נדרשת עצתכם הדחופה......

לי123

New member
נדרשת עצתכם הדחופה...... ../images/Emo53.gif

אז העניין הוא ככה.... מדובר בזוג שאוהב אחד את השני והכל טוב ויפה...אבל... ההורים של אחד מהם מתנגד לקשר. כלומר, בן הזוג אינו לרוחם של הורי הצד השני. מה עושים??? האם בני הזוג צריכים להיפרד, רק בגלל שההורים מתנגדים? רק בגלל שבן הזוג אינו מוצא חן בעיניהם? מצד שני, אם הזוג מחליט להישאר יחד, איך בכל זאת מתגברים על כל המכשולים? איך אפשר לחיות במתח הזה? שכן, ההורים די מנסים לקלקל וזה גורם למתיחות בין בני הזוג... אז...מה עושים??? האם נכנעים או נלחמים? ואם נלחמים, אז עד מתי? כל החיים??? תודה על עזרתכם ועצותיכם....

ליידילי

New member
לכל החיים...

לאיזה כיוון שלא תפנו, ואיזו החלטה שלא תקבלו, בכל מקרה זה יהיה לכל החיים. כאשר אנו בוחרים אפשרות אחת, אנו בוחרים להמנע מהאפשרויות האחרות. אחד ה"מוטו"אים שמלווה אותי מאז שאני זוכרת את עצמי , (בערך) הוא "לנסות לקבל החלטה אשר לא אתחרט עליה" כשאני שוקלת במיוחד בענינים חשובים - אך גם בכאלו שפחות, ומתלבטת, אני מנסה לחשוב הלאה וקדימה ולקבל החלטה אשר לא אתחרט עליה. זה דורש מין סוג של חשיבה שצופה קדימה...ומנסה לקחת בחשבון השתלשלויות הענינים השונות שעלולות/עשויות להתרחש בעקבות החלטתי. (כזו או אחרת...) {וכעת אני נוכחת לדעת שמזה זמן מה, נשכח ממני המוטו המועיל הזה... ומיד עלי לרענן אותו בליבי ובמחשבתי...}. לא מזמן שתף אותי אדם בסיפור מעברו. בזמנו נפרד מחברתו הראשונה בשל לחץ הוריו. והתערבותם. עד היום כואב לו על כך. אין לו כל דרך לדעת איך היו הדברים מתגלגלים לולא התערבות הוריו. אך הכאב השקט קיים אי שם ומלווה אותו. והתעורר לאחרונה, כשמתברר יותר ויותר שהנישואים שלו "זה לא זה". אשה ממכרותי, רווקה עד היום למרות קשר משמעותי ביותר שהיה לה עם יליד חו"ל. הם ניסו לחיות יחד בארץ, (הוא התקשה) וניסו לחיות יחד בחו"ל (והיא לא עמדה בזה) ועד היום, (מזה שנים רבות) שניהם עומדים ברווקותם. היא כאן, והוא שם. בשני המקרים מדובר על החלטות שהתקבלו לפני למעלה מ25 שנה... האם זה אומר לך משהו? קשה מאד לייעץ לך אישית, כשנתת מידע מועט כל כך וטווח הטעות גדול... היה רצוי להוסיף ולו כמה פרטים : כלומר על איזה רקע ההתנגדות? דת\גזע\לאום? מקצוע? הכנסה\ אולי אתם סתם נורא צעירים? או שמא חו"ח בן הזוג מהמר הוא או שתיין? האם ההתנגדות היא על רקע דעות קדומות, או שיש לה בסיס אישי מנומק נגד האדם עצמו. (לפעמים - לעיתים רחוקות ובכל זאת, קורה שהורים רואים משהו אשר נעלם מעינינו, משהו אשר יש לו נגיעה אמיתית לטובתנו...) כך או כך כל החלטה שתקבלו יהיה לה משקל לכל החיים.

מתולתלת

New member
יש מקרים

בהם כן כדאי לשמוע להורים האם יש סיבה מוצדקת להתנגדות ההורים? לי ההפך מליידילי יש שני סיפורים אחרים גיסתי למשל ההורים התנגדו מאוד לחתונה והיא בכל זאת נכנסה להריון והתחתנה והיום אחרי 13 שנה היא גרושה עם שלושה ילדים בגלל עברו הפלילי שיעדנו עליו וכבר בילד הראשון דאגנו לעשות סוף לכל הסיפור ולא הצלחנו אז היום זה שלושה ילדים והיא גרושה ואם היתה שומעת לאמא ולנו יכול להיות שהיתה יותר מאושרת היום גם אחותי יצאה תקופה של 10 שנים עם בחור שלא מצא חן בהורי ומאוד התנגדו אבל בסוף אחותי נכנעה והכירה בחור אחר והיא נשואה באושר והוא מתנדנד גם כאן זו שאלה של על מה מתנגדים ההורים לפעמים הם צודקים

לי123

New member
ובכן..לא מדובר בעבריין ולא בשתיין..

ההתנגדות היא על רקע של דעות קדומות. אתם יודעים...הורים...סתם כך..ללא סיבה הגיונית... שנית, אם מחליטים להילחם, מתעוררת השאלה המדאיגה אם בן הזוג לא יישבר בשלב כלשהו מלחץ ההורים. כמה אפשר להתווכח?!.... תודה לכם!

לי123

New member
אוקיי,גם אני החלטתי להילחם, אבל...

הפחד הוא שיום אחד בן הזוג יישבר מהלחץ שמופעל עליו,יימאס לו ויעזוב. כי הרי זו מטרת הלחץ וזו מטרת ההורים, לא? בכל זאת, בן אדם, כמה יכול להתווכח? בסוף נשבר... אז.. מה לעשות? אגב, איך פונים פה ליועצת?

מתולתלת

New member
אם האהבה

כל כך חזקה והם עומדים על שלהם ונלחמים למה שמשהו ישבר???????????

עיניים

New member
אם אלה הורייך שמתנגדים

הרי שהייתי מציעה לך לנסות להבין מה בדיוק מפריע להם, ואז לשקול בקור רוח אם יש בסיס לדעתם הנחרצת. היות ואני מבינה בין השורות שהוריו של בן/ת זוגך הם שמתנגדים לך - הרי שאין לך הרבה מה לעשות, אלא לצפות לשיקול דעתו/ה של בן/ת זוגך ולחכות להחלטה שלו/ה. התבטאתי בלשון זכר-נקבה כי קשה לנחש אם זה את או אתה - בכל מקרה דעתי יפה לשני המינים. שבת שלום ובהצלחה.

איש-ילד

New member
היי...הלו... השתגעתם???

היי..הלו... השתגעתם??? כולכם????? מישהו יכול לקום ולאמר ש...אם ההורים מסכימים אז זה בסדר...אלו יהיו נישואים מאושרים... ואם לא, אם הם לא מסכימים אז...אז זה דפוק? היי...הלוו... שימו לב באיזה פורום אתם נמצאים... מה להורים ולרגש של הילדים... לאהבה שלהם...למשיכה שלהם??? היי....הלווו... שכחתם? שכחתם שלא ההורים נכנסים עם הבחור או הבחורה למיטה? שכחתם ש...לא ההורים מתחתנים? מה קורה לכם? שכחתם שאלו לא חיי ההורים אלא חיי הילדים? כאשר בתי רצתה להינשא, באה לשאול לדעתי... ואני בעוונותיי, לא כל כך אהבתי את העלם ואפילו במידה מסוימת חשבתי ש...לבת שלי מגיע יותר. שאלה לדעתי, אמרתי לה פחות או יותר כך. אם היה מדובר בעניין עיסקי - אז יש מקום לשיקולים הגיוניים וכו´ ואז יש מקום לדעתי, לנסיון החיים שלי. אבל כאן? כאשר מדובר באמוציות? ברגש? מי אני שאומר לך אם להינשא לו או לא? הרי אני...אפילו לא נמשך אליו... לכי בתי, לכי לממש את אהבתך. רק דבר אחד ביקשתי, רק אחד. עשו הסכם ממון, לפני הנישואין, הסכם ממון שאולי הוא יאפשר לכם לחיות ביחד יותר טוב, ללא אילוצים... בנקיון. הרי מי אני שאוכל לקחת אחריות על מה שיתרחש בעתיד?? מי אתם??? הנביאים אתם או בני נביאים? איך יחיו בני-הזוג עם עצמם אם לא יממשו את אהבתם? מה יעבור להם כל הזמן בראש? בכל משבר שייתקלו בו בעתיד? בכל קושי שיתעורר בנישואים האחרים שיהיו? ו...האם יוכלו לסלוח להוריהם?? ולך לי123. אימרי להם בבקשה, אימרי להם שיממשו את אהבתם! שיחבקו אחד את השני...שיאהבו, ממש, חזק... ושיאמרו להורים - כן, אנחנו אוהבים, אנחנו רוצים לחיות ביחד ואתם- אתם אין לכם כל זכות לחיות את החיים שלנו במקומנו! או שאתם מקבלים את אהבתנו, את בחירתנו או... שלא. אבל זו בחירתנו, זו אהבתנו אלה הם חיינו. ואתם ההורים יש לכם זכות רק, אבל רק לייעץ לנו, להביע דיעה... וגם זה בזהירות... אבל שיהיה לכם ברור הורים יקרים, שיהיה לכם ברור טוב טוב! - אלו הם חיינו! - לא חייכם, זו אהבתנו! - לא אהבתכם ואין לכם זכות לאנוס את מחשבותיכם, דעתכם, אהבתכם או ...תיסכולכם עלינו. זה - לא!! ואני יכול כמעט להבטיח להם ולך שכאשר הם, ההורים, יראו את המוחלטות, את עוצמת האהבה, את אי-היכולת להפריד בניהם - אז יש סיכויים רבים שישלימו עם כך... ואם לא... הנכד/ הראשון... עושה את זה... וחוץ מזה, יהיה מה לספר לילדים, איך נלחמנו על אהבתנו... ולסיום, ציטוט מתוך הספר "הנביא" של חליל ג´ובראן שנדמה לי שאומר הכל... "ילדיכם אינם ילדיכם כי פרי געגועי החיים אל עצמם, באים המה דרככם אך לא מכם, חיים עמכם, אך אינם שייכים לכם, תנו לילדיכם את אהבתכם, אל לא את מחשבותיכם. כי לא לכם הגיגיהם. גופם ישכון בבתיכם, אך לא נשמתם, כי נשמתם מסתופפת בבית-המחר, שם לא תוכלו לבוא אף בחלומותיכם. אפשר לכם לחפוץ להיות כמוהם, אך אל לכם לעשותם כמוכם. כי החיים פניהם קדימה, לא אחור. אין הם מתרפקים על האתמול. אתם הקשת, ממנה, כחיצי חיים, ילדיכם שלוחים. הקשת מבחין בשובל על-פני נתיב הנצח, הוא ברצותו, כופף קשתכם, למען חיציו, הנורים למרחקים. התרצו לידיו המותחות קשתכם, כי אוהב הוא את החיצים במעופם, גם את הקשתות הנצבות דרוכות"

ומשפט מפתח נוסף ל...הורים...

חכמת החיים היא - להעניק לילדיכם בצעירותם את השורשים, אך לדעת לתת להם בבגרותם - את הכנפיים... ולזוג הצעיר - הקשר בינכם הוא שייקבע ! אמונה שלמה במטרה, ואחד בשניה. וואלה, שמחה לראותך ילד-איש.

ליידילי

New member
אני מוחה!!! בתוקף

"השתגעתם?" ..."כולכם" אתה אומר... ואני משפשפת עיניים... וליתר ביטחון קוראת שוב את הודעתי... שמא מחמת השעה שבה נכתבה התנסחתי באופן שהתהפכה כוונתי, ולא כך. אז עלי לבקשך לשוב ולקרא את מה שכתבתי. באשר כל שאמרתי, וכל שבקשתי להגיד, היה לחשוב טוב והרבה, ולשקול את הדברים, כיוון שהחלטות שאנו עושים לאורך דרכנו בחיים, מלוות אותנו כל החיים. ויפה הציטוט שהבאת מ"הנביא". (כדאי אולי לשבצו בפורום "הורים לבוגרים צעירים"). מעבר לזה... תוך קריאת המשך התגובות ודברי לי123, אכן נוצר רושם שהבעיה העיקרית כמו גם השאלה העיקרית הנשאלת, הינה "איך אוכל לקבל החלטה במצב הענינים המתואר... כאשר איני בטוחה לחלוטין בכוח עמידתו של בן זוגי"... ולשם כך לי123 תצטרכי לשוחח עם בן זוגך... ארכות וברורות. קבלת החלטות נעשית קלה יותר ככל שיש פחות נעלמים ויותר מידע. ואגב - גם יועץ או יועצת יוכלו לתת תשובה יותר מועילה ככל שהשאלה תהיה ברורה יותר.

איש-ילד

New member
יוו... את צודקת

יוו... את צודקת, סליחה, ממש צודקת - אני הוא זה שנסחפתי. את יכולה לחדול מלשפשף את עינייך... אכן דברייך ברורים ורהוטים ואני בדמיוני הפרוע ראיתי צל הרים כהרים ויצרתי יש מאין. יצרתי מהומה על לא מאומה... ושוב - סליחה. כל הכותבים עד כמה שאני זוכר - או לפחות רובם נמנעו מלהביע עמדה וזה כנראה מה ש"הדליק" אותי. נדמה לי שאחד הפעמים הבודדות שבהם יש, לפחות לי, דיעה של "שחור או לבן" של משהו שהוא חד-משמעי זה המקרה הזה. לעניות דעתי - באופן חד-משמעי אין זכות לאף אדם, לא להורים, לא לחברים,לא ל...אף אחד זכות לאסור על בני-זוג מלהינשא. בין אם בגלל פער-גילים, פער-תרבותי (אני ממש לא יודע מה זה) פער-עדתי או כל דבר אחר. הדבר היחיד שיש לו זכות קיום הוא לייעץ, להאיר על מצבים מסויימים צפויים או אפשריים, להביע דעה - ובזהירות. אבל לאסור?? לאנוס??

ליידילי

New member
שאלת לי 123 נשאלה בנוסח

שאינו מדבר כלל על איסור או כפיה... אלא על דחיה בן זוג (בת הזוג ליתר דיוק) ונסיונות להכתיב את דעה. ולמעשה בהמשך, משתמע, (והתנצלויותי בפנייך לי123) שההתערבות של ההורים מתאפשרת כתוצאה מאיזו אי החלטיות של בנם. {ואיני רוצה להכנס למכלול השערות באשר לסיבותיה של אי ההחלטיות}, - ואותה אי החלטיות עצמה, מערעת את בטחונה של לי123 באהבת בן זוגה וכושר עמידתו. ואני מאד תמהה על נחרצותך, ועל ראית הדברים בשחור ולבן איש. ודווקא בנושא הזה. ככל שקוסמת בעיני הרומנטיות של השקפתך, וככל שהיא עולה בקנה אחד עם תגובתי האמוציונאלית, עדיין, דווקא בנושא נישואין... במקום בו אנו עומדים... בעלי נסיון, ובשל כך מלאי שאלות וספקות... בעת האחרונה, כאשר אני מוזמנת לחתונות... אני תוהה באשר למה יכולים בעלי נסיון לייעץ לזוגות טרם נישואין... והגעתי למסקנה המדהימה... שכמעט ואין עצה מעשית אשר אנו יכולים להעניק מנסיוננו. ואין לנו דרך לסלול את הדרך עבור הז"צ [הזוגות הצעירים], ואין לנו אמצעים להמחיש להם מהם נישואין מאושרים [או לא] מהיום הזה ואילך... ולתוך העתיד. ומה המשמעות של היות נשוי שני עשורים ויותר. יתכן שדווקא בשל כך אסור להורים להתערב... שכן על הזוג באמת לעשות את החלטותיו בעצמו... ולשאת באחריות בעצמו... {אם מכאן אתה בא, אני בהחלט מסכימה עמך}... אבל תראה לי הורים שאינם סבורים שהם יודעים טוב יותר מילדיהם מה טוב עבורם...ותראה לי את אותם הורים - שיודעים טוב כל כך... ובכל זאת ימנעו מלהתערב... אז עמדת ההורים היא נתון... והתערבותם גם כן... וכל שנותר הינה שאלתה הראשונית של לי123 והיא - איך מתמודדים.

ליידילי

New member
איך מתמודדים

התשובה לשאלה הזו תלויה מאד ביכולת שלכם לעמוד ברשות עצמכם. באשר אם אתם מקווים לסיוע מההורים, או שהינכם ממש תלויים בהם עדיין, אזי יש להם יותר "כלים" ו"כוח" להתערב. אם יש לכם אפשרות להמנע מתלות בהם, אזי המשקל העיקרי נתון לעמדת בן זוגך בנושא. - אם הוא מוכן לרדת מציפיותיו לסיועם של הוריו. וכמו קודם - עצתי היא שתשוחחי עימו על כך.

לי123

New member
ליידילי, קלעת בול ../images/Emo45.gif וגם....

הצלחת להבין את הבעיה ולנסח אותה בצורה קולעת. את צודקת באי ההחלטיות של בן הזוג, הוא פשוט קרוע בין אהבתו לבין הוריו. בכל זאת אלה הם הוריו...אולי בכל זאת הם צודקים...אולי בכל זאת הם לטובתו...וכו´ וכו´. את צודקת בכך שההורים אכן בטוחים שהם יודעים מה (או ליתר דיוק, מי) טוב לילדם, ובכך מרשים לעצמם להתערב ולהשפיע. לגבי הסיוע, מדובר בסיוע נורמלי לחלוטין, של ארגון חתונה בבוא הזמן, ותו לא. הבהרות נוספות: שוב, לא מדובר בבחורה צעירה ובחור מבוגר או להיפך, כמו שנאמר פה לפני כן, גם לא עבריין, שתיין וכו´. הרקע להתנגדות הוא דעות קדומות, והעניין של: ההורים תמיד יודעים טוב יותר ותמיד באים לטובת הילד, וכו´ וכו´. ליידילי, ברור ששוחחנו בינינו, ומהשיחות הללו הובהרה לי העובדה שהבן אדם הוא בן אדם, וכמה אפשר לעמוד בלחץ ההורים? כמה אפשר להתווכח? יגיע יום ופשוט נשברים... ושוב עולות השאלות, אולי בכל זאת מחכה לי בפינה אהבה חדשה, למה להיכנס לקשר כזה מסובך מלכתחילה? עד מתי אפשר להילחם, להתווכח? וכו´ וכו´ לגבי האיסור על התערבות ההורים , אתם צודקים, אך ההורים לא רואים זאת כך, כפי שהסברתי לפני כן... ושוב עולה השאלה מה עושים? איך מתמודדים? תודה לכם על העזרה הרבה !!

ליידילי

New member
אם תשובי ותקראי את דברייך תיווכחי

אולי, ותראי מה שרואה משקיפה מהצד -כמוני, והוא שהספקות והפקפוקים אוכלים בליבך את. וזה אומר, מה שאמר בזמנו "סאלח שבאתי" : "רגע חושבים". אם עוד לא קבעתם מועד לחתונה... ולא הזמנתם אולם, (וגם אם כן בעצם... אבל קצת יותר מסובך)-בעצם אמרת "בבוא הזמן" משמע עדיין לא נקבע דבר, אז נא לקחת כמה צעדים אחורה...ולבחון שוב את הזוגיות שלכם, ואפרופו חתונה - "סיוע נורמלי" במימון או כל סיוע שהוא - נותנים פתח להורים לומר את דברם. הדרך להוציא את ה"מנוע" מהענין הזה, הינו לוותר לחלוטין על סיוע. לא כל כך קל, ואולי לא כל כך מקובל - אבל בהחלט עשוי לסייע. ולהקל. זה לא מבטיח שהם ישתתקו לגמרי, אבל איך שהוא, היות בעל המאה בהחלט מגביר את תחושתו של בעל הדעה, שהוא זכאי להשמיעה... תחונה מפוארת מעבר לאפשרויות - או סתם מעבר לאפשרויות, (בלי מפוארת) עוד לא הבטיחה לאיש נישואין וזוגיות מפוארים. אם מקובל על בן זוגך - אמרו להוריו שמאד תשמחו אם יקבלו אתכם כזוג, וכי ברכתם חשובה לכם, אך אם תחליטו, (והדגש הוא על החלטתכם שלכם,) תסתדרו ללא סיוע פיננסי מהם. אבל לפני כל זה חקרי את ליבך היטב היטב, קחי את הזמן לחשוב. ותני אותו מרחב לבן זוגך. ותשוחחו שוב. ותחשבו שוב יחד. ועוד דבר אם עדיין אינכם מתגוררים יחד - אז אולי שווה לנסות? יש סיכוי שבפינה משלכם תוכלו לראות יותר בברור את דרככם. בהצלחה.

עוד נקודה קטנה בעניין

קראתי את דבריה של ליידילי ואני פשוט מוקסם. כל כך נכון. והדברים נאמרים מנסיון. אני רוצה גם לברך את איש-ילד שחזר אלינו, בסערה... כרגיל, ממהר לשלוף.. ו... איש-ילד, ברוך שובך ולשאלתך לי123 את חייבת לקחת בחשבון, כי ההתנגדות של הוריו תלווה אתכם תמיד לטוב, ולרע. לטוב, כי זה יחזק את הקשר שלכם, להראות לכולם כי צדקתם בהחלטתכם. בדרך כלל חושבים מאה פעם, לפני שמפרקים קשר, שעמלנו כה קשה לבנות אותו, ונלחמנו בכולם כדי לקיים אותו. לרע, כי ברגעי משבר (ויהיו כאלה, משברים זה חלק אינטגרלי מחיי נישואין) תמיד תעמוד לנגד עיניו ההתנגדות של ההורים שלו לפני החתונה. וזה יהיה שם, אולי בתת מודע, אבל זה יהיה שם, ביניכם. ולכן,כפי שכתבה בחוכמה רבה ליידילי כל החלטה שתקבלי , תלווה אותך כל חייך

אלה_ה

New member
קודם כל-אני אפנה את השאלה שלך

ליועצת. מחר כבר תהיה תשובה. וגם לי יש סיפור מהחיים. אני מכירה זוג שההורים מאוד מאוד התנגדו לקשר (בלשון המעטה) ולמען האמת יכולתי להבין אותם. הבחור די אפס במילים עדינות. אבל אחרי כמה חודשים שבהם היא עזבה את הבית והם ניתקו איתה קשר כאולטימטום "או הוא או אנחנו" נפל להם האסימון שהם הולכים לאבד את בתם. הם לקחו את עצמם בידיים וחידשו איתה את הקשר תוך קבלה מלאה של בן הזוג. והסוף? נערכה חתונה שמחה והם חגגו מכל הלב. אני מאמינה שהם מתפללים חזק שזה יצליח אבל כלפי חוץ הם מראים חזות שמחה. מה שאני מציעה לך-לקחת שיחה רצינית עם ההורים. להקשיב להם (עד כמה שזה אולי מרגיז וקשה), לתת להם לשפוך את הלב ואז להגיד להם שאת עשית חושבים וזו הבחירה שלך. יש דברים שהאדם צריך להחליט לבד ולשאת בתוצאות. הם יכולים ליעץ ואת לוקחת ברצינות את דבריהם אבל בסופו של דבר זו ההחלטה שלך. עדיף להם שלא תחיי בהרגשה שהם עמדו בינך לבין האושר כי הרגשה כזו יכולה לחבל ביחסים בין הורייך לבינך. אבל לפני שיחה כזו תעשי לבד את החושבים. אם את באמת אוהבת אותו והוא אותך, אם באמת יש בסיס חזק לקשר שביניכם הרי שאף אחד לא יהרוס לכם אם לא תתנו.

RUT777

New member
התנגדות לקשר

כדי לתת לכם עצה מועילה צריך לדעת מספר פרטים נוספים. בני כמה אתם? האם מדובר בקשר שבו הפרש גילים גדול? לפני שמייעצים צריך לדעת מדוע ההורים מתנגדים לקשר? האם מדובר בגבר מבוגר ובחורה צעירה.או אשה מבוגרת ובחור צעיר? האם מדובר בזוג צעיר מאוד. אולי מדובר בבחור עם עבר כל שהוא. אי אפשר לייעץ סתם כך. ואסור לייעץ סתם כך. הרי בכל זאת מדובר כאן בחיי אנשים. אם היו קצת יותר פרטים אפשר היה לתת עצה כל שהיא.

למעלה