נגמר, לא ניתן יותר להוציא דרכון בנתבג

noposible

New member
נגמר, לא ניתן יותר להוציא דרכון בנתבג

מה תעשה מי שלא נותנים לה לחדש בקונסוליה? באתר משרד הפנים כתוב הדרכון ישלח בדואר תוך 3 שבועות, דואר ישראל 3 שבועות זה בכלל לא בטוח. 3 שבועות אולי יותר לבלות בישראל בהמתנה לדרכון? אין לי דרכון זר.

debby12

New member
מנהל
הה? מדוע הקונסוליה מסרבת לחדש לך?

איפה את גרה?

בנוסף, נדמה לי שגם בארץ יש הליך מזורז יותר להוצאת דרכון עבור יותר כסף (לא בנתב"ג, בסניף רגיל) - את בטוחה שלא?

מדינת ישראל, מענישה אזרחים אשר אינם מבקרים בה

לעיתים תכופות מספיק.ואם עברו יותר מידי שנים בהן לא ביקרת בישראל, לא ינפיקו לך דרכון בקונסוליה. אלא רק בישראל. וגם אז הדרכון יהיה תקף לשנה אחת בלבד. ושוב תצטרכי לנסוע הפעם יאריכו לך לחמש שנים בהן תצטרכי להוכיח ביקורים בישראל לפחות פעמים.

אמרה זו שתקועה בלי דרכון ישראלי, ולא מתכוונת להגיע לישראל ולחדש אותו. נעלבתי. מה לעשות

debby12

New member
מנהל
ואללה? לא היה לי מושג

עכשיו גיגלתי ומצאתי את זה:

https://www.psakdin.co.il/Document/דרכונו-של-אזרח-ישראלי-שלא-ביקר-בארץ-שנים-רבות-לא-יוארך#.WhjDn1WnHIU

לפי פסק הדין כתוב שזה רק לאזרח ישראלי שלא ביקר בישראל מעל 5 שנים *ולא נרשם בנציגות ישראל במקום מגוריו* כל שנה

וזה על פי החלטת ממשלה משנת 1964

וגם מצאתי פסק דין מעניין בנושא

http://www.ktalegal.com/he/images/documents/rulings/israeli_passport_to_idf_deserter.doc 

אז נראה שתוכלי גם תוכלי לקבל דרכון בקונסוליה (אלא אם כן את עונה להגדרות הכתובות שם, למשל של "רועה זונות"
) אם תירשמי בקונסוליה במקום מגוריך

debby12

New member
מנהל
הנה לשונה המלאה של החלטת הממשלה האמורה (העתקתי מפסק הדין)

פשוט וברור כי אין זה דבר של מה בכך לאדם להסתובב ברחבי העולם עם דרכון ישראלי. משמעויות מקומיות ובינלאומיות נודעות לדבר הזה. כיון שכך, התקבלה בשנת 1964 החלטת ממשלה מספר 303 המורה כדלקמן:

"א. לא יוצא דרכון לעולה אזרח ישראלי, הנמצא בישראל פחות משנה, אלא במקרים מיוחדים, כאשר קיימות סיבות מצדיקות, ובאישור שר הפנים או מי שהוסמך על ידו. הדרכון אשר יוצא במקרים אלה יוגבל לתקופה של שנה אחת, ואין להאריכו בלי אישור משרד הפנים, פרט לאנשים היוצאים לחו"ל בשליחות מוסדות המדינה, המוסדות הלאומיים וכדומה.

אדם שניתן לו דרכון כנ"ל ולא חזר לישראל בתום שנה, לא יינתן לו ולא יוארך תוקף דרכונו אלא לשם שיבה לישראל בלבד.

ב. לא יינתנו שירותים במסגרת חוק הדרכונים תשי"ב-1952 לאחד מהאנשים המפורטים להלן, שלא באישור משרד הפנים, פרט לתעודת מעבר לשם שיבה לישראל בלבד.

אדם שלא חזר לישראל לשם מילוי חובתו לפי חוק שירות ביטחון.
אדם שהפר צו בית משפט או בית דין מוסמך שאסר יציאתו או הוצאת קטין מהארץ.
אדם שלדעת גורמי הביטחון ובהתאם לפניית המנהל הכללי של משרד הביטחון, שהייתו בחו"ל עלולה לפגוע בביטחון המדינה.
עבריין נמלט.
אדם הפוגע בשמה הטוב של מדינת ישראל, דהיינו - נמצא אשם בעבירה פלילית שיש עמה קלון או עבר עבירות נגד המוסר, כגון זנות, רועה זונות, כמשמעותן בחוק לתיקון דיני עונשין (עבירות זנות) תשכ"ב-1962.
אדם הנופל למעמסה על מוסדות הציבור בחו"ל.
אוסף כספים בטענות שווא.

ג. לא יינתנו שירותים במסגרת חוק הדרכונים - פרט לדרכון או לתעודת מעבר לשם שיבה לישראל בלבד, למי שנמצא בחו"ל חמש שנים רצופות, אלא אם כן נרשם בנציגות ישראל במקום מגוריו לפחות פעם בכל שנה, ואינו נמנה עם סוג האנשים האמורים לעיל".

debby12

New member
מנהל
ואני רואה שההחלה השוותה בין העוסק/ת זנות לרועה זונות

אני רשומה בקונסוליה שלנו - בהנחה שענית לי. והתכוונת אלי .

בערך מן היום הראשון שלנו כאן, (הגענו ב 1982
) . יתרה מזאת במסגרת עבודתי עם הקהילה המקומית כאן, הייתי בקשרי עבודה עם הקונסולים השונים במהלךהשנים. ואכן עד לפני 10 שנים ביקרתי בישראל לפחות פעם בשנה. התנאים השתנו, ולא כל כך יצא לי.. מה לעשות. לפני שש שנים הגעתי לחדש את הדרכון, נאמר לי שמכיוון שלא נסעת כבר 4 שנים , אצטרך לחדש אותו בעוד חמש שנים. ולא עשר כמקובל.
ועדין לא הסתדר לי לטוס לישראל. בבואי לחדש אותו אחרי חמש שנים, נמסר לי כי.. הקונסוליה , לא תאריך לי את הדרכון. וכי עלי לנסוע לישראל כדי לקבל דרכון שיהיה בתוקף לשנה בלבד. ואם במשך השנה הזו , לא אנצל את זכותי לבקר שוב בישראל, יעשו לי נו נו נו. ולא ינפיקו דרכון חדש בלי אישור של משרד הפנים. ושעלי לעשות זאת בארץ.

שיקפצו.

debby12

New member
מנהל
כן - התכוונתי לענות לך. שתי מחשבות אם ככה:

1) יכול להיות שהם שוגים בקונסוליה הספציפית שלך? כי לשון ההחלטה נראית לי די ברורה וקובעת שמי שנרשם בנציגות ישראל מדי שנה לא כפוף לעניין הזה. הראית להם את לשון ההחלטה? (היא עתיקה מדי מכדי להימצא באתר החלטות הממשלה
http://www.pmo.gov.il/Secretary/GovDecisions/Pages/default.aspx
מצאתי אותה רק בתוך פסק הדין ההוא)

2) אני מבינה אותך לגמרי
. בנסיבות כאלה יכול להיות שהייתי מגישה בקשה לביטול אזרחותי הישראלית.

debby12

New member
מנהל
מאחר שנברתי בהודעות הממשלה מצאתי בהן התייחסות ל

תחנת שירות מהיר לדרכונים (מלבד זו שבמעבר גבול = אני מניחה זה נתב"ג שנסגר)

http://www.pmo.gov.il/Secretary/GovDecisions/2015/Pages/dec417.aspx

ויש כל מיני סיפורים ברשת על הוצאת דרכון בנוהל מקוצר תוך יום ברגע שמראים להם שזה דחוף ויש כרטיס טיסה. למשל

http://family.lametayel.co.il/נוהל+מהיר+להוצאת+דרכון+במשרד+הפנים

https://www.mishpati.co.il/forum/81/17

luckydude

Active member
מנסה להבין את העיקר מהשרשור הזה...

אם אתה גר בחו״ל אז כדאי שתהיה מוכן מראש ותוציא\תחדש דרכון בקונוסוליה פעם ב10 שנים מאשר להכנס לארץ עם דרכון שפג תוקפו ותחכה ממש עד לרגע האחרון (ז״א היציאה מהארץ) כדי לחדש אותו. לכן העניין של הנפקה בנתב״ג נראה לי די שולי.
&nbsp
עם זאת, העניין שקונוסוליה לא תחדש דרכון (או תחדש אותו רק לשנה) למי שלא נרשם אצלה פעם בשנה דווקא נשמע משמעותי מאוד ואם באמת מתכוונים לאכוף את זה אז יש כאן חידוש. זה לא כ״כ סביר למשל שאזרח ישראלי (במיוחד אם הוא גם אזרח אמריקאי) שגר שעות מהקונוסוליה הקרובה ירוץ אחריה פעם בשנה כדי שפעם בעשר שנים יוכל לחדש את הדרכון הכנעני.
&nbsp
התחושה שלי היא שהחובה כביכול להרשם בקונוסוליה פעם בשנה כנראה קיימת גם היום אבל ת׳כלס אם אין נסיבות מיוחדות אז אי מילוי החובה הזו לא תוביל מעשית לאי חידוש הדרכון ל10 שנים והכל בעצם ימשיך להיות כפי שהיה עד כה.

בתאוריה זה נכון אבל מה קורה אם שוכחים לחדש דרכון?

אנחנו מבקרים בישראל כל שנה, ובפעם האחרונה פישלתי ולא ראיתי שתוקף הדרכון עומד לפוג, גיליתי את זה רק בשדה התעופה בנסיעה לישראל... להכנס לישראל לא היתה בעיה אבל אם לא היו מנפיקים דרכונים בשדה התעופה אז לא הייתי יכולה לצאת מישראל. הגעתי לביקור של שבועיים, מה יעשה מחר משהו במצב כזה?

Midriff

New member
הנסיון שלנו מאחרונה

אנחנו לא גרים ליד שגרירות (דורש טיסה) ודרכון ילדים דורש נוכחות פיזית בשגרירות. ולכן כשפג תוקף הדרכון הישראלי של הילדה החלטתי לחדש אותו בביקור הבא בארץ.
קודם כל בכניסה, הגשתי את הדרכון הישראלי אז הפקיד שאל אם יש לה דרכון זר בתוקף וביקש שהיא תכנס איתו...(מה שלדעתי בניגוד לחוק)
השנה בדיוק שינו את התהליך והיה בילתי אפשרי לקבוע תור למשרד הפנים לשבועיים בהם היינו בארץ. אחרי פניות חוזרות ונשנות במייל שלא עבדו, חמותי הצליחה דרך דף הפייסבוק של המשרד בבני ברק להשיג לנו תור.
הטיפול במשרד היה מהיר ויעיל, אבל הם אמרו שהדרכון לא יהיה מוכן בזמן לעזיבה שלנו. אז היינו צריכים להוציא שם גם אישור ליציאה עם דרכון זר. טופס שאותו מסרנו בביקורת דרכונים בנתב"ג.
הדרכונים של הילדים עכשיו בארץ ואני מקווה שיהיה לנו ביקור משפחתי לפני הנסיעה הבאה ככה שהם יוכלו להגיע אלינו..
כמובן כל התהליך רלוונטי רק אם יש דרכון אחר (בתוקף)

debby12

New member
מנהל
רק לגבי הפסקה האחרונה שלך - אני חושבת שאתה צודק

החובה להירשם בקונסוליה ("נציגות ישראל") פעם בשנה אכן קיימת כבר עכשיו. נדמה לי, מהזכרון, שההוראה/הנחיה בנושא מפורטת בצד הפנימי של העמוד האחרון של הדרכון, כלומר הצד הפנימי של הכריכה האחורית.

מעולם לא מילאתי את החובה הזה בעצמי... והאמת היא שחשבתי לתומי שכשמגישים בקשה לדרכון זה נחשב מילוי החובה. גם לא ידעתי שאמורים להירשם באופן פיזי - חשבתי שזה משהו שאפשר לעשות בדואר/מייל.

וגם - למדתי מהשרשור הזה שיש קבוצה גדולה של אנשים שהקונסוליה מסרבת להנפיק להם דרכון חדש כי לא "ביקרו מספיק בישראל"

luckydude

Active member
אני יודע שכשמגישים בקשה לדרכון אז הם גם מבצעים

את הרישום, אבל זה רק לשנה שבה הונפק הדרכון. וכן, אפשר לעשות את התהליך בדואר אבל זה עדיין די מסורבל.
&nbsp
אגב, כדאי לציין שיש ייתרון קטן בהחזקת דרכון ישראלי בתוקף (מעבר לצורך בו כדי לצאת מהארץ) וזה שישנן מספר מדינות שישראלי יכול להכנס אליהן ללא ויזה אבל אמריקאי לא (ברזיל ורוסיה למשל).

ראשית, הם כבר לא מנפיקים לעשר שנים

בקונסוליות בחו"ל מאז השקת הביומטריים, שמונפקים רק בארץ. בקונסוליות בחו"ל התוקף הוא 5 שנים.
&nbsp
שנית, כפי שהדודה כתבה, העניין העיקרי עבורם הוא תכיפות הביקורים בארץ, ולא הרישום בקונסוליה בחו"ל. זו מדיניות שהופנתה בעבר בעיקר נגד מהגרים לישראל שהמשיכו לארץ שלישית (בד"כ עולים מחבר המדינות שאחרי תקופה יחסית קצרה בישראל המשיכו לארה"ב או קנדה) אבל בשנים האחרונות גם באופן "שוויוני יותר" כלפיי ישראלים בורן-אנד-ברד שלא מבקרים "תכופות מספיק" בארץ.

משל333

New member
אז מה המשמעות הפרקטית?

מי שלא ביקר בארץ 5 שנים ומסרבים לחדש לו בקונסוליה את הדרכון, אמור להגיע לארץ עם הדרכון הזר שלו? ואם הוא בארץ לתקופה קצרה ולא מחדש בארץ את הדרכון, הוא גם יצא עם הדרכון הזר?
נשמע לי תמוה לחלוטין ולא חוקי. ממתי מדינה יכולה להגביל את זכויות הנסיעה של אזרחיה בצורה כזו?

קודם כל "מדינה יכולה להגביל את זכויות הנסיעה של אזרחיה

בצורה כזו" או אחרת, פחות או יותר מתמיד. במקרה אחד שאני מכיר, מלפני 15 שנה, שבו לאזרחית הישראלית לא היה דרכון זר, רק גרין קארד, הקונסוליה בארה"ב היתה מוכנה להנפיק לה רק מסמך מסע זמני (מה שנקרא בלעז Laissez-passer). אבל ברמת העיקרון, יתנו לך להיכנס לישראל גם עם דרכון ישראלי פג תוקף, אבל לא לצאת...
מבחינת תכיפות הביקורים, אני לא בטוח שזה חמש שנים. אני מכיר את הסיפור הזה של סרוב לניפוק מיד שניה, לא מניסיון.
את זה שהם לא מוציאים יותר לעשר שנים בקונסוליות בחו"ל, לעומת זאת, אני יודע מיד ראשונה ועל סמך מידע שקיבלתי מנציג רשמי של ישראל בארה"ב.

debby12

New member
מנהל
אזרח ישראלי יכול להיכנס לישראל עם דרכון ישראלי שפג תקפו

נשמע מטורף אבל זה נכון - מנסיון (של אבא שלי, ע"ע המפוזר מכפר אז"ר...). ונדמה לי שקראתי על כך כמה פעמים בפורום 456 הסמוך.

אז נשאר רק הקטע של איך לצאת בחזרה מישראל בהנחה שבאים לביקור קצרצר. ולזה - וואללה - אין לי מושג. יש את האופציה הזו של נוהל מקוצר שקישרתי אליה פה בשרשור שעולה מהקישורים שעובדת [מראים להם כרטיס טיסה עם תאריך וכו']

מה יעשו עם מי שזורק
ולא טורח לחדש בעודו בארץ - תעלומה. אני מניחה שלא יעשו ממנו "אסיר ציון"... אני מנחשת/מהמרת שימציאו איזה קנס אדירים למישהו ישראלי בסיטואציה הזו שיוצא עם הדרכון הזר בלבד [איזשהו דרכון תקף חייב להיות לו, אחרת חברת התעופה לא תעלה אותו על הטיסה]. אז זה יהיה כמו קודם כשהיתה לשכת דרכונים בנתב"ג = יעלה המון כסף, רק ההבדל יהיה שאפילו לא תקבל דרכון תמורת כל הכסף הזה

מישהו פה אולי מכיר קונסול/ית שיודע את התשובה או שתשמח/ישמח להתארח פה לשרשור שאלות ותשובות?

למעלה