נגמר, לא ניתן יותר להוציא דרכון בנתבג

noposible

New member
דרכון במהלך 48 השעות שלפני מועד הטיסה – במקרים חריגים בלבד!

במקרים חריגים בלבד זה בעברית פורגט אבאוט איט. להשוואה אנשים מוציאים דרכונים של מדינות איחוד אירופאי בקונסולויות בתל אביב מבלי שדרכו מעולם שם אבל ילידי הארץ ששרתו בצבא, עבדו ושילמו מיסים חייבים לקחת שלושה שבועות חופש מהעבודה לפחות ולטוס לישראל בשביל חידוש דרכון. ומה אם לא יכולים לקחת +3 שבועות חופש מהעבודה?

משל333

New member
לי זה נשמע לא תקין

להגביל או לייצר קשיים כל כך גדולים לאנשים שלא מבקרים בארץ 5 שנים. מענישים אותנו? למה? על מה?

כשאת כותבת "לא תקין" את מתכוונת

"לא בסדר" או "לא חוקי"? אנחנו יכולים להסכים שזה לא בסדר, אבל זה בהחלט חוקי.
&nbsp
גיגלתי עכשיו, ולפחות בקונסוליה בטורונטו הם מבהירים את התנאים, שסביר שנכונים גם עבור ארה"ב. הם כותבים כך:
&nbsp
שימו לב: במקרים הבאים יתכן כי האזרח יקבל מסמך נסיעה חלופי או דרכון מקוצר ולא דרכון למלוא התקופה:
1. אזרח ישראלי שלא ביקר בישראל מעל חמש שנים יקבל דרכון מקוצר בהתאם לפעם האחרונה שביקר בישראל. לדוגמא- אם האזרח לא ביקר בישראל במשך 6 שנים, דרכונו ינופק רק ל-4 שנים בלבד. לאחר ביקור בישראל, יוארך הדרכון עד תום התקופה וזאת ללא עלות נוספת.

2. אזרח שלא ביקר בישראל מעל עשר שנים לא יוכל לקבל דרכון כלל בנציגות. אם יציג כרטיס טיסה משולם ישיר לישראל יוכל לקבל דרכון לשנה אחת. לאחר שהאזרח יחזור מישראל, יוכל להביא את הדרכון לקונסוליה ולהאריכו עד תום תוקף הדרכון המקסימלי (5 שנים) ללא עלות נוספת.

oleyashan

New member
אני

כשבאתי לחדש את הדרכון הישראלי בקונסוליה בניו יורק אמרו לי שבגלל שלא ביקרתי בישראל חמש שנים לא ייתנו לי דרכון חדש לעשר שנים אלא רק לחמש שנים ואם אני יבקר בישראל אז אחרי חמש שנים ייתנו לי לעוד חמש שנים
אני לקחתי את זה בתור עונש
כי בדרכון האמריקאי שלי ושל בני משפחה שלא היו בארה"ב מעל עשר שנים אין להם שום בעייה לקבל דרכון חדש בשגרירות האמריקאית בתל אביב לעשר שנים
נראה לי שזה נקמה ישראלית של לתת להם עונש
אין שום סיבה אחרת שבעולם שלמדינה יהיה אכפת אם למישהו יש דרכון לעשר שנים ולא ביקר בה, ישראל מכריחים אותו לבוא לבקר כדי שיוציא כספים בישראל

placid1

New member
לגבי השורה האחרונה שלך, אני לא

חושבת שה כדי להוציא כסף מהאזרח, אלא מתוך נקמנות טהורה, שהרי מאז ומתמיד שנאו בישראל את היורדים וראו בהם בוגדים, אז למה לא להעניש אותם ולהתעלל בהם.....

Boston Guy

New member
זה לא כל ה"יורדים"- זה ספציפית נגד תחמנים מארצות מזרח אירופה

הינה ציטוט מתוך ישיבת וועדת הקליטה, העליה והתפוצות של כנסת ישראל בשנת 2014, שבה אחד העדים, עורך הדין אלי גרביץ, מסביר את הרקע לאותה החלטת כנסת משנת 1964.

"בשנת 1964 התקבלה החלטת ממשלה 303, אשר אומרת בפשטות: אזרחות ישראלית היא תנאי הכרחי אך לא תנאי מספיק, לקבלת דרכון. מה שעמד בבסיס ההחלטה, למיטב ידיעתי, זו תופעה של עולים חדשים מרומניה שהיו עולים לישראל, מקבלים דרכון, עוזבים, ובאמצעותו משתקעים בניכר. והיות שמדינת ישראל היא בין המדינות הבודדות בעולם שנותנות אזרחות במקום, בלי תקופת הסתכלות ארוכה, כמו למשל בארצות הברית... בישראל יש גם אפשרות לקבל אזרחות בדרך שלוקחת הרבה שנים, אבל יש גם אופציה, שהיא האופציה העיקרית, לעלות ולקבל את האזרחות ממש על כבש המטוס.
לכן מצאו צורך לא לתת דרכון באופן מיידי. התיקים העיקריים של בית המשפט העליון, שבהם דנו בסוגיה ואישרו את המדיניות של משרד הפנים, היו באמצע שנות ה-90, בבג"ץ פטרוניוק ובג"ץ לוצ'נסקי. המדינה יוצגה על ידי פרקליט צעיר ממחלקת הבג"צים, שי ניצן, פרקליט המדינה נכון להיום. המדינה טענה, בצדק רב, שיש שני שיקולים אסטרטגיים שצריך להפעיל: אחד שיקול פנימי והשני שיקול חיצוני. השיקול הפנימי: שלא צריך להנפיק דרכון לאנשים שבאו לקבל אזרחות ישראלית אך ורק על מנת לזכות בדרכון ובאמצעותו להשתקע בניכר. השיקול החיצוני הוא לא לפגוע בהסכמים בילטרליים של מדינת ישראל עם מדינות אחרות. הרי יש לנו איזושהי הבנה, או התחייבות "מטרייתית": אנשים שהם גם אזרחי ישראל וגם תושבי ישראל – יוצאים מנקודת הנחה שהם יטוסו לחו"ל בתור תיירים ויחזרו לישראל. אבל ברגע שהם לא חיים בישראל, מדינת ישראל לא רוצה "להתחייב" שהם יעזבו את המדינות שאליהן הן נכנסו בלי הרשאה. ולכן, בגלל אזרחים ישראלים לא-תושבים שנכנסים לשם בלי צורך באשרה ואז משתקעים ואז אולי יבטלו את הסכמי האשרה – כמו שאמר שי ניצן ובית המשפט אישר את זה – סופה של מדיניות אחרת היא לפגוע באזרחי המדינה כולם."

אז התופעה הזו התחילה עם עולים מרומניה שהיו "עולים בכדי לרדת", הגיעה לקרשצ'נדו עם העליה מרוסיה.
אני מוקף כאן בבוסטון במהגרים מרוסיה שעשו את המסלול של לעלות לישראל, לקבל "סל קליטה" ממדינת ישראל - וברגע שיכלו לקבל ויזת תייר לארה"ב לקחת את הכסף ולברוח לארה"ב, שם ה"בונד" עזר להם להגיש בקשת הגירה על בסיס סטטוס "פליט". חלק גדול מהאנשים הללו קנו בכסף הסיוע שקיבלו ממדינת ישראל נדל"ן מגורים כאן בבוסטון, והם היום LANDLORDS שמתפרנסים לא רע מהנדל"ן הזה...

הינה לינק לאותו פרוטוקול ישיבה שממנו באים הפרטים:
[URL]https://oknesset.org/committee/meeting/8553/[/URL]

placid1

New member
בלי קשר לחוק הספציפי הזה, את היורדים,

כולל אלה שנולדו וגדלו בישראל ואף שירתו בצבא, המדינה תמיד ראתה בהם בוגדים והסימן הכי בולט הוא השם שניתן להם, יורדים ולא מהגרים.

לגבי העולים שמיד עזבו, חוק השבות הוא חוק מסריח שבעזרתו הגיעו לישראל פושעים וסתם אנשים שאינם ראויים להיות אזרחים. ואם המדינה חושבת שחשוב לה לחלק אזרחות וסל קליטה ללא תקופת אכשרה, היא גם צריכה לתת לאזרחיה השוהים בחו״ל דרכון ולא להתנות אותו בביקור שנתי בקונסוליה. זו התנהגות של מדינה טוטליטרית, גם אם היא חוקית....

debby12

New member
מנהל
האמת - מה שהקונסוליה כתבה לא נשמע לי כל כך נורא

לא כתוב שם שאי אפשר לקבל דרכון בנציגות בכלל - אז ההודעה הפותחת אולי לא מדויקת.

כתוב שם שמי שלא ביקר בישראל מעל 10 שנים יקבל דרכון לשנה אחת בלבד, ומשיחזור יוכל להאריכו למקסימום (5 שנים, ללא עלות). אז אפשר ליסוע וגם לחזור - לא צריך להילחץ בזמן הביקור בארץ לחדש אותו.

אני דווקא יכולה להבין שלא פשוט למדינת ישראל שיש כל מיני אזרחים שהחליטו לעבור בישראל שניה וחצי כדי לסחוט את המיטב מסל הקליטה והמשיכו הלאה... (ו- מי יודע - אולי גם מכרו את הדרכון הישראלי לכל המרבה במחיר כדי לאסוף עוד קצת כסף על חשבון מדינת ישראל)

באופן אישי זה לא נראה לי כזה עוול.

ולגבי היורדים/לא-יורדים כמונח - לדעתי זה מונח של שנות השבעים-שמונים שכבר מזמן לא משתמשים בו בישראל.

במציאות :

לא ביקרת עשר שנים. הנציגות (קונסוליה) לא מוסמכת להנפיק דרכון.
משרד הפנים (בישראל!! ) ינפיק דרכון לשנה אחת בלבד. אם עד תום השנה לא יממש האזרח נסיעה נוספת, לא יוארך דרכונו בנציגות בחו"ל ויצטרך לשוב על הפרוצדורה בישראל.
שלום. תודה. ו... לא תודה.

debby12

New member
מנהל
אה - אז מה שכתוב שם לא מדויק

הם ניסחו את ההנחיות בזהירות,

תוך שימוש במינוח " יתכן כי האזרח יקבל", והוסיפו כי זה עלול להיות רק "מסמך נסיעה חלופי" (לסה-פאסה, כמו שכתבתי בהודעה קודמת).
&nbsp
היות ופותחת השרשור לא שיתפה בפרטים, קשה לדעת מה בדיוק נאמר לה, ומה היתה ההצדקה.
&nbsp
אם זה נורא או לא, זו כבר שאלה אחרת. זה בטח לא נורא עבור מישהו כמוני, שגם מחזיק בדרכון אמריקאי וגם מבקר בישראל בתכיפות גבוהה בהרבה מאשר כל חמש שנים. מה שכן, זה עוד אחד מהנושאים שבהם ישראל כנראה נוהגת בסטנדרטים שונים מאשר מקובל במדינות צפון אמריקה ומערב אירופה. אולי אני טועה, אבל לא מכיר אף מקרה שבו הנפקת דרכון לאזרח אחת המדינות האלה שמתגורר בארץ אחרת מותנה כעניין של שגרה בתכיפות הביקורים במדינה.
&nbsp

noposible

New member
מה שכתוב באתרי הקונסוליות זה ישראבלוף

למי שלא ביקר בארץ בתכיפות הראויה מציעים תעודת מעבר מקרטון בכיוון אחד וגם לזה צריך להראות כרטיס טיסה ישיר!

הם דווקא מציינים את זה, אז זה לא שקר.

כפי שציטטתי, הם כותבים שהאזרח עלול לקבל רק " "מסמך נסיעה חלופי", שזו בדיוק תעודת המעבר.
&nbsp
אם לא אכפת לך לשתף, כמה זמן לא ביקרת בארץ? זו פעם ראשונה שאת מנסה לחדש בחו"ל?

Midriff

New member
השאלה היא

אם יש לך דרכון אחר, אז זה נכון, אבל את יכולה לחיות פה על גרין קארד או ויזות הרבה מאוד שנים ואז דרכון כל שנה זה תיק ועלות די רצינית

ליאת59

New member
בלת״ק. בדיוק הוצאנו דרכון בארץ השנה

גם אנחנו חששנו שהוא לא יגיע בזמן, אז אמרנו את זה לפקידה והופס תוך 30 שניות היה לנו ביד דרכון זמני לשנה בחינם (!) כאשר הקבוע נשלח לבית ההורים.
&nbsp
דרך אגב, לקח להם 3 שבועות והדרכון הגיע הביתה עם שליח- בזמן חגי תשרי!- אז יש תקווה גם בדואר ישראל וגם במשרד הפנים.

debby12

New member
מנהל
אם הפגנת בקונסוליה את אותה רמת ידידותיות

נכונות לעבוד ביחד כדי ליצור פתרונות, פתיחות והכרת תודה שאת מפגינה פה בשרשור אז לא מפתיע בעיני שהם הלכו איתך על האפשרות הכי גרועה מבחינתך.

iris mom of two

New member
LOL!

באמת חיוך, הבנה של הקשיים שלהם, וסבלנות עובדים היטב.
&nbsp
אומרת איריס ששכחה לשלם לכרטיס האשראי בזמן. שלמה יום מאוחר מדי, ראתה את החיוב לריבית ותשלום מאוחר. התקשרה לחברת האשראי וקבלה זכוי מלא עם חיוך ואדיבות.

debby12

New member
מנהל
לשלם לכרטיס האשראי?

נדמה לי שזה משהו שלא עשיתי מאז 1998. את לא מעדיפה לשלם את התשלום חודשי של כרטיס האשראי בהוראת קבע?

iris mom of two

New member
control freak

משלמת הכל בעצמי, בודקת את החשבון...
&nbsp
הלשלם את הכרטיס זה תהליך של שתי שניות, אונליין, אבל אני עושה את זה ולא יוצא אוטומטי.

למעלה