נדרשת עצתכם הדחופה......

נעם איש.

New member
בשום פנים ואופן לא. לא. לא.

אם ההורים טיפשים מספיק לכפות את דעתם, אין לתת להם דריסת רגל בחיי הזוג. הם מערבים עתה בבחירת בן הזוג, והם לא יפסיקו להתערב בכל נושא. איזו דירה הם יקנו, ואיפה,ויתערבו גם בחינוך הילדים, ובכל מה שרק אפשר. אם היתה להם סיבה עניינית ואובייקטיבית, אפשר היה לקחת את דעתם כחלק ממערכת השיקולים. אולם, במידה והמצב אינו כזה, מומלץ להדוף את התערבותם לטובת כל המעורבים, ולא משנה גם אם בסופו של דבר הזוג יחליט מעצמו לא להתחתן. אבל את התערבות ההורים צריך לדחות. על הסף, ובאופן נחרץ.

מיכללב

New member
הכוונה ללב של בני הזוג

ולא לקבל תכתיבים מההורים...לפעמים יש להציב גבולות גם להורים. חשוב לכבד דיעה של אנשים שאוהבים אותך אבל לא בהכרח לנהוג על פיה..

מנסיון כואב

גם להורים פסיכולוגיה משלהם וגם הם יכולים להתנגד מהסיבות הלא נכונות (אם בכלל יש משהו נכון באופן מוחלט..). אבי קינא באשתי משום שכנראה היתה מוצלחת יותר מאחותי. זה בא לידי ביטוי בהכנות לחתונה ולאחריה, באופן מתוחכם ומניפולטיבי. לא הבחנתי אז וזה גרם לקרע. מזל שאני מודע לכך היום. אולי אצליח לתקן את הנזק. זה קשה. עצתי: עמדו על שלכם והיו ערניים אחד כלפי השני.

שלהובית

New member
לא לוותר

שלום רב קראתי בעיון את הדברים ואני חושבת שאסור לתת להורים להשפיע על אהבה של בן זוג...לדעתי צריך לבדוק עם ההורים עצמם מה גורם להם להרגיש כפי שהם מרגישים...ולטעון לגופו של ענין...כאמא ל 3 ילדים שהבת הקטנה יוצאת עם בן זוג שלא לטעמי כי אני רואה בעיות שעלולות לצוץ אם הקשר יתמסד ישבתי עם בתי והראתי לה את הדברים... והמשפט האחרון שלי אלייה היה ...בסופו של דבר ההחלטה היא שלך בלבד...את זאת שתחליטי ואם לך יהיה טוב אני אעמוד מאחורייך אפילו שאני לא מסכימה עם הדברים...לקחת אחריות על קשרים אני חושבת שזאת אחריות מאוד גדולה אפילו מצידו של הורה..... ואילו לזוג אני אומרת ...אם אתם חזקים בקשר שלכם ובטוחים איתו אל תתנו לשום גורם להרוס את מה שאתם בונים...

למעלה