נהיגה באור אדום ונהיגה ברכב עם רישיון אבל ללא טסט

benjamintcb

New member
נהיגה באור אדום ונהיגה ברכב עם רישיון אבל ללא טסט

הערב נעצרתי על ידי משטרת תנועה כשנסעתי באור אדום והתברר גם שהרכב של אמא שלי שבו אני נוהג בו רשיון בתוקף אבל ללא טסט דצמבר 2013.
קיבלתי קנס 1000 שח לשלם ואמרה לי השוטרת 10 נקודות גם בגלל הנסיעה באור אדום.
והזמנה לדין וכתב אישום למשפט עבור נסיעה ברכב ללא טסט.
אציין שמעולם לא עברתי שום עבירת תנועה מגיל 17 עד 41 ואין לי נקודות או פסילות .
איך אני יכול להקל על מצבי ? חייב פתרונות.
תודה

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
שתי העברות שהואשמת בהן חמורות

ולשוטר אין זכות לפטור אותך באזהרה למרות עברך הנקי.
לא ברור לי איך הרשיון בתוקף אם לא נעשה טסט,.
המשפט "ללא טסט דצמבר 2013" לא ברור
האם הטסט האחרון נעשה ב 2013 - ואז אתה נוסע שנה ללא טסט (כי הטסט בתוקף לשנה) או אם הרכב נרכש בדצמבר 2013 עם טסט לשנתיים ואז אתה רק חודש בלי טסט (אם זה המצב כדאי לפנות לתובע ולבקשו לבטל את הדו"ח שלא נהוג להזמין לבית המשפט על תקופה כה קצרה או לבקשו להמיר לאזהרה שעל חודש בלי טסט עברך התעבורתי מזכה באזהרה (הנסיעה בלי טסט קדמה לעבירת הרמזור) או שתוקף הטסט נסתיים ב 2013 ואז אתה שנתיים בלי טסט שזה חמור יותר.
בכל מקרה - במידה ויתקיים משפט - בטיעונים לעונש ציין את עברך הנקי ובקש שיקלו בענשך.

benjamintcb

New member
אני מפרט

הרכב לא שלי ,הרכב של אמא שלי והוא רשום עליה. הטסט האחרון שעשו לו זה בדצמבר 2013. ואתמול שמתי לב רק שעצרו אותי שלרכב אין טסט לשנתיים. (הרכב פשוט בחנייה ברחוב רוב הזמן.) אני לוקח את הרכב לעיתים רחוקות מאוד ולא בדקתי האמת פרטים של טסט וכיוב. אני מעוניין לראות מה עוד אפשר לעשות בהתחשב בעברי הנקי ללא דופי 25 שנה על הכביש.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
מתוך הנחה שהטסט ב 2013 היה לשנה (עד דצמבר 2014)

אז הרכב נוסע למעלה משנה בלי טסט - גש מיד לעשות טסט, ובמשפט (אם לא תגע לעסקת טיעון) ספר לשופט מה שסיפרת כאן וגם תציין שמיד עשית טסט והרכב היה כשיר לנסיעה ותבקש שיקל בענשך
אני ממליץ להודות בעבירה כבר בישיבת ההקראה ואז תחסוך את ישיבת ההוכחות ובטיעונים לעונש תציין שהודיית כדי לחסוך זמן שיפוטי יקר
כדאי לדבר על זה עם התובע ולהגיע איתו לעסקת טיעון לפני המשפט, להצעת הסדר של עד 1000 ש"ח כדאי לך להסכים ( עד חצי שנה ללא טסט זה קנס 750 ש"ח) , דע לך שזה כרוך גם ב 6 נקודות כלומר צברת 16 נקודות וסביר שתוזמן לקורס נהיגה מונעת.

benjamintcb

New member
בקשר לאור אדום ובקשר לנהיגה ללא טסט שאלה נוספת

האם למלא את הטופס של בקשה להישפט על הנסיעה באור אדום ? חשבתי גם כאן מכיוון שעברי נקי 25 שנה לבקש להפחית קנס או לבטל את זה. מומלץ ?
,
ובקשר לזימון לדין על נהיגה ללא טסט מאחורי הדוח רשום "טיעון לעונש" למלא שמה מבקש מבית המשפט להפחית את עונשי ולפרט למה? או לא למלא ולהגיע למשפט בתאריך המצויין.(האם יעזור שאני בעל נכות ועובר שיקום בביטוח לאומי ומשכורת מינימום יש לי רק בחודש בטיעון) ?

תודה

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
אז ככה

אל תבקש להישפט על אור אדום - עברת את העבירה, כל טענותייך הן בקשר להקלה בעונש, השופט לא רשאי להפחית על עבירה זו (הוא אולי יכול לחלק לתשלומים) , אני מניח שבמקרה זה הוא גם יוסיף פסילה (על תנאי או בפועל)
בקשר לשאלה השניה - אין לי מושג, אם תחליט למלא תצטרך לעשות זאת בתמציתיות - ולך יש הרבה מה להגיד (היתרון - חסכון בהתייצבות למשפט) ומצד שני כשרואים בן אדם ושומעים ממנו - יתכן וקצת מרחמים עליו - אישית הייתי בה למשפט אבל כל אחד צריך לשקול בעצמו.

benjamintcb

New member
עשיתי לרכב טסט הבוקר

עשיתי לרכב טסט והוא בסדר יצא היום מלבד פנסים לא מלוטשים ,זיהום טמפרטורה תפוחי הגה. נתבקשתי לטסט חוזר על אלה.

shlang

New member
הוא בסדר??!! ממש לא, בעיות בתפןחי ההגה

וממיר קטליטי לא תקין זה מעיד שהרכב לא בסדר
(ממיר קטליטי - 3000 שח עלות החלפתו)

benjamintcb

New member
איפה אני יכול לשטוח טענותיי על נסיעה באור אדום?

אין בטופס הודעת תשלום קנס אופציה לבקש הקלה בעונש אלא רק בטופס של הזמנה לדין . אז בטופס הזה לרשום שאני רוצה הקלה לגבי עבירה באור אדום ?

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
זה לא הולך ככה

טופס ב.מ. (זה שקיבלת על אור אדום) הוא חד משמעי, תשלום נחשב כהודאה באשמה והסכמה לנשיאה בעונש
אתה יכול לבקש להישפט על זה ולשטוח טענותייך באזני השופט, מרבית הסיכויים שבמקרה כזה ענשך יוחמר אבל קיים סיכוי שיחד עם ההחמרה בעונש השופט יסכים לחלק את הקנס ל 2 - 4 תשלומים - לדעתי ההליך הזה לא כדאי לך, יש לך 90 יום לשלם את הקנס - שלם אותו אחרי 85 יום (לא לדחות עד הסוף שמא תשכח או תהיה לך בעיה לשלם ואז העונש יוחמר) וראה זאת כאילו נפרס ל 3 תשלומים

דו"ח הזמנה למשפט ודו"ח ברירת משפט - עו"ד אורון מנהל הפורום

שלום רב,
הסוגיה שהצגת צפויה "לזכות" אותך בנקודות רישוי הן בגין העבירה הראשונה והן בגין העבירה עליה תתן את הדין בפני בית המשפט.
&nbsp
במצב דברים זה אתה צפוי ל-20 נקודות רישוי - לטעמי לחינם.
לא אוכל ליתן ייעוץ פרטני על גבי עמוד זה.
ולכן, הייתי ממליץ לך להתייעץ עם עו"ד - בטרם תשלם את הדו"ח בגין האור האדום.
&nbsp

למעלה