משחק הפנטזיה סיכומון
אני שמח שלקחתם את נושא המשוב ברצינות, וזה יעזור בבניית משחקים דומים ומשופרים בעונה הבאה. אני רוצה להתחיל בנקודה שלא קשורה ישירות למשחק עצמו, והוא מיעוט המשתתפים. אני לא חושב שלהעדר הפרסים הייתה השפעה גדולה מדי, משחק הפנטזיה השנתי לדוגמא ללא פרסים ויש בו יותר משתתפים. יש כמה סיבות למיעוט היחסי של המשתתפים: 1) זמן קצר לבניית הקבוצה, לצערי היה פחות משבוע לבנות קבוצה, וזה כנראה לא מספיק. אבל לצערי יש קושי להעניק זמן גדול יותר. מסיבה אחת עיקרית, רשימת הרוכבים השתנתה כמעט עד הזינוק. ובמשחק בו יש תעריף לכל רוכב, קשה לבנות אותו חודש לפני תחילת המרוץ. 2) הוואלטה לא מספיק פופולארית, זה ברור. ובדומה לשנה שעברה העניין בוואלטה מתגבר תוך כדי המרוץ, ובשבוע האחרון אני מאמין (עדיין לא ראיתי את הסטיסטיקות של החודש) היו כבר משתתפים רבים בפורום (פעילים ושקטים). 3) רמת המשחק, רוב האנשים פה טענו שהמשחק לא מסובך. אבל צריך לזכור שמי שהשתתף במשחק, זה "הגרעין הקשה", שעוקב אחרי מרוצים לכל אורך העונה. והוואלטה והרוכבים שלב לא זרים להם לחלוטין. במשחק של הטור, בו יש למעלה מ-100 משתתפים, שחלקם לא עוקב באופן קבוע אחרי מרוצי אופניים, אני חושש שהמשחק יהיה קצת מסובך להבנה. * החלפת רוכבים ורישומם: אני יתחיל עם רישום קבוצות, הסיבה העיקרית לכך שהרישום עבר דרכי, הוא מניעת בלגן. במידה והרישום היה דרך הפורום בשרשור, היה נוצר בלגן. ולא בטוח שהיינו מצליחים לזהות איזה קבוצה היא קבוצה סופית, והיכן זה מישהו שמתלבט בקשר לקבוצה. ברגע שהרישום עבר דרכי, והוכנס על ידי למאמר, ניתן היה לזהות את הקבוצות ברור. אבל לדעתי בפעם הבאה נקבע צורה קבועה להעברת הקבוצות. דרך שתמנע בילבול ברוכבים, וכמובן תחסוך את העבודה שלי ושל ונטו בתרגום וזיהוי הרוכבים (בספרד יש ליותר מידי רוכבים שם משפחה זהה). החלפה- חלון ההחלפה היה יחסית ארוך, כמעט 40 שעות. הבעיה הייתה שזה היה ערב חג, ואולי זה קצת הקשה על מנהלי הקבוצות. אני חושב שדי בהחלפה של 2 רוכבים, אבל אולי אפשר לשקול החלפה של 3 רוכבים, יותר מזה לדעתי זה מוגזם. * קטעים ששוים יותר מאחרים- אני בעד, אבל צריך לשנות את המתכונת. נג"ש קבוצתי יהיה באותה מתכונת (רוכב מהקבוצה המנצחת) אבל בערך רגיל של 100. קטעי ההרים והנג"שים לדעתי חייבים להיות שווים יותר, כי אלו הקטעים האמיתיים, הקטעים בהם מוכרע המרוץ. איך אפשר להשוות ניצחון בפסגה של אחד המטפסים, לניצחון נוסף של פטאקי בספרינט. * פרישות משקל גדול מידי- כמו שכבר אמרתי בעבר, אני הופתעתי מהמשקל הגדול של הפרישות על התוצאות הסופיות. אבל למען האמת זה הוסיף פילפל למשחק, בוואלטה היו כל כך הרבה פרישות, שכל יום הייתי במתח מי יפרוש לי מהקבוצה. בנוסף זה מחזק איזה אמונה שלי, שכל רוכב שמסיים גרנד טור הוא מנצח ולא משנה המיקום הסופי שלו. אני בעד להשאיר את הקטגוריה הזו כפי שהיא, אבל הנושא הזה פתוח להצעות ואני אקבל כל הצעה טובה יותר או הצעה שתהיה מקובלת על רוב האנשים. * מחירון רוכבים: בגרנד טור כמו הוואלטה והג'ירו אני חושב שלא תמיד יש לדרוג ה-UCI משמעות. בספרד ובאיטליה יש חוקים שונים ותמיד יש רוכבים מקומיים שמתעלים בעיקר במרוצים האלו, ולא מרשימים במהלך העונה הרגילה. אני חושב שצריך להמשיך עם דרוג אישי, שמבוסס על הערכה של הרוכבים לפי המרוץ הספציפי בו הם מתחרים. הפעם בגלל קוצר זמן רק אילן שחם ואודי טל עברו וייעצו לפני העלת המשחק. בפעם הבאה אני ירחיב את מעגל המייעצים (ונטו לדוגמא), ואז אני מאמין שיהיו פחות טעויות בהערכה של הרוכבים (תמיד יהיו כמה הפתעות מבחינת הרוכבים). בכל מקרה הטעויות האלו מוסיפות עניין, היו כמה רוכבים זולים יחסית שהביאו המון נקודות. לסיום אני חייב לציין שמאוד נהנתי מהמשחק (ולא בגלל שאני הכנתי אותו), הוא הוסיף פילפל למעקב אחרי הוואלטה. ואני אשמח לשמוע כל הצעה שיש לכם בקשר למשחקים הבאים, המשחק בוואלטה היה משחק ניסיוני, ולמרות שהוא הצליח, יש בו עדיין מקום רב לשיפור בעתיד.