נהגו לנו ברכב

טל763

New member
נהגו לנו ברכב

שלום רב, בעסק שהיה לי שכרנו רכבים מחברת אלדן.כפי שאתם בוודאי יודעים, גם כשחברה שוכרת את הרכב, רשום לחברת ההשכרה מי הנהג בכול רכב.לאחר שפיטרנו עובד שלי, אני לקחתי את הרכב שהיה על שמו, ואת הרכב שהיה על שמי התכוונתי להחזיר לחברה, אך עובדת שלי, שבדיוק מכרה את הרכב שלה, פנתה אלי בבקשה לאפשר לה לנהוג ברכב למספר שבועות עד שתמצא רכב. סמכתי עליה, לצערי, ואפשרתי לה.לפני מספר ימים קיבלתי דוח חניה מעיריית ת"א הכולל גם קנס ע"ס 375 ₪. לפי התאריך ומספר הרכב מסתבר שזהו דוח שאותה עובדת קיבלה.הייתי פונה אליה לתשלום הקנס שהוא שלה, אך היא שוהה בחו"ל.מה עלי לעשות? מדובר בקנס שאינו שלי, אך אני יודע שרשויות כמו עיריות מתנהלות לפי נהלים ולא נוטות לתת את הדעת לכך שישנם מקרים יוצאי דופן.

creth11

New member
הפיתרון הפשוט הוא גם הישר

פנה לעובדת שתשלח לך בפקס הצהרה רצוי בכתב ידה המבקשת להעביר את הדוח הנ"ל (לציין פרטיו המלאים) על שמה בליווי צילום רשיונה,
העבר פקס זה לרשות בבקשה להסב אותו על שמה ואם עד קבלת הדוח המוסב היא לא תשוב אתה בהחלט יכול לשלמו למניעת קנסות פיגורים(בהסכמת העובדת כמובן) ושהיא תחזור אני מקווה שגם תחזיר לך את הוצאותיך.
פשוט

טל763

New member
עבירה שאינה שלי

שלום רב
תודה על המענה, אך אין לי דרך להגיע לאותה עובדת (היא ברחה מהארץ עם בן זוגה שהיה שותפי בגלל חובות).
הייתי רוצה לדעת אם יש לי דרך לפתור זאת מול העיריה במכתב המסביר את המצב ואם כן מה בדיוק לציין שם.
תודה

32103210

New member
דבר ראשון משלמים את הדו"ח כדי לא להכנס לחובות

מכוון שלא יסבו את הדו"ח בלי הסכמתה.
דבר שני את יכולה לדרוש ממנה לשלם או לתבוע אותה .אבל אם מה שא מספרת נכון, "ברחה מהארץ בגלל חובות "אז יש לה עוד חוב אליך,,,,,

shlang

New member
זה לא יוצא דופן, יש הרבה מקרים כאלה

אם הנהג לא יקח את הדוח על עצמו, לא תהיה לך ברירה אלא לשלמו, העירייה לא תבטל את הדוח, תשלם למניעת הגדלת הריבית ולמניעת עיקולים

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
כשאתה מתיר למישהו לנהוג ברכב

שלך או שרשום על שמך - אתה לוקח על עצמך אחריות גם למעשיו ברכב.
לפי רישומי חברת ההשכרה אתה היית אחראי על הרכב בזמן הנתון, כל זמן שאין אחר המוכן לקחת אחריות - אתה נשאר.
-
כמובן שאתה יכול לפנות לעיריה ולבקש ביטול, אולי "תיפול" על מישהו ביום טוב.
במידה ויסרבו תוכל גם לבקש להישפט ולקוות שהשופט יפסוק לטובתך (אני בספק רב שתצליח לשכנעו)

gady19

New member
טכנית יש לך מזל שלא קיבלת גם דוחות תעבורה

אסור לתת רכב למישהו אחר ללא הוכחה 100 אחוז שהוא נהג ברכב
תשלם ותלמד לקח.

כחלחל

New member
במקום העבודה שלי פתרו את הבעיה הזו

1. . כל עובד המקבל רכב חברה חותם על הצהרה המאפשרת הסבת דוחות על פי רישומי הנהגים בחברה.
2. כל העברה או אפילו השאלה לחצי שעה לקפוץ לדואר, נרשמות בתוכנת ניהול צי הרכב שלנו וכך אין בעיות.

למעלה