותר, ועכשיו, במרחק קצת יותר גדול ממקום הימצאותו של הפרפר, יש משב רוח יותר חזק, שנוצר מנפנוף כנפיו. עד שבמרחק מאוד גדול ממקום הימצאותו של הפרפר נוצרת סערה, שבעצם, התחילה מנפנוף כנפיו של פרפר, עד שהיא מגיעה להיות סופת טורנדו. אין זה אומר שכל ניפנוף כנף פרפר, ציפור, יד אדם או גורם אחר המזיז את האוויר מביא בהכרח לסערה, אך לפי מדע הכאוס יכול להיות בהחלט קשר בין שתי התופעות. חומר למחשבה. shkool

shkool

New member
מדע הכאוס - תוצא הפרפר

משק כנפיים של פרפר יוצר משב אוויר קטן, שדוחף את האוויר שסביבו, ומגדיל את משב הרוח עוד יותר, ועכשיו, במרחק קצת יותר גדול ממקום הימצאותו של הפרפר, יש משב רוח יותר חזק, שנוצר מנפנוף כנפיו. עד שבמרחק מאוד גדול ממקום הימצאותו של הפרפר נוצרת סערה, שבעצם, התחילה מנפנוף כנפיו של פרפר, עד שהיא מגיעה להיות סופת טורנדו. אין זה אומר שכל ניפנוף כנף פרפר, ציפור, יד אדם או גורם אחר המזיז את האוויר מביא בהכרח לסערה, אך לפי מדע הכאוס יכול להיות בהחלט קשר בין שתי התופעות. חומר למחשבה. shkool

nissimhania

New member
לא מבין, תסביר (בקשה)

האין כאוס אומר, שלא ניתן לחשב את "תוצא הפרפר"? שרמת החישוב צריכה להתחשב באינסוף נתונים, ועל כן בלתי אפשרית?

shkool

New member
בוודאי שניתן לחשב.

רק אין לנו את הטכולוגייה המתאימה(ואני לא מאמין שטכנולוגייה כזו תתאפשר גם בעתיד, אולי אני טועה). כמות הנתונים היא לא אינסופית, אמנם ישנם כמות גדולה מאוד של נתונים אך לא אין-סוף נתונים. shkool

nissimhania

New member
אז מה בעצם מחדש מדע הכאוס?

על הקטע עם הפרפר חשבתי כבר לבד עוד שהייתי ילד. אם הכאוס קורא לעצמו מדע, מה הוא מציע מלבד "אין לנו את הטכנולוגיה המתאימה"?

shkool

New member
אני לא בדיוק יודע

אני יודע שזה מסביר תופעות מסויימות, ושיש שימוש בנוסחאות מתמטיות הנוגעים למדע זה. לא התעמקתי בנושא. shkool

nissimhania

New member
../images/Emo13.gif זה מה שאני אוהב במגונני המדע,

הם לא מבינים בו כלום. האמת שגם אני לא מבין כלום בכאוס, (ניסיתי להבין, אבל לא ממש הצלחתי). וזאת הסיבה שאני לא יכול לדבר על כאוס. משום מה אתה מדבר על כאוס...

point618

New member
החידוש של כאוס

הוא פשוט למדי. מתורת הכאוס נובע שללא קשר לדרגת דיוק הנתונים שבידינו (שלוש ספרות אחר הנקודה הדצימלית או אלך ספרות) בשלב מסוים (וזה שלב לא רחוק) תוצאות החישובים שנערכים בעזרתם יאבדו כל דיוק, ולמעשה לא יתנו לנו שום אינפורמציה נןספת. כלאמר, ישנה מגבלה לדרגת החיזוי האפשרית ללא קשר לנתונים ולדיוק החישוב. למרות זאת, אין כאן קונפליקט עם דטרמיניזם כיוון שמדובר בבעיות פרקטיות של דיוק וכו´. בפיזיקה של מכניקת הקוונטים יש חוסר דטרמיניזם עקרוני שאינו נובע ממהות, דיוק או אופן החישוב אלא הוא מהותי לחלקיקים האלמנטריים. מטבע הדברים (של היקום שלנו) הוא שחלקיקים מתנהגים באופן אקראי והחיזוי היחידי שאנו יכולים לחשב הוא התפלגות סטטיסטית. כלאמר, מה הסיכוי שחלקיק מסוים יתפרק (התפרקות רדיואקטיבית) בשנה הקרובה וכו´. מכאן בה חישוב אורך חצי החיים אל חומרים שונים.

nissimhania

New member
אז מה מדע בזה?

מה, יש "מדעני כאוס", שיושבים כל היום, לא מצליחים לפתור את המשוואות שלהם, ומרוצים מזה?

point618

New member
המדע בזה

הוא המחקר של מערכות שרגישות למצבים התחלתיים כדוגמת מזג אוויר.

point618

New member
תוכנה

דוגמאות ליופי בתורת הכאוס תוכל למצא ב- fractals חפש ב google חומר על mandelbrot set . תוכנה מצוינת בנושא (בחינם) תוכל למצא ב- http://spanky.triumf.ca/www/fractint/fractint.html זו תוכנת fractint, גירסת DOS עדיין מצויינת. משחק עם fractint ייתן לך שעות של כיך. כמובן שתוכל למצוא מוכניות דומות למכביר.

Henryf

New member
מדע הכאוס

מדע הכאוס, או בפרוש מדויק יותר, "תהליכים פיסיקליים התלויים בתלות גבוהה במצבי התחלה" הינו בפרוש פיתוח גדול ויפה של תאוריות מתמטיות שעוזרות לנו למצוא פתרונות מתמטיים יותר ויותר מדויקים. אחד המקריים המפורסמים בתורת הכאוס הינו מדע המטאולורגיה, כמות הנתונים אדירה, ופיספוס קטן למשל של מהירות התקדמות רמה ברומטרית, תגרום להתפתחות שונה לחלוטין של מזג האויר. התאוריות המתמטיות מתקדמות, איכות ניבוי מזג האויר שלנו היום טובה יותר מבעבר, המדע מסוגל לתת תוצאות לא רעות ל 3-4 ימים, והערכות עד 10 ימים קדימה. לפני מספר שנים זה היה חלום. הנרי

אלדד26

New member
אם אין בחירה חופשית,

אז מה הטעם בחייך? מה הטעם להמשיך בחיים?

shkool

New member
עצם הידיעה שאין לי בחירה חופשית

לא גורמת לי לעצב, או לאי רצון לחיות, אני לא רואה סיבה למה שזה יגרום לי לכך... shkool

למעלה