נדחף לפקק
תאונה

• פותח הנושא codec
  • פורסם בתאריך

codec

New member
נדחף לפקק../images/Emo26.gifתאונה

הזדחלתי לי בפקק בירידה מכביש 4 לכיוון נס ציונה. לא הייתי צמוד לרכב שלפני, אך המרווח היה קטן יותר מאורך רכב. לאורך כל הזמן אני רואה רכבים עוקפים משמאל ונדחפים לפקק מלפנים, איפשהו. בסוף הגיע גם "תורי", ורכב ניסה להידחף לפני. המרווח הקטן לא השאיר מקום לטעות, והמכוניות ניפגשו. מה אומר החוק? על מי האשמה? האם בפעם הבאה אני אמור להתאמץ יותר לבלום (אני לא בטוח איך זה ייגמר, כי מאחורי ישנם עוד רכבים במרחק לא גדול. פקק כבר אמרנו...)

be_roo

New member
רכב שעובר נתיב חייב לתת זכות קדימה לרכבים

אחרים באותו נתיב ולא להפריע לתנועה. הנהג הנדחף למעשה אשם בשתי עבירות, אי מתן זכות קדימה וקיפוח זכות, שכן הוא ניסה להדחף בכח לתור על חשבון נהגים אחרים שממתינים. התקנות הרלוונטיות: תקנה 40 (א) סטיה מנתיב נסיעה (א) לא יסטה נוהג רכב מנתיב נסיעתו אם עלול הדבר לגרום להפרעה או לסיכון. תקנה 21(ב): 2חובתו של עובר דרך כל עובר דרך חייב להתנהג באופן שלא - (1) יקפח זכותו של אדם להשתמש שימוש מלא באותה דרך; (2) יגרום נזק לאדם או לרכוש ולא יתן מקום לגרום נזק כאמור; (3) יפריע את התנועה ולא יעכבנה; (4) יסכן חיי אדם. מצד שני הנהג הבריון יכול לטעון שאתה עברת על תקנה 50(א): כשכלי רכב נוסעים זה אחר זה בדרך שאינה דרך עירונית, ישמור הנוהג ברכב על ריווח מספיק בין רכבו ובין הרכב הנוסע לפניו, כדי להבטיח זרימה תקינה של התנועה וכדי לאפשר לרכב הבא מאחוריו, אשר מהירות נסיעתו עולה על שלו, להיכנס ללא סיכון לאותו ריווח. אבל אם הדבר יגיע לבית משפט, ותמונת הפקק וההדחפות תתואר כנדרש, אני מקווה שהשופט יבין את הסיטואציה ויטיל לפחות את רוב האחריות על הבריון הנדחף. הבעיה היא שאיש לא מבטיח לך מה יאמר השופט. בהצלחה.

codec

New member
הבנתי

החוק אומר: "שנייכם אשמים. תלכו מכות". העיקר שיש חוק. זה טוב, שיהיה סדר. אחרת איך נדע איך להתנהג ? אם חוקקו חוק, סימן שמישהו עובד. ניצול מיסים במיטבם.

be_roo

New member
לא תמיד צריך לקטר. חוקים לעולם אינם יכולים

לתת מענה לכל מקרה במציאות, לשם כך הומצאו בתי המשפט בשביל לקבוע כיצד מיושם החוק בכל מקרה ומקרה. זה שקיים חוק שמחייב נהגים לשמור על רווח לא אומר שהוא ניתן ליישום בכל מקרה, הרי ניתן לומר שבמקרה של עומס תנועה, לא הגיוני לדרוש מנהג לשמור מרחק של 15 מטרים מהרכב שלפניו כדי לאפשר לכל בריון להדחף כי אין לו חשק לחכות כמו כולם. זה טיעון שניתן להעלותו אבל רק שופט יקבע אם הוא רלוונטי או לא.

be_roo

New member
השורה התחתונה, יש חברות ביטוח

בשלב הראשוני לתת להם לשבור את הראש ואם זה לא מסתדר ללכת למשפט. הבעיה היא לא החוק אלא אותו חוליגן שהחליט להדחף.

למעלה