נגמרה השביתה

ionuke5

New member
נגמרה השביתה

אני רוצה להקדיש את השרשור הזה מצד אחד להרבה: אוף,סמק, איזה בסה, לא יהיו לנו חיים, מה נעשה?!?! אוף לא רוצה, נו די, אוף אין לי כח, אני אהיה עייף.... אוף.... ומצד שני - השלמת החומר מול מה שצריך לעשות בקן, אומרים שיהיה לנו השלמת שעות ושנלמד יותר ואני משער שינחיתו עלינו מלא עבודות לא הלכתי היום לבצפר אז בגדול אין לי מושג אבל זה מאוד יכול להפריע להתנהלות בקן, שלא יהיה לנו זמן לדברים בקן או לדברים אחרים ומן הסתם ואפילו תנועתי שכמוני חושב שצריך זמן לדברים אחרים חוץ מבצפר והקן. ונראה לי די ברור שלא יתנו לנו לצאת לגיוסים, אני למשל ממש רוצה לצאת גיוסים אבל לא יודע אם אני מוכן אפילו להרשות לעצמי להפסיד עוד חומר, ואני צריך שהקבוצה תגדל כי היא רק התחילה את דרכה...

אין הרבה מה להגיד.

כל קן יצטרך לבנות לו"ז מסודר ומאורגן. לוותר על דברים (אולי גם על ציונים) ולא לפגוע בהתקדמות הקן. אין פה איזו נוסחא סודית. אנחנו נבחן עכשיו ביכולת שלנו ליהיות מגניבים. "זהו בעצם סוד כוחה של התנועה, שידעה תמיד לתבוע מאנשיה, היא רצתה לחנך וחינכה אנשים מהפכניים, שעמדו ויכלו לעמוד, בתקופות שונות ובתנאים קשים"

אכזבה..

ככה אני יכולה להגדיר את זה.. לא קראתי היום עיתון,אבל לפי מה שקראתי באינטרנט בבסכם שאליו הם הגיעו כולל רק העלאה בשכר.לא שזה לא טוב כי בעקבות זה יגיעו מורים יותר טובים למערכת החינוך.אבל מה עם הקטנת מס' התלמידים בכיתות?!?! כמה שהיה לי תמיד לא נעים לשמוע מאנשים שהדבר היחיד שהמורים רוצים זה עוד כסף וכל השאר זה סתם בולשיט- התברר כנכון. וזה מאכזב! וכמה שזה עצוב להגיד-אז אולי מהפכה בחינוך כבר לא תהייה...

שקד גבע

New member
תהיה מהפכה בחינוך

מתי שאנשים יבינו שבשביל שתהיה מהפכה בחינוך הם צריכים להצביע למפלגת העבודה ומרצ.

V I X

New member
אני לא חושב שזה קשור

יולי תמיר ממפלגת העבודה ומפלגת מרץ לא הזיזה אצבע בשביל המורים במהלך השביתה הזאת.

אוי.

יולי תמיר ניסתה לתקן טעויות עבר תוך ניסיון להשאר בפרופורציות. היא לא זו שחשבה על הרעיון המטומטם של דוברת. היא לא זו שקיצצה שעות ושחקה את השכר. האמת, אני חושבת שרן ארז רק רצה לגמור את השביתה בכל מחיר לפני שהצווי מניעה יוצאו לפועל וכדי שהוא לא יצא כשלון. בכלל, אני ממש לא מחבבת אותו והוא פועל [פעל?] באופן וולגרי. בקשר להסכם, אני באמת לא בקיאה בתוצאותיו. בכל מקרה, גם היה נראה לי ממש נוראי ששרים כמו מופז ביקשו מיולי תמיר להתפטר ואהבתי שהיא ענתה לו שכשיש תאונות דרכים היא לא קוראת להתפטרותו. בכל מקרה, בלאגן שלם. נקווה שיהיה בסדר ושנזכה לעוד חופש עד החופש הגדול.

flower children

New member
את מדברת

על סמך היכרות ושיחה עם רן ארז או על סמך איך שכלי התקשורת בחרו להציג אותו? אל תשכחו שמאחורי התקשורת עומדת הממשלה, והם אלו האחראים על אילו תכנים יעברו בה. הם היו מעוניינים להציג את רן ארז כמופרע וולגרי, הרי זה פועל לטובתם.

שקד גבע

New member
אי אפשר לנתק את מערכת החינוך

מהתפיסה הכלכלית ותפיסת האחריות של הממשלה על אזרחיה. אם ביבי באמת יחזור לרשות הממשלה (כמו שהסקרים צופים נכון להיום) תוכלי לראות את זה קורה ממש בזמן אמת

מי יתן וזה לא יקרה

אין מי שיעשה את המשימה של פירוק המדינה והחברה על כל מרכיביה הבסיסיים בצורה יותר מוצלחת מביבי.

jenny sos

New member
אכזבה זו לא מילה

יצא לי להכנס להרבה ויכוחים במהלך השביתה הזאת, עם כל מיני אנשים. כי לומר את האמת במשך כל הזמן של השביתה, גם כשדיברו על לתמוך במאבק, וללכת להפגין ולעשות דברים כאלו ואחרים.. היה לי מאוד קשה עם זה, כי בתור אדם מטיל ספק היה לי קשה מאוד שלא להטיל ספק במניעים של השביתה הזאת. פשוט הרגיש לי כמו מאבק על כסף שהדביקו לו הרבה מלים יפות ואנשים בודדים כאילו תפסו טרמפ על המאבק הזה. וכן, נכון שגם השכר של המורים הוא עניין חשוב, וזה באמת לא בסדר השכר שהם מקבלים, אבל הקריאות של "לשנות את מערכת החינוך" "רפורמה חינוכית" ... הרגישו קצת צבועות. וניסו לשכנע אותי הרבה מאוד שזה לא נכון, וזה באמת מאבק על רפונה במערכת החינוך, ושבמידה והשביתה הזאת תצליח הרבה דברים הולכים להשתנות, ולהשתפר.. אבל תסלחו לי שאני לא מרגישה שזה קורה או הולך לקרות. אני הסתכלתי על כתבות, וראיתי מה הנקודות והסעיפים בהסכם.. הדבר ה"רפורמי" היחיד שם הוא מאמץ להקטנת הכיתות .. ותסלחו לי שוב, אב אני לא רואה בזה שום רפורמה במערכת החינוך. באמת חבל שאם כל הכוח שהיה יכול להיות לשביתה הזאת, לא ניצלו אותה כמו שצריך ובאמת עשו שינוי משמעותי במדינה ובחינוך.

Amitus

New member
--->

זה מה שהרגשתי כ-ל הזמן הזה ולא ידעתי איך לומר..מזדהה מאוד.

נכון שבחינוך הפורמלי

המהפך בחינוך לא נראית באופק.. אבל להגיד שלא תהיי מהפכה זה לא נכון להגיד.. ניראלי שזה שלב נכון באותה המפכה.. שביתה כזו לא הייתה מעולם בישראל. ועד במערכת החינוך.. זה שלב ראשון במהפכה לפי דעתי.. ןגם אנחנו בתנועה שלנו היום, מי שאנחנו בוחרים להיות להדריך למשצ , להיות חניך, קומונר,בוגר וכל דבר אחר בוחר בחינוך!!!!!!! אז באו לא נהייה קטני אמונה כי ניראלי המהפכה בחינוך מתרחשת עכשיו!!!!!!!!!!!

.......

התכוונתי שמבחינת החינוך הפורמלי בבצפר המהפכה לא תקרה. כי אם זה לא קרה השנה -זה לא יקרה בכמה שנים הקרובות.כי בתכלס שנה הבאה אם הם ירצו לשבות כבר לא ישימו עליהם..וסורי-אבל לפי התוצאות אני כבר לא בטוחה שבאמת רוצים שינוי בחינוך. וציפיתי,אול בתמימות, למהפכה אמיתית.כי בסופו של דבר הדבר היחיד שיצא מזה זה העלאת השכר והבטחות באוויר. אני ממש מקווה שאני טועה ושההבטחות התממשו ושהעלאת השכר יביא מורים יותר טובים למערכת. אני חושבת שזה נורא חשוב מה שאנחנו עושים בתנועה וזה שאנחנו בוחרים בחינוך אבל אנחנו עדיין לא מצליחים להגיע לכולם,מה שבצפר כן יכול לעשות. וחוץ מזה,החינוך בקנים לא צריך לבוא כתחליף לחינוך בבית ספר, אלא יחד איתו.

......

נכון החינוך בתנועה לא צריך לבוא במקום אלא ביחד... אבל אני חושבת שהמהפכה בחינוך הפורמלי כן תקרה ותאמיני לי אם הם לא יקבלו את מה שהבוטח להם הם ישבתו.. זה כמו שאנחנו {כוחה} דיברנו בפעולה האחרונה עם שרי על זה שלא צריך שבתה בשביל לחולל מהמהפכה.. לפחות ככה אני הבנתי מאותה פעולה.. אני חושבת שבאמת המורים לא צריכים לשבות כדי להגיד מפריע לנו שככה ככה מתנהלים הדברים -זאת אומרת אני מדברת אחרי חתימת הסכם.! אני מבטיחה לך שאף אחד לא יישב בשקט אם המורים לא יקבלו את מה שהובטח להם.. אני די מסכימה איתך לגבי זה שמה עם מספרים התלמדים בכיתות ?@?.אני ממש מפחדת שזה שעלו להם את השכר אז הם יוכלים להגיד סבבי עשינו עזבו אותו לחמש שנים הבאות ! אבל זה תהליך שקורה! וכן זה מאכזב שלא הכל קורה.. אבל אני לא סגורה לכמה צפיתי שהכל יקרה.. טלוש מתה עלייך בת גה ממהמת :)

jenny sos

New member
אסור לשכוח

שהחינוך הפורמלי הוא כן משהו חשוב. אני הרבה נתקלת בתנועה באנשים שחושבים בהלימודים והחינוך בבית הספר לא חשובים, ואני לא מסכימה עם זה, אני חושבת שלימודים הם חלק מאוד חשוב בחיים של כל אדם, ואני חושבת שצריך להשקיע בהם את מלוא תשומת הלב. אז נכון שהייתה שביתה שכמוה לא היה? אבל זה עשה משהו? למישהו הזיז? הדבר היחיד שזה עשה זה לגרום לאנשים שכן האמינו שמשהו ישתנה לאבד את האמונה במערכת.. ולהבין שהכל סובב סביב כסף ותנאים .. ושלאף אחד לא איכפת באמת מהחינוך בבתי הספר. [אני לא מכלילה, אני רק מצגה דעה כללית..] והתנועה היא לא משהו שבא להחליף את החינוך הפורמאלי. זה מאוד לא נכון לראות את זה ככה.. אנחנו בתנועה מחנכים לערכים. מאוד הייתי רוצה לראות עולם שבו בית הספר גם הוא מחנך באמת ולא רק מפעיל פס יצור של תעודות בגרות, אבל גם בעולם המושלם הזה עדיין יהיה לתנועה מקום, כי התפקיד של שני הדברים האלה שונה לגמרי, ואסור לטעות ולערבב בין שניהם.

flower children

New member
אני לא מסכימה

המאבק רק התחיל, ועיקרו הוא שהמצב של מערכת החינוך עומד כעת במרכז השיח הציבורי. נכון, כל מה שהצליחו להשיג עד עתה זה העלאה בשכר (וזה לא מעט). אבל הבנתי שהמשא ומתן על השינוי ברפורמה אינו נפסק! והוא ימשיך בחצי שנה הקרובה, עד להגיעם להסדר (בכל הנוגע במס' תלמידים בכיתות, במס' שעות לימוד וכו') או אחרת, עד שביתה נוספת. זה נראה לי מאוד מזלזל לומר שהכל היה לחינם, ושהמאבק היה רק בשביל הכסף. מזלזל במורים, ומזלזל גם בנו התלמידים. לא הפסדנו חודש וחצי לשווא, הרי ברור לכולנו שהחינוך בישראל לא ישתנה תוך יום באורח פלא, יש לזכור שזה תהליך. והתפקיד שלנו, הוא בין היתר, לא לתת לנושא לרדת מסדר היום, ולדרוש את התנאים המגיעים לנו.

Amitus

New member
אוקיי..

את צודקת לגמרי לגבי זה שהשביתה הזאת העלתה את נושא החינוך לשיח הציבורי (ובכוונה אני לא אומרת לסדר היום) ואת גם צודקת לגבי זה שפתאום כשזה נגע בקרביים של האנשים, בילדים שלהם שיושבים שעות על גבי שעות מול המחשב כבר יותר מכמה ימים..וגם יותר מכמה שבועות..אז קמה צעקה לתמוך במורים ולסיים את השביתה. הבעיה שלי הייתה כל התקופה הזאת היא עם זה שהרבה הרבה אנשים תמכו בשביתה מתוך הרצון לעורר שינוי במערכת החינוך, שתהיה יותר ערכית, יותר אכפתית, יותר אחרת...כי מה לעשות המערכת הזאת נכון לעכשיו מצדיקה את השם שלה- מערכת. מתנהלת כמו איזה מפעל, לציונים, לתלמידים , לכל דבר.. והכי גרוע שגם בזה היא מצליחה להיכשל. פחדתי שאנשים יחשבו שברגע שיושג הסכם מעולה או שננצח במאבק כביכול..אבל לא ננצח במאבק על חינוך אחר. באמת חינוך אחר. אם המורים לא ערכיים או לא רואים את החינוך באותה עין כמוני גם אם הם יקבלו שכר של מליונים לא יהיה חינוך אחר. אולי יהיו מורים יותר מרוצים, אולי ציונים יותר טובים, כיתות מרווחות והכל בסבבה..אבל החינוך יהיה לוקה בחסר. שלא תבינו אותי לא נכון..אני לגמרי חושבת שתנאי הכרחי לזה שיהיה חינוך יותר טוב הוא שיוקצה לו משאבים ,שיושפרו התנאים,שהמורים ישתכרו כמו שצריך..פשוט אני לא רוצה שמישהו מהממשלה שם ינוח על זרי דפנה,או שהאווירה בעם תהיה שהחינוך יפרח עכשיו.

יואווו זה מזה לא נכון!!

היום יצא לנו לדבר 3 שעות עם המחנכת שלי, שהיא במקרה גם יושבת ראש המאבק בעיר, ושאלנו אותה על ההשלכות של הדברים בנטו, איך הם ישפיעו עלינו..אז קודם כל, נתחיל מזה שלמורים העלו ב8% את השכר, שזה דבר בסיסי שכל אדם צריך בשביל לחיות ולגדל את המשפחה שלו, לגבי מספר התלמידים בכתה-לחלקנו זה כבר לא יהיה רלוונטי כי הסעיף הזה יתחיל להכנס לתוקף בשנתיים הבאות, לגבי קיצוץ שעות הלימוד- לנו למשל, הוסיפו עכשיו עוד שעת מערכת (מה שלדעתי ממש ממש לא עוזר כי אני במילא חוזרת הביתה בכל יום ממש מאוחר), ולגבינו התלמידים...השביתה הזאת לא אמורה לפגוע בנו כי בשבוע הבא ייתפרסמו כל המיקודים של בחינות הבגרות ככה שלא נצטרך ללמוד את כל החומר של החודשיים האלה, אני כן חושבת שהשביתה הזאת הייתה חשובה, זה כן היה חשוב להלחם למען האינטרסים ולמען הזכויות, אני כן חושבת שיצאו ממנה הרבה דברים כמו שכבר אמרתי ואני באמת לא מבינה למה כולכם כל כך מאוכזבים ממנה...

למעלה